Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A NAV kapja be. Azt figyel, amit akar. S ha előáll az óhéber dumával, hogy
" az interneten ön azt nyilazótkozta, hogy..."
erre van egy nagyon egszerű válasz: "bocs, hazudtam. Az interneten mindeki azzal arcozik amivel akar, én ezzel arcoztam. A valóságban soha sem történtek meg ezek a dolgok. "
És innem a NAV jön, bizonyítania kell, hogy ...
FONTOS!!!! figyeljen oda mindenki árakat ha vesztek eladtok vagy munkadijat ne irjatok a forumra és az intrenetre mert a nav emberei figyelik az internetet, és most halottam hogy volt aki már megütötte a bokáját,ugyhogy figyeljetek hogy hova mit irtok sajnos!!!!!!!!!
Válasz #3840. hozzászólásra
Na ez nekem nagyon tetszene de megcsinálni ehhez kicsi a tudásom.Hasonlóban gondolkozom csak az nem rázná a pálcákat, egy nagyobb U alakú vasra hosszú pálcákat erősítenék ,elméletileg ha nem kötött a talaj a nagyja föld lepotyog "szerintem".
Válasz #3838. hozzászólásra
Szia A töltő ekével ha ki fordítasz egy sort akkor egyből tudod a következőt sort is ki fordítani , vagy megkel várni a még felszedik?
És ott a települések automatikus előrejelzése.
Kiválasztod a helységet és kész.
Egészen jól tippel. Az eső mennyiségénél néha mellé lő, de hogy esi-e vagy sem, azt aránylag jól eltalálja.
Válasz #3825. hozzászólásra
Hol szoktál időjárás előrejelzést nézni kaszálás előtt?
Mert én is kaszálnék de nem merek mert jövőhétre mondja az esőt végig.Egy oldalt találtam ahol lehet városra lebontva nézni,az tetszett mert ide nem mond esőt.
Sziasztok!
Köszi az infókat,már tanulgatom a hidraulika le-fel dolgot.
Bevált a fűzúzó vagy mi, kb egy ha gazost vágtam le vele szombaton,fotó majd lesz...
Nagyon megszerettem a Yanmart eddig tényleg hibátlan és egyszerű!Na és a fogyasztás az valami csuda,persze az UAZ-omhoz mérve pláne
ez a pici gép úgy vitte a méteres gazt(vaddohány,csalán,ecet stb)hihetetlen,nagyon élveztem!Egy két rókalyuk megtréfált, még a difizár is kellett egyszer!
Válasz #3824. hozzászólásra
Hm.Ez pritamin paprika,van minden évben egy kevés.2 éve volt 38000 tö tavaly 5500 most 8300.Lassan a szamóca elveszi a helyet,mert abból is akad egy 20000 tö.Na azt viszont nagyon szeretem,a paprikát kevésbé de az is jó.
Pityu!
Bocs, hogy beleszólok, de a fórumtárs kérdése nem a szintezős, hanem az "úszózós" hidraulikáról szólt.
És szerintem a tiétek is úszózó. A szintező egy nagyon jó dolog, de azért meg lehet nélküle is élni. Kb fél évig én is anélkül voltam (nem tudtam, hogy van) és nem rosszul.
Jó estét fórumtársak
Gondoltam dobok fel pár képet a szabadidö központomról.Misi ma kérdezted mivel ütöm az idöt hát ezzel.Pár szál paprikát 4,5 nap alatt ültettük el kettesben a nejemmel.
A Shibaura traktorokról semmit nem tudok szinte,remélem beválik neked,és elmondod a fórumon az előnyeit és hátrányait.Én a Yanmart a Kubotát az Isekit jobban meg merném vásárolni.Ettől még lehet a Shibaura traktor jó gép.
Mondjuk a saját traktorom márkája iránt elfogult vagyok talán.
A mi gépünk nem tud hidraulikusan szintezni.Nálunk sima orsó van és kész.Viszont kevesebb hibaforrás is egyben.A szintezős traktorok fiatalabbak és drágábbak is általában.
A mi gépeinknek a váltója a nagy előny,a félautomata váltó egyszerűen szuper.Ja és persze kuplung kímélő is.A szintezős hidraulika előny persze,hiszen nagyon szép munkát lehet csinálni vele.
Némi gyakorlással hidraulikus szintezés nélkül is lehet elfogadható munkát csinálni,az enyém nekem tetszik eddig.
Nem utolsó sorban a mi gépünk roppan egyszerű,kb mint egy faék.Bár a váltó az nem lehet egy egyszerű valami.
