Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR411.35 FtUSD391.7 FtCHF441.7 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szerintetek egy ilyen kardánmeghajtásos soraljművelőt elvinne egy 20 ló körüli japán kistraktor? Leginkább attól tartanék hogy a kis súly miatt ha nagyobb ellenállásba ütközne a forgóborona, akkor eltolná a traktort. Persze egy mankókereket tennék alá, meg az egyenletesebb terhelés miatt egy kis ekét a másik oldalra, hogy ne húzzon csak a soraljművelő felé...
https://www.youtube.com/watch?v=0dsGplctClE
Válasz krizol #31488. hozzászólásáraMegpróbálom lefényképezni valamelyik nap, ( feltéve ha időben megjövök melóból ) örülnék ha nem kéne kiszednem a hűtőt! Köszi az infókat
Misi ez nagyon faxa lett!
Már arra is választ kaptam hogy minek rá vonóhorog,így 2in1 ágdaráló-szállító,ügyes.
Milyen régi álmom egy ilyen szerkezet...már 3 éve nézegettem a találkozón...
Akácültetvényemet ritkítani kell gurulj át vele:)) 2 nap alatt átérsz hozzám
geresz
Válasz pepitamotors1984 #31487. hozzászólásáraÜdv!
Nekem két motorra vanrálátásom, de sem a micsunál, sem a kubotánál nem kell leszedni a hütőt szivattyu levételnél.Mivel nem tőcsavarok fogják, igy minimális elmozdulás elég a hütő felé, hogy le tud venni!
Válasz szecsodigabor19871 #31483. hozzászólásáraSzia!
Ágdarálóhoz mindenképpen kuplungos vagy ha ékszíjas a daráló, akkor kicsit lazább ékszíjjal használod és akkor jó a sima kardán is. Fűnyíróhoz pedig szabadonfutós kell. Az sem biztos, hogy ugyan az a hosszúság elegendő. Nekem is két kardánom van a darálóhoz és a zúzómhoz.
kis segítséget szeretnék kérni kardántengellyel kapcsolatban.milyet érdemes venni szabbadonfutós, nyírócsapos,kuplungos? gépparkot akarok bővíteni szeretnék egy ágdarálót és egy fűnyírot gondolom ugyan az a kardán jóó hozzá mekkora hosszú kell gépenként illetve munkaeszközönként változó?
Válasz krizol #31478. hozzászólásáraÜdv.
Köszi a 7-es méretű lovaseke képet,hogy feltetted helyettem.Látod jó kistrakia ismeri a lovaseke méreteket(5-ös,7-es).
Válasz bice #31476. hozzászólásáraEzt a fejet mennyi lóval húzták? Mert ha kettes fogattal, akkor ritka lesz...
(Itt egy kistraktoros csávó már szinte mindet felvásárolta)
Válasz nordzso1985 #31471. hozzászólásáraÜdv.
Mint már írtam(31460 hozzászólásban)!!
Én 7-es lovasekét ajánlanám,azzal már 24-28 cm lehet szántani.Ez ehez a teljesítményhez,gépmérethez elég mélység.De majd rájössz mikor a trakin ülsz,és dől a barázda felé!!!
Válasz Balázs1994 #31474. hozzászólásáraHát állítólag ez is meg volt fagyva csak amikor rúgott kettőt és el is ült .. -7 fok volt. de hát az se segített mert ahogy kihúztam az első barázdát már jött is fel a víz.
Válasz nordzso1985 #31467. hozzászólásáraÜdv.
Ezeket a tarlóhántó ekéket 12-18 cm mélységre tervezték!!!!Amit írtam 20-22cm az a vége,ennél mélyebben nem nagyon fordítja át a földet(csak dúrja),ha mélyebben szeretnél szántani nagyobb eke kell!!!
Válasz nordzso1985 #31463. hozzászólásáraÜdv.
Egyébként ismertek az ekék méretei,ezt valószínű
nem tudod 20-22 cm-nél mélyebben húzni.Az én kettes ekém is hasonló(mint a szürke)40 cm-es fogása van,az
ekevas hossza 32 cm.
Válasz lakatosr66 #31461. hozzászólásáraki kell ütni: a stiftet vagy mit, valami tengelyszerű biztosítót
(azért nem tudom mert nem én csináltam, nem voltam ott amikor ki lett szedve, de valamit ki kellett ütni belőle)
Válasz nordzso1985 #31455. hozzászólásáraÜdv.
A google keresődbe írd be:Kerékszimering csere útmutató-agroapró.huEgyébként a fórumon kortalanok vagyunk,tegeződünk!!
Válasz bice #31454. hozzászólásáraÜdv! Azt megköszönönném ha elküldené, de amúgy szétszedtük az egészet igaz a csapszeggel megkínlódtunk de most azt összes szimmering meg csapágy ki lesz cserélve ha már szétszedtük.
Válasz nordzso1985 #31441. hozzászólásáraÜdv.
