Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #9364. hozzászólásra
Ja, tényleg rövidebb mint a 8000-ek. De még lehet hogy a hidraulika is kevés lenne, 4 fejes kuhn ekét viszünk vele, ez elég nehéz eke, és ha még nedves földel is telerakódik akkor fel sem emeli a gép, néha a földből sem emeli ki amikor menet közben megállunk vele.
Motorilag kisebb mint a Valtra, de nehezebb az biztos. A 6,2-es elé ez kevés lenne szerintem, viszont azért azt kétlem hogy a 8100 ne húzná fel a dombon tisztességesen. Ha tieddel egálban lévőt akarsz akkor inkább 8000-8010-es szériát nézz.
Köszönöm, akkor felejtős.
6,2-es nehéz ih van meg egy 5méteres rövidtárcsa. Ez utóbbival meg az a baj, hogy függesztett és kuuva nehéz szerintem hanyatesne vele mert elég rövid traktorok ezek a 7000-sek.
Válasz #9362. hozzászólásra
Nem tőlem kérdezted, de ez a legnagyobb gép a 7010-es szériában ,nekem ilyen van. A 6,2 tárcsát nem fogja rendesen vinni. Mi 4,5-ös rövidtárcsát húzunk vele, de 5.5-ös carriert is szoktak vele.
A mai gépek a német mentalitást, a német utakat, és a német földeket szeretik, hhoz vannak méretezve! Elég megterhelő nekik már a mi viszonyainkat is kibírniuk, nem hogy még mindenféle xarral feljebb húzd a teljesítményüket!
Még a kisebb modellek felhúzásán is gondolkodnék, talán a 6830-asból lehetne 6930-ast csinálni, de az is kérdőjeles. A 8030-asnál van egy csomó alktrész, amiből minden modellhez más rendelési kód tartozik! Bizonyára vannak ilyenek a kisebbeknél is...
Két gépet is adott a fendtbe? Nagyon akarhatta azt a nagy dögöt. Ma jártam amúgy arra, körbe kukucskáltam az MX-et, kívülről pedig nagyon csilli villit mutat. Ha valaki itt nem olvas akkor könnyen beleszalad.
Alapm, hogy a kategória legnagyobb modelljét nem húzzuk feljebb!
Az, hogy a 7430-7530 ugyanaz a gép mese habbal, ha egymás mellé állítod a kettőt látszik, hogy lényegesen nagyobb, masszívabb, erőssebb, mint a 6030-asok! És még az erősebb is gyengének bizonyul itt-ott!
A motortuningról(rapid) van valakinek véleménye tapasztalata???A 6930-at érdemes húzi 1 kicsit feljebb,váltó és véglehajtás károsodás nélkül??Bár én úgy tudom,hogy az európai 7000-esek váltója,lehajtása ugyan az mint a 6000-eké.Csak a motor erősebb,és azok is bírják valahogy
Válasz #9338. hozzászólásra
A Hód-Mezőgazda privatizációja körül sok volt a szabálytalanság, na meg az értékaránytalanság.....
Lázár szerint 1 milliárd ( szerintem a többszöröse), és
aggatta a körmét rendesen a privatizációval kapcsolatban, de már egy éve nagy a csendesség.
Ha nem fokozatmentes, akkor JD van benne.
Amúgy az a Cefet váltó annyira xar, hogy én most kifejezetten olyat szeretnék :o)
PremiumPlus: Fokozatmentes váltó (ZF), elektromos hidraulika szelepek, CommandArm (karfára integrált kezelőszervek, mint a 8ezresben), meg még egy csomó más apróság, de ezek a lényegesek.
Peddig sokkal tiszteségesebb lenne a traktorok hibáinak nyilvános bemutatása ,mert ezek szerint van és méghozzá mindegyik forgalamzó tökéletesen tisztába is vele melyiknek mikor mi lesz a baja...Minden forgalamzót kötelezni kellene arra hogy ezeket nyilvánosságra hozza...Korzonak és Hodolitsnak meg köszönet jár azért amiért mindenben nyíltan és tisztán tájékoztat minket......(mi volt ez a Lázár János féle dolog???ne vessük ezt se véka alá
Válasz #9335. hozzászólásra
Jobb az ilyen témába nem nagyon belemenni, jogászt annyit akasztanak le a "szegről", amennyit akarnak....
