Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Körbálázót, de milyet? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Disznóvágás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
798 hozzászólás
Köszönöm a www.robotpilota.hu címet...
De én John Deere 2630 monitorral akarok LEXION és XERION kormányhidraulikát vezérelni, hogy ne kelljen másik kombájnt vagy aut.kormányzást venni... Erre van valakinek tapasztalata???
Válasz jozef19 #396. hozzászólásáraEs mi lenne az?
Válasz Bigbence #395. hozzászólásáraCsak van egy kicsi baj...
Válasz Dailies #394. hozzászólásárawww.robotpilota.hu
Itt nezz korul hozamterkepzo ugyben.
Sikerült az idén beruházni egy 6000-es antennába és egy 2630-as monitorba. A bajom az, hogy át szeretném rakni JD-ből egy CLAAS traktorba kormányozni és egy CLAAS kombájnba hozammérni.
A traktor GPS előkészítéssel rendelkezik.
A KITÉS srác azt mondta, hogy már több megkeresés érkezett, de nem tud segíteni. És azt is említette, hogy a mostani T széríás kombájnok már elég jók és fel vannak szerelve AutoTrac-al AZAZ: Vegyek JD kombájnt!
Van valaki, aki ismer megoldást???
A neten olvastam egy megoldásról:
http://www.agra-gps.com/product/claasjdbridge.html
Hallott már valaki erről??? Vagy tud hasonlóról ami üzemel valahol???
Négy topik címében van benne a GPS.
Ebbe tettem, azt a hordozhatót.
A repcetermesztéssel kapcsolja össze, ami nagyon okos, mert így én is végig olvastam.
Talán tanul belőle más is.
http://www.agrarszektor.hu/agrotechnologia/a_gps_eszkozok_szerepe_a_repcetermesztesben.6322.html
http://www.agrarszektor.hu/agrotechnologia/a_gps_eszkozok_szerepe_a_repcetermesztesben.6322.html
Válasz halihó #391. hozzászólásáraMiért kell 20 topicba beírni, mikor van hirdetési felület is
Mg Navigátor V2 féláron eladó!!!! Alig használt!! 06309116854
Válasz Csókási Gergő #385. hozzászólásáraEz meg a másik bajom, hogy a 11 soros jd 1730-as, az függesztett. Tehát, igen egyenesen kellene húzni, rtk-val vagy akár kézi kormányzással.
Válasz Csókási Gergő #385. hozzászólásáraMeg a sebesség szerintem... ha betartja valaki azt a 8-9 km/h-t akkor a legpontosabb...
Válasz cimbike. #387. hozzászólásáraRedukálódó
Válasz Gabika6330 Pr. #379. hozzászólásáraPedig csak elektrohirdaulikus szelep kerdese az egesz. Valahogy a mezogazdasagi elektronika arai nem kovetik a mas elektronikai cuccok resukalodo arait.
Válasz Csókási Gergő #385. hozzászólásáraÉn a 740A-nál vettem észre lucerna vetésnél mikor letettem a 3 méteres nyomjelzőt azonnal előjött 5-7 cm difi.A magtartályban 30-50 kg mag nem nagyon súlyozza le a vetőgépet,kalászos vetésnél már nincs gond mikor több mázsa cucc van a tartályban
Az 1-2cm csatlakozási és visszatérési pontosság RTK- nál az a jelre vonatkozik! Hogy a valóságban is megmutatkozzon, ahhoz rengeteg apró beállításnak és körülménynek is pontosnak kell lennie. Egy vontatott szemenkénti vetőgép sík területen sokkal egyenesebben fog elmenni, mint egy függesztett, mert a hosszú rúd miatt a traktor "kóválygását" csillapítja a hosszú vonórúd. Én tapasztaltam olyat, hogy 6 soros monosemnél a letett nyomjelző is berázza, félre viszi pár centivel az erőkar miatt! Vagy amikor beül mellém a kedves pót utas a 130 kilójával nézelődni és a rugózott fülke 2-3 centit billenik balra utána visszafordulok magam mellé és máris van 4-6 cm plussz! :)
Válasz .Feco. #383. hozzászólásáraA zúzó miatt nem vághatjuk túl magasan,ha szép munkát akarunk végezni.