Kis ellentmondás van az írásomban.
Válasz #3793. hozzászólásra ma telefonált a bácsi hát majd meglátjuk de az a biztos ha majd elviszik, amit találtam az sajnos nem yanmár hanem egy siabura stieger 19le csak nincsen még vizsgáztatva ez még plusz kőltség.
Na ez az a bizonyps "úszó".
Az enyém olyan volt, hogy lenyomtam az eszközt a hidraulikával az ott is maradt. Hihetelenül nehéz volt pl. szántani, mert ha a trakesz kicsit megbillent oldalra, akkor az eke vagy kijött a földből, vagy bemlyédt halálig, attól függ, hogy melyik oldara billent. Talajmarózásnál dettó. Lehetett doktorkodni a hidraulikával, ha szépen akartál dolgozni.
Válasz #3811. hozzászólásra
A kapcsoló nálam is hasonlóan működik, én is mostanában jöttem rá erre. Én a tolólapot is a szintező körre szoktam kötni, ott pl. kimondottan jó lesz ez a funkció, hogy folyamatosan lent tartja a hidraulika. Eddig mindig ugy dolgoztam vele, hogy egyik kezem folyamatosan a kapcsolón volt, és ha visszatolta egy hupli a lapot, mindjárt le tudjam nyomni.
Szia!
Én nem igazán tudom értelmezni ezt az "úszó" dolgot.
Az enyém olyan, hogy ha leengedem, visszafele fel tudja nyomni a terhelés. Ha koppig leengedem, akkor a munkagépen beállított mélység határozza meg, hol dolgozzon.
Mit szólsz az úszózóvá lett hidraulikámhoz? A tied is úszózik?
Megfejtettem az elekrtonika egy kis részét: a kapcsoló középső állásában a hidtaulika szintez! Jobbra állítva nem csinál semmit, balra állítva pedig behúzza a hidraulikus orsót a leg rövidebbre. Azt nem tudom, hogy ez miért jó!
Válasz #3807. hozzászólásra
Hm nem volt valami belevágós válasz.Remélem nem haragudtál meg de tényleg behavasztam ugy melóval ahogy csak lehet.Délelött csörögj meg mert az új szerzeményed még nem vitattuk meg.
35454 hozzászólás
Válasz #3849. hozzászólásra
A NAV kapja be. Azt figyel, amit akar. S ha előáll az óhéber dumával, hogy
" az interneten ön azt nyilazótkozta, hogy..."
erre van egy nagyon egszerű válasz: "bocs, hazudtam. Az interneten mindeki azzal arcozik amivel akar, én ezzel arcoztam. A valóságban soha sem történtek meg ezek a dolgok. "
És innem a NAV jön, bizonyítania kell, hogy ...
Válasz #3851. hozzászólásra
Végülis ösztön kérdése az egész.
Melyik jósnak hiszel. A hit egy csodálatos dolog. Irigylem is a hívőket....
Válasz #3850. hozzászólásra
Szia Balu!
Én áramszolgáltatónál dolgozok mi inkább a szél térképet használjuk és az nagyon pontos na meg a web kamerák is jók.
Válasz #3831. hozzászólásra
Köszi,ezt választom ez elég jókat jósól nekem.
Válasz #3835. hozzászólásra
Szevasz Misi!
Az időkép nekem soha nem jön be.
Ma levágtam aztán lesz ami lesz,ez az első kaszálás.
FONTOS!!!! figyeljen oda mindenki árakat ha vesztek eladtok vagy munkadijat ne irjatok a forumra és az intrenetre mert a nav emberei figyelik az internetet, és most halottam hogy volt aki már megütötte a bokáját,ugyhogy figyeljetek hogy hova mit irtok sajnos!!!!!!!!!
Válasz #3846. hozzászólásra
Nézd meg pl. ezt:
http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Burgonya_kiporgeto_3700193.htm
Válasz #3846. hozzászólásra
Válasz #3845. hozzászólásra
Szia Bencsiki.
Lehet hogy jó csak nem halottam még rólla . Ez a Verbecs hogynéz ki?
Sziasztok!
Hadd kérdezzem meg, a klasszikus burgonya kipörgető (leánykor nevén verbecs) miért nem jó?
A Shibaura 1840 Van nagyon goroba joszág és negyon erös váltoja van 6 fogozatu gardánya van 5 ország 5 terep 5 lasito vátoja van.
