Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha a legutolsó fagyos reggelen kiszórom van értelme? Kis adag lenne, erre van kapacitása a fuvarosnak... 1.5-2q, ahol már jól kikelt... A többi adag,meg a többi hely 2hét múlva(akkor lesz fuvóka) nitrosolként... Vélemény? (Melózok, nem tudok többet hozni/több nap szórni...)
Válasz Büresz #3204. hozzászólásáraAkkor ha az ember ilyenkor járja az országot, azt ahol hó van,ott van munkahely is? Ezt sem gondoltam volna. Akkor ezért nix Tèlen hò,mert munkahelyek sincsenek.
Válasz Vadmalac #3218. hozzászólásáraÉn is filozófáltam már hasonlón, de én odáig már eljutottam, hogy egy nitrogéngenerátorból kellene elegendő nitrogént kinyerni, pontosabban a növényhez, vagy a talajba kijuttatni.
Nitrogéngenerátorom már van, de még sosem használtam.:)
Ja persze. És mivel szennyezi a levegőt a N műtrágya? Azzal a N-nel, ami úgyis a 78%-át teszi ki?
Erről eszembe jutott valami: Egy olyan anyagot kellene már kitalálni, amit kipermeteznénk bárhova, és ott x ideig kicsapódna rajta a levegőből a N, ami bemosódhatna a talajba, vagy felvehetné a növény a leveléről.
Válasz csoppika #3214. hozzászólásáraAzzz vicces lenne ha a búzába be kellene dolgozni.. Kicsit olyan ize van a dolognak mintha abba az irányba tolnának hogy a Hazai gyártó termékét szórjuk! Mivel az nincs a listán
Válasz Praetor #3212. hozzászólásáraAzt tudtam eddig is,hogy nitrátérzékeny területeken korlátozott,de olyat mondtak egyik reggel a rádióban,hogy már csak bedolgozva lehet használni mindkettőt. Én se akarom elhinni,de a mai világban már...
Válasz fpityu #3207. hozzászólásáraEz nem igaz,én egyszer február 15 én,fejeztem be a vetést.(elromlott ősszel a vetőgép,és pár kerülő elmaradt) Gyengébb volt mint az őszi,ránézésre kb 1/3-ával,de termett,kalászolt gond nélkül.
Válasz apuci #3192. hozzászólásáraIgen csak kár volt kiszorni. Őszi kalászos ha fagy előtt nincs kikelve nem igen terem, de majd kihúzod és vetsz kukoricat talán annak is marad a nitrogénből.
Ősszel búza alá szórtam 170 kg map-ot,meg 170 kg karbamidot(kuki föld volt mind, rajta a szárral).A kérdés,menyi nitrogén maradhatott?Szórjak most is egy keveset,vagy csak márciusban?
Válasz Zoli 63 #3201. hozzászólásáraNagyon úgy tűnik!
Műtrágya szórásra visszatérve, reggelre a város körül megint esett a hó, aztán be is mondta a rádió, hogy ipari hó esett. Gondoltam magamban, na az már meg micsoda?
Válasz csoppika #3199. hozzászólásáraA régi szóróval és traktorral én is 16-al szórtam de ezzel lassú 6-al 1650 motor fordulat körül adja le a gardán a szórónak a 820-830 tárcsa fordulatot aminél a gyártó nem ajánl többet,meg ha gyorsabban megyek akkor kapkodhatok a szóró és GPS ki és bekapcsolásával a végein a földnek!
Válasz apuci #3189. hozzászólásáraJd7710, 6 kerékkel. A talaj nem annyira rossz, viszont a műtrágyaszóró 22 felett kiírta h nem tudja kiszórni a 3q-t. :)
Jesszusom mi folyik itt!?! Egyébként én is kiszórtam tegnap az első adag fejtrágyát. Volt olyan tábla amire esett is azóta 1mm hó, meg taknyolódik a talajba! Ja és a legfontosabb! Szórtam olyan táblát is, ahol még kis sem kelt a búza.
Válasz Dkc #3169. hozzászólásáraHa egy kicsit nyugodtabban átgondolod a tenyészidő kérdését...
Mit jelent a növényeknek a november-március közötti napfény nélküli, meleg nélküli "élet".
És mennyit jelent egyetlen egy hét, hosszú napfényes órákkal, magasabb hőmérsékletben áprilisban vagy májusban.
Enyhébb teleken is nagyon lelassul, de ezen a hideg télen megállt az idő ezeknek a növénykéknek.