Válasz Gabika6330 Pr. #382. hozzászólásáranas nem tema, mar azoto 8 soros nas-t használunk, hogy még senki nem hallott gps-ről... Mivel magasan vágod, és a sorok amúgy is oldalra dőlnek nem érdekes, ha húzza egy kicsit... kukoricánál más a helyzet, ott 10 cm eltérés már úgy röpteti a csövet hogy öröm nézni! (nem az.)
Válasz decsi #380. hozzászólásáraEgyébként tavaly mi már így nyomtuk és teljesen jó lett.6 soros tempoval vetettük és 8 soros nas-al vágtuk,és nem találták benne a kombájnosok a csatlakozósort
Válasz decsi #380. hozzászólásáraA sebesség a titka mindennek.Ha lassan mész jó beállítással akár 0-2 cm is megvalósítható.Ahogy gyorsítasz úgy csökken a pontosság.A beépített tovább bírja tartani a pontosságot mint a villanyos.
Válasz cimbike. #378. hozzászólásáraHidraulikusan nagyon pontos lesz.Ez is tudja a 2cm
ha lassan mész.Én már 4. éve használom nekem tökéletes igy is.Húzatni nem szoktam vele.12 centit csak példának hoztam fel ha annyit elkóvályog akkor sem lesz csíkos a vetés,0-5 cm között szokott mozogni a kitérés.Kapásnál meg szemmel nem találod meg a csatlakozó sort.Idén ki fog derülni mert 8 sorral fogom vágni a 6 soros vetést.
Válasz cimbike. #378. hozzászólásáraSokkal gyorsabban hevesebben reagál mint a villanyos.De nem kevés forint lessz az biztos
Válasz decsi #377. hozzászólásáraAz sem megoldás, hogy rátakarok 1 sor gabonát. Kapásnál meg elégtelen a 12 cm-es kóválygás. Arra gondoltam, hogy átalakíttatom hidraulikába építettre. Az pontosabb lesz, nem?
Válasz cimbike. #376. hozzászólásáraÉn ugy szoktam hogy nem hagyok csatlakozó sort,egy sort mindíg rá takar. Igy ha 12cm kovályog akkor megy pontosan.Soha nem szokot csíkos lenni a vetésünk.Univerzális kormányal nem lehet cm pontosan dolgozni.Ahoz rohadt lassú.
Válasz Gabika6330 Pr. #375. hozzászólásáraEn alig vártam, hogy bebokrosodjanak az aszfalt uzak melletti tábláim, olyan cikin néztek ki.
Válasz cimbike. #374. hozzászólásáraHátul 520,elől 480.
Válasz Gabika6330 Pr. #373. hozzászólásáraMilyen széles? Azt mondjak 520as rtkval(integrált) még elmegy.
Válasz cimbike. #372. hozzászólásáraNem,mert széles gumik vannak rajta.
Válasz Gabika6330 Pr. #371. hozzászólásáraÉs húzatni is szoktál vele?
Válasz cimbike. #370. hozzászólásáraIgen.
Válasz Gabika6330 Pr. #369. hozzászólásáraUniverzális?
Válasz cimbike. #368. hozzászólásáraTegnap,tegnap előtt műtrágyát szórtam 6330 pr-al 13 km/h-val 5-7 cm eltérés.Kicsit süppedős volt még a talaj.De az őszi vetések teljesen jól sikerültek (740A) nem nagyon látszanak a csatlakozósorok.
Válasz Gabika6330 Pr. #367. hozzászólásáraJd 8300. Pontosan nem mértük le, de gabonánál nagyon szembetűnő a kezdeti cikázása. Húzatni nem is mernék vele így!
Válasz cimbike. #366. hozzászólásáraÍgy milyen pontosságot tudtál elérni,és milyen traktoron?
Valaki szerelt utólag hidraulikába vezérlést? Atu200am van rtk- val, de talan pontosabb lenne a hidraulikus vezerlessel.
De nagyon kihalt ez a topic.
