Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy használt 1020-as JD traktorom van, nemrég jutottam hozzá... És sok mindent nem értek... Valaki nem tudna többet mondani erről a típusról.. esetleg leírásokat hol találnék, bármi érdekelne...
Rendeltünk hozzá javítókészletet amiben benne voltak a perselyek, csapágyak. A könyvben pedig a méretek megadva. Így már nem volt nehéz, méregetni és szerelni.
na ez egy jó téma!!
szépen csillog mindenkinél az új cilinder kit a mociban de engem jobban izgat az azt mozgató forgattyús részleg
azt hogy diagnosztizáltátok miként újítottátok és milyen alkatrészt használtatok fel hozzá!!!
ezek a húsbavágó kérdések!
szívesen vesszük a hasznos infókat!!
Mi most teljesen felújjítottunk egy 6466 motort. Ebből készítek szakdolgozatot ami május végére lesz készen, majd elküldöm nektek ha érdekel.
Addig is egy kép:
Válasz #1933. hozzászólásra
Az aranyközépút többet ér bármilyen könyvnél
Vannak esetek,mikor megalkuvók kell hogy legyünk,nem pedig a nagykönyvet követni
Válasz #1931. hozzászólásra
Mivel több tíz ilyen motort újítottam már fel,így sok újat nem tudnék olvasni belőle az tuti
A méretek,és a tűréshatárok nem az Én feladatkörömbe tartozik.Azt annak kell tudnia,aki a motor alkatrészeit újítja fel,fúrja-faragja
Válasz #1928. hozzászólásra
Hátha tudnék még valamit beleírni
Egyébként nem azért kell mert nem tudok valamit is,csak ha van rá lehetőség,akkor begyűjtöm az ilyesmit,mert kicsit teljesebbnek érzem a dolgaimat,vagy nem is tudom
furcsa ne haragudj meg rám de neked kinek "kisújában "van a téma szerintem egy ilyen könyv feleslegesen állna a polcon mert semmi újdonságot nem fog okozni !!
de lehet tévedek .............
az akkor jó dolog!!
nos igen bevallom sokat bartereztünk már és be van járatva a "pálya" vele plusz akkor árukapcsolás történt igy én potyáztam szóval nem került semmibe a fuvar!
50 johni hogy ketyerészik??
Beszéltem apámmal:
- ne használd a trakit semmire, mert a kuplungod - percek alatt meghal
- szerinte valamelyik szeleped átenged valszeg a kormánykörön de a kisszivattyú is halott vagy a szívócsövénél van baj, mert 9 bár körül kéne lennie a nyomásnak a nagy szivattyú töltő ágán.
Elég macerás javítás elé nézel, ha kell abban tudunk segíteni, h kormányt meg vezérlőszelepet tudunk adni másikat kipróbálásra, hogy kiszűrd a hibát.
Gépkönyved van? Azt is kölcsön tudjuk adni ha kell.
Ma megtaláltam az előszűrőt és ki is szedtem, volt benne ugyan egy kis fémforgács de nem jelentős. Azért a helyét is átpucoltam, visszaraktam, feltöltöttem MOL-JD olajjal (visszatöltöttem mert nem ment még 10 órát), de a jelenség változatlan.A főszivattyú nyomását beállítottam 150 barra, de amikor a hidraulikát használom akkor a nyomás visszaesik 80 barra és nagyon lassan emel(terheletlenül!!). Az emelés végállásában visszajön a 150 bar. Utána a kormány felé menő cső továbbra is felforrósodik. Szóval itt tartok :(
Válasz #1910. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítségeket. a durva olajszűrőt nem szedtem ki (nem tudom hol van ) Tavaly cseréltük az olajszűrőt és az olajat is, MOL-JD olajat kapott. Azóta talán 2 órát használtam összesen. Akkor is csak permeteztem vele, semmi nem lett rákapcsolva. Ma megmértem a mérési pontokon az olajnyomásokat. A bal oldalon 7,5-8 bar a jobb oldalon 130-140 bar a nyomás.
