Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Napraforgó után vetnék Cellule búzát, elég gyomos is a napraforgó, a kérdésem hogy valaki használt már Bactofil Kalászost? Nem tudom hogy az A10-et toljam, vagy most létezik kimondott Bactofil kalászos! Ha valakinek van tapasztalata megosztaná? Köszönöm!
Válasz PatóPálÚr #18161. hozzászólásáraquick, perenal, pantera nagyon jól elkapva magas dózisban.
tapasztalat nincs, full iskolafejű vagyok. csak a címkéket néztem át.
Sziasztok!
Repcében fenyércirok ellen mit javasoltok? Tudom a lent felsorolt egyszikű irtók többsége jó lehet rá, inkább gyakorlati tapasztalat érdekelne, hogy mit érdemes választani.
Köszi
SZiasztok. Repce 1szikű (vagyis búza árvakelés) gyomirtóban van a Gramine-nél olcsóbb verzió ami az én áram szerint bruttó 6730 ft per liter vagyis hektár.
Válasz jamo #18154. hozzászólásáraTegnap lefújtam, mert néhol lyuggatta a bolha és darázs is volt (gondoltam ha lelövöm a darazsat akkor nem petézik). Már két valódi leveles, ha nem kapott volna Lumiphosat akkor biztosan nem húzta volna el két hétig kelés után, Ha most lehűl az idő akkor a bolhák visszavonulnak, esetleges állhernyó kelésre kell odafigyelni. Bár nem tudom hogy hűvösben mennyire lassul le a kelésük.
Bolhákkal (földi, illetve nagy repce) ki hogy áll? Pár száz méterre lévő táblákon valamelyik tömve van, másikon semmi, pedig egyik sem volt rovarölő szerrel csávázva.
Sziasztok.
Lenne 1 kérdésem.. lefújtuk korai posztban a repcét Rapsan plusszal hatoanyaga ugyan az mint a Sultan topnak.. na most sultan topnak irja az egyszikut hogy viszi a rapsan plusz nem..
2 liter dozisban ment ki rapsan plusz de eros a buza arvakelés.. lefujjuk valami egyszikű irtóval pl(quick) vagy érdemes reménykedni hogy kiviszi?
Előre is köszönöm..!
Válasz zotya71 #18137. hozzászólásáraHa majd kikel, a tetvek ellen valami felszívódóval megszórni, ennyit tehetsz, és közben gondolj jó szívvel a méhészekre, és a mindenhez jobban értő zseniális megvesztegethetetlen politikusokra, akik ezt a tiltást összehozták.
Válasz Sk Laci #18132. hozzászólásáraCsak azért gondoltam hogy lazítóval megtörni megmozgatni a földet és utána tárcsázni könyebben felvágja meg a szártömeget eltüntetni akkor nem szántanék ha működne!
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraMiért akarsz lazítózni buza elé?
Nem ismerem a te körülményeidet, de idén ha a kukorica után búzát vetnék 2-3x tárcsáznák utánna vetnék.
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraTapasztalatom szerint már elenyésző gazda szánt kalászos előtt (én pl kivétel vagyok). Jó vetőgéppel olyan napraforgó tarlókat bevetnek búzával, hogy csak pislogok.
Üdv!
Tavaly ősszel búza után lazítva lett olyan 60-70cm mélyen a föld utána letàrcsázva! Tavasszal tárcsa és utána ment bele a kukorica! Most ősszel kukorica utàn búza menne ismént! Ha kukorica kombájnolás után múlcsúzóval még át dolgoznám utána lehetne újra lazítózni és utána tárcsa úgy vetném bele a búzát! Így akkor nem kellene szántani! Működne szerintetek a dolog?
Válasz zotya71 #18118. hozzászólásáraNapraforgójuk egy ideje nincs. Repce alá szórnak vetés előtt, nitrogént meg kálisót, de lehet hogy mostanában valami komplexet, annyira nem tudom, már nem dolgozom ott. Tehenészetük van, úgyhogy szervestrágyáznak is az igaz, de nem érnek oda minden területre 4 évente.
Válasz Rabó001 #18114. hozzászólásárade előtte szornak e napra vagy repce alá az ősszel tett mütrágya vagy szerves trágya ingáb 2. évben érvényesül legalábis én igy veszem észre
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólására Ha eddig nem szórtál semmit, akkor az 1q is előre lépés, de csodát ne várj tőle, mert egy lerabolt talaj elkezdi lekötni az agyag ásványok hoz a tápanyagot.
Volt területem, amit kibéreltem, valószínűleg már 10 éve csak pétisót kapott. 4-5 év eltelt, mire elkezdett jól teremni.
Jó volna tudni milyenek a talajaid.