Sziasztok
Nekem ilyen kéne kb.:
Válasz #3841. hozzászólásra
Jó kis gépezet,
neked ez lenne a legjobb megoldás.burgonyaszedö
Válasz #3840. hozzászólásra
Na ez nekem nagyon tetszene de megcsinálni ehhez kicsi a tudásom.Hasonlóban gondolkozom csak az nem rázná a pálcákat, egy nagyobb U alakú vasra hosszú pálcákat erősítenék ,elméletileg ha nem kötött a talaj a nagyja föld lepotyog "szerintem".
http://www.youtube.com/watch?v=LWsslaPDrno&feature=related
Válasz #3839. hozzászólásra
Minden második sort szoktam kiforgatni.Amikor kiforgattam egy kisebb mennyiséget le szoktam állni segíteni összeszedni.
Válasz #3838. hozzászólásra
Szia A töltő ekével ha ki fordítasz egy sort akkor egyből tudod a következőt sort is ki fordítani , vagy megkel várni a még felszedik?
Válasz #3836. hozzászólásra
Misi ott vannak a töltö ekék amivel szedem ki a krumplit.
Válasz #3836. hozzászólásra
Házi gyártmánynak nézem de nagyon jó.110 cm körül van.
Válasz #3834. hozzászólásra
Gyári vagy kisipari? Ja és mekkora?
Válasz #3830. hozzászólásra
Szia Balu !
Én az időképre szavazok.Nekem az jobban bejön.
Van valami jó ötleted krumpli kiszedésre?
Sziasztok
Tegnap szereztük egy jó rugós kapás kombinátort.adtam érte 1-2 mázsa vasat.
Válasz #3826. hozzászólásra
A szamóca tényleg jobb. Abból lehet pálinkát főzni.
Azt válszd amelyik azt jósolja amit szeretnél.
Vagy bejön, vagy nem, de legalább lesz 2 nyugodt éjszakád!
www.met.hu
És ott a települések automatikus előrejelzése.
Kiválasztod a helységet és kész.
Egészen jól tippel. Az eső mennyiségénél néha mellé lő, de hogy esi-e vagy sem, azt aránylag jól eltalálja.
http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/magyarorszagi_telepulesek/
Válasz #3825. hozzászólásra
Hol szoktál időjárás előrejelzést nézni kaszálás előtt?
Mert én is kaszálnék de nem merek mert jövőhétre mondja az esőt végig.Egy oldalt találtam ahol lehet városra lebontva nézni,az tetszett mert ide nem mond esőt.
http://www.facebook.com/pages/%C3%96reg-Traktorok-Egyes%C3%BClete/179828422081825?sk=photos
http://www.facebook.com/events/446027122089368/
Sziasztok!
Köszi az infókat,már tanulgatom a hidraulika le-fel dolgot.
Bevált a fűzúzó vagy mi, kb egy ha gazost vágtam le vele szombaton,fotó majd lesz...
Nagyon megszerettem a Yanmart eddig tényleg hibátlan és egyszerű!Na és a fogyasztás az valami csuda,persze az UAZ-omhoz mérve pláne
ez a pici gép úgy vitte a méteres gazt(vaddohány,csalán,ecet stb)hihetetlen,nagyon élveztem!Egy két rókalyuk megtréfált, még a difizár is kellett egyszer!
Válasz #3824. hozzászólásra
Hm.Ez pritamin paprika,van minden évben egy kevés.2 éve volt 38000 tö tavaly 5500 most 8300.Lassan a szamóca elveszi a helyet,mert abból is akad egy 20000 tö.Na azt viszont nagyon szeretem,a paprikát kevésbé de az is jó.
Más.
Ma 1 hektárt kaszáltam. Enyhén "partos"-at. Úgy majréztam néha, hogy csak na.....
Válasz #3822. hozzászólásra
Nagyon szerethetitek a paprikást meg a halászlét, ha ennyi palántát ültettetek.
Válasz #3819. hozzászólásra
Pityu!
Bocs, hogy beleszólok, de a fórumtárs kérdése nem a szintezős, hanem az "úszózós" hidraulikáról szólt.
És szerintem a tiétek is úszózó. A szintező egy nagyon jó dolog, de azért meg lehet nélküle is élni. Kb fél évig én is anélkül voltam (nem tudtam, hogy van) és nem rosszul.
Jó estét fórumtársak
Gondoltam dobok fel pár képet a szabadidö központomról.Misi ma kérdezted mivel ütöm az idöt hát ezzel.Pár szál paprikát 4,5 nap alatt ültettük el kettesben a nejemmel.