A 8 hónapból jó pár hónap kiesik az "életükből".
5825 hozzászólás
Ha a legutolsó fagyos reggelen kiszórom van értelme? Kis adag lenne, erre van kapacitása a fuvarosnak... 1.5-2q, ahol már jól kikelt... A többi adag,meg a többi hely 2hét múlva(akkor lesz fuvóka) nitrosolként... Vélemény? (Melózok, nem tudok többet hozni/több nap szórni...)
Válasz .Richard. #3221. hozzászólásáraTény, hogy a győri ipari parkban sűrűbben esik az eső is...
Válasz 2266 #3215. hozzászólásáraDe a hazai gyártónak is van Karbamidja én azt szórom.
Válasz cimbike. #3219. hozzászólásáraAz jó lenne. Szomszéd kiszorja ma,holnap meg èn elgenerätorgerjesztenèm az èn bùzàmra.
Válasz Büresz #3204. hozzászólásáraAkkor ha az ember ilyenkor járja az országot, azt ahol hó van,ott van munkahely is? Ezt sem gondoltam volna. Akkor ezért nix Tèlen hò,mert munkahelyek sincsenek.
Válasz Vadmalac #3218. hozzászólásáraAmint ezt használható formában kitalálod...a napjaid meg lesznek számlálva... (feltéve ha el nem adod)
Válasz Vadmalac #3218. hozzászólásáraÉn is filozófáltam már hasonlón, de én odáig már eljutottam, hogy egy nitrogéngenerátorból kellene elegendő nitrogént kinyerni, pontosabban a növényhez, vagy a talajba kijuttatni.
Nitrogéngenerátorom már van, de még sosem használtam.:)
Ja persze. És mivel szennyezi a levegőt a N műtrágya? Azzal a N-nel, ami úgyis a 78%-át teszi ki?
Erről eszembe jutott valami: Egy olyan anyagot kellene már kitalálni, amit kipermeteznénk bárhova, és ott x ideig kicsapódna rajta a levegőből a N, ami bemosódhatna a talajba, vagy felvehetné a növény a leveléről.
Válasz Mf-es? #3216. hozzászólásáraVirágzáskor???
Válasz 2266 #3215. hozzászólásáraGyomfésűfel,és még hasznos is lenne.
Válasz csoppika #3214. hozzászólásáraAzzz vicces lenne ha a búzába be kellene dolgozni.. Kicsit olyan ize van a dolognak mintha abba az irányba tolnának hogy a Hazai gyártó termékét szórjuk! Mivel az nincs a listán
Válasz Matyi50 #3213. hozzászólásáraRemélem a nitrosol nem lesz ilyen...
Válasz Praetor #3212. hozzászólásáraAzt tudtam eddig is,hogy nitrátérzékeny területeken korlátozott,de olyat mondtak egyik reggel a rádióban,hogy már csak bedolgozva lehet használni mindkettőt. Én se akarom elhinni,de a mai világban már...
Válasz Matyi50 #3211. hozzászólásáraAz vicces lenne.
Üdv!
Az ammoniumnitrát és karbamid műtrágyákat tényleg tilos földfelszinre szórva kijuttatni idéntől a nitrátos és a nem nitrátos területeken is?
Válasz fpityu #3207. hozzászólásáraAz idén megvilágosdhatsz!
Fogsz látni sok februárban kikelt buzát arató kombájt,juliusban.
Válasz fpityu #3207. hozzászólásáraPityu, biztos hogy ezt Nekem akarnak írni?
Válasz fpityu #3207. hozzászólásáraEz nem igaz,én egyszer február 15 én,fejeztem be a vetést.(elromlott ősszel a vetőgép,és pár kerülő elmaradt) Gyengébb volt mint az őszi,ránézésre kb 1/3-ával,de termett,kalászolt gond nélkül.
Válasz apuci #3192. hozzászólásáraIgen csak kár volt kiszorni. Őszi kalászos ha fagy előtt nincs kikelve nem igen terem, de majd kihúzod és vetsz kukoricat talán annak is marad a nitrogénből.
Ősszel búza alá szórtam 170 kg map-ot,meg 170 kg karbamidot(kuki föld volt mind, rajta a szárral).A kérdés,menyi nitrogén maradhatott?Szórjak most is egy keveset,vagy csak márciusban?
Válasz apuci #3197. hozzászólásáraPersze h azt. Minek cammogjunk.:)
Válasz Berkó_ #3203. hozzászólásáraItt is volt már olyan. A nagy gyárak pára kibocsátásától van, megfagy és kissebb területen leesik.
