Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2445. hozzászólásra
Üdv!
Vagy normálisan,vagy sehogy
Ezt mondtam ma telón,hogy a 40-es trakit nem állhatok neki így megcsinálni,mert rengeteg a meló vele,és nem piacképes a típus sajna
Üdv!
Keresek 4650-hez -Vízhőfokmérő gombát
-Balos ablaktörlő kart
-Kormánygömbfejet (1jobbos és egy balos menetűt)
-esetleg azt a sípolót ami gyújtás ráadáskor sípol.
Ha esetleg valakinek van, ne tartsa magában.
Köszi
Válasz #2436. hozzászólásra
Üdv!
Kolléga ezt sajnos nem tudom milyen csati,de nem ide való az biztos.
Így azt sem tudom melyik láb mi
Viszont egy dolog biztos! Mégpedig az hogy a fekete szál a test! Ettől kezdve sok lehetőséged nem marad a másik két szálra.
De az eredeti órád,csak a hozzá való gombával fog működni,és mint már írtam ebből kettő létezik.A másikkal is mutat ha összemókolod,csak kevesebbet mint amennyi valójában.
Próbálkozz,és majd írd meg mire jutottál.
Ki van neki építve csak az a gond, hogy át volt alakítva más gombára és másik órára. És vissza akarom rakni az eredetit. Megvannak a vezetékek csak le vannak csípve és nem tudom melyik melyik lábra kéne hogy menjen.
Válasz #2432. hozzászólásra
Üdv!
Két féle gomba létezik,és nem azonos színü vezetékek vannak rajtuk.
Mindenképp meg kell hogy egyezzen a szín a kábelkötegből jövő színekkel,ha nem egyeznek akkor ne is keresgéld a helyét.
Úgyanis ha meglennének a csatlakozók rajta,akkor pont ellentétesek így összedugható,ha azonosak akkor nem oda való.
Segítséget kérnék 4650-es olajnyomásgomba bekötéshez.
3 vezetékes gomba és hogy mit hová kell kötni? Ha valaki tud róla infót Írni vagy esetleg kapcsolási rajzot küldeni azt megköszönöm. (illetve melyik láb mi) előre is köszönöm
Apámnak is az volt az első ami megtetszett benne anno, látta ahogy a domboldalakon piruetteznek a függesztett kombinátorral v fogassal, nem akart hinni a szemének, aztán az Ő gazdaságuk(ahol dolgozott) is vett 30 ast.
igazából szerintem a 18,4 gumi már nem tapos annyira és jó gumival ez a méret már kibírja a gép súlyát + egy cuftig pakolt 6 soros műtrágyás Rau vetőgépet.
Segítséget szeretnék kérni 4650 traktor előtöltés beállításának módszeréhez? Illetve néztem hogy kell hozzá egy speciális szerszám, véletlenül ezt nem lehet legyártani? Illetve ha valaki tudna róla rajzot készíteni azt megköszönném.
Illetve még azt kérdezném nem bont valaki olyan 4650-est aminek voltak papírjai?
Válaszokat előre is köszönöm.
Kapásban vetésnél jó lehetne az duplakerékkel, csak az lenne a baj szerintem, hogy az mtz felni meg a gumi nem bírná a strapát. Azért lenne néha olyan hogy csak az egyik fekszik fel. Ez a gép közel 2x olyan súlyú mint az mtz. No meg kisebb is az átmérő nem is kicsivel. Egy 30-as váltós gépnél ez lehet hogy nagyon bosszantó lenne. Gyári vékonyabb felnivel biztos jó. Kalászosba permetezni meg csak szimpla kerékkel mennél gondolom, akkor oda eleve kell az erős felni. Amúgy cudar kis helyen fordulnak ezek a behemótok az biztos.
