Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1093. hozzászólásra
Lehet hogy vetemedett a ház,vagy az is lehet hogy az elemek nem fordúlnak el egy bizonyos hőmérséklet alatt.
Vagy egy okos ember megmosta hidegvízzel a meleg adagolót.
Ezek a leggyakoribb problémák vele.
Melegen visszamegy, de szerintem régóta csinálhatja, mert ott vannak a kalapácsnyomok az adagoló oldalán.
Gondolom ha nem indult, akkor rácsaptak egyet, hogy legyen indítótöltet.
Válasz #1091. hozzászólásra
Üdv!
Sok oka lehet annak ha nem megy rá az indítótöltet,a Te esetedben ha ez egyértelmü meg kell próbálni tömítést cserélni alatta hátha nem kell annyira meghúzni hogy ne szivárogjon.
De lehet millió más baja is neki.
Most kezdte csinálni hogy hűvösebbek vannak?
Vagy melegen is ez a helyzet?
Olyan problémám volt, hogy a traki adagolója leállítás után nem ugrott vissza indítótöltési helyzetbe hiába toltam vissza a bovdennel. Az adagoló oldaldekni levétele után kiderült, hogy szorul a 6-ik fejszelepnél. Ha meglazitottuk akkor visszaugrott indítótöltére, viszont akkor meg szivárog a gázolaj. Ha meg meghúzom, akkor meg nem ugrik vissza. ilyenkor fel kell újítani az adaagolót?
Válasz #1087. hozzászólásra
Üdv!
160 BAR-t kell tudnia,és nem literben,hanem köb-INCH-ben van megadva a szállított mennyiség de fejből nem tudom. Majd megnézem ha meg tudod várni.
Válasz #1085. hozzászólásra
Mit lehet tudni a tiedéről??? Nagy vonalakban.
Meg hogy milyen árat képveselne?
De azt talán inkább telón kellene megbeszélnünk szerintem.
Ha gondolod keress!
Üdv!
Válasz #1077. hozzászólásra
katalógusban van nekem is.
A 30-as lehet hogy szerelhető,nem néztem annyira,de ha felhívod a velbert-et az mond árat,így Én nem tudom.
Meg kéne néznem,mert elvileg nekem is kellene hogy legyen valahol,mert bontottam 2 db.4630-ast is.
Válasz #1075. hozzászólásra
Üdv!
Rezgéscsillapítónak hívják,és a nevéből eredően egyértelmü a szerepe.
Könyv szerint 5000 óránként cserélni kellene,de mi is akkor dobjuk el mikor gáz van vele.
Cseréld le,mert el fog törni a főtengelyed!
Üdv! Megnéztem, maga a szíjtárcsa nem üt vészesen, inkább maga a súly
Ilyenkor mi van?
Hogy néz ez ki leszedve, mert nem találok sehol egy képet a neten?
A topikot végigolvasva láttam, hogy cserélni szokták, de miért? Van benne valami ami tönkre tud menni(gumi vagy valami)?
Rakhatna be valaki egy képet róla, ha van, és akkor minden világos lenne. Köszi
4630ason főtengely végén a szíjtárcsa, az maga a kiegyenlítő súly?
Mert a múltkor láttam hogy alapjáraton a szíjtárcsa fel-le "üt"kb vagy 4mm-t, olyan mintha tojás lenne.
Mit lehet, vagy kell ezzel csinálni, mert nem akarnám, hogy eltörjön a főtengely, vagy kiverje a csapágyat?
Lehet valamit állítani rajta, vagy csere?
Köszönöm előre is! Üdv
Na várj. Most akkor ketté kell venni először magát a porlasztót, és új tudom kitekerni magából a hengerfejből?
Vagy hova kell a 12es kulcs?
Mert ugye az alsó csavarhoz ami befogja magába a hengerfejbe, nem tudok rátenni semmit, mert a porlasztó teteje vastagabb.
Vagy több fajta porlasztóval szerelték?
Válasz #1062. hozzászólásra
Én is majdnem mind rövidrezárom,és ennyi! Ilyenekre nem költök,kicsit felesleges,mert ha végiggondoljuk akkor az történik hogy hamarabb eléri az üzemi hőfokot a motor aztán összezár és egész nap direktben hajt.Persze most a talajmunkára gondolok,nem akkor ha kólézol vele ide-oda
Ha meg kicsit alulhűtöttnek tűnik a motor,akkor megfelelő nagyságu papírlappal lellehet takarni a hűtőt csak vigyázni kell hogy az olajhűtő ne bánja meg,mert azzal annak a kapacitása is csökken.