Válasz Zoli 63 #3201. hozzászólásáraNagyon úgy tűnik!
Műtrágya szórásra visszatérve, reggelre a város körül megint esett a hó, aztán be is mondta a rádió, hogy ipari hó esett. Gondoltam magamban, na az már meg micsoda?
Válasz .Szabi. #3177. hozzászólásáraAz laza hely vótam a m inap....
Válasz Berkó_ #3193. hozzászólásáraCsak bemutatkozott, mert van ám itt kultúúúúra, kérdés nélkül ütni, ehhez nem szokták kijárni a 8 általánost sem .
Válasz csoppika #3199. hozzászólásáraA régi szóróval és traktorral én is 16-al szórtam de ezzel lassú 6-al 1650 motor fordulat körül adja le a gardán a szórónak a 820-830 tárcsa fordulatot aminél a gyártó nem ajánl többet,meg ha gyorsabban megyek akkor kapkodhatok a szóró és GPS ki és bekapcsolásával a végein a földnek!
Válasz apuci #3192. hozzászólására15-16-al én is szoktam Mtz-vel...mikor virágzásba próbálom elosztani a 100 kilót...
Válasz medikus #3195. hozzászólásáraJa néha nem is tudom melyiket nézzem!!!!
Válasz cimbike. #3194. hozzászólásáraAkkor ez azt jelenti ha ki tudná akkor még gyorsabban mennél!
Nyomjuk mi is, nincs mire várni! Ja és szórtam én is olyan táblát ami még nincs ki se kelve!
Válasz apuci #3191. hozzászólásáraEttől a sok Tv-től láttad egyáltalán hogy mit csinálsz?
Válasz apuci #3189. hozzászólásáraJd7710, 6 kerékkel. A talaj nem annyira rossz, viszont a műtrágyaszóró 22 felett kiírta h nem tudja kiszórni a 3q-t. :)
Jesszusom mi folyik itt!?! Egyébként én is kiszórtam tegnap az első adag fejtrágyát. Volt olyan tábla amire esett is azóta 1mm hó, meg taknyolódik a talajba! Ja és a legfontosabb! Szórtam olyan táblát is, ahol még kis sem kelt a búza.
Válasz apuci #3191. hozzászólásáraJa én csak ennyivel!
Válasz cimbike. #3188. hozzászólására
Válasz cimbike. #3185. hozzászólására
Igen, és a művelőnyom végén meg mint a deszikáló helikopter Te is úgy fordulsz...
Válasz cimbike. #3188. hozzászólásáraA trakira gondoltam,nagy kerekek nem ráznak annyira ja és ha jó a talaj akkor nincs gond
Válasz apuci #3186. hozzászólására7710, amazone, pétisó.
Válasz cimbike. #3185. hozzászólásáraA kèt tába közötti úton
Válasz cimbike. #3185. hozzászólásáraAz jó,és mivel?
Csakhogy ne offoljátok szét a topikot:
A mai műtrágyaszóráson elért max sebesség 22 km/h.
Válasz Mokári Ádám #3183. hozzászólásáraÉn?
Válasz .Szabi. #3182. hozzászólásáramelyiket xurnád fingóba?
Válasz Mokári Ádám #3181. hozzászólására
Mindenkit nem leplezhetek le a családból
Válasz .Szabi. #3177. hozzászólásáraDe ki a fa*z az a burlasz andrea?
Válasz bobo77 #3179. hozzászólásáraSzemélyesen nem,de ip cim alapján megvan,minden info,szólj ha kell
Válasz .Szabi. #3177. hozzászólásáraKöszi hogy figyelmeztettél.Már teljesen beparáztam.Ismered az Embert?
Válasz Dkc #3169. hozzászólásáraHa egy kicsit nyugodtabban átgondolod a tenyészidő kérdését...
Mit jelent a növényeknek a november-március közötti napfény nélküli, meleg nélküli "élet".
És mennyit jelent egyetlen egy hét, hosszú napfényes órákkal, magasabb hőmérsékletben áprilisban vagy májusban.
Enyhébb teleken is nagyon lelassul, de ezen a hideg télen megállt az idő ezeknek a növénykéknek.
A 8 hónapból jó pár hónap kiesik az "életükből".
Válasz bobo77 #3175. hozzászólásáraNe menj be a battonyai kocsmába mert isti lecsap
Válasz csoppika #3174. hozzászólásáraLecsapnám mint a legyet,nem szoktam kérdezni!!!