Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz sjoco100 #5391. hozzászólásáraAz idén fog nálam is először szerepelni,az őszi szerves NPK,idáig nem mutat rosszat a kalászosban,decemberi talajminta alapján szintén meggyőző.
Válasz TYLLA #5386. hozzászólásáraMelegebb földekbe muszáj időben agyalni,az alsó mélyebb részeken még várhatna magára. Márciusi-áprilisi szórásokkal,itt 6-7 tonna és környékén leragadtunk. A februári szórásokkal 8 alatt nem volt(inkább felette),alkalmazkodni kellett. Ezért agyalok az injektáláson a talajban még volna nedvesség,csak a bemosó csapadék a ludas. Itt nem ritka március közepétől április végéig porzik minden. Évek óta egy szuszra lemegy a tavaszi vetés. Eső nem hátráltat.
Válasz horvath.agro #5381. hozzászólásáranem tudom kell-e sietni, csak egy példa:
tavaly március első napjaiban(traktor szervizben miatt) kiszórtam 2,5q NS-t, ami egyszer kapott 5 mm-t , majd cca. 6 hét múlva kiszórtam 2q Pétit, ami hamarosan jól beázott és aratási súly meg volt a 90q
Válasz horvath.agro #5381. hozzászólásáraLegyen szerencséd itt a teteje száraz...fagy már szinte alig,hétvégére már +10-en fokok.A szél most is fúj..ha nem is annyira mint tegnap,vagy előtte. A kiszórt műtrágya napok óta ott figyel a föld tetején. Y nagy cég le is állította a szórást,az az el sem kezdte .
Válasz Vinkó #5378. hozzászólásáraÜdv.
Esetleg szétszórni, majd gyomfésűvel bedolgozni. Mindenképp haladósabb mint vetőgéppel. Igaz igy két menet de nem több időben, gázolajban, mint vetőgéppel egyszer menni. És igy a műtrágya mellett a gyomszabályozás is megvan.
Válasz Vinkó #5380. hozzászólásáraitt se mondd esőt, de kiszórom úgy hogy kicsit fagyjon a teteje, aztán napközben megolvad, talán így kicsit tud hasznosulni is.
Válasz horvath.agro #5379. hozzászólásáraNem valószínű hogy tuti megoldás,viszont a kényszer nagy úr. Ide feb 20-ig nem mond csapadékot a jelenlegi elment lent a szomszédoknál. Valamit ki kellene találni,ha ez trend lesz,lehet márciusban tudunk majd szórni,annak is a végén. Az meg a tapasztalatok szerint már sovány vigasz. Aki már kiszórta,annak ment a levesbe. Ez most olyan pánik ötletelgetés...
Bár tudom....most szórnánk,de nem mond esőt,viszont eléggé meredek felvetés a részemről. Egy tárcsás gabona vetőképpel,nem tudnánk beletolni 2-3cm-re ? Majd a magtakaró finomra állítva.behúzza,kicsit ?
Válasz Vinkó #5375. hozzászólásáraNekem is. Kellene egy rossz ih-t venni, rádobni egy 1000 tartályt, meg utána egy nehéz láncboronát, szerintem jó lenne.
Válasz Vinkó #5373. hozzászólásáraAz ötlet jó lenne, csak a kivitelezés nem tetszik. Első kődarabnál mi lenne az injektálókkal, meg a 3mm-es hordozó kerekével ??? Körforgós elosztó hogy működhet mikor kophat ki, hogy ne körbe spricceljen ???,
Válasz apuci #5350. hozzászólásáraazért ez nem egyváltozós függvény. lehet sok olyan körülmény, amikor ha karbamidot szórunk, akkor se hiányzik a nitrogén kora tavasszal. meg van olyan is, hogy hiába szórunk nitrátot, akkor is kapufa.
azért az kb. borítékolható, ha kora tavasszal karbamidot szórunk, és ennek ellenére nem hiányzik a nitrogén, akkor annak egy része nem hasznosul. vagy nem kell fejtrágya később, vagy ha az is megy, akkor meg szórjuk mint bolond a meszet.
Válasz kori01 #5353. hozzászólásáranem.
nem szokott szembe jönni.
ha már párszor találkoztam volna vele, biztos köszönnék neki.
aztán lehet ismerősök lennénk.
meg haverok
idővel.
(biztos nem tanultam kevesebb biokémiát mint te)
Válasz timon85 #5354. hozzászólásáraEsetleg kukorica, napraforgó esetén mehet sor mellé vetőgéppel, ha viszonylag jó a vízoldékonysága, én mindig 10:26:26-ot teszek sor mellé.
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáraNincs azzal semmi baj,már többször volt itt vita hogy karbamid vagy meszes műtrágya vagy mi más, mi sok éve csak karbamidot használunk mindenre,mégis vannak búzából árpából is jó kiemelkedő termések.
Tavaly búzából is árpából is 9-10t termések voltak!
