Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Vinkó #5373. hozzászólásáraAz ötlet jó lenne, csak a kivitelezés nem tetszik. Első kődarabnál mi lenne az injektálókkal, meg a 3mm-es hordozó kerekével ??? Körforgós elosztó hogy működhet mikor kophat ki, hogy ne körbe spricceljen ???,
Válasz apuci #5350. hozzászólásáraazért ez nem egyváltozós függvény. lehet sok olyan körülmény, amikor ha karbamidot szórunk, akkor se hiányzik a nitrogén kora tavasszal. meg van olyan is, hogy hiába szórunk nitrátot, akkor is kapufa.
azért az kb. borítékolható, ha kora tavasszal karbamidot szórunk, és ennek ellenére nem hiányzik a nitrogén, akkor annak egy része nem hasznosul. vagy nem kell fejtrágya később, vagy ha az is megy, akkor meg szórjuk mint bolond a meszet.
Válasz kori01 #5353. hozzászólásáranem.
nem szokott szembe jönni.
ha már párszor találkoztam volna vele, biztos köszönnék neki.
aztán lehet ismerősök lennénk.
meg haverok
idővel.
(biztos nem tanultam kevesebb biokémiát mint te)
Válasz timon85 #5354. hozzászólásáraEsetleg kukorica, napraforgó esetén mehet sor mellé vetőgéppel, ha viszonylag jó a vízoldékonysága, én mindig 10:26:26-ot teszek sor mellé.
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáraNincs azzal semmi baj,már többször volt itt vita hogy karbamid vagy meszes műtrágya vagy mi más, mi sok éve csak karbamidot használunk mindenre,mégis vannak búzából árpából is jó kiemelkedő termések.
Tavaly búzából is árpából is 9-10t termések voltak!
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraHa lesz biztosan csapadék, akkor mehet, soknak nem sok, mert folyamatosan fogja etetni a búzát. Ismerek olyat, aki 3 mázsát tesz ki egy adagban a román határtól nem messze, de ugye ott a hegyek közelsége miatt több a csapadék, stabilabban, jobban terem a búza 9-10 tonnákat szoktak vágni, évjárattól függően ott mindig több terem 1-1,5 tonnával, mint felénk.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraBoldog időkben...200 kiló hatóanyag ment ki majdnem. Így elsőre...esetleg 170 kiló körül,mikor hogy sikerült alapon. Most 500 liter nitróval/ha is kibékülnék....De nem kaptam.
Válasz timon85 #5341. hozzászólásáraa nap, a zsák füleit, meg oldalát nem ette meg? ezt jelenti, h bírja az emelést. mindenesetre platóra rakva vedd meg. és alá ne állj
Válasz Agronomus #5339. hozzászólásáraHa a zsák bírja !!!!…….
Ez már 2 éves…….ha olyan helyen volt tárolva, akkor már az öröm ha a sima emelést kibírja…..
Válasz ..,-:) #5338. hozzászólásáraNálunk is volt hogy egybe ment bele a szóróba....utána 3x a földhöz lett b.szva a zsák Manitouval,utána semmi gond nem volt vele....azóta mind meg van püfölve.....Linzi szokott összeállni jobban,meg a 10-26-os....
5825 hozzászólás
Válasz mtz1221 #5374. hozzászólásáraA vetőgépből átalakított nekem szimpatikusabb.
Válasz Vinkó #5373. hozzászólásáraAz ötlet jó lenne, csak a kivitelezés nem tetszik. Első kődarabnál mi lenne az injektálókkal, meg a 3mm-es hordozó kerekével ??? Körforgós elosztó hogy működhet mikor kophat ki, hogy ne körbe spricceljen ???,
Vagy ebbe az irányba kell agyalni,esetleg a gabona vetőgépet átalakítani,arra is látok példát.
Amíg nem jön tuti csapadék,marad a zsákban.
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásárasemmit, van már olyan nagy tudású aki 2 hete szórja mint bolond a lisztet, fagyott talajra...
Válasz B.Bali #5368. hozzászólásáraEz takartam
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásáraIgen, a születésnapomat!
Válasz .Richard. #5365. hozzászólásáraEgyébként igen.
Bruttó 2q 62ezer.
(Hivatalosan, jogilag a dátumtól... csak épp csapadék sehol.)
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásáraNem a naptár alapján dolgozunk!
Válasz Sanyee #5364. hozzászólásáraPor száraz földre pl. 67ezer egy huzamban ki is lökődhet. Majd májusban kap harmatot.
Sziasztok Gazdatársak!
Február 1. Tudjátok mit jelent nekünk hivatalosan.
Válasz kori01 #5360. hozzászólásáraolvasd el a következő hozzászólást is.
Válasz apuci #5350. hozzászólásáraÁrpára mennyit szoktatok tenni?
Válasz kori01 #5360. hozzászólásáraVagyis a pétisónál.
Válasz envagyok2 #5358. hozzászólásáraÉvek óta használjuk, sokkal jobb a szilárdnál.
Válasz apuci #5350. hozzászólásáraazért ez nem egyváltozós függvény. lehet sok olyan körülmény, amikor ha karbamidot szórunk, akkor se hiányzik a nitrogén kora tavasszal. meg van olyan is, hogy hiába szórunk nitrátot, akkor is kapufa.
azért az kb. borítékolható, ha kora tavasszal karbamidot szórunk, és ennek ellenére nem hiányzik a nitrogén, akkor annak egy része nem hasznosul. vagy nem kell fejtrágya később, vagy ha az is megy, akkor meg szórjuk mint bolond a meszet.