Lázár Jani is behúzta a kontrát velük szemben nagyon
Már hogyne gyártanának (szerinted kihagynak egy akkora piacot?). Az 5M-ben a váltó és az első híd kínai, de rendes John Deere. (az 5R első hídja meg olasz :-)
A kínaiak meg tudnak, ha akarnak/kell. Az orrom előtt levő MacBook Pro-nál kevés jobb minőségű dolgot tudnék elképzelni.
Csak a 6020-6030-7430-7530-6R traktorokban van cefet váltó, és csak a fokozatmentes.
A 7-8ezresben rendes dzsondíner van.
Ez most nekem nem teljesen tiszta! Az 5M-ben ill. a 6-osokban lévő sima váltó jd, a 6-osok fokozat menetese zf, de a 7r-ben és a 8r-ben a sima és a fokozat mentes is jd? Régen úgy tudtam, hogy a 8000-esekben is zf volt a fokozat mentes. Akkor nem így volt?
Válasz #9322. hozzászólásra
német dolgozni? traktorgyárban? hun élsz Te? pakisztániak dolgoznak már a német Jd gyárban évek óta ...talán6 hónapra kapnak munkavállalásit utána mars haza ...elképzelheted mi lehet ott
de szerintem az amcsi gyárba is mexikóiak dolgoznak
Csak a 6ezres (+74-7530) fokozatmentesben ZF (ahogy mondani szoktam "cefet") váltó. Az összes többi echte John Deere.
Igen, még az 5M-é is, hiába méd in csájna.
25067 hozzászólás
Hozzátok a 6.2 elé minimum 8300jd kell ha jd be gondolkozol
Válasz #9365. hozzászólásra
3m.
Ja, tényleg rövidebb mint a 8000-ek. De még lehet hogy a hidraulika is kevés lenne, 4 fejes kuhn ekét viszünk vele, ez elég nehéz eke, és ha még nedves földel is telerakódik akkor fel sem emeli a gép, néha a földből sem emeli ki amikor menet közben megállunk vele.
Motorilag kisebb mint a Valtra, de nehezebb az biztos. A 6,2-es elé ez kevés lenne szerintem, viszont azért azt kétlem hogy a 8100 ne húzná fel a dombon tisztességesen. Ha tieddel egálban lévőt akarsz akkor inkább 8000-8010-es szériát nézz.
Válasz #9363. hozzászólásra
és mekkora Komondort bír húzni???
Válasz #9363. hozzászólásra
Köszönöm, akkor felejtős.
6,2-es nehéz ih van meg egy 5méteres rövidtárcsa. Ez utóbbival meg az a baj, hogy függesztett és kuuva nehéz szerintem hanyatesne vele mert elég rövid traktorok ezek a 7000-sek.
Nem tőlem kérdezted, de ez a legnagyobb gép a 7010-es szériában ,nekem ilyen van. A 6,2 tárcsát nem fogja rendesen vinni. Mi 4,5-ös rövidtárcsát húzunk vele, de 5.5-ös carriert is szoktak vele.
Válasz #9360. hozzászólásra
Grűn!
Ez a legnagyobb 7000-es?
Ez szerinted nekem az eszközökkel megbírkózna? Tudhat ez annyit mint egy T180-as Valtra?
Bár szerintem még a 8100-as is sovány volna a 6,2-es tárcsának attóltartok partnak felfele
Válasz #9360. hozzászólásra
Itt van helyben egy az Rt-nek lehet benne 15 ezer,a motor váltó még birja kb 98-ban jött
tegnap tettek fel az aprók kőzzé 1 jonaklátszó 7810-est
10 e ü.ó 9.9 misi
Válasz #9357. hozzászólásra
Jaaaaah így értve vagyon
Válasz #9354. hozzászólásra
Túl? Inkább a hazai viszonyokhoz képest alul!