Nem tudom megoldottad-e a szimering cserét,de találtam neked szerelési leírást(igaz fordítóprogramos,de vannak képek)kerékszimering csere útmutató-agroapró.hu.A pitman kart nem kell leszerelni,a csapszeget sem,inkább a kereket!!
35441 hozzászólás
Szerintetek egy ilyen kardánmeghajtásos soraljművelőt elvinne egy 20 ló körüli japán kistraktor? Leginkább attól tartanék hogy a kis súly miatt ha nagyobb ellenállásba ütközne a forgóborona, akkor eltolná a traktort. Persze egy mankókereket tennék alá, meg az egyenletesebb terhelés miatt egy kis ekét a másik oldalra, hogy ne húzzon csak a soraljművelő felé...
https://www.youtube.com/watch?v=0dsGplctClE
Válasz krizol #31488. hozzászólásáraMegpróbálom lefényképezni valamelyik nap, ( feltéve ha időben megjövök melóból ) örülnék ha nem kéne kiszednem a hűtőt! Köszi az infókat
Válasz 74 Misi #31384. hozzászólásáraSziasztok!
Misi ez nagyon faxa lett!
Már arra is választ kaptam hogy minek rá vonóhorog,így 2in1 ágdaráló-szállító,ügyes.
Milyen régi álmom egy ilyen szerkezet...már 3 éve nézegettem a találkozón...
Akácültetvényemet ritkítani kell gurulj át vele:)) 2 nap alatt átérsz hozzám
geresz
Válasz pepitamotors1984 #31487. hozzászólásáraÜdv!
Nekem két motorra vanrálátásom, de sem a micsunál, sem a kubotánál nem kell leszedni a hütőt szivattyu levételnél.Mivel nem tőcsavarok fogják, igy minimális elmozdulás elég a hütő felé, hogy le tud venni!
Üdv. Kérdésem lenne ha a vízpumpát kell cserélnem kivennem ki kell szednem a hűtőt is? Jól gondolom úgye? A traki hinomoto e1804.
Válasz szecsodigabor19871 #31483. hozzászólásáraSzia!
Ágdarálóhoz mindenképpen kuplungos vagy ha ékszíjas a daráló, akkor kicsit lazább ékszíjjal használod és akkor jó a sima kardán is. Fűnyíróhoz pedig szabadonfutós kell. Az sem biztos, hogy ugyan az a hosszúság elegendő. Nekem is két kardánom van a darálóhoz és a zúzómhoz.
Válasz csoppika #31484. hozzászólására
Válasz bice #31481. hozzászólásáraHehe... Tudod mit kérdeztem
kis segítséget szeretnék kérni kardántengellyel kapcsolatban.milyet érdemes venni szabbadonfutós, nyírócsapos,kuplungos? gépparkot akarok bővíteni szeretnék egy ágdarálót és egy fűnyírot gondolom ugyan az a kardán jóó hozzá mekkora hosszú kell gépenként illetve munkaeszközönként változó?
Válasz krizol #31478. hozzászólásáraÜdv.
Köszi a 7-es méretű lovaseke képet,hogy feltetted helyettem.Látod jó kistrakia ismeri a lovaseke méreteket(5-ös,7-es).
Válasz csoppika #31480. hozzászólásáraÜdv.
Jaaa nem 7 fejes, hanem a száma ami a hátuljára van írva(öntve).
Válasz bice #31476. hozzászólásáraEzt a fejet mennyi lóval húzták? Mert ha kettes fogattal, akkor ritka lesz...
(Itt egy kistraktoros csávó már szinte mindet felvásárolta)
Válasz krizol #31478. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz pepitamotors1984 #31477. hozzászólására
Válasz bice #31476. hozzászólásáraMutass már 1 ilyet légyszives!
Válasz nordzso1985 #31471. hozzászólásáraÜdv.
Mint már írtam(31460 hozzászólásban)!!
Én 7-es lovasekét ajánlanám,azzal már 24-28 cm lehet szántani.Ez ehez a teljesítményhez,gépmérethez elég mélység.De majd rájössz mikor a trakin ülsz,és dől a barázda felé!!!
Válasz Balázs1994 #31474. hozzászólásáraHát állítólag ez is meg volt fagyva csak amikor rúgott kettőt és el is ült .. -7 fok volt. de hát az se segített mert ahogy kihúztam az első barázdát már jött is fel a víz.
Válasz YanmarFF245Gergő #31472. hozzászólására MI mult héten is a fagyal küzködtünk a mai nap meg se merem probálni csak a foliában !!!
Válasz nordzso1985 #31471. hozzászólásáraPon 25 TZ4K 1fejes váltvaforgató ekét,azzal elég mélyen tudsz szántani.
Iszapot is le küzdöttük végre... igaz traktor már sárga földig kapart ... de azért sikerült
Válasz bice #31468. hozzászólásáraAkkor mi a tanácsod? Milyet vegyek ehhez a teljesítményhez hogy ahhoz képest normális mélységben forgasson?
