Hirdetés
Fórum
- Eke minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Körbálázót, de milyet? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Japán kistraktorok új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Hirdetés
738 hozzászólás
Most jött határozat szinte semmi nem jár az aszályra
Válasz berenyil2 #684. hozzászólásáraNekem az a félelmem, hogy ha van 31mrd körüli összeg a kárenyhítésre, és 1000+ mrd aszálykár az országban, akkor olyan túl nagy reményeket talán nem érdemes táplálni az összeg kapcsán.
Válasz BartaZoli #685. hozzászólásáraIgen így van sok megtévesztő cikk született. A 3% pedig csak ott jelenik meg, hogy az ügyfél által fizetett kamat nem lehet kevesebb mint 3%. De a jelenlegi bubor kamatoknál ez nem mostanában fog megtörténni.
Persze, csak sok cikk lejött így hogy 3% kamat. Valójában 6,5% és még add hozzá a kezességi díjat, és a kezelési költséget, ami még 1,5%.
De ahogy mondod a piaci kamatokhoz képest jó.
Mi ma kaptunk határozatot, hogy valóban aszálykárt szenvedtünk 2 növénynél 100% hozamcsökkenéssel, 2db-nál pedig 98.7%.
Megfeleltünk a kifizetésnek és továbbították az agrárkár-enyhítési szervhez aki majd értesít az összegről.
Már csak az a kérdés lesz-e összeg egyáltalán
Válasz BartaZoli #664. hozzászólásáraAz nem egészen úgy van, hogy 3%, csak kissé bonyolultan fogalmaznak.
A kamattámogatás mértéke max 14.5% lehet. Az ASZK normál kamata az 1havi bubor+4% ami jelen pillanatban kb 21%. Ebből levonod a 14.5%-ot és annyi lesz a kamata. De 20%os piaci kamatok helyett 6.5% az elég jó amúgy ha éppen beruházni kéne.
Nekünk pont jól jött most.
Válasz DDT #681. hozzászólására
Ezt elfelejtettem, sajnos ez a mezőgazdaság olyan, hogy több milliót rálocsolsz és meg sem látszik de sajnos nagyon sok sok embernek más választása nem lesz csak a hitel...
Válasz TeljesenMindegy #680. hozzászólásáraÚgy értettem, hogy a 2021-es lezárt üzleti év bevételére megigényled a 35%-ot, a 2022-es lezárt évedet 2023 végén vizsgálják majd meg, ami nyilván sokkal kevesebb lesz, így vagy visszafizeted, vagy ugrik a kamattámogatás, és fizeted a kb. 20%-os kamatot. Vagy ha a maximális 3 éves futamidőre akarod felvenni, akkor már a 2022-es bevételed 35%-át veszed, és egy kicsit megnöveled, amíg még elbírja a matek. Na erről beszéltem, hogy ezzel kurvára ki van segítve az, akinek a legjobban kéne a pénz.
Válasz DDT #679. hozzászólásáraA nullás kukorica eredményét már nehéz 15%-al alulmúlni. Igazuk van.
Válasz Boldizsar90 #677. hozzászólásáraTovábbá egy év múlva felülvizsgálják, a bevételed nem csökkenhet a következő évben, csak kb 15%-kal, különben ugrik a kamattámogatás, ezen röhögtünk a bankban, hogy akkor ez az aszálykárosoknak célzott konstrukció pont nem nekik van kitalálva, vagy egy év után visszafizetheted.
Válasz Boldizsar90
#677 hozzászólásáraVisszafizetni*
Kérnek kezest, a tavalyi éves jövedelem max 35% lehet felvenni 1-2-3 évre és egyben kell visszafizetési, nekem ilyen volt a feltétel pár éve gondolom nem sok minden változott.
Válasz TeljesenMindegy #675. hozzászólásáraHát még nállam is az asztalon van.
Válasz Koczka József #674. hozzászólásáraAkkor dugják a valagukba a hitelüket.
Válasz TeljesenMindegy #672. hozzászólásáraIgen
Válasz TeljesenMindegy #672. hozzászólásáraIgen.
Válasz DDT #670. hozzászólásáraAz jó. Jól megszervezték ezt is. Készfizető kezest is kérnek minden esetben?
Válasz TeljesenMindegy #669. hozzászólásáraSzia most nyitották újra új feltételekkel.
Válasz TeljesenMindegy #669. hozzászólásáraAzt nem tudom, de itt szinte lehetetlen bekerülni a kavoszhoz.
Ezt az aszálykáros kamattámogatottat meghosszabbították március 31-ig, vagy rosszul emlékszem és december 31 maradt a határidő?
Válasz Koczka József #667. hozzászólására6,5 már közelebb áll az igazsághoz, ami már messze nem 3. De valójában nem 6,5 lesz ha a kezelêsi, kezességi is rájön.
Válasz BartaZoli #665. hozzászólásáraHát én most próbálkozom de nekem az ügyintéző kapásból 6.5% ot mondott.
Válasz pinkpont #663. hozzászólásáraDe látod hogy tiltakozik a kamara meg a Magosz is.
Válasz BartaZoli #664. hozzászólásáraItt az aszálykáros a sajtót 3% kos kamattal telekürtölt hitelre gondoltam....
Válasz pinkpont #663. hozzászólásáraNem tudom ki agyal Széchenyi kártyás papíron 3%-os hitelen. Tapasztalatból mondom, az valójában nem 3%. Bubor+ 4% (kamat felár! )+ 0,8 % kezelési költség +0,62 kezességi díj. Plusz nyilván a bírálati díj 50-100 ezer de az egyszeri.
Magyarul most ez kijön 3% helyett 8,2%-ra!
