Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #12723. hozzászólásáranekem az elmúlt 2 évben volt Antonius-om, az valóban 120 cm volt, tavaly 71q-t hozott, malmi minőségben, a kombájnosom aratáskor azt vágta a fejemhez, hogy búzát kell termeszteni, nem szalmát
Válasz Cafi #12715. hozzászólásáraFigyuzzál már...
Október 15.-én tarlóhántás után 1x tárcsázott, napra után 1x tárcsázott itt jónak számító földbe Prontóval vetett, hengerezett búza senyved...
250kg npk, 250kg péti, 130l nitrosol, amit kapott. Kora tavasszal sávokba halovány zöld volt, annyi vize sem volt a téli aszály után, hogy a nitrót felvegye... Most hasonló foltokban a kalász felső része szárad... Mit optimistáskodjak erre?
A Capotól javítóra várható 60-65q-ból így lesz talán 40-45-50... Az elszáradt kalász részre milyen eső hat???
Egy laposka foltom van, vízzel, ott még a kalász sincs kint, ott tartana normál esetben a búzám...
Válasz mtz1221 #12718. hozzászólásáranem a hittel van a bajon, hanem azzal hogy olyan mint egy betanított szöveg, mint sok szektás vallásnál...én személy szerint nem csípem őket. Hinni kell és kérni és vágyni is a jóra, a jó időre, az esőre, a jó árra persze, csak nekem kicsit sok volt...
most úgy csináltok, mintha ti nem ezt akarnátok. de ti is ezt akarjátok, mind!!!
én hiszek is benne, hiszem, hogy a 2017-es év nyereségben bőséges lesz a többség számára! történjen bármi, nézzen ki szarul 1-1 pillanatban a növény, de a végén úgy is minden jó lesz! jó lesz, a vége jól fog alakulni!
higgyétek ti is! Ha mind hiszünk benne, mellette megteszünk minden tőlünk telhetőt, akkor a természet lesz annyira kegyes, hogyha az utolsó pillanatban is, de jönni fog az égijó és -áldás! :)
Jó évünk lesz, JÓ É-V-Ü-N-K LESZ!
Mindennek az alapja a hit, a HIT! Aki hinni nem tud... mire számít? :))
Válasz borda77 (Joe) #12708. hozzászólásáraha előbb nem, akkor majd az utolsó pillanatban, de jönni fog az eső! aki időben tudott vetni, jó talajon gazdálkodik, intenzíven, jó fajtaválasztással, 9-10 T/ha termést takarít be takarmány-EUR-ból. Aki kevésbé jó talajon, későn vetve, extenzíven, magyar malmi fajtákat vetve, az meg 5-6, max 7 t/ha mennyiségeket fog vágni.
Bőven lesz malmi-javító és takarmány is, szokásos megoszlásban, 50-50 %. Aratásban nem lesznek nagy esők, szinte mindenki lefogja tudni vágni, jó időben.
Az árak sajna befognak esni aratásra, de aki időbe szerződött, most szerződik, vagy tud várni télig az értékesítéssel, az takarmányt 40.000 Ft átlagban, malmit pedig 43-46.000 között tud értékesíteni.
Szóval, eső csak akkor lesz amikor kell, az árak viszonylag elfogadhatóak lesznek, a termés mennyiséggel pedig nagyrészt elégedettek leszünk.
Jó év lesz az idei is.
Akinek kis szerencse is jut, annál bőség zavara támad!
Válasz csoppika #12707. hozzászólásáraa repcék azok már kihúzzák de a búzák sajna nem ha így marad... Azt meg tuti amikor indulnánk aratni esni fog hogy szépen kimossa a búzából ami van minőség...
Válasz .Szabi. #12703. hozzászólásáraSzombaton voltam a "sógoréknál"... Lehet rossz a szemem, de mintha öntözőket láttam volna 1-2 búzaföldön... És nem tavalyról maradtak ott...
Válasz Vadmalac #12702. hozzászólásáraNem, de mostmár elárulom...
A zöld csíkok alatt vannak a dréncsövek, a föld melletti csatornába van belekötve, ami most tele van öntözővízzel.
Válasz .Feco. #12683. hozzászólásárana kíváncsi leszek, hogy 13 felett lesz e valóban ...jó lenne mert amúgy is csak a fehérjét nézik felénk... 12,5 felett már jó!
Attól félek hogy ez a csapadék nélküliség, a szem kitelítődésnek nem fog kedvezni....Attól sok fog múlni.
Válasz Claaastra #12677. hozzászólásáraClaaastra! Szerinted a sirtaki elavult már? van nála jobb? egy pár éve én csak azt vetek,nagyon elégedett vagyok vele,viszont úgy érzem van már nála jobb is,de ami bevált azt meg nehezen cseréli le az ember!