Válasz erdohazi1980 #31469. hozzászólására
Válasz bice #31468. hozzászólásáraMeg nagyobb traki.
Válasz nordzso1985 #31467. hozzászólásáraÜdv.
Ezeket a tarlóhántó ekéket 12-18 cm mélységre tervezték!!!!Amit írtam 20-22cm az a vége,ennél mélyebben nem nagyon fordítja át a földet(csak dúrja),ha mélyebben szeretnél szántani nagyobb eke kell!!!
Köszönöm a tanácsokat! Hát ha véletlen mélyen kell szántani akkor max leveszem a hátsó fejet.
Egyébként ismertek az ekék méretei,ezt valószínű
nem tudod 20-22 cm-nél mélyebben húzni.Az én kettes ekém is hasonló(mint a szürke)40 cm-es fogása van,az
ekevas hossza 32 cm.
Válasz nordzso1985 #31453. hozzászólására Én is inkább 1 fejes ekét ajánlanék, ha mélyen akarsz szántani.
Én a szürkét választanám,erősebbnek tűnik.
Melyiket vennétek egy kubota b7000-hez?
Válasz lakatosr66 #31461. hozzászólásáraki kell ütni: a stiftet vagy mit, valami tengelyszerű biztosítót
(azért nem tudom mert nem én csináltam, nem voltam ott amikor ki lett szedve, de valamit ki kellett ütni belőle)
Válasz nordzso1985 #31455. hozzászólásáraSzia ! Ki kell ütni a csapszeget, azt hiszem lefele.
Válasz nordzso1985 #31457. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem pénzkérdés is,én 7-es lovasekét javasolnák,de lehet kapni kistraktor kereskedőknél is ekét.
Válasz bice #31458. hozzászólásáraRendben, köszönöm szépen! :)
Válasz nordzso1985 #31455. hozzászólásáraÜdv.
A google keresődbe írd be:Kerékszimering csere útmutató-agroapró.huEgyébként a fórumon kortalanok vagyunk,tegeződünk!!
Válasz bice #31456. hozzászólásáraÉrtem! És milyet javasoltok mit nézzek rajta ha veszek?
Válasz nordzso1985 #31453. hozzászólásáraÜdv.
Ha mélyen szeretnél szántani 1 fejes ekét javaslok.
A 13le kistraktor(méretbeli adottságai miatt)a legmélyebb szántás kb.28-32 cm!
Válasz bice #31454. hozzászólásáraÜdv! Azt megköszönönném ha elküldené, de amúgy szétszedtük az egészet igaz a csapszeggel megkínlódtunk de most azt összes szimmering meg csapágy ki lesz cserélve ha már szétszedtük.
Válasz nordzso1985 #31441. hozzászólásáraÜdv.
Nem tudom megoldottad-e a szimering cserét,de találtam neked szerelési leírást(igaz fordítóprogramos,de vannak képek)kerékszimering csere útmutató-agroapró.hu.A pitman kart nem kell leszerelni,a csapszeget sem,inkább a kereket!!
Itt Baranya déli részán lakom itt inkább réti talaj illetve középkötött erdő talaj van. A mélység pedig minél mélyebb legyen.
Válasz nordzso1985 #31451. hozzászólásáraAz attól függ, hogy milyen talaj van felétek és milyen mélyen akarsz szántani?
Üdv! Érdeklődöm, hogy Kubota B7000-es elbír kettes ekét vagy inkább az egyesnél maradjak vagy esetleg valami ötlet? Köszönöm!
Válasz belorus #31448. hozzászólásáraHelló nekem van egy Sokoró Svz 1.3 vízszintes kalapácsos mulcsozó eladó. Újszerű állapotú kB.6-7hektárt használtam csak. 20le-től használható.132cm munkaszélesség. Irányár 490000.-
Válasz ilokos #31446. hozzászólásáraKöszi
ha valakinek van elado mulcsozoja,szivesen meglesnem.
Válasz Kicsi93 #31445. hozzászólásáraHalihó!Olvass már vissza pár hozzászólást !
Válasz giriczmp1 #31443. hozzászólásáraSzia!
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/2169/veglehajtas_tengely_kupak.html
Helló! A kérdésem a következő lenne használt e már valaki deleks váltvaforgatós ekét? Véleményekre lennék kíváncsi. A válaszokat előre is köszönöm!
Helló! A kérdésem a következő lenne használt e már valaki deleks váltvaforgatós ekét? Véleményekre lennék kíváncsi. A válaszokat előre is köszönöm!
Fórum társak tud valaki segíteni abban hogy kardán kihajtási védőt(kupakot)honnan tudok beszerezni?Előre is köszönök mindent.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Yanmar f165-höz van valakinek leírása?
Katalógus,szerelési leírás,ilyenek...
Találtam egy-két oldalt,ahol mindenféle leírások illetve katalógusok,ismertetők megtalálhatók/japán gépekhez is/de a fenti típushoz semmi!