A mai gépek a német mentalitást, a német utakat, és a német földeket szeretik, hhoz vannak méretezve! Elég megterhelő nekik már a mi viszonyainkat is kibírniuk, nem hogy még mindenféle xarral feljebb húzd a teljesítményüket!
Még a kisebb modellek felhúzásán is gondolkodnék, talán a 6830-asból lehetne 6930-ast csinálni, de az is kérdőjeles. A 8030-asnál van egy csomó alktrész, amiből minden modellhez más rendelési kód tartozik! Bizonyára vannak ilyenek a kisebbeknél is...
Válasz #9356. hozzászólásra
Nem kettőt adott bele, hanem két személy vásárolt külön-
külön 1-1 db 930-as Fendt-et, és egyik a 8300-ast szá-
moltatta be a másik az MX-et.....
Válasz #9318. hozzászólásra
Két gépet is adott a fendtbe? Nagyon akarhatta azt a nagy dögöt. Ma jártam amúgy arra, körbe kukucskáltam az MX-et, kívülről pedig nagyon csilli villit mutat. Ha valaki itt nem olvas akkor könnyen beleszalad.
Válasz #9354. hozzászólásra
hát valamennyire biztos, mert a trélerről még le tud járni...
Válasz #9352. hozzászólásra
Ezt az arany szabályt tudomcsak gondoltam van valakinek valami tapasztalata e téren.Meg elvileg ezeket túlméretezik valamennyivel,nem??
Szóval a 7530 variója zf
7730é meg jd
így menetközben használatkor stb miben mutatkozik meg a különbség ezek között??????
Válasz #9348. hozzászólásra
Alapm, hogy a kategória legnagyobb modelljét nem húzzuk feljebb!
Az, hogy a 7430-7530 ugyanaz a gép mese habbal, ha egymás mellé állítod a kettőt látszik, hogy lényegesen nagyobb, masszívabb, erőssebb, mint a 6030-asok! És még az erősebb is gyengének bizonyul itt-ott!
Válasz #9350. hozzászólásra
+10-20 LE jól jönne néha
Nem bírja vagy minek akarod húzni a gépsast??
Válasz #9348. hozzászólásra
hengerfejet nem félted?
én inkább azokat hallom elcsöppenni
A motortuningról(rapid) van valakinek véleménye tapasztalata???A 6930-at érdemes húzi 1 kicsit feljebb,váltó és véglehajtás károsodás nélkül??Bár én úgy tudom,hogy az európai 7000-esek váltója,lehajtása ugyan az mint a 6000-eké.Csak a motor erősebb,és azok is bírják valahogy
Válasz #9339. hozzászólásra
Hmmmmmm! Az jóóóóóóóóóóóóóó! Gondolom nemsok olyan fut kis hazánkban......
Válasz #9345. hozzászólásra
jól gondolod!!
Több az annál(sokkal sokkal több)
Válasz #9343. hozzászólásra
várjál apa olvasd csak el a kérdést még1x
Válasz #9342. hozzászólásra
a parasztoknál kicsit nagyobb az arány mint az agysebészeknél bár ki tudja, majd keresek valami agyműtétet a jutyubon
Válasz #9342. hozzászólásra
0-5% között
Válasz #9341. hozzászólásra
Az emberiség hány %a lehet extrasíkdebil??
Számot kérek.
És pl ezek a simaagyúak birtokolnak effajta ingóságokat ides..............om..........
sok idióta egymásthúzgálós vidit láttam már, de ez mindegyiken túltesz
Válasz #9338. hozzászólásra
A Hód-Mezőgazda privatizációja körül sok volt a szabálytalanság, na meg az értékaránytalanság.....
Lázár szerint 1 milliárd ( szerintem a többszöröse), és
aggatta a körmét rendesen a privatizációval kapcsolatban, de már egy éve nagy a csendesség.
Válasz #9337. hozzászólásra
Ha nem fokozatmentes, akkor JD van benne.
Amúgy az a Cefet váltó annyira xar, hogy én most kifejezetten olyat szeretnék :o)
PremiumPlus: Fokozatmentes váltó (ZF), elektromos hidraulika szelepek, CommandArm (karfára integrált kezelőszervek, mint a 8ezresben), meg még egy csomó más apróság, de ezek a lényegesek.
