Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz timon85 #5341. hozzászólásáraa nap, a zsák füleit, meg oldalát nem ette meg? ezt jelenti, h bírja az emelést. mindenesetre platóra rakva vedd meg. és alá ne állj
Válasz Agronomus #5339. hozzászólásáraHa a zsák bírja !!!!…….
Ez már 2 éves…….ha olyan helyen volt tárolva, akkor már az öröm ha a sima emelést kibírja…..
Válasz ..,-:) #5338. hozzászólásáraNálunk is volt hogy egybe ment bele a szóróba....utána 3x a földhöz lett b.szva a zsák Manitouval,utána semmi gond nem volt vele....azóta mind meg van püfölve.....Linzi szokott összeállni jobban,meg a 10-26-os....
Sziasztok....Repce fejteágyázását nitrosollal tervezem elvégezni,viszont ahonnan veszem csak mezei egyszerű nitro van,kénes nincs.....az lenne a kérdésem,hogy szerintetek a Vulcan agro S80-as terméket ki lehet juttatni egyszerre 160 liter/Ha nitrosollal?
Válasz Sk Laci #5319. hozzászólásáraMond neki, hogy szétmericskéled kisebb zsákokba, és a rögöket szétmorzsolod a szóráshoz előkészíted , ehhez meg sok idő kell .
Válasz ..,-:) #5306. hozzászólásáraAz egyik cég ahonnét hozok ki mütrágyát már azért is jártassa a száját, hogy miért viszem ki február 15. előtt a mütrágyát. Mindenbe "belepofáznak". Az se tetszik nekik, ha raktárra viszem.
Majd febr. 1¬én el fogok szórni 150 kg pétisót/ha 7-kor kezdve - 7C" ön 11-ór@ig még éppen megengedne a teje +1 fokon és gyönyörű szép lesz másnap ahogy az ammonirát megolvaszja a hajnali zúzmarát és,,, hanem fagyott talajra tilos! Inkább sárba fogok driftelni a szóróval meg gödröt vágni a művelőnyoba +10 be
Válasz .Richard. #5310. hozzászólásáraÜdv.
És csak azért szórtam ki mert,felénk is kevés a csapadék,ki tudja mikor lesz eső.
Én megpróbálok a növényeimnek megadni amit kell,reális határokon belül.
Ha nem kap műtrágyát,még ennyit se terem,mint tavaly.
Van itt egy cég helyben,9.3t is volt nekik búzából,Nitrosolt nem sajnálták ...
Válasz MrPoke #5312. hozzászólásáraA nem nitrátos területekre csak a nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség vonatkozik, a többi meg úgy van, ahogy Gandhy mondta.
Válasz Bárány #5308. hozzászólásáraA mű és szervestrágya korlát mindenhova vonatkozik nem csak nitrát érzékenyre.
A nitrát érzékenyen jelentősen több szabály van.... És ugye korlátozva van a mennyiség is. Ráadásul Talajminta, tápanyagterv, nitrát jelentés gazdálkodási napló... Online feltöltve ha jól tudom....
Nem értem miért kell ennyire sietni a szórással.? Szórtam már januárban, februárban és március elején is az évek alatt, és mindig esők előtt. Nálam releváns különbség nem jött ki soha. Ezen nem múlott a termés mennyisége, minősége sem.
Válasz Sk Laci #5303. hozzászólásáraA nitrátérzékeny területeken (azaz szinte mindenhol) itt is csak február 1-től szabad, de a lenti urak ezt vagy nem tudják, vagy nagyon lazák.
Válasz Sk Laci #5303. hozzászólásáraItt is, szinte nappal is mínusz van. Szárazság. Szombaton volt hó, ami 3-4 óra alatt eltűnt. Én akkor szórok, amikor úgy látom időjárásilag és a növényen, hogy kell, xarok a naptárra……
Válasz ..,-:) #5298. hozzászólásáraMilyen idő van nálatok, hogy szórjátok?
Mifelénk hótakaró nélküli -7 - -11, száraz fagyok, hótakaró sehol. Nappal se megy fel 2 fok felé.
Itt még nem szórunk, mert a növény nem veszi fel.
Sk-ban csak február 15-től lehet szórni.
Külön engedélyre február 1.-től. de azon az éven számolhatsz egyből az ellenőrzésel is
Válasz Norbi6330 #5297. hozzászólásáraMindenki szórja mint bolond a lisztet. :D
Száraz földre karbamid....
Még megérteném ha nem lehetne szórni ha kienged, de lassan a búza kiszárad, szóval ettől sem kel félni.
Ha marad a jó idő megy ki a lombtrágya adagolás. Indulhat a boszorkány konyha.
Válasz Norbi6330 #5297. hozzászólásáraA hóra kiszórtam a Pétisót a mult héten
700kg 2.2ha-ra.
Tavaly 112mázsa lett rajta 6 mázsa 3×15 és 400l nitrosollal.Remélem most is lessz annyi.
700kg 2.2ha-ra.
Tavaly 112mázsa lett rajta 6 mázsa 3×15 és 400l nitrosollal.Remélem most is lessz annyi.