És továbbra is melegszik.....
#1. hozzászólás, Németh Sándor küldte be 2013-04-22 14:53:39-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Németh Sándor
Mi történhetett ??????
A 4630-as néhány perc alatt felforralja az olajat. A főszivattyúnál a szívó oldalon (az orbit visszatérőjénél) a nyomás csak 2-3 bár. Kormány, fék, kuplung van, de olyan mintha az olajat csak a kormánykörön keresztül keringetné. A hátsó szivattyú hatszögtengelyét kihúztam, azon nem látszik sérülés, a fogaskerék szivattyú kézzel könnyedén tekerhető. Ilyenkor az olajtérből "szörcsögő" hang hallatszik. A traktor rövid távon (néhány percig) mozgásképes, de gyakorlatilag használhatatlan.
Tud e valaki segíteni?
Üdv: Sándor
szűrőt gondolom nézted, ha nem tedd meg,
nem tudom az alsó durva szűrőt kiszedted e már, vigyázz az olajat előtte le kell engedni(kb 70-80 l folyik ki érdemes az első leengedőt használni, nem a szűrő oldalsó kupakját, mert akkor a kerékre megy az olajsugár), és lehet 1 próbát megérne feltölteni új belevaló olajjal, ha egyik sem jön be ezek közül akkor érdemes a kis szivattyút meglesni szerintem
Mi történhetett ??????
A 4630-as néhány perc alatt felforralja az olajat. A főszivattyúnál a szívó oldalon (az orbit visszatérőjénél) a nyomás csak 2-3 bár. Kormány, fék, kuplung van, de olyan mintha az olajat csak a kormánykörön keresztül keringetné. A hátsó szivattyú hatszögtengelyét kihúztam, azon nem látszik sérülés, a fogaskerék szivattyú kézzel könnyedén tekerhető. Ilyenkor az olajtérből "szörcsögő" hang hallatszik. A traktor rövid távon (néhány percig) mozgásképes, de gyakorlatilag használhatatlan.
Tud e valaki segíteni?
Sziasztok!
Szakdolgozatot írok egy JD 4650-es motor teljes szétszereléséből, hibafeltárásból majd felújításából.
Ma szedtük szét teljesen a motort, rengeteg fénykép és dokumentáció készült.
Abban kérem a segítségeteket, hogy ha van valamilyen szervíz könyv, vagy bármilyen leírás vagy géprajzok, a motorhoz, azt szívesen fogadnám. Akár postai úton is (fizetnék érte)
Vagy ha tudtok olyan oldalt ajánlani honnan meg tudnám rendelni a könyvet az is nagy segítség lenne.
5196 hozzászólás
Válasz #1944. hozzászólásra
Üdv!
Elolvastam,és válaszoltam
Válasz #1942. hozzászólásra
Üdv!
Engem érdekelne részletesebben
Válasz #1937. hozzászólásra
Helló!
Tegnap küldtem egy mailt, ha lesz időd olvasd már el légyszi!
Köszi
Üdv mindenkinek...
Egy használt 1020-as JD traktorom van, nemrég jutottam hozzá... És sok mindent nem értek... Valaki nem tudna többet mondani erről a típusról.. esetleg leírásokat hol találnék, bármi érdekelne...
Ha több időm lesz, majd leírom részletesebben.
Rendeltünk hozzá javítókészletet amiben benne voltak a perselyek, csapágyak. A könyvben pedig a méretek megadva. Így már nem volt nehéz, méregetni és szerelni.
Beszéljenek a képek:
Válasz #1936. hozzászólásra
na ez egy jó téma!!
szépen csillog mindenkinél az új cilinder kit a mociban de engem jobban izgat az azt mozgató forgattyús részleg
azt hogy diagnosztizáltátok miként újítottátok és milyen alkatrészt használtatok fel hozzá!!!
ezek a húsbavágó kérdések!
szívesen vesszük a hasznos infókat!!
Válasz #1936. hozzászólásra
Mi lett csinálva vele pontosan???