Válasz #3820. hozzászólásra
a világ legnagyobb dízelmotor gyára iránt lehetsz is elfogult...
Válasz #3818. hozzászólásra
A Shibaura traktorokról semmit nem tudok szinte,remélem beválik neked,és elmondod a fórumon az előnyeit és hátrányait.Én a Yanmart a Kubotát az Isekit jobban meg merném vásárolni.Ettől még lehet a Shibaura traktor jó gép.
Mondjuk a saját traktorom márkája iránt elfogult vagyok talán.
Válasz #3817. hozzászólásra
A mi gépünk nem tud hidraulikusan szintezni.Nálunk sima orsó van és kész.Viszont kevesebb hibaforrás is egyben.A szintezős traktorok fiatalabbak és drágábbak is általában.
A mi gépeinknek a váltója a nagy előny,a félautomata váltó egyszerűen szuper.Ja és persze kuplung kímélő is.A szintezős hidraulika előny persze,hiszen nagyon szép munkát lehet csinálni vele.
Némi gyakorlással hidraulikus szintezés nélkül is lehet elfogadható munkát csinálni,az enyém nekem tetszik eddig.
Nem utolsó sorban a mi gépünk roppan egyszerű,kb mint egy faék.Bár a váltó az nem lehet egy egyszerű valami.
Kis ellentmondás van az írásomban.
Válasz #3793. hozzászólásra ma telefonált a bácsi hát majd meglátjuk de az a biztos ha majd elviszik, amit találtam az sajnos nem yanmár hanem egy siabura stieger 19le csak nincsen még vizsgáztatva ez még plusz kőltség.
Sziasztok!
Yanmaron is van ilyen úszó hidraulika?
HS Pityu ?
geresz
Sziasztok
Misi itt a krumpli kiszedöm meg töltöm.
Válasz #3812. hozzászólásra
Na ez az a bizonyps "úszó".
Az enyém olyan volt, hogy lenyomtam az eszközt a hidraulikával az ott is maradt. Hihetelenül nehéz volt pl. szántani, mert ha a trakesz kicsit megbillent oldalra, akkor az eke vagy kijött a földből, vagy bemlyédt halálig, attól függ, hogy melyik oldara billent. Talajmarózásnál dettó. Lehetett doktorkodni a hidraulikával, ha szépen akartál dolgozni.
A kapcsoló nálam is hasonlóan működik, én is mostanában jöttem rá erre. Én a tolólapot is a szintező körre szoktam kötni, ott pl. kimondottan jó lesz ez a funkció, hogy folyamatosan lent tartja a hidraulika. Eddig mindig ugy dolgoztam vele, hogy egyik kezem folyamatosan a kapcsolón volt, és ha visszatolta egy hupli a lapot, mindjárt le tudjam nyomni.
Szia!
Én nem igazán tudom értelmezni ezt az "úszó" dolgot.
Az enyém olyan, hogy ha leengedem, visszafele fel tudja nyomni a terhelés. Ha koppig leengedem, akkor a munkagépen beállított mélység határozza meg, hol dolgozzon.
Válasz #3799. hozzászólásra
Szia lajo-bá!
Mit szólsz az úszózóvá lett hidraulikámhoz? A tied is úszózik?
Megfejtettem az elekrtonika egy kis részét: a kapcsoló középső állásában a hidtaulika szintez! Jobbra állítva nem csinál semmit, balra állítva pedig behúzza a hidraulikus orsót a leg rövidebbre. Azt nem tudom, hogy ez miért jó!
Válasz #3809. hozzászólásra
Oké barátom,úgyis jó.Akkor látom te sem vagy külömb helyzetben mint én.További jó éjszakát én búcsúzom.
Válasz #3808. hozzászólásra
Ha nem baj akkor délután csörgök mert napközben nálunk diliház van.
Válasz #3807. hozzászólásra
Hm nem volt valami belevágós válasz.Remélem nem haragudtál meg de tényleg behavasztam ugy melóval ahogy csak lehet.Délelött csörögj meg mert az új szerzeményed még nem vitattuk meg.
Válasz #3806. hozzászólásra
Meg.
Válasz #3802. hozzászólásra
Jó estét mindenkinek
Szia Misi meg kaptad az sms-t?
Válasz #3804. hozzászólásra
Holnap lesz a töltőről kép.Sima lovas töltő eke.Ha meg töltök akkor 2 ekével dolgozok.