Válasz bandigh #5293. hozzászólásáraAki ettől tart, az most tud kötni 7800-ért, nálunk ennyi a takarmány ára jelenleg, mindenki eldönti saját maga, mit csinál.
Válasz Háromágú villa #5288. hozzászólásáraAhogy lineárisan növekszik a cél távolsága,exponenciálisan növekszik annak lehetősége hogy nem találod el.
/Nagy Attila/
Nagy cumi tud ebből lenni ,ha a vevők nem óhajtják megvenni anno bármi áron.
5843 hozzászólás
Válasz timon85 #5341. hozzászólásáraa nap, a zsák füleit, meg oldalát nem ette meg? ezt jelenti, h bírja az emelést. mindenesetre platóra rakva vedd meg. és alá ne állj
Válasz timon85 #5341. hozzászólásáraAkkor meg kell venni.
Válasz ..,-:) #5340. hozzászólásáraBírja az emelés, nincs össze álva
Válasz Agronomus #5339. hozzászólásáraHa a zsák bírja !!!!…….
Ez már 2 éves…….ha olyan helyen volt tárolva, akkor már az öröm ha a sima emelést kibírja…..
Válasz ..,-:) #5338. hozzászólásáraNálunk is volt hogy egybe ment bele a szóróba....utána 3x a földhöz lett b.szva a zsák Manitouval,utána semmi gond nem volt vele....azóta mind meg van püfölve.....Linzi szokott összeállni jobban,meg a 10-26-os....
Válasz timon85 #5337. hozzászólásáraBe kell vizsgáltatni.
Össze is lehet állva vagy porosodva vagy mindkettő……..
Nagy xopás lehet kiszórni…..
Válasz ..,-:) #5335. hozzászólásáraMondjuk 2 éves
Válasz ..,-:) #5335. hozzászólásáraBoltban van számlás ár
Válasz timon85 #5334. hozzászólásáraGyanúsan olcsó……
Válasz TYLLA46 #5333. hozzászólásáraNettó 180at kaptam rá
Válasz timon85 #5332. hozzászólásáraJó lehet az még ősszel, pláne, ha jó áron jutsz hozzá!
Válasz III.Gyula #5331. hozzászólásáraKöszönöm akkor nem veszem meg.
Pedig egész jó árat kaptam rá.
Válasz timon85 #5330. hozzászólásáraNincs, csak nitrogén alapú műtrágyát érdemes ilyenkor.
Válasz Háromágú villa #5329. hozzászólásáraAkkor most már nincs értelme ki szórni rá?
Válasz timon85 #5327. hozzászólásáraŐsszel, vetés előtt igen, én kb. 2-3 q/ha-t adnék belőle.
Válasz timon85 #5327. hozzászólásáraVetés előtt bedolgozva, igen.
Jó estét
Érdeklődni szeretnék tritikáléra vajon jó lehet az alábbi műtrágya?
Őszi búza nitrogén trágyázási kísérletek eredményei az AgroFIELD Termelői Club-ban
2022. január 14.
https://www.agrofil.hu/hu/hirek/oszi-buza-nitrogen-tragyazasi-kiserletek-eredmenyei-az-agrofield-termeloi-club-ban?
A cikkhez annyi, hogy kisparcellás kísérletek és jó földben.
Nálunk kétlem, hogy csak 2 mázsa tavaszi adaggal 3 tonna felé menne a termés.
Válasz envagyok2 #5324. hozzászólásáraNa ezt nem tudom sajnos honnan rendelték,az biztos hogy 30 %-os.....
Válasz Agronomus #5322. hozzászólásáraa notrozol az péti vagy agrofertes?
Válasz Agronomus #5322. hozzászólásáraVegyél kénes lombtrágyát vagy keserűsót……
Sziasztok....Repce fejteágyázását nitrosollal tervezem elvégezni,viszont ahonnan veszem csak mezei egyszerű nitro van,kénes nincs.....az lenne a kérdésem,hogy szerintetek a Vulcan agro S80-as terméket ki lehet juttatni egyszerre 160 liter/Ha nitrosollal?
Válasz Sk Laci #5319. hozzászólásáraMond neki, hogy szétmericskéled kisebb zsákokba, és a rögöket szétmorzsolod a szóráshoz előkészíted , ehhez meg sok idő kell .
Válasz Sk Laci #5319. hozzászólásáraAzért, mert most érsz rá.
Válasz ..,-:) #5306. hozzászólásáraAz egyik cég ahonnét hozok ki mütrágyát már azért is jártassa a száját, hogy miért viszem ki február 15. előtt a mütrágyát. Mindenbe "belepofáznak". Az se tetszik nekik, ha raktárra viszem.
Válasz Sergio Oliva #5317. hozzászólásáraakik az ilyen rendeleteket hozzák, nem sokat dolgoztak a mezőgazdasýgban.
