Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #17524. hozzászólásáraIgaz, hogy %-ban mérik, de lehet jó pár %.
3 faluval odéb olyan 15 éve elhívtak egy "csim-bum" vállakozót E 512-el. Ugyebár olyan gép volt ami csak minél olcsóban menjen, ócskavasból öszerakott, "minden jó". Tritikálét vágtak, sok volt az anyag, jól kinyitotta a kosarat. Elöl be, hátul ki, a kalászok tele voltak maggal. Engemet meg elhívtak szalmát zúzni, mert a kombájnon nem volt zúzó. Mindjárt az első körben tele volt a zúzó eleje tritikálémaggal. Nem ment a fejembe, hogyan lehet, hát megnéztem a rendeken a szalmát. A kalász 1/3-dában benn volt a szem kicsépeletlenül. Amikor végigzúztam a majd 5 ha területet, tulaj letárcsázta, az eső után meg úgy kizőldült, hogy nem volt normális. Mintha kinyitotta volna valaki a zsák száját és szórta volna a magot
Csinált is a kombájnistának olyan reklámot, hogy az elkövetkező két évben senki se hívta aratni.
Válasz Cafi #17520. hozzászólásáraSofrum volt pár éve nagyon jó hektoliterrel meg mennyiséggel jött le,de annyira fogékony a betegségekre hogy többet nem lett.És nagyon jó aratni valamiért,úgy lehet benne nyomni a kombájnt hogy észre sem veszi.
Válasz Tys #17531. hozzászólásáraLevéltetű is. Az ilyen elhúzódó meleg őszökön, pláne, ha még korán is lett vetve figyelni kell, és esetleg fújni is.
Ha füves terület, rét van a közelben, vagy bármi, amin a levéltetű megélhet, még nagyobb a kockázat.
Én is eltrehánykodtam egy ilyen félreeső kisebb táblát, ami berkes, rétes helyen van. Most már mindegy.
Válasz Cafi #17520. hozzászólásáraSziasztok, eddig csak olvasgattam, kicsi vagyok én itt a pár hektárommal, de idén 3 ha-ba Sofru-t vetettem. (Zala) Pillanatnyilag kicsit csalódott vagyok. Ahogy látom, a fertőzéseknek közel se áll annyira ellen mint ahogy hirdetik. 2 gombaölőzés mellett is beteg. (Tango Star + Yamato) Nem mellesleg kapott minden jót, ennek ellenére nem mutat túl sokat. Mellette az SV Kadrilij biztatóbb, pedig amikor tavasszal vetettük, azt mondta rá mindenki, nem lesz belőle semmi se.
Válasz .Ropi #17530. hozzászólásáraÉn még nem találkoztam ezzel a jelenséggel, csak azt tudom mondani amit a növényvédős mondott és írt le. A vírus csak a vetőmag nem megfelelő csávázásával tud megjelenni és valamilyen kabóca terjeszti, aminek kedvezett a száraz ősz és az enyhe tél.
Szóval én senkit sem hibáztatok, eddig jó a kapcsolatom a forgalmazóval,remélem marad is.
Meg szeretném tudni pontosan mi történt, hogy még egyszer ne járjak így!
Szakirodalmi idézet:
A vírus mechanikai átvitel, és mag útján nem terjed. A betegség terjesztésében egy kabócafaj, a csíkos gabonakabóca (Psammottettix alienus) játssza a főszerepet, amely nagy tömegben van jelen a gabonatáblákon.
Válasz szanberg #17528. hozzászólásáraÍgy van. A hiba a körülményekben és a termelőben együttesen van, ezt nem a vetőmaggal hozzák.
Nekem is van(volt) másfél hektár (de a többi nagyon szép), ez van.
Válasz Tys #17526. hozzászólásáraFigyelj! Nem a forgalmazó lesz a hibás, egyszerűen idén rengeteg ilyennel találkozni ország szerte mindenhol. Ha a maggal volna baj, mindenhol ugyanazt látnád. Nem kell mindig rögvest a másikban keresni a hibát.
Válasz Isssti #17523. hozzászólásáraSzia!
Sirtaki fajta. A forgalmazót egyenlőre nem írom le. Még várok a döntésükre. Attól függ, hogy viszem-e laborba vagy sem. A többi Sirtaki táblába is jelen van, de azokba nem ilyen durván.Az érdekes az, hogy van Altigóm is, de annak semmi baja. Egy időben vetettem és mindent ugyan úgy csináltam!
Válasz Pogba #17494. hozzászólásáraBaranyában nálam is hasonlóan néz ki két táblám, a növényvédősöm szerint is vírus a hunyó, a forgalmazó szerint természetesen nem!
Válasz Gatti #17510. hozzászólásáraEgy fél hektárról
Azért remêlem 5-6tonna meglesz.
Idén még nem értük el a 100mili csapadékot amiből április 27 óta esett kb 60mm.
