Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz envagyok2 #24659. hozzászólásáraSzia, Szlovák oldalról van azért van furán lefordítva. Magyar google-on nem is említi a kalászost csak a repcét. De lehet van több fajta carramba is, nemtudom.
Válasz Devyd #24660. hozzászólásáraJól néz ki
Nem kellett még gombászni?
És tervezel még egyet vagy ezt már kalászvédelemnek szánod?
Nekem majd a második lesz ugyan ez a koktél amit te raktál, szintén megvolt az utolsó műtrágya már 2 hete kb.
Felénk a repce 95 %-ban elvirágzott.
Sajnos nem magas, és nagyon sok becő/virág nem is rakodott be.
Tavaly 4 tonna körül lett, idén sztem nem lesz annyi.
Frenetic búza kikalászolt, szomszédé.
Mv Nádor most kezd kalászolni, félig kinnt van. Nagyon szépek a zászlóslevelei.
Ma még többen is szórtak 100 kg 27-est a búzákra, mi már nem, 2 hete kapott 150 kg-t.
Ma- holnap kapja még csak az első gombaölőt+rovar+epso-topot.
Csütörtök körül eső jön....
Válasz Gyurkesz1 #24656. hozzászólásáraSzerintem nem sárgarozsga, annak annyira tipikus tünete van, a varrógép öltés szerű kitüremkedések.
Lehet, ahogy írtad élettani, kevésbé kötött talajon (homok) nagyobb a hőingás.
Nem mellesleg arra mi a garancia, hogy a falu azon felén másabb mikroklíma miatt nem voltak-e hidegebb hajnalok.
Sziasztok, tavaszi buzában és tavaszi tritikáléban mi okozhatta ezt a sárgulást?? Én a nagy hőmérséklet ingadozásra gondoltam, de a falu másik szélén a kötöttebb talajban nemlátni semmi ilyesmit a tavaszi búzán. Sárga rozsdára is gondoltam de olyan melegek még nemvoltak. Kapott egy kis carrambát bisztos ami bisztos.
Válasz A.I. #24648. hozzászólásáraHolnap megyek megnézem, mi a helyzet. A héten párszor volt eső, személykocsival kijutni oda problémás. Holnapra szerintem már eléggé kiszárad.
Válasz t.romsics #24653. hozzászólására2hete vetettem a kukoricát
Mostkezd sorozni.
A nf. 1hete van elvetve az eső előtt.
Felénk az árpa kintvan.
A búza még hasba van hála az Istennek.
Holnap kezdjük a tököt vetni.
Válasz rtamas76 #24652. hozzászólásáraFebruár elején volt utoljára értékelhető eső (15mm), azóta csak porelverők. Március második fele eltelt bőven +20 fokokkal, április első fele inkább 30. Repcék virágoztak szűk kettő hetet, kalászosok már szűk kettő hete kikalászoltak, pipálnak, mint az állat. Ezért utaltam arra, hogy van vetésfehérîtő rajtuk, de amíg meg nem áznak, addig maradhatnak rajta, nem különösebben érdekel. A tavasziak ettől függetlenül szépen kikeltek (90%).
Válasz t.romsics #24650. hozzászólásáraEkkora a baj.
Nálunk sem túl rózsás.
Kaptunk 17mm a búzának életmentő volt.
Lazítózott az eső előtt is ragadt. A szántottak már nem annyira.
Viszont a búza kiélt előtte minden nedvességet.
Válasz rtamas76 #24649. hozzászólásáraMár egy hónapja van látva is minimum, de semmi problémát nem fog okozni, mert lehet, hogy a kalászos kiszárad a picsába…
Válasz Sk Laci #24646. hozzászólásáraJa a lényeg, hogy ha megfagy, akkor elszineződik, barnul. Nézd meg közelről alaposan. Ennyi idő után már igen látványos kell legyen.
Válasz Sk Laci #24646. hozzászólásáraSzerintem minden virágzó kultúra esetében ugyan az a metodika.
Hány fok volt, annak függvényében fagynak meg a virágrészek.
Sziromlevél, porzók, termő... És ezzel annyi is talán.
Mult héten - ezen hét elején fagyott nálunk.
Milyen az a hőmérséklet, ami károsítja a virágzó repcét?
Fagytól számítva, hányadik napra lehet látni, hogy megkárosodott?
Valójában hogyan mutatkozik virágzó repcénél a fagykár?