Válasz #9336. hozzászólásra
Peddig sokkal tiszteségesebb lenne a traktorok hibáinak nyilvános bemutatása ,mert ezek szerint van és méghozzá mindegyik forgalamzó tökéletesen tisztába is vele melyiknek mikor mi lesz a baja...Minden forgalamzót kötelezni kellene arra hogy ezeket nyilvánosságra hozza...Korzonak és Hodolitsnak meg köszönet jár azért amiért mindenben nyíltan és tisztán tájékoztat minket......(mi volt ez a Lázár János féle dolog???ne vessük ezt se véka alá
Válasz #9327. hozzászólásra
Akkor meg nyugodtam,hogy amit hajtok abban nem ZF van(6930 Pr.)Még az hiányzik hogy meg tojjjon alattam
Válasz #9335. hozzászólásra
Jobb az ilyen témába nem nagyon belemenni, jogászt annyit akasztanak le a "szegről", amennyit akarnak....
Lázár Jani is behúzta a kontrát velük szemben nagyon
Válasz #9317. hozzászólásra
Az ilyen akciókról videózhatnál egy kicsit,csak okulás képpen
A Hómezőgazda Axiál -Trigófix birtok közös ,közös itt már minden,náluk...
Válasz #9328. hozzászólásra
John Deere lesz az ;)
Már hogyne gyártanának (szerinted kihagynak egy akkora piacot?). Az 5M-ben a váltó és az első híd kínai, de rendes John Deere. (az 5R első hídja meg olasz :-)
A kínaiak meg tudnak, ha akarnak/kell. Az orrom előtt levő MacBook Pro-nál kevés jobb minőségű dolgot tudnék elképzelni.
Csak a 6020-6030-7430-7530-6R traktorokban van cefet váltó, és csak a fokozatmentes.
A 7-8ezresben rendes dzsondíner van.
Válasz #9323. hozzászólásra
Ez nem igaz! Még hogy pakisztániak...
Rendes becsületes Istenfélő török mind :-D
és meglátod majd, hogy rákaptak és utána az özönvíz....
mindent ott fognak gyártatni
Sosem lesz már 4650-es traktor a világon sem sajnos...
A 8530-ban is ZF gyártmány a fokozatmentes váltó.
Nincs azzal baj, kérdezzed Feco-t, igaz annak az 5-szörösét is kikéne bírnia
Válasz #9320. hozzászólásra
Ez most nekem nem teljesen tiszta! Az 5M-ben ill. a 6-osokban lévő sima váltó jd, a 6-osok fokozat menetese zf, de a 7r-ben és a 8r-ben a sima és a fokozat mentes is jd? Régen úgy tudtam, hogy a 8000-esekben is zf volt a fokozat mentes. Akkor nem így volt?
Válasz #9324. hozzászólásra
ITT
deerék szerint minden okés lesz csájnába
jól tudom oroszba is épitenek vagy épitettek gyárat
-és elsősorban a precizitásra gondoltam , nem az olajos német kezekre...
No , de a controll !
Azé csak figyelnek rájuk ...
De a világ másik végén , nem törődöm falván...
német dolgozni? traktorgyárban? hun élsz Te? pakisztániak dolgoznak már a német Jd gyárban évek óta ...talán6 hónapra kapnak munkavállalásit utána mars haza ...elképzelheted mi lehet ott
de szerintem az amcsi gyárba is mexikóiak dolgoznak
Válasz #9320. hozzászólásra
Ne baxx már JD is szerelnek China-ba ?
Vetőgépen már láttam kínai alkatrészt , de hogy már a traktorokat is...
Be lehet ezekkel egyáltalán a minőséget tartatni , tudnak ezek olyan profin dolgozni , mint mondjuk egy német ?
Válasz #9311. hozzászólásra
Csak a 6ezres (+74-7530) fokozatmentesben ZF (ahogy mondani szoktam "cefet") váltó. Az összes többi echte John Deere.
Igen, még az 5M-é is, hiába méd in csájna.