Válasz Pogba #17494. hozzászólásáraBúza törpüléses vírus. Nálunk Nógrádban már több száz hektárt tárcsáztak ki, mert ez nem hoz kalászt. Korai vetés, csak gombaölős csávázás, száraz, meleg ősz kedvezett a levéltetveknek és a kabócáknak sajnos.
Válasz Ferror #17482. hozzászólásáraGombaölő mellé lombtrágyát tegyél. Mikramid, karbamid, nitrosol, stb. ilyenkor már nem ajánlott a perzselés veszélye miatt.
25135 hozzászólás
Válasz szanberg #17524. hozzászólásáraIgaz, hogy %-ban mérik, de lehet jó pár %.
3 faluval odéb olyan 15 éve elhívtak egy "csim-bum" vállakozót E 512-el. Ugyebár olyan gép volt ami csak minél olcsóban menjen, ócskavasból öszerakott, "minden jó". Tritikálét vágtak, sok volt az anyag, jól kinyitotta a kosarat. Elöl be, hátul ki, a kalászok tele voltak maggal. Engemet meg elhívtak szalmát zúzni, mert a kombájnon nem volt zúzó. Mindjárt az első körben tele volt a zúzó eleje tritikálémaggal. Nem ment a fejembe, hogyan lehet, hát megnéztem a rendeken a szalmát. A kalász 1/3-dában benn volt a szem kicsépeletlenül. Amikor végigzúztam a majd 5 ha területet, tulaj letárcsázta, az eső után meg úgy kizőldült, hogy nem volt normális. Mintha kinyitotta volna valaki a zsák száját és szórta volna a magot
Csinált is a kombájnistának olyan reklámot, hogy az elkövetkező két évben senki se hívta aratni.
Válasz Cafi #17520. hozzászólásáraSofrum volt pár éve nagyon jó hektoliterrel meg mennyiséggel jött le,de annyira fogékony a betegségekre hogy többet nem lett.És nagyon jó aratni valamiért,úgy lehet benne nyomni a kombájnt hogy észre sem veszi.
Válasz Tys #17531. hozzászólásáraLevéltetű is. Az ilyen elhúzódó meleg őszökön, pláne, ha még korán is lett vetve figyelni kell, és esetleg fújni is.
Ha füves terület, rét van a közelben, vagy bármi, amin a levéltetű megélhet, még nagyobb a kockázat.
Én is eltrehánykodtam egy ilyen félreeső kisebb táblát, ami berkes, rétes helyen van. Most már mindegy.
Válasz Cafi #17520. hozzászólásáraSziasztok, eddig csak olvasgattam, kicsi vagyok én itt a pár hektárommal, de idén 3 ha-ba Sofru-t vetettem. (Zala) Pillanatnyilag kicsit csalódott vagyok. Ahogy látom, a fertőzéseknek közel se áll annyira ellen mint ahogy hirdetik. 2 gombaölőzés mellett is beteg. (Tango Star + Yamato) Nem mellesleg kapott minden jót, ennek ellenére nem mutat túl sokat. Mellette az SV Kadrilij biztatóbb, pedig amikor tavasszal vetettük, azt mondta rá mindenki, nem lesz belőle semmi se.
Válasz .Ropi #17530. hozzászólásáraÉn még nem találkoztam ezzel a jelenséggel, csak azt tudom mondani amit a növényvédős mondott és írt le. A vírus csak a vetőmag nem megfelelő csávázásával tud megjelenni és valamilyen kabóca terjeszti, aminek kedvezett a száraz ősz és az enyhe tél.
Szóval én senkit sem hibáztatok, eddig jó a kapcsolatom a forgalmazóval,remélem marad is.
Meg szeretném tudni pontosan mi történt, hogy még egyszer ne járjak így!
Szakirodalmi idézet:
A vírus mechanikai átvitel, és mag útján nem terjed. A betegség terjesztésében egy kabócafaj, a csíkos gabonakabóca (Psammottettix alienus) játssza a főszerepet, amely nagy tömegben van jelen a gabonatáblákon.
Válasz Tys #17526. hozzászólásáraA vírus nem terjed a vetőmaggal.
Válasz szanberg #17528. hozzászólásáraÍgy van. A hiba a körülményekben és a termelőben együttesen van, ezt nem a vetőmaggal hozzák.
Nekem is van(volt) másfél hektár (de a többi nagyon szép), ez van.
Válasz Tys #17526. hozzászólásáraFigyelj! Nem a forgalmazó lesz a hibás, egyszerűen idén rengeteg ilyennel találkozni ország szerte mindenhol. Ha a maggal volna baj, mindenhol ugyanazt látnád. Nem kell mindig rögvest a másikban keresni a hibát.
Válasz Tys #17526. hozzászólásáraFelénk a Kalahárik haltak meg...