Válasz #1061. hozzászólásra
Szia. Igen megcsináltam.Faca lett. Hát ez a hülye viszko kuplung a rossz.Azóta nem melegszik, hogy direktben hajt.Megáll a hőfok mérő mutatója a zöld alján még teljes terhelésnél is.
Tegnap voltam axinál alkatrészért,megkérdeztem mennyi színes papírért hajlandóak kielégíteni ez irányú birtoklási vágyamat, a kolega azt mondta 150+fa. Úgyhogy mégis marad a lapos vas. Igencsak felértékelődött a szememben ez a megoldás.
Druszám...
Javítókészletet cikkszám szerint lehet venni hozzá,de nem bagóért dobálják.
Én csak tömszelencét szoktam venni,meg szimmeringet,a tengelyt legyártatom a csapágyakat csapágyboltban veszem meg.A keverőlapát ritka hogy elszáll de volt rá példa.
Az hogy melegszik az ezer más dologtól is lehet,a vízpumpát hagyd a végére.
Segítséget szeretnék kérni, vanegy 4650-esem és mostanába eléggé melegszik. Szerintem beszert rajta a vízszívattyú vagy legalább is megkopott. Tud valaki új vagy felújított vízpumpát, vagy esetleg felújjító készletet hozzá. És kb mi az ára?
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv!
Először is köszi a gratulát,és Én is gratulálok Neked az elért eredményedért!
Nem kell szétbarmolni semmit,csinálsz egy Z alaku laposvasat,a két végén furattal,és összekötöd vele a szíjtárcsára felfogató csavart a ventillátorlapát felfogató csavarral.Egy-egy csavart bárhol,a vas hossza mindegy,mert úgy fordítod a kettőt egymáshoz hogy jó legyen.
És ez bármikor oldható is.
Ha véletlenül nem érted hogy mondom hívj fel telón!
Sok sikert!
Hali. Gratula a szántóversenyen elért helyezésért.Én hála istennek csak negyedik lettem a területin nálunk.
Kérdés: A ventilátor viszko kuplungját rövidre lehet zárni valahogy? Átfúrni, csavar bele, vagy valami.
Természetesen átmenetileg. Dolog van,de melegszik,mert nem kapcsol be a ventilátor. Látszólag egészséges, nem folyik,nem lóg,nem zörög,hidegen alig lehet külön forgatni.Nem akarnám szét barmolni,pláne ha nem is ott a baj.Még nem találkoztam eme problémával.
Most majd megbasznak másért a rühesek
Kombájnnal mentem,majdnem nekem jött a köcsög rendőr,visszafordúlt természetesen,elkezdett okoskodni,persze stimmelt minden,poroltót kért meg minden lófaszt kínjában,azt mondta feljelent,én válaszoltam hogy nyugodtan jelentsen fel,alá nem írtam semmit.
Egyszer csak jött egy tízezres csekk,az indok pedig a következő volt:
Hirtelen irányváltoztatásra kényszerítettem járművemmel a rendőrautót.
Sajnos ilyenek után nem tud változni a véleményem egy patkányról sem!!!
Válasz #1053. hozzászólásra
Hát nekem is pont annyi volt, de most legalább sikerült rá elintéznem a zöld renszámot, úgyhogy most már legalább nem kell a kertek alatt bujkálnom vele.
Válasz #1048. hozzászólásra
Egyébként meg ha a kezedben van akkor a csapágyat kell megnézned a házat,meg a tengelyen az éket,ékpályát.
Biztos fog ki-be járni a tengely,mert ugye ferdefogazásu kerék hajtja,ami minden gázadásnál kifelé igyekezteti a tengelyt.Ez még a kisebb gondja szokott lenni,és ha cserész csapágyat,és a helyére beragasztod akkor ez orvosolható.
És még egy tűgörgős csapágy is van a tengelynél a meghajtó kerék felől,erre vigyázni kell ha cseréled,mert kétféle méret létezik,meg az ékből is.
A kuplugszelepházon van több mérőpont.
A SYS PRESS feliratu mérőpontnál megméred,és szembesülsz azzal hogy mit tud.
Ha még komolyabban szeretnéd a mérést akkor szétkapcsolod a hajtást és végigkapcsolsz minden fokozatot egyesével előre vissza és hátra,és sokminden kiderülhet ekkor,nem csak a kisszivattyúd állapota.
