Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.66 FtUSD389.41 FtCHF432.15 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #11731. hozzászólásra
Na, ma megtisztítottam a sorközmüvelő kocsikat, minden csavarra új menetet vágtam, mindenütt megolajoztam ahol mozogniuk kell, találtam rugókat is de azt hiszem kicsit erősebb rugók kellenének, vagy ezeket egy pár menettel lerövidítem majd. Rátettem az új kapákat is, az eredmény a képen látható. Nagyon jól néznek ki, így összerakva, nem is nagyon rozsdásak, szinte újak, ezért egyenlőre nem is festem át őket, igaz nem is nagyon csípem a festegetést. De még meg kell csinálni a gerendelyt a felfůggesztéssel, majd igyekszem a jövő héten hogy mihamarabb kész legyen. A piros töltögetőkapa meg az alternatíva a krumplitöltéshez. De ez is még csak egy van, másikat még szereznem kell valahonnan.
Sziasztok!
Újból nagyon lemaradtam nem győzöm behozni a lemaradást.
Geresz 1:a börze ötlet kitűnő szerintem.
Kioti:szántás nagyon jóra sikerült.
Kistaki:anno a Ladák csinálták azt,hogy ha túltöltött elkezdett világítani a töltés jelző lámpa.Be kellett kapcsolni a lámpát,hogy elaludjon.De ez nálad nem biztos,hogy így működik csak eszembe jutott.
Misi:19 csepp esőt hajnal 3-ig számoltad?
2 db 4-5-ös lyuk fúrása biztosan nem probléma. A kép alapján a 4 forgócsap közül a jobb fölsőről a bal alsóhoz kell a rúgót beépíteni. Ha a csapoknál nincs zsírzógomb, akkor azt is érdemes beszerelni, persze ha adottak a feltételek. A kocsi elég jól néz ki.
Szia!
Ne is keress rugóhelyet. Nekem 3 ugyanilyen kocsiból álló sorközművelőm van. Ennek súlya van, bele megy az a földbe, hidd el! A gerendelye is eredti, olyan nehéz, hogy megérem megemelni az egyik oldalát. Így aztán csak úgy akasztom le a trakiról, hogy minden klappoljon, csak rá kell tolni, kasztani és kész.
A lúdtalp kapa és az oldalazó kapa is lefele sietne, azért kell a mélység határoló kerék. Persze a nem megfelelő talajviszonyoknál kell a segítség. (rugó, súly)
Ma sikerült szereznem két darab régebbi, használt, de nagyon jó állapotban levő sorközmüvelő kocsit Kissé meg kell tisztogatni az egészet, a mozgó részeket meg kell mozgatni meg olajozni mert nem mozog szinte sehol vagy csak nagyon nehezen, mivel évekig állt poros, nyirkos helyen, szóval puccba kell vágni. Rugó ezenken sincs, de valamilyet majd én is teszek rá. Csak az a gond hogy nem látok rajtuk olyan helyet ahol a rugók lehettek, talán nem is volt rajtuk?
Győző nem goldotatok még arra hogy gyártsatok saját gyártmányú két fejes váltva forgatós ekét ezekhez a kis japókhoz.Biztos érdekelne egy pár embert. Szerintem.
Válasz #11713. hozzászólásra
Ne szerénykedj, jó az a videó! Én még ilyet se tudtam csinálni, de rajta vagyok a szeren. Előbb vagy utóbb valamit összehozok.
Tegnap én is füvet nyírtam a szárzúzóval, a szőlő melletti utat meg gyümölcsöst tettem rendbe egy kicsit. A video minősége olyan amilyen, de azért nézhető.
Az nekem is világos,hogy először az ékszíjtárcsához kell egy speciális lehúzót gyártanom.Ezt megoldom, csak a szimering hogy jön ki a helyéről?
Kürettel?
Lassan jön a kukorica sorközművelős időszak. Van valakinek erre eszköze? Megköszönném, ha tudna róla tenni képet, mégis mi hogy merre. Fogok csinálni egy 2 sorost, oldalazó kapákkal és közte 1 vagy 2 lúdtalp kapával. Ami érdekelne, hogy ekkorához is kell-e a paralelogramma felfüggesztés és művelőtagonként a mélységhatároló kerék, vagy lehetne fixen a gerendelyen a két tag.
Válasz #11700. hozzászólásra
Üdv Urak! Nagyon jól működik ez a fűnyíró. Úgy látom jó párosítás a traktorral. A videó készítőjét is meg kell dicsérni, megérdemli. Más. Tegnap sikerült elvetnem az összes kukit és jelenleg szépen esik. Lehet, hogy azért, mert egyik kollégánk eljárta az esőtáncot?
