Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #19972. hozzászólásáraMármint minőségre értendő az a "partiban szokott lenni". Termésre a Falado valamivel több: tavaly 8t volt, idén meg még nem tudom.
Válasz Zöldvíz #19970. hozzászólásáraAz faca! Itt idei adatokat csak pár nap múlva tudok, de szintén elég jónak tűnik.
Mondjuk javító a Nádor tudtommal még sosem volt, jellemzően az euro-takarmány környékén mozgott, néha kicsi malmi.
Ahogy írtam, kb. a Faladoval partiban szokott lenni.
Holnapra terveztük az aratást kezdeni, de a tegnapi 14mm eső lehet, hogy kicsit még tol rajta.
Válasz határjáró #19966. hozzászólásáraJók a magyar fajták. Is!
Itt most konkrét termőhelyi tapasztalatokat írtam/írtunk. Láthatod, én ezt írtam, más meg mást írt, és az is ugyanúgy igaz.
Válasz Gatti #19947. hozzászólásáraNem érdemlik meg a malmi minőséget, kevesebbet terem és a 4 forint eltérésért nem éri meg szerintem termelni jó minőséget!
Válasz Sk Laci #19952. hozzászólására5-5,5 t/ha és takarmány minőség. Mellette volt gk kőrös az 1 tonnával rávert a menyiségben és euro illetve malmi minőségű lett. Én csalódtam a nádorban, többet vártam.
Válasz Sk Laci #19951. hozzászólásáraNekünk az osztrákok (Antonius, Lupus) hoztak ilyet szinte minden körülmények között, cserébe árlagos technológiával nem tudtuk őket 7t fölé tornászni.
Válasz Sk Laci #19952. hozzászólásáraEgy ismerősömnél évek óta sok van belőle. Idén nem rekordot, de jót hozott. Pár nap múlva össze tudom vetni a mi Faladonkkal. Általában a Falado egy kicsivel többet terem, és a minőségben sem szokott nagy különbség lenni.
Válasz Hunor11 #19953. hozzászólásáraAratás után is szivesen várom az eredményeket, mivel ebben a hónapban döntöm el milyen fajtákat rendelek az őszi szezonra.
Két felvásárlónál adtam le idén az eddig learatott búzát. Elég nagy különbségek vannak a mért mintákban, pedig ugyan azon parcelláról volt beszállitva. Főleg a térfogatsúlyban. Egyik helyen 770-790 g/L mértek, még a másik laborban 830-850 g/L jött ki a mért mintákon.
Még a "szemét" leszámitás hátra van....
Válasz Sk Laci #19952. hozzászólásáraNádort vetettem tavaly, de sajnos még nem tudok mit mondani, az esők miatt még lábon van. Kinézetre viszont nem rossz, az aszályt meglehetősen jól viselte.
MV Nádor kinél hogy szerepel idén más fajtákhoz képest?
Szükségem lenne az információkra, mert ha jól szerepelt, akkor menne próbára egy 10-ha-os területre, nálam mit produkálna.
Válasz Zleo85 #19931. hozzászólásárami nem repcézünk de tegnap haverék levágták, jól nézett ki de este a sörözésnél beszámolt hogy 5 hektáron lett 8,3 tonna. Ezért nem termelek repcét, felénk az utóbbi 3 évbe a többségnek nem érte el a 3 tonnát.
És ugye a repcére rengeteget kell költeni míg egy kalászosra vagy napraforgóra sokkal kevesebbet. Igaz nem hoz akkora bevételt mint a repce de kisebb az önköltség így nagyobb a profit is, egyszerű matek.
Persze van amikor nagyon bejön a repce is de nagyon rizikós, egy árpa, búza vagy napraforgó sokkal biztosabb.
Válasz Ares 826 #19945. hozzászólásárafelénk ugyanúgy 52 őt adnának érte, itt csak 3 kategória van takarmány-euro-malmi 4800-5000-5200, alig van különbség a takarmány és a malmi között.
Válasz Vinkó 75 #19938. hozzászólásáraNa, ez már valami! Állítólag ekkora sikérre már komoly prémiumot fizetnek Gyermelyen, mert idén igazi ritkaság. Ha van rá módod, kérj egy ajánlatot!
Amúgy meg az ilyet augusztusig vissza szoktam tartani (kényszerből), addigra nagy nehezen el szokták kezdeni megfizetni.
Buza termés:
Szarni bele az egészbe. Minden évben sokat ráköltünk aztán a nagy semmi.
Tavaly,tavaly elött a sok esö miatt ledölt és fele kint rohadt meg,most idén meg nem elszórta a kombájn.
Nem érdemes a földet elfoglaltatni vele.
Válasz Vinkó 75 #19925. hozzászólásáraHa van egy kiépített lineár rendszer valószínű hogy bármilyen kultúra van alatta kihasználják... Továbbá ki is van matekozva hogy mennyi az annyi... megéri e a búzánál öntözni vagy sem...