12 BAR a nyomása a kiskörnek,8,5 BAR nyomásnál jelez a műszered ha jó,és 8 BAR-nál le is tílt.
De ha megy a géped,és nem akarod elkeseríteni magad,akkor ne méregess semmit.
5197 hozzászólás
Válasz #1095. hozzászólásra
Te nem Szekszárdra hordod felújítani az adagolót?
Válasz #1094. hozzászólásra
Vagy fakezű állatok voltak, azt b@sztak rá. Milyen tömítés kell oda?
Lehet hogy vetemedett a ház,vagy az is lehet hogy az elemek nem fordúlnak el egy bizonyos hőmérséklet alatt.
Vagy egy okos ember megmosta hidegvízzel a meleg adagolót.
Ezek a leggyakoribb problémák vele.
Azt hitték hogy orosz traktor
Válasz #1092. hozzászólásra
Melegen visszamegy, de szerintem régóta csinálhatja, mert ott vannak a kalapácsnyomok az adagoló oldalán.
Gondolom ha nem indult, akkor rácsaptak egyet, hogy legyen indítótöltet.
Válasz #1091. hozzászólásra
Üdv!
Sok oka lehet annak ha nem megy rá az indítótöltet,a Te esetedben ha ez egyértelmü meg kell próbálni tömítést cserélni alatta hátha nem kell annyira meghúzni hogy ne szivárogjon.
De lehet millió más baja is neki.
Most kezdte csinálni hogy hűvösebbek vannak?
Vagy melegen is ez a helyzet?
Sziasztok!
Olyan problémám volt, hogy a traki adagolója leállítás után nem ugrott vissza indítótöltési helyzetbe hiába toltam vissza a bovdennel. Az adagoló oldaldekni levétele után kiderült, hogy szorul a 6-ik fejszelepnél. Ha meglazitottuk akkor visszaugrott indítótöltére, viszont akkor meg szivárog a gázolaj. Ha meg meghúzom, akkor meg nem ugrik vissza. ilyenkor fel kell újítani az adaagolót?
Válasz #1088. hozzászólásra
te szoktad nézni a konedata-t, mi a véleményed róla én jobbnak és pontosabbnak találom
Üdv!
160 BAR-t kell tudnia,és nem literben,hanem köb-INCH-ben van megadva a szállított mennyiség de fejből nem tudom. Majd megnézem ha meg tudod várni.
tractordata...
Válasz #1086. hozzászólásra
üdv kolléga volna egy kérdésem,a 4755-es nek a nagy szivattyunak mennyi nyomást kell tudni és hány litert?
Válasz #1085. hozzászólásra
Mit lehet tudni a tiedéről??? Nagy vonalakban.
Meg hogy milyen árat képveselne?
De azt talán inkább telón kellene megbeszélnünk szerintem.
Ha gondolod keress!
Üdv!
Számold be az enyémet a 4755 ös érdekelne , te legalább kicsit rendbepofoznád, lehet mind 2 nek lenne benne üzlet
Üdv!
Van két jó gépem eladó,ha esetleg érdekel valakit!
Nézd meg a hírdetéseimet!
http://www.youtube.com/watch?v=tWyj8lw-nzc
Ezt már elviselném otthon a 30as mellett
Nagyon szép.
Válasz #1078. hozzászólásra
Meg tudtad nézni hogy van-e, és ha van milyen állapotú?
Válasz #1080. hozzászólásra
Köszi, na ezt nem találtam!
jd 4630 Crankshaft Dampers
ezt írd be a googliba és lesz képed
Ha megteszed, hogy megnézed azt megköszönöm, esetleg ha egy képet csinálsz róla akkor meg pláne:)
Én meg ha valamikor szétszedem, jelentkezem, és persze tőled venném meg, ha eladó.
katalógusban van nekem is.
A 30-as lehet hogy szerelhető,nem néztem annyira,de ha felhívod a velbert-et az mond árat,így Én nem tudom.
Meg kéne néznem,mert elvileg nekem is kellene hogy legyen valahol,mert bontottam 2 db.4630-ast is.
Hol lehet ilyet beszerezni és mennyiért? Valbert árlistáján nem láttam.
Nincs róla egy képed véletlen?
Válasz #1075. hozzászólásra
Üdv!
Rezgéscsillapítónak hívják,és a nevéből eredően egyértelmü a szerepe.
Könyv szerint 5000 óránként cserélni kellene,de mi is akkor dobjuk el mikor gáz van vele.
Cseréld le,mert el fog törni a főtengelyed!
Üdv! Megnéztem, maga a szíjtárcsa nem üt vészesen, inkább maga a súly
Ilyenkor mi van?