És várjuk a további részleteket is természetesen
Mi most teljesen felújjítottunk egy 6466 motort. Ebből készítek szakdolgozatot ami május végére lesz készen, majd elküldöm nektek ha érdekel.
Addig is egy kép:
Válasz #1933. hozzászólásra
Az aranyközépút többet ér bármilyen könyvnél
Vannak esetek,mikor megalkuvók kell hogy legyünk,nem pedig a nagykönyvet követni
Mivel több tíz ilyen motort újítottam már fel,így sok újat nem tudnék olvasni belőle az tuti
A méretek,és a tűréshatárok nem az Én feladatkörömbe tartozik.Azt annak kell tudnia,aki a motor alkatrészeit újítja fel,fúrja-faragja
bevallóm a méretek tényleg nem csurognak az újamból na de azért van a fekete "biblia"!!
Válasz #1930. hozzászólásra
inkább úgy fogalmaznék van biztos háttered!!
Már ne haragudj, de nem hinném, hogy a kis újjadban van az összes megengedett méret, tűrés...stb.
Hátha tudnék még valamit beleírni
Egyébként nem azért kell mert nem tudok valamit is,csak ha van rá lehetőség,akkor begyűjtöm az ilyesmit,mert kicsit teljesebbnek érzem a dolgaimat,vagy nem is tudom
Minden vállakozónak van hobbija.Neki lehet pont a szakirodalom gyűjtés.Meg egyébként is. A Van-tól nem kell félni a Nincs az meg kellemetlen.
Válasz #1927. hozzászólásra
furcsa ne haragudj meg rám de neked kinek "kisújában "van a téma szerintem egy ilyen könyv feleslegesen állna a polcon mert semmi újdonságot nem fog okozni !!
de lehet tévedek .............
Válasz #1926. hozzászólásra
Ha van olyan szakirodalom,ami még nincs meg,arra mindig fáj a fogam
Válasz #1925. hozzászólásra
kéne ilyesmi??
Válasz #1924. hozzászólásra
Akkor erről lemaradtunk:(
Hamar leütötték. Habár még a vevő nem jelentkezett.
Válasz #1922. hozzászólásra
Üdv!
Egy John Deere 6466 motor javítási kézikönyv volt, de már elvitték 9900ért.
Válasz #1921. hozzászólásra
Üdv!
Mi is eladó,és mennyiért???
eladó!
http://hasznalt-konyv.vatera.hu/szakkonyv_kezikonyv/mezogazdasagi/john_deere_6466_motor_javitasi_kezikonyv_gepkonyv_1746772760.html
Válasz #1918. hozzászólásra
Még nem százas teljesen, de a tarlóhántásnál felavatjuk.
Válasz #1917. hozzászólásra
az akkor jó dolog!!
nos igen bevallom sokat bartereztünk már és be van járatva a "pálya" vele plusz akkor árukapcsolás történt igy én potyáztam szóval nem került semmibe a fuvar!
50 johni hogy ketyerészik??
Válasz #1916. hozzászólásra
már pihennek, minden a földben, ahogy kell, permetezések vannak már csak vissza.
gondoltam, h megoldottad és volt 1 érzésem h honnan
Válasz #1915. hozzászólásra
Szia Árpi!!dübörögnek a zöld vasak??50-es
a fülke kampót egy messzi bár hozzád közeli barátomtól "igazoltattam"
Válasz #1914. hozzászólásra
Beszéltem apámmal:
- ne használd a trakit semmire, mert a kuplungod - percek alatt meghal
- szerinte valamelyik szeleped átenged valszeg a kormánykörön de a kisszivattyú is halott vagy a szívócsövénél van baj, mert 9 bár körül kéne lennie a nyomásnak a nagy szivattyú töltő ágán.
Elég macerás javítás elé nézel, ha kell abban tudunk segíteni, h kormányt meg vezérlőszelepet tudunk adni másikat kipróbálásra, hogy kiszűrd a hibát.
Gépkönyved van? Azt is kölcsön tudjuk adni ha kell.