Majd febr. 1¬én el fogok szórni 150 kg pétisót/ha 7-kor kezdve - 7C" ön 11-ór@ig még éppen megengedne a teje +1 fokon és gyönyörű szép lesz másnap ahogy az ammonirát megolvaszja a hajnali zúzmarát és,,, hanem fagyott talajra tilos! Inkább sárba fogok driftelni a szóróval meg gödröt vágni a művelőnyoba +10 be
Ha esetleg van/lesz is csapadék, olyan mértékben fagyos a föld, hogy az egy örökké valóság, mire célba ér....
Válasz .Richard. #5310. hozzászólásáraÜdv.
És csak azért szórtam ki mert,felénk is kevés a csapadék,ki tudja mikor lesz eső.
Én megpróbálok a növényeimnek megadni amit kell,reális határokon belül.
Ha nem kap műtrágyát,még ennyit se terem,mint tavaly.
Van itt egy cég helyben,9.3t is volt nekik búzából,Nitrosolt nem sajnálták ...
Válasz MrPoke #5312. hozzászólásáraA nem nitrátos területekre csak a nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség vonatkozik, a többi meg úgy van, ahogy Gandhy mondta.
Válasz MrPoke #5312. hozzászólásáracsak a nitrátjelentést kell feltölteni, a többit csak ellenőrzéskor kell elővenni
Válasz Bárány #5308. hozzászólásáraA mű és szervestrágya korlát mindenhova vonatkozik nem csak nitrát érzékenyre.
A nitrát érzékenyen jelentősen több szabály van.... És ugye korlátozva van a mennyiség is. Ráadásul Talajminta, tápanyagterv, nitrát jelentés gazdálkodási napló... Online feltöltve ha jól tudom....
Nem értem miért kell ennyire sietni a szórással.? Szórtam már januárban, februárban és március elején is az évek alatt, és mindig esők előtt. Nálam releváns különbség nem jött ki soha. Ezen nem múlott a termés mennyisége, minősége sem.
Válasz KISMASZEK77 #5300. hozzászólásáraNa ja. Ahol van viz ok is. De ahol nincs ott mehet 23ezerért 8 mázsa is. Aztán lehet aratni 3.5tonnát. Jo ez.
Válasz ..,-:) #5305. hozzászólásáramessze még a nyár, egy éve tavasszal olyan volt a búzám, hogy ha kérdezték kié, letagadtam
Válasz Sk Laci #5303. hozzászólásáraA nitrátérzékeny területeken (azaz szinte mindenhol) itt is csak február 1-től szabad, de a lenti urak ezt vagy nem tudják, vagy nagyon lazák.
Válasz MrPoke #5302. hozzászólásáraItt is ez van….partosabb, homokosabb, sütősebb részeken eltűnt a búza !
Vagy kiszáradt, vagy elfagyott de nincs.
Válasz Sk Laci #5303. hozzászólásáraItt is, szinte nappal is mínusz van. Szárazság. Szombaton volt hó, ami 3-4 óra alatt eltűnt. Én akkor szórok, amikor úgy látom időjárásilag és a növényen, hogy kell, xarok a naptárra……
Válasz Sz_Pisti #5301. hozzászólásáraÉn is várok………de ez az év nem a kalászosok éve lesz………
Válasz Norbi6330 #5297. hozzászólásáraNem, fagy az éppen van, de csapadéknak se híre, se hamva a közeljövőben, szóval várunk.
Válasz ..,-:) #5298. hozzászólásáraMilyen idő van nálatok, hogy szórjátok?
Mifelénk hótakaró nélküli -7 - -11, száraz fagyok, hótakaró sehol. Nappal se megy fel 2 fok felé.
Itt még nem szórunk, mert a növény nem veszi fel.
Sk-ban csak február 15-től lehet szórni.
Külön engedélyre február 1.-től. de azon az éven számolhatsz egyből az ellenőrzésel is
Válasz Norbi6330 #5297. hozzászólásáraMindenki szórja mint bolond a lisztet. :D
Száraz földre karbamid....
Még megérteném ha nem lehetne szórni ha kienged, de lassan a búza kiszárad, szóval ettől sem kel félni.
Ha marad a jó idő megy ki a lombtrágya adagolás. Indulhat a boszorkány konyha.
Válasz ..,-:) #5298. hozzászólására Ha mondanának csapadékot, akkor esetleg, egyelőre várok
700kg 2.2ha-ra.
700kg 2.2ha-ra.
Válasz Norbi6330 #5297. hozzászólásáraPár napja már pörög.
Hali érdeklődnék hogy valaki szórja e már a kalászosokat?
Válasz Háromágú villa #5288. hozzászólására0:45-től.Valahogy így képzelem el az olcsó búza felvásárlást.Nagyok mindent megtehetnek.
Válasz bandigh #5293. hozzászólásáraAki ettől tart, az most tud kötni 7800-ért, nálunk ennyi a takarmány ára jelenleg, mindenki eldönti saját maga, mit csinál.
Válasz Háromágú villa #5288. hozzászólásáraAhogy lineárisan növekszik a cél távolsága,exponenciálisan növekszik annak lehetősége hogy nem találod el.
/Nagy Attila/
Nagy cumi tud ebből lenni ,ha a vevők nem óhajtják megvenni anno bármi áron.