Ezt azért írtam le mert sztem nagyon félrevezető ezzel kapcsolatban a kormányzati kommunikáció.
Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz jogosult egyáltalán kárenyhítő juttatásra, mert 60 %-os hozamcsökkenés 8 %-os hozamérték csökkenést jelentett....a tavalyi árakat a mostanival összevetni....hát enyhén szólva is nagy arculcsapás....ráadásul a valós nem károsodott terület terméshozamát is a referencia hozam 85 %-hoz köti, vagyis egy kreált rendszer....ahol csak az juthat valamihez, aki csak nullát fog bevallani......Mindenesetre jó lenne tudni, hogy ki alkotta meg ezt a katyvaszt valamikor.....mert mesterkélt, nem a valóságot veszi figyelembe, kontrollálatlan...és ezért fizetünk egy halommal....hogy valakik üzletelhessenek még ezzel a juttatással is.....
Válasz packhams #661. hozzászólásáraEgy együttérző sóhajtásra lehet számítani, ami minden gazdát jóleső érzéssel tölt el, amit pedig piszkos anyagiakban ki sem lehet fejezni.
Azt szeretném megkérdezni kb(időpont) mikor lesz arról adatvagy döntés, hogy mekkora és hányszoros az össz kárigény és lesz e visszaosztás tehát mire számithatunk.(anyagilag)
Válasz bubu13 #659. hozzászólásáraHa aszálykárra hivatkozással kevesebb földbérleti díjat fizettél, mint "normál" esetben, a különbözet összegét kell beírni.
A bérleti díj kulonb- höz mit kell beírni??? Még a falugazdász sem tudja
Válasz prjricsi #657. hozzászólásáraHát jó ha a valósat adod meg mert szerintem mindent lát a NAV.
Sziasztok. A termés mennyiséget mi alapján kell beírni? Szállítólevél vagy az értékesítési számlák alapján? Ha igen , ezeket csatolni kell? Ki ellenőrzi ezt? Köszönöm. Üdv Ricsi
Válasz TDavid #655. hozzászólásáraAmi az egységeskérelemben fel van tüntetve.
Lucernának hogy kell számolni a termésátlagát?
Lucernaszéna formájában takarítjuk be.
Melyik kód felel meg ennek a hasznosításnak egyáltalán?
For01,02,03?
Válasz This_no_all #653. hozzászólásáraNekem mind károsodott. A tiéd nem?
Válasz Koczka József #629. hozzászólásáranem. csak a károsodott kultúrák szerepelnek a kárenyhítési bizonylaton...
Válasz BartaZoli #618. hozzászólásáraOptimalizáld a valóságot a jogszabálynak való megfelelés érdekében. Tehát minimum 0,7 t/ha-val számolhatsz, kevesebbel nem. Ami nincs számlán eladva, azt bevetíted, azt megette a tehén, kiöntözted a barázdába, felcsipegették a tyúkok stb. Egy ideje nem az őszinteség a nyerő...
De sok embernek van zavar az űrben! Eddig csak a biztosító fizethetett, a kárenyhítés csak tavasszal lesz, akinek lesz! Nem soknak!
Válasz Mihály #648. hozzászólásáraAkkor a mi családunk kapta a 40-et mert mi hároman vagyunk az öcsg-ben!
Válasz Mihály #648. hozzászólásáraAgroinform...hírek ! Ott is szépen le van írva !
Válasz apuci #647. hozzászólására Na te nagyokos csak három embernek volt biztosítása akkor ebben az országban????
Válasz Mihály #645. hozzászólásáraAzt a biztosító fizette ki te nagyon okos!
Nem az állam bácsi!
Válasz Mihály #645. hozzászólásáraMég csak most van beadva.
O-Ó mit találtam...."Index.hu igen már ki is fizettek 40 milliárd kártérítést. Amit három ember vett fel.
..
Akikkel eddig én beszéltem valamint a szüleim aszálykárigényeit mind vissza dobták!!!" akkor csak szó cséplés az egész?????
A sztori:
Ténylegesen lett X, a szakértő (???) megállapította, hogy 3X lesz (úgy ránézésre, vagy nem tudom hogyan).
Ugye ettől nem térhetek el 30%-nál többel (?)!!!
Ok, beírom amit megállapítottak, mínusz 25%,
ellenőrzés, hoppá, önnek nincs is kára!!!!
Na jó, beírom a ténylegest.
Minden ok!
DE!
Most figyelj!
Akinek többel tér el 30%-al a kára, annak egyből elutasítják!
Akkor most???
Jól kitalálták, hogy ne kelljen fizetniük.!
Válasz enikom21 #642. hozzászólásáraSajnos nagyon sok mindenkinek ez lesz. Mióta át alakították az elszámolást
Válasz Koczka József #619. hozzászólására0
Nekunk ezt hozta ki a tanacsadonk
3,5.ha teruletrol
A földművelésügyi osztály olyan nagy jogi hatalmat kapott, hogy azt csinál amit akar.Ha bárkinek is kijön valami összeg azt akár hozhat nulla, vagy ahoz közeli határozatot!
Válasz krisz19 #638. hozzászólásáraBocsi de rosszul fogalmaztam mert én is erre gondoltam csak én a kár mértékét akartam 30% nál nagyobb mértékben meg adni. De a falugazdász szólt hogy azt elutasitják és a szemle jegyzőkönyvben megadottat veszi akkor alapul így nem is emeltük csak 25%-al az eredetit. De szerintem lesz nagy felháborodâs mert nagyon sokan nem kapnak majd kárenyhítési juttatás.
Válasz krisz19 #636. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Engem is érint, ezért kérdeztem.