Válasz kori01 #5353. hozzászólásáranem.
nem szokott szembe jönni.
ha már párszor találkoztam volna vele, biztos köszönnék neki.
aztán lehet ismerősök lennénk.
meg haverok
idővel.
(biztos nem tanultam kevesebb biokémiát mint te)
Válasz timon85 #5354. hozzászólásáraEsetleg kukorica, napraforgó esetén mehet sor mellé vetőgéppel, ha viszonylag jó a vízoldékonysága, én mindig 10:26:26-ot teszek sor mellé.
Válasz ..,-:) #5355. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz timon85 #5354. hozzászólásáraSemmit nem ér, ez őszi alap !!!!
Válasz envagyok2 #5343. hozzászólásáraSötét tárolóban van tárolva.
Azt nem tudom hogy tritikáléra jó e kiszorni kB 2 hét múlva
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáraEzek szerint nem ismered a karbamidot.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraRégebben igy volt kezdve február közepén.Mindenkép csapadékos időszak előtt.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraPont jó, meg felénk elég is.
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáraNincs azzal semmi baj,már többször volt itt vita hogy karbamid vagy meszes műtrágya vagy mi más, mi sok éve csak karbamidot használunk mindenre,mégis vannak búzából árpából is jó kiemelkedő termések.
Tavaly búzából is árpából is 9-10t termések voltak!
Válasz envagyok2 #5348. hozzászólásáramint költség, megdöbbentett az idei árak mellett sohasem használtam karbamidot, nincs tapasztalatom
Válasz Gandhy #5345. hozzászólásáraaz az igazság, hogy az semennyi pétisónak nem felel meg... pláne nem búzára, első adagnak.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraHa lesz biztosan csapadék, akkor mehet, soknak nem sok, mert folyamatosan fogja etetni a búzát. Ismerek olyat, aki 3 mázsát tesz ki egy adagban a román határtól nem messze, de ugye ott a hegyek közelsége miatt több a csapadék, stabilabban, jobban terem a búza 9-10 tonnákat szoktak vágni, évjárattól függően ott mindig több terem 1-1,5 tonnával, mint felénk.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraBoldog időkben...200 kiló hatóanyag ment ki majdnem. Így elsőre...esetleg 170 kiló körül,mikor hogy sikerült alapon. Most 500 liter nitróval/ha is kibékülnék....De nem kaptam.
Válasz bendix #5344. hozzászólásáraaz közel 3,5q pétisónak felel meg, az nem kevés
Szerintetek 200 kg/ha karbamid 2 héten belül kiszorva búzára ès árpára nem sok egyszerre?
Válasz timon85 #5341. hozzászólásáraa nap, a zsák füleit, meg oldalát nem ette meg? ezt jelenti, h bírja az emelést. mindenesetre platóra rakva vedd meg. és alá ne állj
Válasz timon85 #5341. hozzászólásáraAkkor meg kell venni.
Válasz ..,-:) #5340. hozzászólásáraBírja az emelés, nincs össze álva
Válasz Agronomus #5339. hozzászólásáraHa a zsák bírja !!!!…….
Ez már 2 éves…….ha olyan helyen volt tárolva, akkor már az öröm ha a sima emelést kibírja…..
Válasz ..,-:) #5338. hozzászólásáraNálunk is volt hogy egybe ment bele a szóróba....utána 3x a földhöz lett b.szva a zsák Manitouval,utána semmi gond nem volt vele....azóta mind meg van püfölve.....Linzi szokott összeállni jobban,meg a 10-26-os....
Válasz timon85 #5337. hozzászólásáraBe kell vizsgáltatni.
Össze is lehet állva vagy porosodva vagy mindkettő……..
Nagy xopás lehet kiszórni…..
Válasz ..,-:) #5335. hozzászólásáraMondjuk 2 éves
Válasz ..,-:) #5335. hozzászólásáraBoltban van számlás ár
Válasz timon85 #5334. hozzászólásáraGyanúsan olcsó……
Válasz TYLLA46 #5333. hozzászólásáraNettó 180at kaptam rá
Válasz timon85 #5332. hozzászólásáraJó lehet az még ősszel, pláne, ha jó áron jutsz hozzá!
Válasz III.Gyula #5331. hozzászólásáraKöszönöm akkor nem veszem meg.
Pedig egész jó árat kaptam rá.
Válasz timon85 #5330. hozzászólásáraNincs, csak nitrogén alapú műtrágyát érdemes ilyenkor.
Válasz Háromágú villa #5329. hozzászólásáraAkkor most már nincs értelme ki szórni rá?
Válasz timon85 #5327. hozzászólásáraŐsszel, vetés előtt igen, én kb. 2-3 q/ha-t adnék belőle.
Válasz timon85 #5327. hozzászólásáraVetés előtt bedolgozva, igen.
Jó estét
Érdeklődni szeretnék tritikáléra vajon jó lehet az alábbi műtrágya?
Őszi búza nitrogén trágyázási kísérletek eredményei az AgroFIELD Termelői Club-ban
2022. január 14.
https://www.agrofil.hu/hu/hirek/oszi-buza-nitrogen-tragyazasi-kiserletek-eredmenyei-az-agrofield-termeloi-club-ban?
A cikkhez annyi, hogy kisparcellás kísérletek és jó földben.
Nálunk kétlem, hogy csak 2 mázsa tavaszi adaggal 3 tonna felé menne a termés.