35454 hozzászólás
Na, ma megtisztítottam a sorközmüvelő kocsikat, minden csavarra új menetet vágtam, mindenütt megolajoztam ahol mozogniuk kell, találtam rugókat is de azt hiszem kicsit erősebb rugók kellenének, vagy ezeket egy pár menettel lerövidítem majd. Rátettem az új kapákat is, az eredmény a képen látható. Nagyon jól néznek ki, így összerakva, nem is nagyon rozsdásak, szinte újak, ezért egyenlőre nem is festem át őket, igaz nem is nagyon csípem a festegetést. De még meg kell csinálni a gerendelyt a felfůggesztéssel, majd igyekszem a jövő héten hogy mihamarabb kész legyen. A piros töltögetőkapa meg az alternatíva a krumplitöltéshez. De ez is még csak egy van, másikat még szereznem kell valahonnan.
Válasz #11745. hozzászólásra
Bammeg!!!
Azért ez nem semmi!!!
HA valakit érdekel lesz eladó 22 colos gumim jó állapotban baráti áron ha valakit érdekel ,:t 06-30 288-2257.
Üdv mindenkinek!
Ehhez mit szóltok?
Vetőgép kistrakihoz
Szia Győző!
Jöhet a 22-es ha ugyan az mind a 24-es.KÖSZI!
Ja segítek a pakolásba bármit hozol,minden érdekel főképp a kukorica vetőgép.
Köszönöm szépen.Hát unalomra semmi okom az tuti.De hogy kerek legyen a dolog van mellette fél heki zöldborsó is.
Gyönyörű szép!Pár tövet rakhatnál félre nekem.
Zoli82:Kecskeméten is árulnak 1 öreg Shibaurát dupla kerékkel,sőt az első keréken még dísztárcsa is van.
Ati:látom nem unatkozol!
Úgy látom, hogy Te sem fogsz unatkozni a következő néhány héten. Nagyon szép az ültetvényed!
Van szabadföldi is egy pár tö.
Válasz #11742. hozzászólásra
Nyálcsorgatóan jól néz ki!
Válasz #11741. hozzászólásra
Köszönöm.
Én jelenleg ezzel vagyok elfoglalva.Sztem 4-5 hétig el fog tartani.Étvágygerjesztönek egy pár kép.
Sziasztok!
Újból nagyon lemaradtam nem győzöm behozni a lemaradást.
Geresz 1:a börze ötlet kitűnő szerintem.
Kioti:szántás nagyon jóra sikerült.
Kistaki:anno a Ladák csinálták azt,hogy ha túltöltött elkezdett világítani a töltés jelző lámpa.Be kellett kapcsolni a lámpát,hogy elaludjon.De ez nálad nem biztos,hogy így működik csak eszembe jutott.
Misi:19 csepp esőt hajnal 3-ig számoltad?
Válasz #11701. hozzászólásra
Szép estét mindenkinek
Én túl vagyok a mitsu hátsó féltengely szimering cserén,képekben ilyen melóra lehet számítani.
Nálunk 19mm eső volt.
Üdv Urak!
Ezt nézétek
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3840963/YANMAR-2000-traktor.html#
Válasz #11736. hozzászólásra
Na persze a saraboló kapák helyett töltögetők vannal fenn.
Válasz #11735. hozzászólásra
Na valahogy így néz ez ki eredendően.
2 db 4-5-ös lyuk fúrása biztosan nem probléma. A kép alapján a 4 forgócsap közül a jobb fölsőről a bal alsóhoz kell a rúgót beépíteni. Ha a csapoknál nincs zsírzógomb, akkor azt is érdemes beszerelni, persze ha adottak a feltételek. A kocsi elég jól néz ki.
Szia!
Ne is keress rugóhelyet. Nekem 3 ugyanilyen kocsiból álló sorközművelőm van. Ennek súlya van, bele megy az a földbe, hidd el! A gerendelye is eredti, olyan nehéz, hogy megérem megemelni az egyik oldalát. Így aztán csak úgy akasztom le a trakiról, hogy minden klappoljon, csak rá kell tolni, kasztani és kész.
A lúdtalp kapa és az oldalazó kapa is lefele sietne, azért kell a mélység határoló kerék. Persze a nem megfelelő talajviszonyoknál kell a segítség. (rugó, súly)
Az enyémnek nem volt megfelelő a sülya, azért tettem rá a heverőből megmaradt rugót.Házi barkácsolás,meglevő anyagból!