Hogy néz ez ki leszedve, mert nem találok sehol egy képet a neten?
A topikot végigolvasva láttam, hogy cserélni szokták, de miért? Van benne valami ami tönkre tud menni(gumi vagy valami)?
Rakhatna be valaki egy képet róla, ha van, és akkor minden világos lenne. Köszi
Köszi! Majd ránézek még egyszer nyugodt körülmények közt, csak most nincs a közelemben a gép.
Válasz #1072. hozzászólásra
A tengely végén van igen, de a 30-aon külön az 50-es van 1-ben, érdemes cserélni főleg ha nagyon mozog.
Üdv! Még egy kérdésem lenne.
4630ason főtengely végén a szíjtárcsa, az maga a kiegyenlítő súly?
Mert a múltkor láttam hogy alapjáraton a szíjtárcsa fel-le "üt"kb vagy 4mm-t, olyan mintha tojás lenne.
Mit lehet, vagy kell ezzel csinálni, mert nem akarnám, hogy eltörjön a főtengely, vagy kiverje a csapágyat?
Lehet valamit állítani rajta, vagy csere?
Köszönöm előre is! Üdv
Köszönöm, így már világos!
Válasz #1068. hozzászólásra
igazad van bakker most jut eszembe
arra is ilyen kulcs van csak mégjobban ki van sliccelve
Válasz #1068. hozzászólásra
dehogy is
12 lapos kulcs azaz nem a 6lapos, az nem a mérete
hanem h 12 lapos csavarra való(nem a hatlapfejűre)
azt kell annyira bevágni h a nyomócsővőn átférjen, és leslankítani kívül h elforduljon kb. 1/12 et 1/6ot
Na várj. Most akkor ketté kell venni először magát a porlasztót, és új tudom kitekerni magából a hengerfejből?
Vagy hova kell a 12es kulcs?
Mert ugye az alsó csavarhoz ami befogja magába a hengerfejbe, nem tudok rátenni semmit, mert a porlasztó teteje vastagabb.
Vagy több fajta porlasztóval szerelték?
Válasz #1066. hozzászólásra
jó minőségű kulcsból érdemes csinálni.
Válasz #1065. hozzászólásra
Flexel 12 lapos kulcsból sok türelemmel, kell csinálni, van gyári, de az drága és ugyanúgy eltörik.
Lazításnál spré melegítés, és vágóval kocogtatás(nem szétverés!!!)
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 30as John Deereből, hogy lehet kiszerelni a porlasztókat? Kell hozzá valami speciális kulcs?
Válasz #1063. hozzászólásra
emlegetett téma!!
nekünk is beállt igy bedobjuk az olcsóbbik variációt....
Válasz #1062. hozzászólásra
Én is majdnem mind rövidrezárom,és ennyi! Ilyenekre nem költök,kicsit felesleges,mert ha végiggondoljuk akkor az történik hogy hamarabb eléri az üzemi hőfokot a motor aztán összezár és egész nap direktben hajt.Persze most a talajmunkára gondolok,nem akkor ha kólézol vele ide-oda
Ha meg kicsit alulhűtöttnek tűnik a motor,akkor megfelelő nagyságu papírlappal lellehet takarni a hűtőt csak vigyázni kell hogy az olajhűtő ne bánja meg,mert azzal annak a kapacitása is csökken.
Válasz #1061. hozzászólásra
Szia. Igen megcsináltam.Faca lett. Hát ez a hülye viszko kuplung a rossz.Azóta nem melegszik, hogy direktben hajt.Megáll a hőfok mérő mutatója a zöld alján még teljes terhelésnél is.
Tegnap voltam axinál alkatrészért,megkérdeztem mennyi színes papírért hajlandóak kielégíteni ez irányú birtoklási vágyamat, a kolega azt mondta 150+fa. Úgyhogy mégis marad a lapos vas. Igencsak felértékelődött a szememben ez a megoldás.
Druszám...
Válasz #1058. hozzászólásra
Üdv!
Megcsináltad?
Mit mutat így?
Válasz #1059. hozzászólásra
Javítókészletet cikkszám szerint lehet venni hozzá,de nem bagóért dobálják.
Én csak tömszelencét szoktam venni,meg szimmeringet,a tengelyt legyártatom a csapágyakat csapágyboltban veszem meg.A keverőlapát ritka hogy elszáll de volt rá példa.
Az hogy melegszik az ezer más dologtól is lehet,a vízpumpát hagyd a végére.