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraHa lesz biztosan csapadék, akkor mehet, soknak nem sok, mert folyamatosan fogja etetni a búzát. Ismerek olyat, aki 3 mázsát tesz ki egy adagban a román határtól nem messze, de ugye ott a hegyek közelsége miatt több a csapadék, stabilabban, jobban terem a búza 9-10 tonnákat szoktak vágni, évjárattól függően ott mindig több terem 1-1,5 tonnával, mint felénk.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraBoldog időkben...200 kiló hatóanyag ment ki majdnem. Így elsőre...esetleg 170 kiló körül,mikor hogy sikerült alapon. Most 500 liter nitróval/ha is kibékülnék....De nem kaptam.
5843 hozzászólás
Válasz sjoco100 #5391. hozzászólásáranalam is iden fog bizonyitani par hektaron kiserletkepp
Válasz sjoco100 #5391. hozzászólásáraAz idén fog nálam is először szerepelni,az őszi szerves NPK,idáig nem mutat rosszat a kalászosban,decemberi talajminta alapján szintén meggyőző.
vulcan kalászos komplexet valaki használt már?tapasztalat?
ár-érték arány?
Válasz Gandhy #5388. hozzászólásáraén se sietek sehova, időben vagyunk bőven.
Válasz TYLLA #5386. hozzászólásáraMelegebb földekbe muszáj időben agyalni,az alsó mélyebb részeken még várhatna magára. Márciusi-áprilisi szórásokkal,itt 6-7 tonna és környékén leragadtunk. A februári szórásokkal 8 alatt nem volt(inkább felette),alkalmazkodni kellett. Ezért agyalok az injektáláson a talajban még volna nedvesség,csak a bemosó csapadék a ludas. Itt nem ritka március közepétől április végéig porzik minden. Évek óta egy szuszra lemegy a tavaszi vetés. Eső nem hátráltat.
Válasz horvath.agro #5381. hozzászólásáranem tudom kell-e sietni, csak egy példa:
tavaly március első napjaiban(traktor szervizben miatt) kiszórtam 2,5q NS-t, ami egyszer kapott 5 mm-t , majd cca. 6 hét múlva kiszórtam 2q Pétit, ami hamarosan jól beázott és aratási súly meg volt a 90q
Válasz horvath.agro #5385. hozzászólásáraÍgy van ...az talán,márciusban lenne jó. Kb 2cm alatt azért nedves a pálya.
De hová kell rohanni? Senki nincs elkésve vele...
Válasz KooL #5382. hozzászólásáraez jó ötlet, persze a sár a gyomfésűnek se kedvez.
Válasz KooL #5382. hozzászólásáraKicsit fel van fagyva,tehát inkább hengerezni kellene. Ilyenkor a gyomfésű,nem e csinál galibát.
Válasz horvath.agro #5381. hozzászólásáraLegyen szerencséd itt a teteje száraz...fagy már szinte alig,hétvégére már +10-en fokok.A szél most is fúj..ha nem is annyira mint tegnap,vagy előtte. A kiszórt műtrágya napok óta ott figyel a föld tetején. Y nagy cég le is állította a szórást,az az el sem kezdte .
Válasz Vinkó #5378. hozzászólásáraÜdv.
Esetleg szétszórni, majd gyomfésűvel bedolgozni. Mindenképp haladósabb mint vetőgéppel. Igaz igy két menet de nem több időben, gázolajban, mint vetőgéppel egyszer menni. És igy a műtrágya mellett a gyomszabályozás is megvan.
Válasz Vinkó #5380. hozzászólásáraitt se mondd esőt, de kiszórom úgy hogy kicsit fagyjon a teteje, aztán napközben megolvad, talán így kicsit tud hasznosulni is.
Válasz horvath.agro #5379. hozzászólásáraNem valószínű hogy tuti megoldás,viszont a kényszer nagy úr. Ide feb 20-ig nem mond csapadékot a jelenlegi elment lent a szomszédoknál. Valamit ki kellene találni,ha ez trend lesz,lehet márciusban tudunk majd szórni,annak is a végén. Az meg a tapasztalatok szerint már sovány vigasz. Aki már kiszórta,annak ment a levesbe. Ez most olyan pánik ötletelgetés...
Válasz Vinkó #5378. hozzászólásáravan fent youtubeon hogy oroszok ugyan ezt csinálják aszem pont siva nova vetőgéppel a sornyitó tárcsák nélkül.
biztos jó, de megéri ilyen kis szélességű géppel összetaposni a búzát?
illetve egy műtrágyaszórás kb 0,7-1 liter/ha a vetés pedig dupla ennyi vagy mégtöbb nem beszélve a szükséges időről.
Bár tudom....most szórnánk,de nem mond esőt,viszont eléggé meredek felvetés a részemről. Egy tárcsás gabona vetőképpel,nem tudnánk beletolni 2-3cm-re ? Majd a magtakaró finomra állítva.behúzza,kicsit ?
Válasz mtz1221 #5376. hozzászólásáraAz IH mindjárt vissza is tömörít, erre már gondoltam én is.