Válasz Isssti #17523. hozzászólásáraSzia!
Sirtaki fajta. A forgalmazót egyenlőre nem írom le. Még várok a döntésükre. Attól függ, hogy viszem-e laborba vagy sem. A többi Sirtaki táblába is jelen van, de azokba nem ilyen durván.Az érdekes az, hogy van Altigóm is, de annak semmi baja. Egy időben vetettem és mindent ugyan úgy csináltam!
Válasz envagyok2 #17493. hozzászólására10 m
Válasz Sk Laci #17515. hozzászólásáraNehogymár a kombájnon múljon
pár %-ot el lehet szórni de nem többet hallod...
Válasz Tys #17522. hozzászólásáraSzia, melyik fajta és ki a forgalmazó, ha még lehet kérdezni?
Válasz Pogba #17494. hozzászólásáraBaranyában nálam is hasonlóan néz ki két táblám, a növényvédősöm szerint is vírus a hunyó, a forgalmazó szerint természetesen nem!
Baranyában nálam is hasonlóan néz ki két táblám, a növényvédősöm szerint is vírús a hunyó, a forgalmazó szerint természetesen nem!
Syngenta Pibrac vagy Caussade Sofru buza fajtakat termel-e gazdatars? Vagy elozo evekben termelte? Ha igen mik a tapasztalatok, termes, stb.
Válasz Kisvuk #17516. hozzászólásáraHa majd leszárad a levele, akkor fog furán kinézni
Válasz .Ropi #17512. hozzászólásáraMi már nem fogjuk kitárcsázni, mivel csak foltok vannak benne.
Válasz Kisvuk #17516. hozzászólásáraÚgy persze nehéz!
Ha lett volna eső, mindefele rekordtermés lenne!
Válasz Gatti #17510. hozzászólásáraEgy fél hektárról
Azért remêlem 5-6tonna meglesz.
Idén még nem értük el a 100mili csapadékot amiből április 27 óta esett kb 60mm.
Válasz Gatti #17510. hozzászólásáraHa a kombájn nem fog szórni, jóval 3 tonna felett lesz.
Válasz Bobo77 #17513. hozzászólásáraÚgy legyen
Válasz Gatti #17510. hozzászólásáraNem lesz ez olyan rossz!
Válasz Pogba #17494. hozzászólásáraBúza törpüléses vírus. Nálunk Nógrádban már több száz hektárt tárcsáztak ki, mert ez nem hoz kalászt. Korai vetés, csak gombaölős csávázás, száraz, meleg ősz kedvezett a levéltetveknek és a kabócáknak sajnos.
Cellule.
Az idén ennyit sikerült kihozni belőle.
Válasz Kisvuk #17503. hozzászólásáraEz nagyon ritkának néz ki
Mennyit vársz tőle? 3 tonna körül?
Válasz Traktoros Jani #17508. hozzászólására
Válasz Traktoros Jani #17507. hozzászólására
Válasz Traktoros Jani #17506. hozzászólására
Jót tettét neki az eső
Válasz F-A-R-M-E-R \ #17504. hozzászólására Helyesb. kopasz barok
Szálkás gaudio, kopasz bárok..
Ortegus,mi lehetett volna ha kapott volna esőt is
Válasz Wilde #17499. hozzászólásárajó kövér becők.
Válasz Wilde #17499. hozzászólásáraNagyon szép!
Milyen fajta? Mennyit vársz tőle?
Válasz K__K #17498. hozzászólásáraNekem is az a tippem sajnos. Hogy lehetett volna ezt megelőzni?
repcém
Válasz Pogba #17494. hozzászólásáraVírus. Kb. 200ha-ról tudok, ami így néz ki. :-(
Válasz csoppika #17496. hozzászólásáraInkabb aszaly utan aszaly. Kieget szerintem. Vagy a masik tippem a buza torpeseg virus, ha jol mondom :)
Válasz Pogba #17494. hozzászólásáraAszály után belvíz?
Kicsit ritkás Sirtaki de egészségesnek tűnik, csak pétit kapott!
Ki mire tippel? Mi tortent?
Válasz Ati03 #17492. hozzászólásárahány méter széles a permeteződ?
Mai gombaölőzés is megvolt.
Ez széltippan lenne a búzában? Néhány helyen igen csak sok van benne...
Válasz A te hangod mélyebb #17471. hozzászólásáraKései vetés az enyém+ugye majusig alig kapott erdemleges csapadekot ugyhogy azt kizarnam. Ma megyek rovarolozni atnezem jobban.8
Válasz Ferror #17482. hozzászólásáraGombaölő mellé lombtrágyát tegyél. Mikramid, karbamid, nitrosol, stb. ilyenkor már nem ajánlott a perzselés veszélye miatt.
Válasz Tom250 #17484. hozzászólásáraNe tedd! Gombaölő mellé tilos!