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, vanegy 4650-esem és mostanába eléggé melegszik. Szerintem beszert rajta a vízszívattyú vagy legalább is megkopott. Tud valaki új vagy felújított vízpumpát, vagy esetleg felújjító készletet hozzá. És kb mi az ára?
Válaszokat előre is köszönöm
Válasz #1057. hozzászólásra
Hogy ez nekem nem jutott az eszembe. Pedig egyszerű mint a faék.Már csinálom is.
Köszi.
Válasz #1056. hozzászólásra
Üdv!
Először is köszi a gratulát,és Én is gratulálok Neked az elért eredményedért!
Nem kell szétbarmolni semmit,csinálsz egy Z alaku laposvasat,a két végén furattal,és összekötöd vele a szíjtárcsára felfogató csavart a ventillátorlapát felfogató csavarral.Egy-egy csavart bárhol,a vas hossza mindegy,mert úgy fordítod a kettőt egymáshoz hogy jó legyen.
És ez bármikor oldható is.
Ha véletlenül nem érted hogy mondom hívj fel telón!
Sok sikert!
Válasz #1055. hozzászólásra
Hali. Gratula a szántóversenyen elért helyezésért.Én hála istennek csak negyedik lettem a területin nálunk.
Kérdés: A ventilátor viszko kuplungját rövidre lehet zárni valahogy? Átfúrni, csavar bele, vagy valami.
Természetesen átmenetileg. Dolog van,de melegszik,mert nem kapcsol be a ventilátor. Látszólag egészséges, nem folyik,nem lóg,nem zörög,hidegen alig lehet külön forgatni.Nem akarnám szét barmolni,pláne ha nem is ott a baj.Még nem találkoztam eme problémával.
Válasz #1054. hozzászólásra
Most majd megbasznak másért a rühesek
Kombájnnal mentem,majdnem nekem jött a köcsög rendőr,visszafordúlt természetesen,elkezdett okoskodni,persze stimmelt minden,poroltót kért meg minden lófaszt kínjában,azt mondta feljelent,én válaszoltam hogy nyugodtan jelentsen fel,alá nem írtam semmit.
Egyszer csak jött egy tízezres csekk,az indok pedig a következő volt:
Hirtelen irányváltoztatásra kényszerítettem járművemmel a rendőrautót.
Sajnos ilyenek után nem tud változni a véleményem egy patkányról sem!!!
Válasz #1053. hozzászólásra
Hát nekem is pont annyi volt, de most legalább sikerült rá elintéznem a zöld renszámot, úgyhogy most már legalább nem kell a kertek alatt bujkálnom vele.
Válasz #1052. hozzászólásra
Nekem is volt 50.000-es próbautam ami párszáz méter volt csak
És akkor ugye legyek vallásos
Hát pont a múlt héten kapott el egy ingyenélő rendőr, mer nincs még meg a ződ rendszám. Szóval kicsit sokba volt a múlt hét. Ráment a kisszivattyú ára
Válasz #1049. hozzászólásra
majd megáll 15ben!!!!!
Egyébként meg ha a kezedben van akkor a csapágyat kell megnézned a házat,meg a tengelyen az éket,ékpályát.
Biztos fog ki-be járni a tengely,mert ugye ferdefogazásu kerék hajtja,ami minden gázadásnál kifelé igyekezteti a tengelyt.Ez még a kisebb gondja szokott lenni,és ha cserész csapágyat,és a helyére beragasztod akkor ez orvosolható.
És még egy tűgörgős csapágy is van a tengelynél a meghajtó kerék felől,erre vigyázni kell ha cseréled,mert kétféle méret létezik,meg az ékből is.
A kuplugszelepházon van több mérőpont.
A SYS PRESS feliratu mérőpontnál megméred,és szembesülsz azzal hogy mit tud.
Ha még komolyabban szeretnéd a mérést akkor szétkapcsolod a hajtást és végigkapcsolsz minden fokozatot egyesével előre vissza és hátra,és sokminden kiderülhet ekkor,nem csak a kisszivattyúd állapota.
12 BAR a nyomása a kiskörnek,8,5 BAR nyomásnál jelez a műszered ha jó,és 8 BAR-nál le is tílt.
De ha megy a géped,és nem akarod elkeseríteni magad,akkor ne méregess semmit.
Válasz #1046. hozzászólásra
De minálunk még nem volt széthúzva a traki.
De poénból nem szívesen húznám ketté.
Szóval honnan lehet rá következtetni, hogy esetleg a vége felé jár?