Elnézést, de még sohase fagyott nálam, amikor virágzott a repce.
Válasz mtz1221 #24639. hozzászólásáraAz ősszel vetett tavaszi árpa is elkezdett kalászolni.
Búzán csak a gyengébb részeken láttam kalászhányást, inkább még zászlóslevél van.
Bogarat, csigát még nem nagyon láttunk.
Válasz Devyd #24638. hozzászólásáraNálam búzákon kint az összes kalász már 1 hete, árpák most kezdték kidobni tegnap. Ilyen még nem volt. Igaz árpák kaptak moddus evot mert ledőltek márciusban, hogy az késlelhette e a kalászolást, nem tudom.
Válasz koz #24636. hozzászólásáraEz a hidegebb idő azért hátráltatja a fejlődést.
Péter Pál előtt szerintem nem lesz aratás, max az őszi árpa, ősszel vetett tavaszi árpa.
Válasz Sk Laci #24633. hozzászólásáraSimán lehet élettani eredetű levélfoltosság.
Bizonyos fajtáknál jön elő, okozhatja csapadékhiány vagy tápanyag hiány (réz, mangán, cink).
Legalábbis ezt olvastam…
Válasz lorant90 #24632. hozzászólásáraNem tudom, de nekem se tetszik.
Próbáltam amalgerolt rátenni 5 L/ha adagban, ugyan így nézett ki, csak a levelek olyanok voltak, mintha olajosfestékbe lettek volna belemártva.
Volt már próba nagyobb adag nitrogén 190 kg/ha, ugyan úgy pöttyös maradt, kicsit erőteljesebb zöld árnyalattal.
Válasz lorant90 #24630. hozzászólásáraIgen ilyen.
De voltak benne helmintosporiozával fertőzött kissebb foltok, lehúztam prothioconazollal 200 g/ha hatóanyaggal.
Virágzásnál meglátjuk mi lessz a helyzet. Ha nem lessz nagy gond, akkor marad az olcsóbb tebuconazol, vagy ha biztosabbra akarok menni, ráteszem a Prosarot.
Válasz Sk Laci #24593. hozzászólásáraÜdv feletek is ez a helyzet az evenueval?? Ez is kapott mar gombaolot , de a kovetkezovel mar megvarnam a viragzast , vagy ? Tanacs , koszi .
Válasz rtamas76 #24612. hozzászólásáraKeserüsót is kapott első lombvédelemnél, bár nem azt jelenti, hogy nem lehet kalászvédelemnél is…
Mivel fújtad h megperzselte?
25115 hozzászólás
A Jászság megint negatív rekorder lesz ....nem sok látszatja van 2000mm eső hiány után a kapott 12 mm-nek :( !
Válasz Devyd #24660. hozzászólásáraÜdv. Epso top-ból ilyenkor mennyi megy? Kilója milyen árban van??
Válasz envagyok2 #24659. hozzászólásáraSzia, Szlovák oldalról van azért van furán lefordítva. Magyar google-on nem is említi a kalászost csak a repcét. De lehet van több fajta carramba is, nemtudom.
Válasz Devyd #24660. hozzászólásáraJól néz ki
Nem kellett még gombászni?
És tervezel még egyet vagy ezt már kalászvédelemnek szánod?
Nekem majd a második lesz ugyan ez a koktél amit te raktál, szintén megvolt az utolsó műtrágya már 2 hete kb.
Felénk a repce 95 %-ban elvirágzott.
Sajnos nem magas, és nagyon sok becő/virág nem is rakodott be.
Tavaly 4 tonna körül lett, idén sztem nem lesz annyi.
Frenetic búza kikalászolt, szomszédé.
Mv Nádor most kezd kalászolni, félig kinnt van. Nagyon szépek a zászlóslevelei.
Ma még többen is szórtak 100 kg 27-est a búzákra, mi már nem, 2 hete kapott 150 kg-t.
Ma- holnap kapja még csak az első gombaölőt+rovar+epso-topot.
Csütörtök körül eső jön....
Válasz Gyurkesz1 #24656. hozzászólásáracarambát a búza? azt micélból? meg azt lehet? van ott baj, nem kicsi
Válasz A.I. #24657. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod, és igazad lehet mert tényleg csak a homokos területeken sárgult meg.
Válasz Gyurkesz1 #24656. hozzászólásáraSzerintem nem sárgarozsga, annak annyira tipikus tünete van, a varrógép öltés szerű kitüremkedések.
