Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #3287. hozzászólásáraNyilván Te is tudod, ezek nem arra vannak kitalálva, hogy a felszínen töltsenek fél évet. Innen nézve nagyon drága lesz a hatóanyag-tartalom (ha valami egyáltalán marad belőle). Más megoldást keresnék, a legrosszabb, ha a föld tetején van. pl raktár bérlet.
Válasz Berente Antal #3283. hozzászólásáraNekem pont a felvehető formára való átalakulásról megy. A nedvességnek-víznek kell feloldania, így őszig teoretikusan oldódna, engem csak az UV sugárzás izgat. Tudom, hogy a karbamid tönkremegy a föld felszinén, de a foszfort nem tudom hogyan reagálna. Részben a növényben /búzában, repcében/ lenne takarása, kötött talajon a kimosódás nem lenne.
Válasz bandigh #3279. hozzászólására30 ha kukoricám leszz, és 20 ha napraforgóm. Ha 24 tonnát elosztok 50 ha, akkor 4,8 q/ha, ez talán már kritikus lenne. Ha a teljes területen szétszórnám, akkor 2 q/ha adag jutna. Tartok a magas P adagtól, nehogy blokkoljon valamilyen anyag felvételét. Rézzel gabonában lehet simítani a magas P adagnál, de napraforgóban???
Tavasszal kitett amofosz 12/52 fejtrágyaként bántja az UV sugárzás? Tudom, hogy az N-t hasznosítja, de a P megmarad-e a következő növény részére, vagy károsítja a napfény? Sajnos mostan jött meg még a tavaly nyári megrendelt amofosz, de viszont nem akarom benthagyni az eladónál, mert 2 évet egymás után eladta másnak amit megrendeltem, és NPK-t kínált helyette. Egy kamion amofoszt, meg én nem tudok hol tárolni aratás utánnig, nincsen neki helyem.
Válasz Bárány #3266. hozzászólásáraazért az durva!!!!!! Egyszer volt olyan hogy így szántottam összes és egy lámpa nélküli vasúti átjárónál kellett átmennem leállítottam a traktort a sínre tettem a fülem és 10000-el átmentem a víz is levert soha többé!!!
Válasz borda77 (Joe) #3262. hozzászólásáraAzon a hajnalon, amikor szórtam akkora köd volt, hogy odafele menet az útpadkát se láttam. A telefonon náztem a Google műholdképet, hogy megtaláljam a földet.
Tényleg így volt!
Válasz borda77 (Joe) #3259. hozzászólásáraKevés volt fagyos idő febr. elején, talán 2-3 alkalom reggelente, vs. éjjel...Nagyobbak folyékonyat nyomnak, levegőből nem tudom mit...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3258. hozzászólásárade mi a retekért nem mentek eddig rá??? Én is elszórtam fagyba... azért lett volna lehetőségük nem? És mit szór szilárdat? vagy nitrosolt?
Válasz borda77 (Joe) #3251. hozzászólásáraAkárhogy is nézzük pár hétig úgyse szárad ki csontra a föld teteje, meg azért a tavaszi párás hajnalok belehúzzák az anyagot a földbe.
Válasz cross #3250. hozzászólásáraamúgy szerintem ez az elszáll a levegőbe a nitrogén is túl van fújva... persze az a legjobb ha kint van de azért nem májusba vagyunk és nincsen full nap 30 fokkal...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraEz szerintem nem érte meg. Jövőhéten ahogy látom száradni fog kicsit, én akkora tervezem. Utána meg remélhetőleg jön valami csapadék.
Válasz Anonimus82 #3244. hozzászólásáraMajd egy hónap múlva meg vered a melled, hogy milyen fain csávó vagy, a többi meg irigyel a határ legszebb búzája miatt
Válasz Claaastra #3242. hozzászólásáraMost már mindegy de én bánom hogy ki szórtam ha őszinte akarok lenni de ha meg nem szórtam volna ki akkor meg azon mérgelődnék
5843 hozzászólás
Válasz Sk Laci #3287. hozzászólásáraNyilván Te is tudod, ezek nem arra vannak kitalálva, hogy a felszínen töltsenek fél évet. Innen nézve nagyon drága lesz a hatóanyag-tartalom (ha valami egyáltalán marad belőle). Más megoldást keresnék, a legrosszabb, ha a föld tetején van. pl raktár bérlet.
