Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
795 hozzászólás
Válasz mandlirobert #694. hozzászólásáraBiztos olvassa!
37,5 kuki?
Szemesnek vetitek vagy silónak?
(Csak hogy szétoffoljam a topikot!)
Válasz A.I. #693. hozzászólásáraPersze mert ahol vet a szélső, ott az eltolás 15cm-ert hozzáad, így 30 lesz a sortáv, túloldalt ahol nem vet a szélső, ott meg elvesz 15 centit, így lesz ott is 30 centis sortáv.
Figyelni kell az ilyennél, mi sokat vetünk 37,5cm-re kukoricát, 16 soros a gép, bérbe meg 75-re vetjük, ott akkor minden második tag üres, és eltolás.
A kérdező meg majd rájön, és talán olvassa hogy maradjon az a munkaszélesség
Válasz mandlirobert #691. hozzászólásáraTúl okoskodtam, csak neked van igazad!
Pl ugye 40 sor 15 cmmel 600, ha elzarjuk minden másodikat 20 sor 30 cmmel 600 szintén!
Nem kell semmit hozzáadni nem is tudom, hogy honnét jött nekem is, csak el kell tolni megfelelő irányba egy csoroszja közzel a példa szerint 15 cmmel!
(Ne hagyd magad, pláne ha jó az elméleted!)
Köszönöm mindenkinek.
Válasz A.I. #689. hozzászólásáraIgazad van, stimmel.
Válasz A.I. #689. hozzászólásáraNyomtáv szélesség=munka szélesség.
Válasz mandlirobert #688. hozzászólásáraGondold végig, miért javasoljuk 2en is a nyomtáv szélesség módosítást.
Az egy sor szélesség eltolás az stimmel!
Válasz kukaccsosz #681. hozzászólásáraHa csak minden második sor aktív, és páratlanul jön ki, tehát bal oldalt vet a szélső sor, jobb oldalt meg nem, akkor pofon egyszerű dolgod van, csak el kell tolnod a munkagépet egyik irányba a gps menüben egy sortávnyi szélességgel. Semmi más dolgod nincs. Munkaszélességet nem kell módosítanod.
Válasz RkTomi #684. hozzászólásáraJavítás: ha dupla gabona sortávot szeretnél akkor 2 sortáv szélességgel kel megnövelni a nyomvonaltérközt. Pl: Horsch Pronto 6 DC. 6 méter munkaszélesség 15 cm sortáv 40 sor. Mind a két szélső sor vet akkor a nyomvonal térköz 6 m + 0,3 m. Itt a kormányzás jelének a pontossága lehet még a tényező, SF1, RTK. De ezt már a földön meghúzva a vetőgépet meglátszik és lehet finomítani.
Válasz A.I. #685. hozzászólásáraLényeg az, úgy igazítás magad mögé a vétót, hogy a hasznos csoroszják a gép közepével fussonak, ahogy RKTomi írja, a munkaszélesség módosítást javasolja úgy én is, módjuk, ha 20x30cm, akkor ugye 630 a munkaszélesség. Mert 40x15cm az a teljes gép, de ott a munka szélesség "csak" 615.
Válasz kukaccsosz #681. hozzászólásáraSzerintem a felvett munkaeszközt told el a megfelelő irányba!
Húzz vele egy ab egyenest, majd fordulj vissza rá, ha ez megvan, akkor mérd meg, hogy a csoroszják között mekkora a hézag, annak. A mért érték felével told el a beállításban a munkaeszköznél az eszköz és antenna egymáshoz viszonyított helyzetét, ha jó az eltolasod, akkor önmagára fog visszaverni, ha a nyomvonalát mind két irányból meghúzod!
Egyébként minden vetőgéppel így kellene, hogy ne legyen "csíkos" a búzatábla, illetve kapásnal húzatáskor mindegy legyen melyik irányból megy bele az ember!
Válasz kukaccsosz #681. hozzászólásáraA vetőgépen mind a két oldalon a szélső sornak vetni kell. Bent a többi soroknál kell a sorelzárást megoldani. A nyomvonaltérközt úgy kell beállítani hogy a munkaszélességre rászámolsz egy sortávot. Így nem kell eltolni a munkagépet.