simán, és szerintem a 30 as is
én nem egyszer voltam már úgy h lepipáltam a kozákot a 30 assal mezitláb, erdőn pótkocsival vagy pl 2010 ben tavasszal permetézésnél, nagyobb hasmagasság több kakaó és nagyobb súly ezek összeségében számítanak keményen
A kettő közti különbség
a 30as régebbi, olcsóbb, gyengébb és 8as szinkronváltója van, de csak csoporton belül szinkron
50-es erősebb és powershift váltója van talajon jobb gép
függesztett gépeknél van a 30 asnak 1 apró elönye kisebb íven fordul
kukoricavetésnél pl 3 dűlő elég szokott lenni , csak ott szívok ahol 3 szögre jön ki, de azmeg macera így is úgyis
és még talán annyi az 50 es gyári ülése sokkal jobb a 30asénál
az 50 es elsőhajtása nem rakható át, mert más a váltó
kerekek meg alapba a 30-as 18,4*R38
50-es 20,8 R38
Láttam már 4755 öst 18,4 es kerekekkel, de jóminőségű gumi kell mert határon van nagyon a gumi teherviselése súlyra és átvitt erőre is
súlya kg 80 köról a 30 asnak de ezt 90 ig fel lehet még cifrázni
az 50 es sztem alapból 90
a permetezős vetős traki nálunk le van csupasztva kb 70 mázsa lehet a hátulja gyakorlatilag pótsúly mentes
mégvalami őszintén szerintem kell külön 1 ami nehéz munkát végez felsúlyozva 20,8 as ikerkerékkle, meg egy másik lecsontozva 18,4 essel mert szezon közben kereket cserélni meg a 230 kilós súlyokkal szenvedni nem az igazi
ja idén már sorművelőkereket is sikerült szerezni a 30asra 300/48 talán
a váltó lesz a cumi a fordulásnál, mert az 1. es rüki az 1-3 csoportba van
a 2. rüki meg gyors sztem
vagy ha tudsz tolatás nélkül dolgozni akkor oké, kilátás az baba
és terhelésarányosan fogyaszt, tehát attól sem kell félni h leeszi a nacid
18,4 es a gyári méretezése a 30 asnak, sorközben éppen jó
a 3. pont a 6 soros vetőt műkakival szépen emeli homokban szivat csak, permetezésnél meg az 1200 l es függesztettel szépen szalad,
ha talajon is akarod használni kell a 4 kerék hátra, szántani meg a pótsúlyok
Nem a lóerő hiányra gondoltam.Vetni,permetezni,stb.Milyen fordulékony,kilátás,gumizás,stb.Mivel nagyon drága a használt mtz.Van aki 150 LE valtrával vet.
Egy patent 4630-assal,első hajtás nélkül,kiváltható a 892-es mtz?Vagyis,milyen volna az mtz helyére,ugyan arra a munkára,ugyan azokkal a munkaeszközökkel?
5196 hozzászólás
Válasz #2445. hozzászólásra
Üdv!
Vagy normálisan,vagy sehogy
Ezt mondtam ma telón,hogy a 40-es trakit nem állhatok neki így megcsinálni,mert rengeteg a meló vele,és nem piacképes a típus sajna
Válasz #2441. hozzászólásra
Szép munka!!!
meg adod a módját .
Válasz #2442. hozzászólásra
Köszi!
Az igen, faxa lessz,
Üdv Sorstársak!
Készül az újabb 4650-es!
Pár kép ízelítőnek!
Üdv Mindenkinek!
Szeretném megkédezni,hogy JD 4650-hez olajnyomás mérő jeladója 3 kivezetéses nincs e véletlenül eladó?
Üdv mindenkinek!
Kiskerekes 4650-est keresek megvételre elsősorban motorhibásat, vagy motor nélkülit.
Ha ilyet tudtok kérlek írjatok a johndeerekukacfreemailponthu-ra
előre is köszönet a segítségért!
Üdv!
Keresek 4650-hez -Vízhőfokmérő gombát
-Balos ablaktörlő kart
-Kormánygömbfejet (1jobbos és egy balos menetűt)
-esetleg azt a sípolót ami gyújtás ráadáskor sípol.
Ha esetleg valakinek van, ne tartsa magában.
Köszi
Válasz #2436. hozzászólásra
Üdv!
Kolléga ezt sajnos nem tudom milyen csati,de nem ide való az biztos.
Így azt sem tudom melyik láb mi
Viszont egy dolog biztos! Mégpedig az hogy a fekete szál a test! Ettől kezdve sok lehetőséged nem marad a másik két szálra.
De az eredeti órád,csak a hozzá való gombával fog működni,és mint már írtam ebből kettő létezik.A másikkal is mutat ha összemókolod,csak kevesebbet mint amennyi valójában.
Próbálkozz,és majd írd meg mire jutottál.
A képek lemaradtak
Válasz #2433. hozzászólásra
Képek a gondról :)
(Az senkit ne zavarjon a korbácsot áthúztam a bal oldalra mert úgy egyszerűbb volt mérni.)
A kérdés igazából az melyik lábhoz melyik vezeték kell?
( az egyik test a másik kettő a 37 pólusú csatlakozó 5 és 6 os lábai)
Válasz #2433. hozzászólásra
Ki van neki építve csak az a gond, hogy át volt alakítva más gombára és másik órára. És vissza akarom rakni az eredetit. Megvannak a vezetékek csak le vannak csípve és nem tudom melyik melyik lábra kéne hogy menjen.
majd csinálok róla képet.