Válasz apuci #3277. hozzászólásáraA környezetemben mindenki - beleértve magam is - tavasszal szórja. Nem is rossz végeredménnyel....
Válasz Sk Laci #3290. hozzászólásáraGyerecske vezette
Válasz *** HM *** #3288. hozzászólásáraIgen, ma hoztam a havernek egy tiszta új 6 m-es Horsch Prontót.
Ha te nem vállaltad, muszáj volt nekem
Második adagot mikor célszerű kijuttatni?
Válasz Sk Laci #3286. hozzászólásáraAkkor a horsos...
Válasz Berente Antal #3283. hozzászólásáraNekem pont a felvehető formára való átalakulásról megy. A nedvességnek-víznek kell feloldania, így őszig teoretikusan oldódna, engem csak az UV sugárzás izgat. Tudom, hogy a karbamid tönkremegy a föld felszinén, de a foszfort nem tudom hogyan reagálna. Részben a növényben /búzában, repcében/ lenne takarása, kötött talajon a kimosódás nem lenne.
Válasz *** HM *** #3280. hozzászólásáraMikor? Ma Komáromon túl voltam traktorozni eggyet....
Ha felém jársz csörögjél rám
Válasz bandigh #3279. hozzászólására30 ha kukoricám leszz, és 20 ha napraforgóm. Ha 24 tonnát elosztok 50 ha, akkor 4,8 q/ha, ez talán már kritikus lenne. Ha a teljes területen szétszórnám, akkor 2 q/ha adag jutna. Tartok a magas P adagtól, nehogy blokkoljon valamilyen anyag felvételét. Rézzel gabonában lehet simítani a magas P adagnál, de napraforgóban???
Válasz apuci #3282. hozzászólásáraItt a kérdés az, hogy a csírázást zavarja é... A 120-150 kiló pétit kibírom később...
Válasz Sk Laci #3278. hozzászólásáraÁtalakul, felvehetetlenné válik. +rontja a helyzetet az uv.
Válasz csoppika #3281. hozzászólásáraÉrtem én hogy gőzgép de mi hajtja kérdezhetném.
Válasz apuci #3277. hozzászólásáraMák alá lesz... Ősszel elmaradt a szórása...
Válasz Sk Laci #3278. hozzászólásáraGyurkafalu fele járok ezt kapd ki
Válasz Sk Laci #3278. hozzászólásáraKeverd be kukorica alá, ott több értelme van.
Tavasszal kitett amofosz 12/52 fejtrágyaként bántja az UV sugárzás? Tudom, hogy az N-t hasznosítja, de a P megmarad-e a következő növény részére, vagy károsítja a napfény? Sajnos mostan jött meg még a tavaly nyári megrendelt amofosz, de viszont nem akarom benthagyni az eladónál, mert 2 évet egymás után eladta másnak amit megrendeltem, és NPK-t kínált helyette. Egy kamion amofoszt, meg én nem tudok hol tárolni aratás utánnig, nincsen neki helyem.
Válasz csoppika #3275. hozzászólásáraSzerintem ezek a komplex műtrágyák nem tavaszra valók,csak a nitrót tudja fölvenni belőle!
Válasz csoppika #3275. hozzászólásáraMehet
Srácok!
Genezis NPK 10-15-15 komplex mehet ki közvetlen vetéskor? Nincs csírázás zavaró hatása?
Válasz Bárány #3264. hozzászólásáraDe hogy nem az enyém még ennél is cifráb egyes helyeken
Sziasztok!
Szokott itt valaki rétet/kaszálót műtrágyázni?
Mikor a legoptimálisabb és milyen mennyiség ? 100kg /ha Pétisóra gondoltam
Válasz 2266 #3271. hozzászólásáraHolnap próba újra...Hátha kiszáradt 2 nap alatt
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólására
Válasz 4964 #3269. hozzászólásáraSzórás közben a táblán sorvezetővel már oké volt. A táblát megtalálni, az volt nehéz!