Válasz JDFERI #682. hozzászólásáraBocs lehet hogy pont fordítva, a másik irányba kell eltolni az antenna poziciót a monitoron.
Válasz kukaccsosz #681. hozzászólásáraÜdv. Az antenna beállításán is kell változtatni és a munkaszélességen / nyomvonaltérköz is . Ha minden igaz abba az irányba kell eltolni a menüben az antennát hossztengelyhez képest oldalra amelyik irányba nagyobb lenne a csatlakozó . Kiemelve szoktam kísérletezni , míg jó nem lesz.
Valaki tudna segíteni?
JD automata kormányzással, hogy lehet megoldani a dupla gabona sortávra a vetést hogy a csatlakozás jó legyen.
Mivel minden második csoroszlya vet ezért azon az oldalon ahol a szélső vet ott nagyobb csatlakozási távolságot kell tartani a másik oldalon meg fordítva.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-07-08 07:39:40
KI milyen kormányzási beállításokat használ?
Vonal érzékenység - Követés?
Vonal érzékenység - útirány?
Útirány előretartás?
Kormányreakció?
Befogás érzékenység?
Görbe nyomvonal érzékenység?
Válasz agrotomi #677. hozzászólásáraNincs gond vele.
Sziasztok! Vet valaki sf1-el közöttünk? Nem tapasztalta senki hogy rosszabb a pontosság mint eddig?
Válasz Hogel #675. hozzászólásáraCsak permetezés és műtrágya szórásra lenne használva, hogy ne kelljen buzaba kilépni a következő nyomot
Válasz youth #672. hozzászólásáraArra való, hogy ha eltévedsz, akkor megtaláld a sort.Arra viszont nagyon.De sötétben nem tudsz vele vetni.Akkor sem ha 1 cm pontos lenne.
Válasz youth #672. hozzászólásáraLehet, hogy ugyanarról beszéltek. Pl. EGNOS korrekcióval a visszatérő pontosság kb. 2,5m (tipikusan: 1m) alatti, a sorcsatlakozó kb. 20-30cm alatti (tipikusan még ennél is kisebb).
Válasz youth #672. hozzászólásáraEgy dolog, az ígéret, egy meg a gyakorlat!
Mondom ezt minden márkától, modelltől, típustól függetlenül!
Válasz Hogel #669. hozzászólására1 méter a pontossága ??
Az nem túl jó.
Akkor inkább nézek valami off márkát ott max. 30 centit ígérnek
Válasz Drisa #670. hozzászólásáraDe neki csak sorvezetésre kell, ahhoz meg nem kell semmi egyéb.
Simán megy SF1 nélkül, meg jelátalakító nélkül.
Válasz youth #668. hozzászólásáraVan megoldás:
https://www.agropark.hu/AMS-es-GPS/John-Deere-iTC-antennaval-kompatibilis-aktiv-kormanyzas-jelatalakito-p21431
Válasz youth #668. hozzászólásáraÉn gs2 1800 monitorral használom, nekem tökéletes.1m alatti a pontossága.
Sziasztok!
Akinek van tapasztalata tavaly óta Starfire ITC mennyire alkalmas sorvezetésre ?
Nem gond 15-20 cm pontosság csak sorvezetésre szeretném használni.
Illetve aki még használja hasonló célokra mennyire megbízható? Nem dobja a jelet, könnyen csatlakozik nem kell vele matekolni 10 perceket, ergo használható még munkára ?
Üdv mindenkinek.
Jd 1755 vetőgépen ki hova tette a munkagépkapcsolót?
Válasz A.I. #662. hozzászólásáraEltört, valami erősebb ág vágott oda neki.
Válasz Drisa #653. hozzászólásáraHelló. Tavaly rendeltem az agrogalaxytól,60+áfa volt.
Válasz #bandi #663. hozzászólásáraNem akkora butaság ám ez! Pl. a Fieldbeenél pontosan ezt csinálták.
A szokásos csatlakozó a router antennáknál az SMA. Ha a JD-n más van (esélyes pl. az N csatlakozó) akkor egy filléres adapterrel fel lehetne rá tenni.
