Hirdetés
Fórum
- Eke minden mennyiségben új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- AKG támogatás új
- Kukorica vetőmagok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
795 hozzászólás
A videó szerint megoldható továbbra is ITC antennák használata:
ITC antenna
Válasz RkTomi #575. hozzászólásáraITC-t meddig lehetett újonnan vásárolni?
Válasz _cseryagro_ #592. hozzászólásáraA 3000-es antennák tökéletesen működnek.
Válasz A.I. #591. hozzászólásáraItc-m van tudom annak ennyi volt, antennát akarok cserélni ezért volt a kérdés. 3000 elvileg akkor megy , köszi
Válasz _cseryagro_ #590. hozzászólásáraFrissítetted, mert február 1 től azért nem működik!
Kolléga 3000st használ, övé működik!
Kicsit lejebb olvasol, ott írják, hogy az itc ket már frissítés sem menti meg!
Üdv mindenkinek!
Szeretnék kérdezni akinek van vagy tud róla információt hogy StarFire 3000 es antennák működnek?
Válasz Ákos87 #586. hozzászólásárahttp://eht.gnssnet.hu/index.php/site/coordByKeyIn
Válasz gcastle #587. hozzászólásáraDe azt
Amúgy megjavult. Nem új már
Válasz bandigh #585. hozzászólásáraUgye nem azt a 6R-t frissítetted sk?
Monitorból olvasva semmi gebax?
Válasz Bárány #559. hozzászólásáraSzia! Ez a konverter hol található ?
Válasz gcastle #584. hozzászólásáraHát nem mindenkinek szólt Reggel én frissítettem sk. Ugyanitt, 6r csak a sárvédőről emeli a hátulját, lefelé bentről is leteszi(azt se mindig). Tippek, trükkök?
Válasz bandigh #583. hozzászólásáraMég januárban szólt, hogy csináljuk meg mihamarabb mivel később, ha összefut a frissíteni való, nem lesz egyszerű...
Válasz gcastle #579. hozzászólásáraMagától jött, vagy a parasztnak kell képben lenni, hogy frissíteni kell a szoftvert?
Mert jóskapista meg majd cidázik egy nagyot ha használnà, de ugye nem megy..
Válasz Gergő, #581. hozzászólásáraJuppi!
Köszi az infót!
"John Deere iTC antennák támogatottsága megszűnik, nem frissíthetőek, így ezen antennák 2021. február 1-től nem lesznek használhatóak aktív kormányzásra, csak sorkövetésre és dokumentálási feladatokra."
Válasz gcastle #579. hozzászólására
Válasz RkTomi #578. hozzászólására2 hete volt nálam, kapott mangalica tepertőt is, csak megmondja a frankót!
Moderátor által módosítva: 2021-03-19 15:19:54
Moderátor által módosítva: 2021-03-19 15:42:11
Válasz gcastle #577. hozzászólásáraOk. Zoli vágja a témát néha ő jön hozzánk is.
Válasz RkTomi #575. hozzászólásáraDe rákérdezek én is a Kités AMS-es Nagy Zolinál, ha nem megy ki holnap az eszemből!
Válasz RkTomi #575. hozzászólásáraMinden ITC-s nevében előre is megköszönöm, hogy időt és energiát szánsz rá!
Válasz gcastle #573. hozzászólásáraHolnap megkérdezzem hogy mi a tuti az ITC-vel?
Válasz RkTomi #572. hozzászólásáraAkkor vpn beállítva usára, aztán böngésszünk, hátha van knowhow az itc további hasznosításáról... Yess!
Válasz RkTomi #572. hozzászólásáraAkkor ne vegyem meg a balástyai két antennát 240-be darabját?
Ez a fogyasztói társadalom kezdi nagyon felgyűrni a pélón a bőrt!
Válasz gcastle #569. hozzászólásáraKite tájékoztatás szerint igen.
Válasz Bárány #570. hozzászólásáraAkkor az nekem teljesen jó.
Műtrágyaszóráshoz ezután is jó lesz.
Válasz Hogel #564. hozzászólásáraÁltalánosságban: az EGNOS-szal a visszatérő (abszolút) pontosság ±2,5m alatti, a csatlakozó kb. ±20 cm-en belüli.
Válasz RkTomi #565. hozzászólásáraAkkor az ITC mehet a kukába? Hurrá!
Válasz Hogel #566. hozzászólásáraEddig mindig az adaptív görbét használtam.
Most is működik, csak nem tudom milyen pontos így, miután kiírta, hogy a beállított frekin nem érhető el az sf1 jel.
Válasz Hogel #566. hozzászólásáraAhoz nem kell A-B?
Válasz RkTomi #565. hozzászólásáraNem is akarok.
Nem autotrackra használom, csak sima sorvezetésre.
Válasz Hogel #564. hozzászólásáraHa a JD rendszerről van szó akkor semmilyet mert nem tudsz AB egyenest felvenni.
Sziasztok, tudja valaki, hogy miután most február 1 től az sf1 jelet áttették másik frekire, így a régi ITC antennák SF1 nélkül, sima EGNOS WAAS képességgel milyen pontosságot tudnak??
Válasz Bárány #562. hozzászólásáraEz sajna igaz, nálunk is bele mérve közút(aszfaltos), patak védmű és a többi, ott úgy sem hagyhatom, hogy koordináták szerint menjen, mert zokon venné a közút vagy a vízügy, ha beművelnénk!