Lehet, ahogy írtad élettani, kevésbé kötött talajon (homok) nagyobb a hőingás.
Nem mellesleg arra mi a garancia, hogy a falu azon felén másabb mikroklíma miatt nem voltak-e hidegebb hajnalok.
Sziasztok, tavaszi buzában és tavaszi tritikáléban mi okozhatta ezt a sárgulást?? Én a nagy hőmérséklet ingadozásra gondoltam, de a falu másik szélén a kötöttebb talajban nemlátni semmi ilyesmit a tavaszi búzán. Sárga rozsdára is gondoltam de olyan melegek még nemvoltak. Kapott egy kis carrambát bisztos ami bisztos.
Válasz A.I. #24648. hozzászólásáraHolnap megyek megnézem, mi a helyzet. A héten párszor volt eső, személykocsival kijutni oda problémás. Holnapra szerintem már eléggé kiszárad.
Válasz t.romsics #24653. hozzászólására2hete vetettem a kukoricát
Mostkezd sorozni.
A nf. 1hete van elvetve az eső előtt.
Felénk az árpa kintvan.
A búza még hasba van hála az Istennek.
Holnap kezdjük a tököt vetni.
Válasz rtamas76 #24652. hozzászólásáraFebruár elején volt utoljára értékelhető eső (15mm), azóta csak porelverők. Március második fele eltelt bőven +20 fokokkal, április első fele inkább 30. Repcék virágoztak szűk kettő hetet, kalászosok már szűk kettő hete kikalászoltak, pipálnak, mint az állat. Ezért utaltam arra, hogy van vetésfehérîtő rajtuk, de amíg meg nem áznak, addig maradhatnak rajta, nem különösebben érdekel. A tavasziak ettől függetlenül szépen kikeltek (90%).
Válasz t.romsics #24650. hozzászólásáraEkkora a baj.
Nálunk sem túl rózsás.
Kaptunk 17mm a búzának életmentő volt.
Lazítózott az eső előtt is ragadt. A szántottak már nem annyira.
Viszont a búza kiélt előtte minden nedvességet.
Válasz rtamas76 #24649. hozzászólására10 napja már volt lárva.
Kelet Magyarország
Válasz rtamas76 #24649. hozzászólásáraMár egy hónapja van látva is minimum, de semmi problémát nem fog okozni, mert lehet, hogy a kalászos kiszárad a picsába…
Vetésfehérítővel hogyáltok?
Bogár az szaladgál.
Láttatokmár kikelt lárvát?
És mikor?
Válasz Sk Laci #24646. hozzászólásáraJa a lényeg, hogy ha megfagy, akkor elszineződik, barnul. Nézd meg közelről alaposan. Ennyi idő után már igen látványos kell legyen.
Válasz Sk Laci #24646. hozzászólásáraSzerintem minden virágzó kultúra esetében ugyan az a metodika.
Hány fok volt, annak függvényében fagynak meg a virágrészek.
Sziromlevél, porzók, termő... És ezzel annyi is talán.
Mult héten - ezen hét elején fagyott nálunk.
Milyen az a hőmérséklet, ami károsítja a virágzó repcét?
Fagytól számítva, hányadik napra lehet látni, hogy megkárosodott?
Valójában hogyan mutatkozik virágzó repcénél a fagykár?
Elnézést, de még sohase fagyott nálam, amikor virágzott a repce.
Válasz Ganajos #24644. hozzászólásáraIgen, kinövi de megviseli!
Válasz dzozi #24642. hozzászólásáraDe elnőtte akkor nem?
Talán most a melegekben kiheveri
Hát rekord termés nem lesz, de pár mázsát csak aratunk róla.
Válasz Ganajos #24641. hozzászólásáraSzia!
Nekem is csinált már ilyet a falcon.
Búza levélcsúcs végét a hideg csíphette meg vagy valami gomba lehet?
Levélre kapott 2-3 hete falcon prot
Köszi
Válasz mtz1221 #24639. hozzászólásáraAz ősszel vetett tavaszi árpa is elkezdett kalászolni.
Búzán csak a gyengébb részeken láttam kalászhányást, inkább még zászlóslevél van.
Bogarat, csigát még nem nagyon láttunk.
