Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lala #4222. hozzászólásáraMehet, nagyon jó anyag, tavaly úgy alakult, hogy csak az ment ki egy adagban, február végén 160 kg, alig-alig ázott meg (2-3 mm 2-3 nap alatt), tavaly ugye január-februárban kelt ki, aztán március-áprilisban nem voltjelentős eső, ezért nem is volt több fejtrágyázás, végig haragos zöld volt, folyamatosan "eteti" a növényt, holnap is azt szórok a fagyon, jah, és 7 tonna lett az átlag.
Válasz 5465 #4214. hozzászólására150-200liter Nitrosol vagy 2q Mas lesz a 2. adag aprilisban.
Aztan majd az idojaras eldönti hogy mi terem meg ill. mi nem.
Válasz Devyd #4206. hozzászólásáraBúza kap 3q Mast(horvát Kités, igen jó anyagnak néz ki), a repce 2q NS 20-24-et es 2q Mas-t.
A repce 2 menetben egymas után lett szórva.
Válasz t.peti #4205. hozzászólásáraÉn is küldtem a fiúkat, -5 fok volt de előtte még esett 20+ mm az amúgy is saras földekre....így nem tudták csinálni, két bigbagot elszórattam velük, hogy lássam van e különbség majd a többihez kêpest.
Lett reggelre egy -3 fok, 9 óráig lehetett csinálni, utána kezdett el kiengedni a fagy.
Még egy ilyen reggel és le van tudva az első fejtrágya a repcének búzának.
az utolsó fagyokon kéne kiszórni.
de hogy ez most hétvégén lesz vagy március 5 én nemtudja senki.
az biztos hogy szolnok környékén ezen a télen eddig se a szánkó se a holapát nem volt elővéve.
Válasz Devyd #4191. hozzászólásáraÉn azt mindenképp szeretném megvárni, hogy megérkezzen a műtrágya.
Addig semmiképp, de ha megvan, utána rögtön, amint a talajviszonyok/időjárás engedi!
Válasz agrogal #4194. hozzászólásáraMi eddig tudtuk volna de pont azért nem szórtam. Kb 15 centire le volt fagyva a talaj és dombos itt a pálya. Meg kell várni míg kiereszt, ez kb ma történt meg, aztán ha hét másfelén tetejét meghúzná a hideg akkor a fele adagot rászórom majd.
Egyébként nem kell kapkodni, csak ahogy írod, az agyagon más a játékszabály...
Válasz Devyd #4191. hozzászólásáraVárjuk a fagyot, holnapra is mond vagy 15 mm-t, eddig is voltak esők, jó lenne, ha nem kéne márciusig várni, mert addig nem lehet rámenni...
Válasz Devyd #4191. hozzászólásáraValószinű azért kérdel ilyet,mert jó földön gazdálkodsz.Ha sziken és kotún gazdálkodnál akkor tudnád,hogy akkor kell szórni mikor rá tudsz menni,Az hogy január 25 vagy február 3 vagy március 20 szinte mindegy.akkárhogy kivánja a növény ha felfekszik a traktor akkor nem lehet.Mihelyst lehet szórni kell.ki kell használni a lehetőséget,szerintem nincs korán.Persze megosztott szórásról beszélünk.
Válasz Sk Laci #4182. hozzászólásáraHurrá! Mindenhol ember embernek farkasa... Mikor fogja már fel a dolgozó MAGYAR itt a MEDENCÉBEN, hogy egy csónakban evezünk... Jáájjj!
Válasz Rabó001 #4180. hozzászólásáraFélre értettél.
Szlovákiában levő földek angol tulajdonban-bérletben.
Sk-ban is hasonló feltételek mellett mint Magyarországon, de február 1-től csak engedélyel.
Volt, hogy február 10-en szórtak, nagyban feltették az FB-re, jött is az ellenőrzés.
Jóakaró mindig akad, aki betesz az embernek.
Válasz Sk Laci #4177. hozzászólásáraAz az angoloknál van, te meg Szlovákiában vagy. Magyarországon is lehet törvény szerint február 1-től fejtrágyázni, ha nem fagyott vagy hóval borított a talaj
Válasz Bárány #4175. hozzászólásáraKérvényezni kell, megy a hivatal részéről az időhúzás, majd megadják és hálából kapsz egy komplet ellenőrzést.