Válasz Bárány #3266. hozzászólásáraÉn is szórtam az idén elég nagy ködben de a gps rendesen működött.
Válasz Bárány #3266. hozzászólásáraazért az durva!!!!!! Egyszer volt olyan hogy így szántottam összes és egy lámpa nélküli vasúti átjárónál kellett átmennem leállítottam a traktort a sínre tettem a fülem és 10000-el átmentem a víz is levert soha többé!!!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraAratáskor hogy fog ennek örülni a kombájnos!
Válasz borda77 (Joe) #3262. hozzászólásáraAzon a hajnalon, amikor szórtam akkora köd volt, hogy odafele menet az útpadkát se láttam. A telefonon náztem a Google műholdképet, hogy megtaláljam a földet.
Tényleg így volt!
Válasz borda77 (Joe) #3262. hozzászólásáraVolt olyan is igen, de csak 2 alkalom volt rá, már aki próbálta, én sajnos betegszabin voltam akkor..
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3257. hozzászólásáraHehe! Amúgy rajtad kívül még soha senki nem csinált ilyet, és nem is fog! (Legalábbis a kommentekből ez látszik. )
Vagy legalábbis nem teszünk fel róla képeket...
Válasz 72 #3261. hozzászólásáraÍgy van...Épp ezért több helyen nem is erőltettem, holnap megint próba...Péntekre lessz talán rá eső
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3260. hozzászólásáraott az éjjel is.. bekapcsolja az ember a sorvezetőt aztán mehet a menet...
Válasz cross #3250. hozzászólásáraValahogy meg kell győződni hogy milyen a munka?
Válasz borda77 (Joe) #3259. hozzászólásáraKevés volt fagyos idő febr. elején, talán 2-3 alkalom reggelente, vs. éjjel...Nagyobbak folyékonyat nyomnak, levegőből nem tudom mit...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3258. hozzászólásárade mi a retekért nem mentek eddig rá??? Én is elszórtam fagyba... azért lett volna lehetőségük nem? És mit szór szilárdat? vagy nitrosolt?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3257. hozzászólásáraAmúgy itt két napja nyomják a levegőből Kamof-ok, Bíztos haladós a munka...1 felszáállás 2hektár, vagy még annyi sem
Válasz Bárány #3253. hozzászólásáraIgen...Ez volt az első gondolatom amikor megláttam a nyomokat...R.T.K Forever
Válasz borda77 (Joe) #3251. hozzászólásáraAkárhogy is nézzük pár hétig úgyse szárad ki csontra a föld teteje, meg azért a tavaszi párás hajnalok belehúzzák az anyagot a földbe.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraAratàsi belvizveszely levezetès? Előre àrkolva.
csapa szinte semmi! 300 kg 27-es szórás.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraJóvanazúgy!
Mostantól már kormányozni se kell ha szórsz, vagy fújsz. Ebben a nyomban szépen elmegy majd magától!
Végülis sokat nem vesztettem, csak esztétikai hibaMűvelőút kivan hagyva alapból...
Válasz cross #3250. hozzászólásáraamúgy szerintem ez az elszáll a levegőbe a nitrogén is túl van fújva... persze az a legjobb ha kint van de azért nem májusba vagyunk és nincsen full nap 30 fokkal...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraEz szerintem nem érte meg. Jövőhéten ahogy látom száradni fog kicsit, én akkora tervezem. Utána meg remélhetőleg jön valami csapadék.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraGratula... ezt kár volt... múlthéten fagyott tényleg hülye volt aki kiszórta.... vagy nem.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraSZÍÍÍÍP munka pedig millen szép a vetés :)
Próbálkozunk mi is
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #3245. hozzászólásáraÚgy legyen,de egyénként általában mindig hasznos és jó dolgokat tanácsokat kapok itt a fórum társaktól amit köszönök nektek
Válasz Anonimus82 #3244. hozzászólásáraMajd egy hónap múlva meg vered a melled, hogy milyen fain csávó vagy, a többi meg irigyel a határ legszebb búzája miatt
Válasz Claaastra #3242. hozzászólásáraMost már mindegy de én bánom hogy ki szórtam ha őszinte akarok lenni de ha meg nem szórtam volna ki akkor meg azon mérgelődnék