Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Büresz #13464. hozzászólásáraPersze...ezt kivételesen gabonára is lehet használni... De azt szeretem, mikor mondják: Írd el vhova, oszt nincs hova...
Válasz Büresz #13462. hozzászólásáraNem mondod?
1x használatos... Kérdés a mikor. Haver tanácsa az, hogy a vége fele, mikor a regulátor megy. A szárban hesszelő dögök ellen.(repcedarázs hernyó) Vagy vmi ilyesmi...
Válasz Mf-es? #13460. hozzászólásáraAz ikarust ma... Viszek nurellet meg decist... De az enyém még nem nagy. Egy 10 napja 2 leveles volt... Akkor kapott panterát meg decist. Tegnap v ma mellőle kiszántják a zöldítést...
Válasz Mf-es? #13440. hozzászólásáraNem tudom... De aki nagyban tolja a repcét mind a Route-ot javasolta. Gondolom nem véletlen. Egyébként hektárköltségben majdnem ugyanaz.
Válasz Pilátus #13441. hozzászólásáraha minden ideális akkor 3x gabona a nyerő, azzal volt már 6,5 t/ha termésünk is, ezt a termésszintet garantáltan nem tudja a 76 cm-es. Ha a vetés körül sokasodnak a problémák és a terméskilátások mennek lefelé úgy egyre jobb a széles sortáv: eleve drasztikusan megy lefelé a vetőmagköltség így azokon a helyekn ahol bizonytalan az áttelelés vadak, belvíz vagy kelési problémák miatt ott sokkal kisebb a kockázat: fele-harmada talajmunkával, fele üzemanyag vetéssel, fele-harmada vetőmaggal, őszi műtrágya nélkül, round-up-os pre-post gyomirtással, őszi mechnaikus gyomirtással eltelepíthető a repce, éstavasszal csak akkor költ rá az ember ha lesz állomány tavasszal is. 4,5 tonnát termett már ilyen táblánk. Ahol 4 tonna a termelési cél ott a széles sortávnak rengeteg előnye van, szemenkéntvető gépeknek meg még több!
Válasz Claastra. #13443. hozzászólásáraHozzáállás kérdése.
Itt úgy termelik a repcét,"vesd be jó sűrűre,mert úgyis egy részét megeszi a bogár,másik része elfagy.Ne gyom irtsd,felesleges,az úgyis elfagy."
De mű trágya az kell,így tanulták a TSZ.-be.
Válasz Pilátus #13441. hozzászólásáraItt a szomszéd RT 3 fajta vetésmódot próbált ki az idén,ez a kuki sortávos volt a leggyengébb,igaz nincs két egyforma föld
Válasz halihó #13434. hozzászólásáraMitől ilyen fain??Bár én nem hiszek a 76centiben mert valahogy felfoghatatlan hogy ez többet tud majd mint az én egyszerű gabonás sortávúm...
Válasz GREVEN #13430. hozzászólásáraVele volt egy parcelán, ezért írtam. Edig piszokul jól szerepelt nálam a Lukulusz, de idén kiéget. IS Laudisz vete át a helyét. Eztet is már próbáltam, abban az évben jó volt. Eredményt csak jövőre tudok, ha sikerül elvetnem.
Válasz GREVEN #13425. hozzászólásáraJól terem, nincsen vele gond. Csak "kifoltoztam" vele az egyik parcellám. Minimálisan a Lukulusz búza szintjén terem, ha nem töbet.
25265 hozzászólás
Válasz Büresz #13464. hozzászólásáraPersze...ezt kivételesen gabonára is lehet használni... De azt szeretem, mikor mondják: Írd el vhova, oszt nincs hova...
Válasz csoppika #13463. hozzászólásáraSosem azt kell nézni hányszor engedélyezett hanem hányszor kell használni!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Büresz #13462. hozzászólásáraNem mondod?![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
1x használatos... Kérdés a mikor. Haver tanácsa az, hogy a vége fele, mikor a regulátor megy. A szárban hesszelő dögök ellen.(repcedarázs hernyó) Vagy vmi ilyesmi...
Válasz csoppika #13461. hozzászólásáraNurell a talajon is kifejti hatását, gázasodik.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Mf-es? #13460. hozzászólásáraAz ikarust ma... Viszek nurellet meg decist... De az enyém még nem nagy. Egy 10 napja 2 leveles volt... Akkor kapott panterát meg decist. Tegnap v ma mellőle kiszántják a zöldítést...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz csoppika #13459. hozzászólásáraÉn holnap fújom.Plusz ikarusz,tuttoferti termékből,bór,meg tutto gyökér startert.
Válasz kukaccsosz #13457. hozzászólásáraNurellet mekkorára érdemes fújni?
Válasz Mf-es? #13454. hozzászólására7-10 nap
Válasz csoppika #13455. hozzászólásáraNem,az később megy.
Válasz Mf-es? #13454. hozzászólásáraregulátorral fújtad?
Nurelle D 50/500 EC meddig véd a bogaraktól?
Válasz Mézga #13442. hozzászólásáraKontrolt ne felejts el vetni mellé![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz blink #13450. hozzászólásáraAmit írtam,jó anyag.Itt felém,több ezer ha.-on ezeket fújják.
Válasz blink #13439. hozzászólásáraErre senki?![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Válasz Mf-es? #13440. hozzászólásáraNem tudom... De aki nagyban tolja a repcét mind a Route-ot javasolta. Gondolom nem véletlen. Egyébként hektárköltségben majdnem ugyanaz.
Válasz 5465 #13448. hozzászólásáraIgen arra.Ha időben el van vetve akkor 270-280 kg/H,ha elkésve akkor 300 körül szoktam.