25125 hozzászólás
Válasz Gatti #19974. hozzászólásáraA syngentatol ingenio esetleg nincs?
Válasz Bárány #19973. hozzászólásáraSy moisson esetleg nem volt? elvileg többet tud teremni a Faladonál, igaz gyengébb minőségben.
Válasz Bárány #19972. hozzászólásáraMármint minőségre értendő az a "partiban szokott lenni". Termésre a Falado valamivel több: tavaly 8t volt, idén meg még nem tudom.
Válasz Zöldvíz #19970. hozzászólásáraAz faca! Itt idei adatokat csak pár nap múlva tudok, de szintén elég jónak tűnik.
Mondjuk javító a Nádor tudtommal még sosem volt, jellemzően az euro-takarmány környékén mozgott, néha kicsi malmi.
Ahogy írtam, kb. a Faladoval partiban szokott lenni.
Holnapra terveztük az aratást kezdeni, de a tegnapi 14mm eső lehet, hogy kicsit még tol rajta.
Válasz Zöldvíz #19970. hozzászólásáraTavaly egyik táblán 6.1 t/ha, a másikon 7.2 t/ha de csak euro minoseg.
Válasz Bárány #19967. hozzászólásáraNádor nekünk idén 7.6t/ha és 2/3 malmi, 1/6 euro, 1/6 javító. Szomszédnak is malmi 6t/ha terméssel kicsit rosszabb területen.
Válasz Bárány #19967. hozzászólásáraÉnis hallottam idén 19 sikérel a multnap. Meglátom nálunk mit produkál. Igaz nincs sok belőle.
Válasz TYLLA46 #19950. hozzászólásáraItt 6,2-t, 3-400 méterrel arrébb, ahol előtte kb 6 napja megázott, ott csak 22-24 volt a sikér de 7,5/ha.
Válasz határjáró #19966. hozzászólásáraJók a magyar fajták. Is!
Itt most konkrét termőhelyi tapasztalatokat írtam/írtunk. Láthatod, én ezt írtam, más meg mást írt, és az is ugyanúgy igaz.
Válasz Bárány #19961. hozzászólásáraPedig állitólag a magyar fajták minőségben a jók.
Akkor mégsem?
Válasz Sk Laci #19952. hozzászólására78.6 q/ha 84hl,euro
komplex műkaki,és lombtrágyák nélkül.
2 gomba.gyomrtás.5.5q L.A.T műkaki.
Válasz Gatti #19947. hozzászólásáraNem érdemlik meg a malmi minőséget, kevesebbet terem és a 4 forint eltérésért nem éri meg szerintem termelni jó minőséget!
Válasz Sk Laci #19960. hozzászólásáraSzia! Nádor idén 5,8t netto malmi, falado 6,4t 90% takarmány egymás mellett egy blokkban 23heki nádor 28h falado...
Válasz Sk Laci #19951. hozzászólásáraFutár...idén 8-9,5T/h közözött jött.
Válasz Sk Laci #19960. hozzászólásáraFalado átlagos évben és táblában 8t, Euro, Nádor kicsivel alatta, és gyakrabban takarmány.
Válasz Bárány #19957. hozzászólásáraKöszönöm.
Ha nem tudtátok 7 tonna fölé tornázni az osztrákot, akkor a Nádor és a Faladó mennyit terem nálad?
Idén osztrákból Lukulusz és Auréliusz van vetve. Még várom a kombájnt, talán csütörtökön aratok.
Válasz horesz01 #19958. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #19952. hozzászólására5-5,5 t/ha és takarmány minőség. Mellette volt gk kőrös az 1 tonnával rávert a menyiségben és euro illetve malmi minőségű lett. Én csalódtam a nádorban, többet vártam.
Válasz Sk Laci #19951. hozzászólásáraNekünk az osztrákok (Antonius, Lupus) hoztak ilyet szinte minden körülmények között, cserébe árlagos technológiával nem tudtuk őket 7t fölé tornászni.
Válasz Sk Laci #19952. hozzászólásáraEgy ismerősömnél évek óta sok van belőle. Idén nem rekordot, de jót hozott. Pár nap múlva össze tudom vetni a mi Faladonkkal. Általában a Falado egy kicsivel többet terem, és a minőségben sem szokott nagy különbség lenni.
Válasz Hunor11 #19953. hozzászólásáraAratás után is szivesen várom az eredményeket, mivel ebben a hónapban döntöm el milyen fajtákat rendelek az őszi szezonra.
Válasz Szabi. #19941. hozzászólásáraNálatok hl súlyt nem mérnek?
Minálunk mindig azon "bazíroznak" ami nem jó....