25265 hozzászólás
Válasz ewtoto #18164. hozzászólásáraA helyi plébánossal szenteltesd meg a kút vizét, azt szórd ki még napfelkelte előtt, azzal jobban jársz.
Napraforgó után vetnék Cellule búzát, elég gyomos is a napraforgó, a kérdésem hogy valaki használt már Bactofil Kalászost? Nem tudom hogy az A10-et toljam, vagy most létezik kimondott Bactofil kalászos! Ha valakinek van tapasztalata megosztaná? Köszönöm!
Válasz PatóPálÚr #18161. hozzászólásáraquick, perenal, pantera nagyon jól elkapva magas dózisban.
tapasztalat nincs, full iskolafejű vagyok. csak a címkéket néztem át.
csak lassú hatásmechanizmusú herbicid jöhet szóba
Válasz PatóPálÚr #18161. hozzászólására A lent felsoroltak
Sziasztok!
Repcében fenyércirok ellen mit javasoltok? Tudom a lent felsorolt egyszikű irtók többsége jó lehet rá, inkább gyakorlati tapasztalat érdekelne, hogy mit érdemes választani.
Köszi
Válasz Full Random #18157. hozzászólásáraQuick/sharda olyan targás,graminos,lejopárdos.
Válasz Full Random #18157. hozzászólásárapanterat kiténel olcsóbban kaptam meg...
Válasz Full Random #18157. hozzászólásáraNem ismerem ezt a szert, de az ár az nem rossz, főként ha brutto.
SZiasztok. Repce 1szikű (vagyis búza árvakelés) gyomirtóban van a Gramine-nél olcsóbb verzió ami az én áram szerint bruttó 6730 ft per liter vagyis hektár.
köszönöm előre is.
Válasz jamo #18154. hozzászólásáraTegnap lefújtam, mert néhol lyuggatta a bolha és darázs is volt (gondoltam ha lelövöm a darazsat akkor nem petézik). Már két valódi leveles, ha nem kapott volna Lumiphosat akkor biztosan nem húzta volna el két hétig kelés után, Ha most lehűl az idő akkor a bolhák visszavonulnak, esetleges állhernyó kelésre kell odafigyelni. Bár nem tudom hogy hűvösben mennyire lassul le a kelésük.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz szantofold22 #18152. hozzászólására Repcéből nehezebb teledobálni a Zsiguli csomagtartóját...
Nekem a lumiposasok marvmegvannak lyuggatva. Az egyszerű csavazoszereseken meg nen talalok kartetelt.
Válasz vinczekrisz98 #18145. hozzászólásáraÉn is tavaly 1l/Ha Panterával oldottam meg sikeresen
Válasz Sz_Pisti #18149. hozzászólásáraÉrtem.Repce még nem volt.A tartalék munkaerő lakta hely környékén lehet be lesz vezetve.
Bolhákkal (földi, illetve nagy repce) ki hogy áll? Pár száz méterre lévő táblákon valamelyik tömve van, másikon semmi, pedig egyik sem volt rovarölő szerrel csávázva.
Válasz vinczekrisz98 #18142. hozzászólásáraEn holnap kezdem pantera 1l/HA DOZISSAL.
Válasz szantofold22 #18148. hozzászólására1. szelektív egyszikű irtó (Agil, Pantera, Perenal, Quick, Leopárd, Select Szuper, Fusilade, Targa....)
2. Ha bizonytalan vagy, azért van a cimke
Válasz kukaccsosz #18147. hozzászólásáraAkár repcében is?
Válasz szantofold22 #18146. hozzászólásáraBármelyik spec egyszíkű irtó jó búza árvakelés ellen.
Válasz kukaccsosz #18144. hozzászólásáraSzia!Panterával lehetne?A lucerna őszi vetésből kivitte a búzát.
Válasz kukaccsosz #18144. hozzászólásáraAkkor muszály rá menni egyszikűvel..![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Köszönöm a gyors válaszod!
Válasz vinczekrisz98 #18142. hozzászólásáraA búza árvakelést nem fogja kivinni!
Válasz vinczekrisz98 #18142. hozzászólásáraElnézést 2.5 liter / hektarral ment a rapsan plusz..![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Sziasztok.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Lenne 1 kérdésem.. lefújtuk korai posztban a repcét Rapsan plusszal hatoanyaga ugyan az mint a Sultan topnak.. na most sultan topnak irja az egyszikut hogy viszi a rapsan plusz nem..
2 liter dozisban ment ki rapsan plusz de eros a buza arvakelés.. lefujjuk valami egyszikű irtóval pl(quick) vagy érdemes reménykedni hogy kiviszi?
Előre is köszönöm..!