De hogy az angolok már január 22-én befutkosták a búzatáblájukat, az minden rendben, csak a hazaiakat kell baszogatni.
5825 hozzászólás
Válasz lala #4222. hozzászólásáraMehet, nagyon jó anyag, tavaly úgy alakult, hogy csak az ment ki egy adagban, február végén 160 kg, alig-alig ázott meg (2-3 mm 2-3 nap alatt), tavaly ugye január-februárban kelt ki, aztán március-áprilisban nem voltjelentős eső, ezért nem is volt több fejtrágyázás, végig haragos zöld volt, folyamatosan "eteti" a növényt, holnap is azt szórok a fagyon, jah, és 7 tonna lett az átlag.
Válasz F-A-R-M-E-R #4223. hozzászólására
1hèttel ezelőtti szórás
Válasz cross #4221. hozzászólásárakb 150-180 kilóra gondoltam
Válasz lala #4220. hozzászólásáraAzt minél korábban.
Karbamidot szór valaki ilyen korán vagy csak majd a második dózis legyen?
Válasz Szabi. #4209. hozzászólásáraEz igen! Gratula Mikori a vetés?Szept.?) Művelő nyomot nem hagytok vetéskor?
Válasz mzsgy #4217. hozzászólásáramilyen a talajod? talán az ammónium nitrát egy hajszállal jobb választás
Pétisót(N27) vagy ammónium nitrátot(N34) érdemes ilyenkor búzára kirakni?
Válasz t.peti #4211
hozzászólására
Menyibe megy a MAS ára?
Miért jobb mint a péti?
Válasz 5465 #4214. hozzászólására150-200liter Nitrosol vagy 2q Mas lesz a 2. adag aprilisban.
Aztan majd az idojaras eldönti hogy mi terem meg ill. mi nem.
Válasz t.peti #4211. hozzászólásáraRepcének adsz még bármit ?
15 hektár leszórva ma reggel, még egy ilyen akció remélem holnap és meg is volnánk. Jó lenne ha össze jönne
Válasz t.peti #4211. hozzászólásáraKésőbb még fog kapni műtrágyát a búza? Most akkor nem kell várni februàr 15-ig?
Válasz Devyd #4206. hozzászólásáraBúza kap 3q Mast(horvát Kités, igen jó anyagnak néz ki), a repce 2q NS 20-24-et es 2q Mas-t.
A repce 2 menetben egymas után lett szórva.
Válasz Szabi. #4209. hozzászólásáraEz nagyon szép, nálunk még csak sorol
Válasz t.peti #4205. hozzászólására2mázsa pétisót tolunk ki első körben.
Válasz t.peti #4205. hozzászólásáraÉn is küldtem a fiúkat, -5 fok volt de előtte még esett 20+ mm az amúgy is saras földekre....így nem tudták csinálni, két bigbagot elszórattam velük, hogy lássam van e különbség majd a többihez kêpest.
Válasz t.peti #4205. hozzászólásáraSzia!
Mit szórtál és mennyit?
Mennyit szórsz összesen, búza, repcére.?
Köszi!
Lett reggelre egy -3 fok, 9 óráig lehetett csinálni, utána kezdett el kiengedni a fagy.
Még egy ilyen reggel és le van tudva az első fejtrágya a repcének búzának.
hétvégén megáll a szél is ha igaz
hétvégén a karbamidot lehet kiszórom.
az utolsó fagyokon kéne kiszórni.
de hogy ez most hétvégén lesz vagy március 5 én nemtudja senki.
az biztos hogy szolnok környékén ezen a télen eddig se a szánkó se a holapát nem volt elővéve.
Válasz R Sándor #4200. hozzászólásáraAz őszi kalászosokra már mehet.
Válasz Mtz 550E #4199. hozzászólására Február 15 től lehet szórni ha rá tudsz menni a földre szórd !!!
Legalább 200 kg/ha .ENNYI.
Pétisónak mennyi a lebomlási ideje? Vagy mennyi idő mire a kalászos feltudja venni?
Válasz Devyd #4191. hozzászólásáraÉn azt mindenképp szeretném megvárni, hogy megérkezzen a műtrágya.