Ma sikerült szereznem két darab régebbi, használt, de nagyon jó állapotban levő sorközmüvelő kocsit Kissé meg kell tisztogatni az egészet, a mozgó részeket meg kell mozgatni meg olajozni mert nem mozog szinte sehol vagy csak nagyon nehezen, mivel évekig állt poros, nyirkos helyen, szóval puccba kell vágni. Rugó ezenken sincs, de valamilyet majd én is teszek rá. Csak az a gond hogy nem látok rajtuk olyan helyet ahol a rugók lehettek, talán nem is volt rajtuk?
Köszi mindenkinek, aki a sorközművelős témában segít(ett). Megcsinálom én is talajkövetősre, rugót akár helyettesíthetem szerintem súllyal is.
Válasz #11726. hozzászólásra
A talajkövetés a feladata. Leszorítja a kocsit a talajra.
Válasz #11727. hozzászólásra
Sziasztok! Nálunk eddig 30 mm esett és most is esik. Úgy, hogy nem volt hiba a táncban.
Válasz #11725. hozzászólásra
Nálunk esett kb 19 csepp eső , meg fújt a szél kb hajnali 3-kor már le is feküdtem 5-kor meg keltem.
Válasz #11715. hozzászólásra
Mi a dolga annak a rugónak ott? Az én öreg lepusztult gyári cuccomon nincs rugó.
Válasz #11705. hozzászólásra
Valaki elqrt valamit az esőtánccal. Nálunk nem esett, csak 4 mm.
Válasz #11711. hozzászólásra
Köszönöm a hozzászólásokat!Majd beszámolok mire jutottam.
Válasz #11722. hozzászólásra
Na az jó, mi ott voltunk hintaágyhoz húzórugót venni.
Válasz #11721. hozzászólásra
Talált süllyedt. pont a szomszédom.
Újszilváson található egy Rugócenter nevű cég, ami rugókkal foglalkoznak.
Válasz #11716. hozzászólásra
Rugó ügyben lehet hogy tudok segíteni ha adsz egy méretet.
Válasz #11707. hozzászólásra
Üdv!Ezt én készíttetem.20LE HINOMOTO-val húzgálom.
KMSK/2
Győző nem goldotatok még arra hogy gyártsatok saját gyártmányú két fejes váltva forgatós ekét ezekhez a kis japókhoz.Biztos érdekelne egy pár embert. Szerintem.
Válasz #11713. hozzászólásra
Ne szerénykedj, jó az a videó! Én még ilyet se tudtam csinálni, de rajta vagyok a szeren. Előbb vagy utóbb valamit összehozok.
Válasz #11715. hozzászólásra
Erre voltam kíváncsi! Köszönöm. Akkor lehet megcsinálom én is talajkövetősre. Ahogy nézem, két húzó rugót kell valahonnét kerítenem.
Válasz #11707. hozzászólásra
Válasz #11708. hozzászólásra
Inkább valami osztrák vagy német gyártmányt vegyél azok elég megbízhatóak.
Tegnap én is füvet nyírtam a szárzúzóval, a szőlő melletti utat meg gyümölcsöst tettem rendbe egy kicsit. A video minősége olyan amilyen, de azért nézhető.
Válasz #11710. hozzászólásra
Egyről beszélünk
Válasz #11709. hozzászólásra
Jó duma a "küret". Ha már úgyis meghalt, egy (esetleg 2) meggörbített csavarhúzóval szerintem ki lehet piszkálni...
Válasz #11709. hozzászólásra
Sérülésmentesen sehogy. Csavarhúzót bele kell ütni, aztán kifeszíteni. Legalábbis én így szoktam.
Válasz #11704. hozzászólásra
Az nekem is világos,hogy először az ékszíjtárcsához kell egy speciális lehúzót gyártanom.Ezt megoldom, csak a szimering hogy jön ki a helyéről?
Kürettel?
Válasz #11696. hozzászólásra
akkor pl zt- 152-es?
Lassan jön a kukorica sorközművelős időszak. Van valakinek erre eszköze? Megköszönném, ha tudna róla tenni képet, mégis mi hogy merre. Fogok csinálni egy 2 sorost, oldalazó kapákkal és közte 1 vagy 2 lúdtalp kapával. Ami érdekelne, hogy ekkorához is kell-e a paralelogramma felfüggesztés és művelőtagonként a mélységhatároló kerék, vagy lehetne fixen a gerendelyen a két tag.
Válasz #11705. hozzászólásra
Válasz #11700. hozzászólásra
Üdv Urak! Nagyon jól működik ez a fűnyíró. Úgy látom jó párosítás a traktorral. A videó készítőjét is meg kell dicsérni, megérdemli. Más. Tegnap sikerült elvetnem az összes kukit és jelenleg szépen esik. Lehet, hogy azért, mert egyik kollégánk eljárta az esőtáncot?