KWS Ferrum búzája volt valakinek idén, vagy az elmúlt években? mik a tapasztalatok vele?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Idén ezt vetném a kevésbé vadkáros területekre
Válasz Pont #18138. hozzászólásáraLink
Válasz Pont #18138. hozzászólásárakősz csak hát a futrinka.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz zotya71 #18137. hozzászólásáraHa majd kikel, a tetvek ellen valami felszívódóval megszórni, ennyit tehetsz, és közben gondolj jó szívvel a méhészekre, és a mindenhez jobban értő zseniális megvesztegethetetlen politikusokra, akik ezt a tiltást összehozták.
kolégák mit használnak buza árpa csávázásra rovarőlők helyet a vegyszeresek aztmondták belettek tiltva.![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Válasz Mtz 550E #18135. hozzászólásáraCsak lazító után ne fuldoson a tárcsa a meglazított föld miatt.
Válasz Sk Laci #18132. hozzászólásáraCsak azért gondoltam hogy lazítóval megtörni megmozgatni a földet és utána tárcsázni könyebben felvágja meg a szártömeget eltüntetni akkor nem szántanék ha működne!
Válasz Dinnyés Laci #18133. hozzászólásáraKöszi!![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Praetor #18131. hozzászólásáranem volt vele gond
2 gombaölőt kapott
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraMiért akarsz lazítózni buza elé?
Nem ismerem a te körülményeidet, de idén ha a kukorica után búzát vetnék 2-3x tárcsáznák utánna vetnék.
Válasz Dinnyés Laci #18129. hozzászólásáraVolt valami betegség, ami jobban kikezdte?
Válasz Mtz 550E #18128. hozzászólásáraTapasztalatom szerint már elenyésző gazda szánt kalászos előtt (én pl kivétel vagyok). Jó vetőgéppel olyan napraforgó tarlókat bevetnek búzával, hogy csak pislogok.
Válasz Praetor #18126. hozzászólásáraVolt nemere nekem
közepes földbe 72 adott, hasonló földbe a nádor is annyit tudott
Üdv!
Tavaly ősszel búza után lazítva lett olyan 60-70cm mélyen a föld utána letàrcsázva! Tavasszal tárcsa és utána ment bele a kukorica! Most ősszel kukorica utàn búza menne ismént! Ha kukorica kombájnolás után múlcsúzóval még át dolgoznám utána lehetne újra lazítózni és utána tárcsa úgy vetném bele a búzát! Így akkor nem kellene szántani! Működne szerintetek a dolog?
Válasz Praetor #18126. hozzászólásáraKöszi szépen![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Nemere felénk nem volt. Nádor arató az volt csak amiket látom azok nem voltak rosszak...Úgy mondom nem volt rosszabb mint a többi hagyományos búza.
Válasz J.D. Borda #18125. hozzászólásáraOff
Pironkodsz, de ennyit elbír a topik. Isten éltessen!
On
Egyébként Mv Nemere volt a környéketeken? Ilyet sikerült rendelnem idén.
Válasz Sk Laci #18124. hozzászólásáraKöszi mindenkinek de ne offoljuk szét ezt a fórumot...
Válasz J.D. Borda #18123. hozzászólásáraÉn is csatlakozom. Boldog szülinapot kívánok!
Válasz balazoooo #18122. hozzászólásáraja értem köszi jó megfigyelő... bár csapit nem kaptam még ma sem...
Válasz J.D. Borda #18121. hozzászólásárabizalmas információ nem szabad elárulni![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
de ha megnézed melyik hozzászólásodra válaszoltam ez lehet, hogy segít
Válasz balazoooo #18120. hozzászólásáraKöszi!!! Honnan tudod????
Válasz J.D. Borda #18016. hozzászólására![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Isten éltessen sokáig
Válasz zotya71 #18118. hozzászólásáraNapraforgójuk egy ideje nincs. Repce alá szórnak vetés előtt, nitrogént meg kálisót, de lehet hogy mostanában valami komplexet, annyira nem tudom, már nem dolgozom ott. Tehenészetük van, úgyhogy szervestrágyáznak is az igaz, de nem érnek oda minden területre 4 évente.
Válasz Rabó001 #18114. hozzászólásárade előtte szornak e napra vagy repce alá az ősszel tett mütrágya vagy szerves trágya ingáb 2. évben érvényesül legalábis én igy veszem észre![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólására Ha eddig nem szórtál semmit, akkor az 1q is előre lépés, de csodát ne várj tőle, mert egy lerabolt talaj elkezdi lekötni az agyag ásványok hoz a tápanyagot.
Volt területem, amit kibéreltem, valószínűleg már 10 éve csak pétisót kapott. 4-5 év eltelt, mire elkezdett jól teremni.
Jó volna tudni milyenek a talajaid.
Válasz Mtz 550E #18110. hozzászólására2 -2 q/ha map- kálisó