Fényi
Válasz #2432. hozzászólásra
Üdv!
Két féle gomba létezik,és nem azonos színü vezetékek vannak rajtuk.
Mindenképp meg kell hogy egyezzen a szín a kábelkötegből jövő színekkel,ha nem egyeznek akkor ne is keresgéld a helyét.
Úgyanis ha meglennének a csatlakozók rajta,akkor pont ellentétesek így összedugható,ha azonosak akkor nem oda való.
Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérnék 4650-es olajnyomásgomba bekötéshez.
3 vezetékes gomba és hogy mit hová kell kötni? Ha valaki tud róla infót Írni vagy esetleg kapcsolási rajzot küldeni azt megköszönöm. (illetve melyik láb mi) előre is köszönöm
Fényi
Válasz #2430. hozzászólásra
Írtam mailt
Válasz #2398. hozzászólásra
Hy megérkezett a csomaag, meg a cd is.
Minden tiszteletem a tiéd, hogy volt türelmed scannelni.
Válasz #2427. hozzászólásra
Üdv!
Nem kell oda semilyen célszerszám,hívj fel és elmondom,ha gondolod.
Válasz #2426. hozzászólásra
Apámnak is az volt az első ami megtetszett benne anno, látta ahogy a domboldalakon piruetteznek a függesztett kombinátorral v fogassal, nem akart hinni a szemének, aztán az Ő gazdaságuk(ahol dolgozott) is vett 30 ast.
igazából szerintem a 18,4 gumi már nem tapos annyira és jó gumival ez a méret már kibírja a gép súlyát + egy cuftig pakolt 6 soros műtrágyás Rau vetőgépet.
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni 4650 traktor előtöltés beállításának módszeréhez? Illetve néztem hogy kell hozzá egy speciális szerszám, véletlenül ezt nem lehet legyártani? Illetve ha valaki tudna róla rajzot készíteni azt megköszönném.
Illetve még azt kérdezném nem bont valaki olyan 4650-est aminek voltak papírjai?
Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #2421. hozzászólásra
Kapásban vetésnél jó lehetne az duplakerékkel, csak az lenne a baj szerintem, hogy az mtz felni meg a gumi nem bírná a strapát. Azért lenne néha olyan hogy csak az egyik fekszik fel. Ez a gép közel 2x olyan súlyú mint az mtz. No meg kisebb is az átmérő nem is kicsivel. Egy 30-as váltós gépnél ez lehet hogy nagyon bosszantó lenne. Gyári vékonyabb felnivel biztos jó. Kalászosba permetezni meg csak szimpla kerékkel mennél gondolom, akkor oda eleve kell az erős felni. Amúgy cudar kis helyen fordulnak ezek a behemótok az biztos.
Válasz #2423. hozzászólásra
ha jól rémlik a legrégebbinek nincs a blokkján fent a kompresszor helye, a többin volt (újkorában )
Válasz #2422. hozzászólásra
A harmincasokban van légkondi?
Válasz #2421. hozzászólásra
nemtudom, de az bizti , h elág gyenge hozzá az mtz gumi ha fona egy buckát valamelyik és ráterhelne az lehet elnyikkanna rögtön
de kb 450 be kijött nekünk a 2 hátsó sorművelő a 30 asra annyit megér 1szer kell megvenni
Válasz #2420. hozzászólásra
MTZ felnit nem lehetne felrakni,dupla keréknek?És úgy,hogy a két kerék közt lenne egy sor kukorica.Vagy a hosszútengelyes duplakereket úgy rakni?
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-01-07 08:42:26
Válasz #2419. hozzászólásra
simán, és szerintem a 30 as is
én nem egyszer voltam már úgy h lepipáltam a kozákot a 30 assal mezitláb, erdőn pótkocsival vagy pl 2010 ben tavasszal permetézésnél, nagyobb hasmagasság több kakaó és nagyobb súly ezek összeségében számítanak keményen
Válasz #2417. hozzászólásra
Akkor egy lecsontozott 4650-es,mehetne az mtz helyére,keskeny gumival.