Válasz mtz1221 #13447. hozzászólásáraSyngenta Ingeniora gondoltok?
Hány kilót kell belőle vetni?
Válasz halihó #13415. hozzászólásáraNekem itt nálunk a legjobbnak tűnik.5 éve van folyamatosan,az idén az összes ebből lett vetve.
Válasz Pilátus #13441. hozzászólásáraha minden ideális akkor 3x gabona a nyerő, azzal volt már 6,5 t/ha termésünk is, ezt a termésszintet garantáltan nem tudja a 76 cm-es. Ha a vetés körül sokasodnak a problémák és a terméskilátások mennek lefelé úgy egyre jobb a széles sortáv: eleve drasztikusan megy lefelé a vetőmagköltség így azokon a helyekn ahol bizonytalan az áttelelés vadak, belvíz vagy kelési problémák miatt ott sokkal kisebb a kockázat: fele-harmada talajmunkával, fele üzemanyag vetéssel, fele-harmada vetőmaggal, őszi műtrágya nélkül, round-up-os pre-post gyomirtással, őszi mechnaikus gyomirtással eltelepíthető a repce, éstavasszal csak akkor költ rá az ember ha lesz állomány tavasszal is. 4,5 tonnát termett már ilyen táblánk. Ahol 4 tonna a termelési cél ott a széles sortávnak rengeteg előnye van, szemenkéntvető gépeknek meg még több!
Válasz Mf-es? #13444. hozzászólásáraprofik repcében 3,5 tonnát tudott a kukorica myomtávos 4t-át a hagyományos vetőgépes,
Válasz Claastra. #13443. hozzászólásáraHozzáállás kérdése.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Itt úgy termelik a repcét,"vesd be jó sűrűre,mert úgyis egy részét megeszi a bogár,másik része elfagy.Ne gyom irtsd,felesleges,az úgyis elfagy."
De mű trágya az kell,így tanulták a TSZ.-be.
Válasz Pilátus #13441. hozzászólásáraItt a szomszéd RT 3 fajta vetésmódot próbált ki az idén,ez a kuki sortávos volt a leggyengébb,igaz nincs két egyforma föld
Válasz Pilátus #13441. hozzászólásáramegcsináltam
búza amalgerol csávázás
Válasz halihó #13434. hozzászólásáraMitől ilyen fain??Bár én nem hiszek a 76centiben mert valahogy felfoghatatlan hogy ez többet tud majd mint az én egyszerű gabonás sortávúm...
Válasz blink #13439. hozzászólására
Ez nem jobb?2400/literje.2 liter/ha.
Route-tal mehet együtt keserűsó meg karbamid, mondjuk 5-5kg? Route ér valamit regulátor nélkül mert még csak 2-4 leveles a repce?
Válasz halihó #13435. hozzászólásáraJól néz ki!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A Gordon sokkal erősebben indult az látszik. Majd a továbbiakban is várjuk a képeket.
Válasz halihó #13435. hozzászólásáraGyönnnnyörű.... nekem még fele csak mindegyik....
Válasz halihó #13434. hozzászólásáraJobbra csak a fajta más ? Nagyon szép...
a kép október 3.-án készült
a kép közepétől jobbra KWS- Gordon
balra PX 113
Válasz Mf-es? #13432. hozzászólásáraGyomirtót előtte külön,minek osztogatnád meg a dózist?? Egyben az egész dózist !
Moderátor által módosítva: 2017-10-06 18:21:58
Válasz GREVEN #13430. hozzászólásáraVele volt egy parcelán, ezért írtam. Edig piszokul jól szerepelt nálam a Lukulusz, de idén kiéget. IS Laudisz vete át a helyét. Eztet is már próbáltam, abban az évben jó volt. Eredményt csak jövőre tudok, ha sikerül elvetnem.
Válasz Sk Laci #13429. hozzászólásáraA Lukulusz is ismeretlen számunkra meg felénk. Még nem is hallottam róla.
Válasz GREVEN #13425. hozzászólásáraJól terem, nincsen vele gond. Csak "kifoltoztam" vele az egyik parcellám. Minimálisan a Lukulusz búza szintjén terem, ha nem töbet.
Bór-os lombtárgyának,ez mehet?
Viva 2000 Ft/l és 5-10 l/ha, inkább ezt a pénzt a tavaszi várhatóan mozgalmas bogarászásra tartogasd.
Evina búzával kapcsolatban valakinek tapasztalat?
Válasz Mf-es? #13423. hozzászólásáraAkkor ámen....
Válasz John Deere Power Shift #13421. hozzászólásáraEgy növ.mérnök,maga is gazdálkodik.Meg egy nagy cégnél üzletkötő.
Válasz apuci #13413. hozzászólásáraNégyszer elég jó lenne megúszni![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Hogy volt csinálva?
Válasz Mf-es? #13414. hozzászólásáraMilyen "szakember" ajánlotta ezt neked?? A Vivát intenzív kertészetben szokták használni,csöpögtetős technológiában.![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
Válasz Mf-es? #13417. hozzászólásáraa piramis jatekot a jogon tanitjak!
Nem az agraron!
Válasz .Szabi. #13418. hozzászólásáraÉn nem prédikálok,meghallgatok mindent,és csinálom a saját eszem szerint.
Válasz Mf-es? #13417. hozzászólásáraSzóval bort iszol, de vizet prédikálsz!![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz .Szabi. #13416. hozzászólásáraNekem sajátos netparaszt technológiám van.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Pár év,és ezt is az egyetemen tanítsák.
Válasz Mf-es? #13414. hozzászólásáraEzek a prémium kategóriás cuccok, hogy férnek össze az általad sokat emlegetett "Netparaszt technológiával"?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)