Válasz A.I. #561. hozzászólásáraA gyári koordinátákat amúgyis kombinálni kell a valósággal, mert szinte sohasem tartható szó szerint a telekkönyv.
Pl. egy szokásos, téglalap alakú föld esetén a hosszú megyék kétoldalt szomszédhoz csatlakoznak, de a dűlőknél utak, vagy árkok, fasorok vannak, amik miatt a gyakorlatban atokhoz alkalmazkodva művelsz, így az oldalsó megyéknél kell a "bolti" adat,és ezt kombinálni kell a helyszínen felvett dűlőkkel.
Meg még sok más ilyen kényszerhelyzet van.
Kösz a tippeket, először felveszem a parcellákat fizikai módon, aztán kísérletezek majd ezzel a berajzolással.
Válasz A.I. #557. hozzászólásáraNem rossz ez a szoftveres dolog, ne engedd el, írnak itt tippeket. De első körben szerintem használd ki a fagyot, vigyél karót, mérőszalagot, aztán frankón vedd fel az egyeneseket. Meg a végeit görbével, amelyik olyan. Én a körüljárásban nem annyira hiszek, de végülis van akinek meg az fekszik
Válasz A.I. #557. hozzászólásáraA Geoshop-on ha emailben, vagy telefonon külön kéred, WGS-ben is tudják adni.
Valamint az ő online is elérhető konvertekükkel elég pontosan át is tudod alakítani az esetleg már meglévő EOV-okat.
Válasz A.I. #554. hozzászólásáraAz SMS Basic szoftver tud ilyet, csak jó drága...
sms-basic-terinformatikai-szoftver
A geoshop-on lehet a HRSZ-eket shp. formátumban és EOV-ban megvenni, de a monitorba WGS-84-ben lehet betölteni. Előtte azért érdemes az esetleg több HRSZ-ből álló táblákat egy fájlba egyesíteni.
Válasz bandigh #556. hozzászólásáraFelrippantam én a myjohndeere.comra, ott berajzolgatás még megy is(Google Earth felület), az lett vele a bajom, hogy a koordinátáit rajzolás közben nem mutatja, amikor meg elő tudom hívni a koordinátáit, akkor nem tudok rajzolni, szóval...
Nem mellesleg hiába van nekünk fajin EOV koordináták, mikor ez wgs-t használ, a koncertek meg...
Asszem marad a helyszíni felvétel ahogy javasoltad, legalább edzek az új technikával. Vannak karók is, már ahol nem taposták ki, kopott el stb. Jön a fagy, én meg megyek és rajzoltatok!
Válasz A.I. #555. hozzászólásáraVan egy kialakult telekhatár, aszerint műveljük, úgy bejárva. Ahol van karó, ott meg felvettük azokat a pontokat. Macerás, de a térképi koordináta meglehet hogy a gyakorlatban nem túl használható. Jelzem, nem próbáltam még, amit te szeretnél csinálni.
Válasz A.I. #554. hozzászólásáraSenki...
Sziasztok!
Használ valaki 4240 monitort, szeretném betanítani neki a parcellák az, úgy hogy nem bejárok, hanem feltöltöm rá!
Van ingyenes felület, ahol berajzolhatom, aztán pendrive és hajrá!
Milyen koordináták típust használ wgs vagy EOV? Hol érdemes koordinátákat megvásárolni?
Előre is köszi!
Válasz A.I. #552. hozzászólásáraÜdv. Az automata kormányzás topicba írtam választ.
Válasz JDFERI #551. hozzászólásáraKöszi! Ez a gyártó most eszemben sem volt, az a baj, hogy ezeket abszolút nem ismerem, meg a környéken nem is tudok olyan kollégát aki ilyet használ.
Válasz A.I. #546. hozzászólásáraILYEN rendszer nem releváns ?
Válasz RkTomi #549. hozzászólásáraHát, pár dolgot vettünk már onnan, de nyilván akkor nem eleget. Meg ha a harmadjára faragott ár is jóvaltöbb, azzal nem tudsz mit csinálni. Ha nekik nem eladó, akkor nem.
Válasz bandigh #548. hozzászólásáraEz sajnos úgy működik, hogy nem mindegy kinek adják az árajánlatot.
Válasz DelPiero #547. hozzászólásáraMeg kell kérdezni. Nyáron a 15 centisre a legakciósabb áruk is 500-al több volt mint máshol alku nélkül.
Válasz bandigh #545. hozzászólásáraEgyáltalán nem több a KITEnél, sőt.
Köszi a tippeket!
Közben apám beszélt KITEvel, most 4 Milla, fél év nyúzópróba, fél millióért, ami beleszámít az árba, de jövő héten ki jön valaki, nem tudom apám miket mondott neki milyen technika kellene, azt leszámítva, hogy rtkt tudjon!
Trimblet abszolút nem ismerem, de majd az Axiál felhomályosít, árból ítélve az sem hiszem, hogy rossz lehet.
Egyenlőre nem akarok szakaszvezérlés automatizálást, ha már jelzi az is megteszi első körben.
Használ valamelyikőtök más RTK rendszert használó technikát is? Tapasztal különbséget, előnyt hátrányt valamelyik javára?
Kösz még egyszer mindkettőtöknek!