Válasz Vinkó #5375. hozzászólásáraNekem is. Kellene egy rossz ih-t venni, rádobni egy 1000 tartályt, meg utána egy nehéz láncboronát, szerintem jó lenne.
Válasz mtz1221 #5374. hozzászólásáraA vetőgépből átalakított nekem szimpatikusabb.
Válasz Vinkó #5373. hozzászólásáraAz ötlet jó lenne, csak a kivitelezés nem tetszik. Első kődarabnál mi lenne az injektálókkal, meg a 3mm-es hordozó kerekével ??? Körforgós elosztó hogy működhet mikor kophat ki, hogy ne körbe spricceljen ???,
Vagy ebbe az irányba kell agyalni,esetleg a gabona vetőgépet átalakítani,arra is látok példát.
Amíg nem jön tuti csapadék,marad a zsákban.
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásárasemmit, van már olyan nagy tudású aki 2 hete szórja mint bolond a lisztet, fagyott talajra...
Válasz B.Bali #5368. hozzászólásáraEz takartam
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásáraIgen, a születésnapomat!
Válasz .Richard. #5365. hozzászólásáraEgyébként igen.
Bruttó 2q 62ezer.
(Hivatalosan, jogilag a dátumtól... csak épp csapadék sehol.)
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásáraNem a naptár alapján dolgozunk!
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásáraPor száraz földre pl. 67ezer egy huzamban ki is lökődhet. Majd májusban kap harmatot.
Sziasztok Gazdatársak!
Február 1. Tudjátok mit jelent nekünk hivatalosan.
Válasz kori01 #5360. hozzászólásáraolvasd el a következő hozzászólást is.
Válasz apuci #5350. hozzászólásáraÁrpára mennyit szoktatok tenni?
Válasz kori01 #5360. hozzászólásáraVagyis a pétisónál.
Válasz envagyok2 #5358. hozzászólásáraÉvek óta használjuk, sokkal jobb a szilárdnál.
Válasz apuci #5350. hozzászólásáraazért ez nem egyváltozós függvény. lehet sok olyan körülmény, amikor ha karbamidot szórunk, akkor se hiányzik a nitrogén kora tavasszal. meg van olyan is, hogy hiába szórunk nitrátot, akkor is kapufa.
azért az kb. borítékolható, ha kora tavasszal karbamidot szórunk, és ennek ellenére nem hiányzik a nitrogén, akkor annak egy része nem hasznosul. vagy nem kell fejtrágya később, vagy ha az is megy, akkor meg szórjuk mint bolond a meszet.
Válasz kori01 #5353. hozzászólásáranem.
nem szokott szembe jönni.
ha már párszor találkoztam volna vele, biztos köszönnék neki.
aztán lehet ismerősök lennénk.
meg haverok
idővel.
(biztos nem tanultam kevesebb biokémiát mint te)
Válasz timon85 #5354. hozzászólásáraEsetleg kukorica, napraforgó esetén mehet sor mellé vetőgéppel, ha viszonylag jó a vízoldékonysága, én mindig 10:26:26-ot teszek sor mellé.
Válasz ..,-:) #5355. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz timon85 #5354. hozzászólásáraSemmit nem ér, ez őszi alap !!!!
Válasz envagyok2 #5343. hozzászólásáraSötét tárolóban van tárolva.
Azt nem tudom hogy tritikáléra jó e kiszorni kB 2 hét múlva
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáraEzek szerint nem ismered a karbamidot.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraRégebben igy volt kezdve február közepén.Mindenkép csapadékos időszak előtt.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraPont jó, meg felénk elég is.
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáraNincs azzal semmi baj,már többször volt itt vita hogy karbamid vagy meszes műtrágya vagy mi más, mi sok éve csak karbamidot használunk mindenre,mégis vannak búzából árpából is jó kiemelkedő termések.
Tavaly búzából is árpából is 9-10t termések voltak!
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáramint költség, megdöbbentett az idei árak mellett sohasem használtam karbamidot, nincs tapasztalatom
Válasz Gandhy #5345. hozzászólásáraaz az igazság, hogy az semennyi pétisónak nem felel meg... pláne nem búzára, első adagnak.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraHa lesz biztosan csapadék, akkor mehet, soknak nem sok, mert folyamatosan fogja etetni a búzát. Ismerek olyat, aki 3 mázsát tesz ki egy adagban a román határtól nem messze, de ugye ott a hegyek közelsége miatt több a csapadék, stabilabban, jobban terem a búza 9-10 tonnákat szoktak vágni, évjárattól függően ott mindig több terem 1-1,5 tonnával, mint felénk.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraBoldog időkben...200 kiló hatóanyag ment ki majdnem. Így elsőre...esetleg 170 kiló körül,mikor hogy sikerült alapon. Most 500 liter nitróval/ha is kibékülnék....De nem kaptam.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraaz közel 3,5q pétisónak felel meg, az nem kevés
Szerintetek 200 kg/ha karbamid 2 héten belül kiszorva búzára ès árpára nem sok egyszerre?