Addig semmiképp, de ha megvan, utána rögtön, amint a talajviszonyok/időjárás engedi!
Válasz agrogal #4194. hozzászólásáraMi eddig tudtuk volna de pont azért nem szórtam. Kb 15 centire le volt fagyva a talaj és dombos itt a pálya. Meg kell várni míg kiereszt, ez kb ma történt meg, aztán ha hét másfelén tetejét meghúzná a hideg akkor a fele adagot rászórom majd.
Egyébként nem kell kapkodni, csak ahogy írod, az agyagon más a játékszabály...
Meg el kéne még kerülni a 60+ km/h -ás szelet is, mert akkor nem sok értelme van a szórásnak
Válasz Devyd #4191. hozzászólásáraVárjuk a fagyot, holnapra is mond vagy 15 mm-t, eddig is voltak esők, jó lenne, ha nem kéne márciusig várni, mert addig nem lehet rámenni...
Válasz Devyd #4191. hozzászólásáraValószinű azért kérdel ilyet,mert jó földön gazdálkodsz.Ha sziken és kotún gazdálkodnál akkor tudnád,hogy akkor kell szórni mikor rá tudsz menni,Az hogy január 25 vagy február 3 vagy március 20 szinte mindegy.akkárhogy kivánja a növény ha felfekszik a traktor akkor nem lehet.Mihelyst lehet szórni kell.ki kell használni a lehetőséget,szerintem nincs korán.Persze megosztott szórásról beszélünk.
Válasz Devyd #4191. hozzászólásáraHa a gabonát kérdezed biztos a minden héten egy kicsire gondolna egy kis esővel.
Válasz Devyd #4191. hozzászólására
Ki meddig vár a szórással?
Mindig téma, hogy korai e vagy sem mikor kellene...?
Válasz Bobo77 #4189. hozzászólásáraOlvastam.
Köszi
Válasz zsoltrs #4188. hozzászólásárahttps://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0800059.fvm
Válasz Bobo77 #4187. hozzászólásáraOlvasd el a fejlécet!
Csak elirtak?
https://www.agroinform.hu/szantofold/mar-lehet-fejtragyazi-42616-001
Válasz zsoltrs #4186. hozzászólásáraFebruár 1 től
Hali.
Nitrátérzékeny területen csak február 15től lehet szórni még a kalaszost is?
Válasz Bárány #4162. hozzászólásáraDe "klassz" traktorod van...
Dobok majd fel képet búzáról! Rég volt ilyen ekkor...
Válasz Sk Laci #4182. hozzászólásáraJa, így már más.
Válasz Sk Laci #4182. hozzászólásáraHurrá! Mindenhol ember embernek farkasa... Mikor fogja már fel a dolgozó MAGYAR itt a MEDENCÉBEN, hogy egy csónakban evezünk... Jáájjj!
Válasz Rabó001 #4180. hozzászólásáraFélre értettél.
Szlovákiában levő földek angol tulajdonban-bérletben.
Sk-ban is hasonló feltételek mellett mint Magyarországon, de február 1-től csak engedélyel.
Volt, hogy február 10-en szórtak, nagyban feltették az FB-re, jött is az ellenőrzés.
Jóakaró mindig akad, aki betesz az embernek.
Válasz Rabó001 #4180. hozzászólásáraMost aztán jól megmondtad neki!
Válasz Sk Laci #4177. hozzászólásáraAz az angoloknál van, te meg Szlovákiában vagy. Magyarországon is lehet törvény szerint február 1-től fejtrágyázni, ha nem fagyott vagy hóval borított a talaj
Válasz bendix #4178. hozzászólásáraLinzi 245 kg/ha
Válasz Bárány #4162. hozzászólásáraMit szórsz ès milyen dózisban?
Válasz Bárány #4175. hozzászólásáraKérvényezni kell, megy a hivatal részéről az időhúzás, majd megadják és hálából kapsz egy komplet ellenőrzést.
De hogy az angolok már január 22-én befutkosták a búzatáblájukat, az minden rendben, csak a hazaiakat kell baszogatni.
Válasz Toxi #4171. hozzászólásáraMegtalállak!