Válasz #2416. hozzászólásra
A kettő közti különbség
a 30as régebbi, olcsóbb, gyengébb és 8as szinkronváltója van, de csak csoporton belül szinkron
50-es erősebb és powershift váltója van talajon jobb gép
függesztett gépeknél van a 30 asnak 1 apró elönye kisebb íven fordul
kukoricavetésnél pl 3 dűlő elég szokott lenni , csak ott szívok ahol 3 szögre jön ki, de azmeg macera így is úgyis
és még talán annyi az 50 es gyári ülése sokkal jobb a 30asénál
Válasz #2416. hozzászólásra
az 50 es elsőhajtása nem rakható át, mert más a váltó
kerekek meg alapba a 30-as 18,4*R38
50-es 20,8 R38
Láttam már 4755 öst 18,4 es kerekekkel, de jóminőségű gumi kell mert határon van nagyon a gumi teherviselése súlyra és átvitt erőre is
súlya kg 80 köról a 30 asnak de ezt 90 ig fel lehet még cifrázni
az 50 es sztem alapból 90
a permetezős vetős traki nálunk le van csupasztva kb 70 mázsa lehet a hátulja gyakorlatilag pótsúly mentes
mégvalami őszintén szerintem kell külön 1 ami nehéz munkát végez felsúlyozva 20,8 as ikerkerékkle, meg egy másik lecsontozva 18,4 essel mert szezon közben kereket cserélni meg a 230 kilós súlyokkal szenvedni nem az igazi
ja idén már sorművelőkereket is sikerült szerezni a 30asra 300/48 talán
Válasz #2415. hozzászólásra
És mi a különbség a 4630,és 4650 között?4650-nek jó az első hajtása.4650-re felrakható a keskenyebb gumi?A 2 súlya?
Válasz #2406. hozzászólásra
a váltó lesz a cumi a fordulásnál, mert az 1. es rüki az 1-3 csoportba van
a 2. rüki meg gyors sztem
vagy ha tudsz tolatás nélkül dolgozni akkor oké, kilátás az baba
és terhelésarányosan fogyaszt, tehát attól sem kell félni h leeszi a nacid
Válasz #2413. hozzászólásra
18,4 es a gyári méretezése a 30 asnak, sorközben éppen jó
a 3. pont a 6 soros vetőt műkakival szépen emeli homokban szivat csak, permetezésnél meg az 1200 l es függesztettel szépen szalad,
ha talajon is akarod használni kell a 4 kerék hátra, szántani meg a pótsúlyok
Szerintem vetni jó lehetne ha a kardánfordulat passzol de permetezni szerintem is nagy. Kapásba nem megy el a 20,8as gumival.
Válasz #2408. hozzászólásra
Hát az agrion elé tényleg majdnem kicsi az MTZ, főleg a felfüggesztés, majdnem mindent erősíteni kellett rajta
Válasz #2408. hozzászólásra
Szerintem nagy a munkagépekhez.Első hajtás hiányozni fog.
jobb vetőgép elé kell is.
szomszéd most cseréli a 105 lovas Landinit 140 lovasra mert kinyírta az Unia Idea a régit
Tudtommal csak ezres kardáfordulat van rajtuk... bár egy ismerősöm évekig húzott vele új vicon RF124es bálázót és nem volt semmi baja sose.
Nagyon tetszenek ezek e gépek, szerintem ha lenne igazi elsőhajtásuk a mai napig slágertrakik lennének.
Válasz #2407. hozzászólásra
6 soros agrion vetőgép,műtrágyaszóró,2400 literes permetezőt.
Milyen eszközöket akarsz vele húzni mert ez legalább 6,5 tonnás gép
Válasz #2403. hozzászólásra
Nem a lóerő hiányra gondoltam.Vetni,permetezni,stb.Milyen fordulékony,kilátás,gumizás,stb.Mivel nagyon drága a használt mtz.Van aki 150 LE valtrával vet.
Válasz #2402. hozzászólásra
még lehet igy is kettő mtz-vel tesz fel.
a munkagépei kicsik lesznek utána.
4630-as kolléga majd elmondja,de szerintem tudja az Mtz munkagépeit
90 lovast -150 lóra szerinted milyen külömbség ?
Egy patent 4630-assal,első hajtás nélkül,kiváltható a 892-es mtz?Vagyis,milyen volna az mtz helyére,ugyan arra a munkára,ugyan azokkal a munkaeszközökkel?
Válasz #2400. hozzászólásra
Mert tudja, mi a jó a testnek, hehe...
Válasz #2395. hozzászólásra
Na itt lehetnek problémák ,ha MTZ-be kívánkozik
Válasz #2398. hozzászólásra
Nem emlékeztem a tied hogy is nézett ki és azt hittem a komám fogott rajtad egy kis pénzt!!!!
Válasz #2396. hozzászólásra
Köszi, én is
Válasz #2395. hozzászólásra
Helló!
Nem.