Két felvásárlónál adtam le idén az eddig learatott búzát. Elég nagy különbségek vannak a mért mintákban, pedig ugyan azon parcelláról volt beszállitva. Főleg a térfogatsúlyban. Egyik helyen 770-790 g/L mértek, még a másik laborban 830-850 g/L jött ki a mért mintákon.
Még a "szemét" leszámitás hátra van....
Válasz Sk Laci #19952. hozzászólásáraNádort vetettem tavaly, de sajnos még nem tudok mit mondani, az esők miatt még lábon van. Kinézetre viszont nem rossz, az aszályt meglehetősen jól viselte.
MV Nádor kinél hogy szerepel idén más fajtákhoz képest?
Szükségem lenne az információkra, mert ha jól szerepelt, akkor menne próbára egy 10-ha-os területre, nálam mit produkálna.
Válasz Vinkó 75 #19938. hozzászólásáraMelyik fajtának vannak ilyen paraméterek? T/ha?
Válasz Szabi. #19941. hozzászólásáraMennyit adott?
Válasz Bobo77 #19944. hozzászólásáraSzép értékek, és a termés átlag?
Válasz Zleo85 #19931. hozzászólásárami nem repcézünk de tegnap haverék levágták, jól nézett ki de este a sörözésnél beszámolt hogy 5 hektáron lett 8,3 tonna. Ezért nem termelek repcét, felénk az utóbbi 3 évbe a többségnek nem érte el a 3 tonnát.
És ugye a repcére rengeteget kell költeni míg egy kalászosra vagy napraforgóra sokkal kevesebbet. Igaz nem hoz akkora bevételt mint a repce de kisebb az önköltség így nagyobb a profit is, egyszerű matek.
Persze van amikor nagyon bejön a repce is de nagyon rizikós, egy árpa, búza vagy napraforgó sokkal biztosabb.
Válasz Ares 826 #19945. hozzászólásárafelénk ugyanúgy 52 őt adnának érte, itt csak 3 kategória van takarmány-euro-malmi 4800-5000-5200, alig van különbség a takarmány és a malmi között.
Válasz Zleo85 #19931. hozzászólásáraNem csak levágni de még elvetni is kár volt!
Válasz Bobo77 #19944. hozzászólásáraVajon ezért mennyi pénzt mernek kínálni?????
Válasz Bárány #19940. hozzászólásáraEgy kis cellule
Válasz Bárány #19940. hozzászólásáraAz egyik gazdatársnak a geniusa 39-46 közötti sikérrel ment be!
Válasz Szabi. #19941. hozzászólásáraIlyen nedvességről felénk senki nem hallott....Mindenkiét szárítani kell...
Genius(ha már itt leírták):
Válasz Vinkó 75 #19938. hozzászólásáraNa, ez már valami! Állítólag ekkora sikérre már komoly prémiumot fizetnek Gyermelyen, mert idén igazi ritkaság. Ha van rá módod, kérj egy ajánlatot!
Amúgy meg az ilyet augusztusig vissza szoktam tartani (kényszerből), addigra nagy nehezen el szokták kezdeni megfizetni.
Buza termés:
Szarni bele az egészbe. Minden évben sokat ráköltünk aztán a nagy semmi.
Tavaly,tavaly elött a sok esö miatt ledölt és fele kint rohadt meg,most idén meg nem elszórta a kombájn.
Nem érdemes a földet elfoglaltatni vele.
Válasz Bárány #19932. hozzászólásáraSikér 34, Fehérje 14, Hektó 83-84. Ebből itt délen is kevés van. Zömében a takarmány jön.
Válasz Zleo85 #19931. hozzászólásáraNálam az UMBERTO 25q ha vágodott 2.5 honap 0 csapadékkal
Válasz Bárány #19932. hozzászólásárasikér 10-11 .nem érdekes eddig 8-9,6 t/ha-ig volt,még van 5 ha.
Válasz Bárány #19932. hozzászólásáraCellule 25-26 sikér.Eladva fizetve.50 +komp.
Válasz Zleo85 #19931. hozzászólására
KWS Magic:
Kalahári:
MV Dandár, Magic:
A Magic-nek kell még legalább egy hét, a többi már vágható lenne.
Sikérek milyenek? Azt hallottam, idén az a problémás paraméter. Állítólag Gyermely még prémiumot is fizet érte.
Válasz Nabu #19908. hozzászólásáraRepce 7ha /65q.(nem hektáronként) Marcius 17. -8,5C. Umberto
Kár volt levágni...
Elkezdtük mi is.
MV Nádor
16.4% nedvesség, 29.3% sikér, 14.1% fehérje
Válasz Vinkó 75 #19925. hozzászólásáraHa van egy kiépített lineár rendszer valószínű hogy bármilyen kultúra van alatta kihasználják... Továbbá ki is van matekozva hogy mennyi az annyi... megéri e a búzánál öntözni vagy sem...
Rustic 66 q/ha