Válasz Devyd #24638. hozzászólásáraNálam búzákon kint az összes kalász már 1 hete, árpák most kezdték kidobni tegnap. Ilyen még nem volt. Igaz árpák kaptak moddus evot mert ledőltek márciusban, hogy az késlelhette e a kalászolást, nem tudom.
Válasz koz #24636. hozzászólásáraEz a hidegebb idő azért hátráltatja a fejlődést.
Péter Pál előtt szerintem nem lesz aratás, max az őszi árpa, ősszel vetett tavaszi árpa.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-04-23 11:21:16
Szerintetek ebből a hamar bejött kalászolásból(mennyire vagyunk előréb 1 hónap?) mikorra várható az aratás, június eleje közepe?
Válasz lorant90 #24630. hozzászólásáraEz ilyen és kész. De a mázsán majd ennek fogsz legjobban örülni.
Válasz Sk Laci #24633. hozzászólásáraSimán lehet élettani eredetű levélfoltosság.
Bizonyos fajtáknál jön elő, okozhatja csapadékhiány vagy tápanyag hiány (réz, mangán, cink).
Legalábbis ezt olvastam…
Válasz lorant90 #24632. hozzászólásáraNem tudom, de nekem se tetszik.
Próbáltam amalgerolt rátenni 5 L/ha adagban, ugyan így nézett ki, csak a levelek olyanok voltak, mintha olajosfestékbe lettek volna belemártva.
Volt már próba nagyobb adag nitrogén 190 kg/ha, ugyan úgy pöttyös maradt, kicsit erőteljesebb zöld árnyalattal.
Válasz Sk Laci #24631. hozzászólásáraValojaba mi okozhatja ezeket a pottyoket ? Elegge nyugtalanitott .....
Válasz lorant90 #24630. hozzászólásáraIgen ilyen.
De voltak benne helmintosporiozával fertőzött kissebb foltok, lehúztam prothioconazollal 200 g/ha hatóanyaggal.
Virágzásnál meglátjuk mi lessz a helyzet. Ha nem lessz nagy gond, akkor marad az olcsóbb tebuconazol, vagy ha biztosabbra akarok menni, ráteszem a Prosarot.
Válasz Sk Laci #24593. hozzászólásáraÜdv feletek is ez a helyzet az evenueval?? Ez is kapott mar gombaolot , de a kovetkezovel mar megvarnam a viragzast , vagy ? Tanacs , koszi .
Válasz Gumóka #24626. hozzászólásáraKannásbort nem iszok
Csak tablettást
(szőlő érzékeny vagyok)
Válasz Gumóka #24625. hozzászólásáraNehánya ki a kukorica sem!
Válasz rtamas76 #24622. hozzászólásáraA keserűsótól tényleg nagyon lehet, még a perem alá is bevágódik, szóval van dóga a toalett kacsának.
Válasz rtamas76 #24622. hozzászólásáraAkkor ez olyan mint a kannásbor?
Ne idd meg!
Válasz rtamas76 #24613. hozzászólásáraIdén csak kukker lesz, de jövőre megpróbálom
Válasz rtamas76 #24620. hozzászólásáraKorainál igen és még keserüsót.
Válasz rtamas76 #24622. hozzászólásáraNameg a bennelévő kén!
Válasz gyorfy10 #24621. hozzászólásáraKarbamid formaldehid.
Nem az azospeed és a gombaölő perzselhet hanem a 2 együt. Én fosok tőle.
Válasz rtamas76 #24612. hozzászólásáraAzospeed, lovospeed nem perzselő hatású nitrogén. Ezért mehet egybe az amalgerollal is
Válasz tothgazda #24618. hozzászólásáraKintvan e a kalász?
Mit akarsz még hozzátenni?
Én péntek este fúlytam 35l dam 30al. 225l/ha
Válasz Ganajos #24609. hozzászólásáraIgen, utolsó gombaölővel kalászban. Akkor a 20 liter 20 ezer forint volt ha jol emlékszem. Ez 2021
Válasz rtamas76 #24612. hozzászólásáraMax. mennyi karbamidot lehet hozzátenni a permetező vízhez, hogy ne perzseljen?
Válasz Ganajos #24616. hozzászólására10kg karbamid tebukonozollal.
De minden gombaölővel perzsel.
Válasz rtamas76 #24612. hozzászólásáraKeserüsót is kapott első lombvédelemnél, bár nem azt jelenti, hogy nem lehet kalászvédelemnél is…
Mivel fújtad h megperzselte?