Senki nem használ ilyen rendszert?Vagy csak mindenkinek hibátlanul működik
Ha ezt így is akarjátok tartani továbbra is,akkor mindenki gyorsan frissítse a cuccát,mert új frekvencia van a JD-nél.legyen az 1800,2600 vagy 2630-as monitor,itc vagy 3000-es antenna,de még az ATU 200-hoz is van frissítés!
Úgyhogy hajrá!
Válasz #357. hozzászólásra
Ilyen talajon lehet is jó.. Amikor a szántás kap egy sor boronát, na ott van mit csinálni neki 10km/h fölött. Persze nem erre van kitalálva, de sajnos ez a körülmény. Aki kivárt annak jó munka lett benne, de kiszáradt, aki meg hamar lehúzta az hullámos de nyers.
A nagy gazda nálunk igy nyomatja...
Válasz #356. hozzászólásra
De szerintem lehetne még ettől is jobb.
Válasz #355. hozzászólásra
Jó ez !
Nállam ilyenek a csatlakozó sorok 11 km/h-nál.
Válasz #352. hozzászólásra
Nem tudom neked mi a necces? 73-77 cm között mozog vagy még enyit sem csal.Szemmel nem mondod meg melyik a csatlakozó sor.
Szerintem gabona vetésné látványosabb a pontatlanság hisz ott ha el megy 5 cm az már feltünő hogy nem 12cm hanem 17cm.Ott én úgy állitom a vetőgép szélességet hogy nem hagyok csatlakozó sort,igy kovályokghatb12cm és nem fog meglátszani nem lesz csikos a vetés.Ennyi hátránya van az elektromos kormánynak.Én meg vagyok vele elégedve.
Válasz #350. hozzászólásra
Nállam a nyomvonalon tarás 60-on van az útirány pedig 180-on,és így egészen szépen csinálja.
Válasz #348. hozzászólásra
sf 1-2 vel vetettél szemenkéntivel?
Milyenek voltak a csatlakozó sorok?
Néha még rtk-val is necces.
Válasz #346. hozzászólásra
Jah ennek a verziónak a 10km-h a max a tapasztalatom szerint. De a vader tempóval még az RTK-is küszködik.Kicsit gyors neki a vetőgép.
Válasz #347. hozzászólásra
Lődd be lehetőleg jól az antenna pozíciót. TCM kalibrálás. A nyomvonalon tartás érzékenységet vedd el lépésenként addig amíg "megnyugszik." Műtrágya szórásnál (függesztett verzió) 50-re vissza vettem annyira kóválygott. RTK-s pontosságot ne várj. Minden módosítást az elfogad gombbal ments le. Ezt jó párszol el kel játszani mire be áll, a neked kívánt verzió. Nyomjelző végig lent. Használni kell főleg hosszabb táblán a (monitor kormányzást). Vagyis a nyomvonalra igazítás, valamint a nyomvonal eltolás balra vagy jobbra. Ezt én 2cm-es ugrásokra állítottam. Vagyis nem kóválygott. De hosszú km-es táblán, hajlamos volt lassan elmászni. Ezért néha a gombokkal bele kellett nyúlni. A rövid 2-300m-es táblákban tökéletes volt. Az előző nyomvonalhoz tartást olyan 150-en .az egyenes tartást 100-120...de ez nap függvénye volt. Mivel napokig jól ment alacsonyabb érzékenységen. De volt hogy kellett kicsit emelni rajta. Maximumon állandóan limbó hintózott De a tábla végén a nyomvonal keresés ment maximumon,azzal nem volt gond. Sőt sokszor kézzel raktam rá. Ilyenkor néha a nyomvonalra igazítás funkciót is használni kellett. Mivel sumákolt.
Válasz #348. hozzászólásra
Akkor az az sf1 nálatok nagyon jól működött, mert annak kb 20 cm kóválygása van alapból, nem számít milyen lassan megy az ember. Próbáltuk, messzirôl jó egyenes volt, viszont a sorba beleállva, elég hullámosat húzott. A legtöbb munkára persze így is hasznos, de a vetésnél..
Esetleg ilyen első lemenetelre, amikor kell húzni egy jó egyenest. Bár lehet hogy azokon a bizonyos beállításokon múlott, amit irtál, meg a kalibrálás sem volt még az igazi akkor.