Válasz #1913. hozzászólásra
A kormányszeleptömbjében nézted az apró szűrőket?
A kihelyezett hidraulika nem melegszik valamelyik? ott lehet még olyan h egymásba dolgozik és elviszi az olajnyomást és túlmelegíti a rendszert.
Mennyire sürgős a dolog?
Holnapra ha nem felejtem el rákérdek apámnál a dologra, neme tud valami okosságot.
Ma megtaláltam az előszűrőt és ki is szedtem, volt benne ugyan egy kis fémforgács de nem jelentős. Azért a helyét is átpucoltam, visszaraktam, feltöltöttem MOL-JD olajjal (visszatöltöttem mert nem ment még 10 órát), de a jelenség változatlan.A főszivattyú nyomását beállítottam 150 barra, de amikor a hidraulikát használom akkor a nyomás visszaesik 80 barra és nagyon lassan emel(terheletlenül!!). Az emelés végállásában visszajön a 150 bar. Utána a kormány felé menő cső továbbra is felforrósodik. Szóval itt tartok :(
Válasz #1910. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítségeket. a durva olajszűrőt nem szedtem ki (nem tudom hol van ) Tavaly cseréltük az olajszűrőt és az olajat is, MOL-JD olajat kapott. Azóta talán 2 órát használtam összesen. Akkor is csak permeteztem vele, semmi nem lett rákapcsolva. Ma megmértem a mérési pontokon az olajnyomásokat. A bal oldalon 7,5-8 bar a jobb oldalon 130-140 bar a nyomás.
És továbbra is melegszik.....
#1. hozzászólás, Németh Sándor küldte be 2013-04-22 14:53:39-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Németh Sándor
Mi történhetett ??????
Tud e valaki segíteni?
Válasz #1908. hozzászólásra
szűrőt gondolom nézted, ha nem tedd meg,
nem tudom az alsó durva szűrőt kiszedted e már, vigyázz az olajat előtte le kell engedni(kb 70-80 l folyik ki érdemes az első leengedőt használni, nem a szűrő oldalsó kupakját, mert akkor a kerékre megy az olajsugár), és lehet 1 próbát megérne feltölteni új belevaló olajjal, ha egyik sem jön be ezek közül akkor érdemes a kis szivattyút meglesni szerintem
Nem lett rá csatlakoztatva olyan munkagép amiben sima hidraulika olaj volt?
Vagy esetleg nem lett véletlen sima hidraulika olajjal ráöntve?
Akkor hallottam olyat, hogy szörcsög, mikor a hidraulika olaj miatt felhabosodik benne az olaj, és csak a habot tudja szívni a szerencsétlen.
Jelzem és csak ugatom a szakmát, ez csak egy tipp
Mi történhetett ??????
Tud e valaki segíteni?
Válasz #1902. hozzászólásra
mizujab??
Az előző hozzászólásokat olvasva, láttam hogy küldtök egymásnak szervízkönyvet.
Remélem valaki elküldi nekem is: falajtar.tibor@gmail.com
Sziasztok!
Szakdolgozatot írok egy JD 4650-es motor teljes szétszereléséből, hibafeltárásból majd felújításából.
Ma szedtük szét teljesen a motort, rengeteg fénykép és dokumentáció készült.
Abban kérem a segítségeteket, hogy ha van valamilyen szervíz könyv, vagy bármilyen leírás vagy géprajzok, a motorhoz, azt szívesen fogadnám. Akár postai úton is (fizetnék érte)
Vagy ha tudtok olyan oldalt ajánlani honnan meg tudnám rendelni a könyvet az is nagy segítség lenne.
Köszönöm.
Üdv Tibi
Bitang nagy itten a pangás!
kicsit dobjuk fel a labdát!!
SAFI!!mi a helyzet a kárpitozással??
Válasz #1901. hozzászólásra
Válasz #1898. hozzászólásra
megkaptam!Köszönöm barátom!!
Válasz #1899. hozzászólásra
Kecskemétere,de már megjöttem
Válasz #1898. hozzászólásra
Merre mész ?