A frekvenciatartomány ugyanaz lehet.
Válasz Drisa #661. hozzászólásáraGondolom nem olyan szabványú, hogy az utolsó 8 ezer forintos router antennája rápasszoljon.
Ha gondolod megveszed, esetleg 1-2 műértő megpróbálhatja megforrasztani.
Válasz Drisa #661. hozzászólásáraTaláltam a neten valami írásos dolgot, amiben, már amennyire én értek a dologhoz, vannak az antennák megadva értékei, paraméterei! Talán ez alapján lehet találni valami alternatívát!
Az a 90ezer azért nem semmi! Vigyázni kell akkor nagyon rá, mi történt vele, letört, vagy csak rakod össze darabokból és ez még hiányzik?
Válasz CsiziZoltán4 #660. hozzászólásáraKöszi, azt én is tudom hogy lehet venni a Kiténél, amúgy már 90 ezer körül volt tavaly az ára. Ettől szeretnék olcsóbbat, tuti van valami már gyártmány fele ennyiért. Alternatív megoldást mondjatok. Agroparkot és társait is ismerem.
Válasz Drisa #655. hozzászólásáraLehet kapni antennát kitéböl vettük ugy emlékszem 70e ft körül volt,elég sérülékeny vékony szál van benne.
Válasz Drisa #653. hozzászólásáraCB vagy walkie talkie antenna esetleg.
Válasz Drisa #655. hozzászólásáraCsak maga a pálcika! Okés félre értettem, bocsi!
Sajnos nincs nagy választék, agroparkos, meg gyomán az itls-t kérdezni, illetve kocsisagro, jd technika győri mind a kettő! A modem cikkszáma: BPF11261
Nem találok külön "pálcikát" rá, de a fenti 2 alkatrész kereskedő biztos fogja tudni!
Válasz #bandi #656. hozzászólásáraMegelőztél. Én is egy routerről leszedett antennát próbálnék elsőnek.
Válasz Drisa #655. hozzászólásáraHa megvan a csati része, vagy viszed az egészet, lehet valami számtech boltban tudnának keríteni, hátha van ilyen némelyik routeren
Egyébként kitén kívül esetleg agropark
Válasz A.I. #654. hozzászólásáraCsak a kis antenna kellene amit le lehet róla tekerni, nem kell az egész urh egység.
Válasz Drisa #653. hozzászólásáraA piactéren van hirdetve, de 1milla+fa, nem tudom kiténél most mennyi lehet!?
Jelet tőlük akarsz, vagy saját állomás van?
JD tökhöz kis urh antennát (csak a kis letekerhető antennát) hol lehet venni Kitén kívül?
Válasz kukaccsosz #650. hozzászólásáranem monitorhoz, hanem antennához kapcsolódik, előfizetésnél meg kell adni a sorozatszámot és ahhoz rendeli hozzá. MyJohnDeere portálon tudod magadnak kezelni...
Válasz kukaccsosz #650. hozzászólásáraSzerintem egyszerre csak egy tudja használni (RTKnál tudtommal így van, gondolom igaz SF3ra is)!
A jel előfizeté (SF3) monitoronként kell fizetni vagy egy előfizetéssel a több gép is tudja használni?
Válasz bandigh #648. hozzászólásáraNem lenne. Kell hozzá SF1-SF3 upgrade a monitorra.
Válasz Ferror #647. hozzászólásáraSzerintem ilyenkor egy antennát kéne felokosítani. Ha lenne egy rtk-s antennád, amelyik gépre rátennéd, az pontos lenne.
Válasz bandigh #646. hozzászólásáraGyári Beépített hidraulikus teljes automata kormányzás van 3gépben, de SF1 jellel.
SF3 csak a pontosítás miatt lenne vetés alkalmából, máskor elég az sf1 is
Válasz Ferror #644. hozzászólásáraHa van előkészítés a gépen, és csak aktivàlni kell, hogy menjen, úgy nem rossz. De ha kell kormányforgató meg kàbel meg minden, akkor jobb egy külön rendszer. Bàr kábelköteg úgyis nem árt ha több van, és csak az összetevőket pakolgatni, ne minden kábelestől