Válasz borda77 (Joe) #12681. hozzászólásáraeuro és malmi határán billeg, nitrogénellátás függvénye. a fehérje amúgy magas, 13-14%, a sikér 27,5-31 a fajsúly 077-től felfelé...
gondolom sokan látták ezt a táblázatot nemrég... amúgy téynleg nem rossz, két éve van már, tavaly hozta ezeket a számokat, most is várunk néhol hasonlót...
25125 hozzászólás
sülnek itt már-e? mert nálunk sülnek már van ahol elég rendesen
Válasz mtz1221 #12723. hozzászólásáranekem az elmúlt 2 évben volt Antonius-om, az valóban 120 cm volt, tavaly 71q-t hozott, malmi minőségben, a kombájnosom aratáskor azt vágta a fejemhez, hogy búzát kell termeszteni, nem szalmát
Nehogy sírás legyen a vége gyerekek,ezeknek a 120 centis búzáknak.
Sirtaki
Válasz .Szabi. #12717. hozzászólásáraValami friss anyag lehet az hótziher
Válasz Cafi #12715. hozzászólásáraFigyuzzál már...
Október 15.-én tarlóhántás után 1x tárcsázott, napra után 1x tárcsázott itt jónak számító földbe Prontóval vetett, hengerezett búza senyved...
250kg npk, 250kg péti, 130l nitrosol, amit kapott. Kora tavasszal sávokba halovány zöld volt, annyi vize sem volt a téli aszály után, hogy a nitrót felvegye... Most hasonló foltokban a kalász felső része szárad... Mit optimistáskodjak erre?
A Capotól javítóra várható 60-65q-ból így lesz talán 40-45-50... Az elszáradt kalász részre milyen eső hat???
Egy laposka foltom van, vízzel, ott még a kalász sincs kint, ott tartana normál esetben a búzám...
Válasz mtz1221 #12718. hozzászólásáranem a hittel van a bajon, hanem azzal hogy olyan mint egy betanított szöveg, mint sok szektás vallásnál...én személy szerint nem csípem őket. Hinni kell és kérni és vágyni is a jóra, a jó időre, az esőre, a jó árra persze, csak nekem kicsit sok volt...
Válasz Attikaa #12716. hozzászólásáraMiért piszkáljátok? Igaza van,inkább legyen hitünk,minthogy non-stop sírjunk.Majd sírunk aratásba,az nem elég??
Válasz Cafi #12715. hozzászólásáraHol lehet ilyen cuccot szerezni?
Válasz Cafi #12715. hozzászólásáraEzek milyen szekta tanai???
most úgy csináltok, mintha ti nem ezt akarnátok. de ti is ezt akarjátok, mind!!!
én hiszek is benne, hiszem, hogy a 2017-es év nyereségben bőséges lesz a többség számára! történjen bármi, nézzen ki szarul 1-1 pillanatban a növény, de a végén úgy is minden jó lesz! jó lesz, a vége jól fog alakulni!
higgyétek ti is! Ha mind hiszünk benne, mellette megteszünk minden tőlünk telhetőt, akkor a természet lesz annyira kegyes, hogyha az utolsó pillanatban is, de jönni fog az égijó és -áldás! :)
Jó évünk lesz, JÓ É-V-Ü-N-K LESZ!
Mindennek az alapja a hit, a HIT! Aki hinni nem tud... mire számít? :))
Válasz Cafi #12710. hozzászólásáraTe vagy az Magdi, hol a távirányító Magdi, ne vicceljél Magdi ...
Válasz Cafi #12710. hozzászólásáraatya gatya! MI van te valami marketinges a fideszbe? :)
Azért azt megnézem hogy te magyar fajtákkal kevésbé jó talajon későn vetve extenziven 6-7 tonnát aratsz ....
Válasz csoppika #12705. hozzászólásáraezért elég mezőkövesdig menni...
Válasz Cafi #12710. hozzászólásáraHozzád képest a próféták elbújhatnak...
Válasz borda77 (Joe) #12708. hozzászólásáraha előbb nem, akkor majd az utolsó pillanatban, de jönni fog az eső! aki időben tudott vetni, jó talajon gazdálkodik, intenzíven, jó fajtaválasztással, 9-10 T/ha termést takarít be takarmány-EUR-ból. Aki kevésbé jó talajon, későn vetve, extenzíven, magyar malmi fajtákat vetve, az meg 5-6, max 7 t/ha mennyiségeket fog vágni.
Bőven lesz malmi-javító és takarmány is, szokásos megoszlásban, 50-50 %. Aratásban nem lesznek nagy esők, szinte mindenki lefogja tudni vágni, jó időben.
Az árak sajna befognak esni aratásra, de aki időbe szerződött, most szerződik, vagy tud várni télig az értékesítéssel, az takarmányt 40.000 Ft átlagban, malmit pedig 43-46.000 között tud értékesíteni.
Szóval, eső csak akkor lesz amikor kell, az árak viszonylag elfogadhatóak lesznek, a termés mennyiséggel pedig nagyrészt elégedettek leszünk.
Jó év lesz az idei is.
Akinek kis szerencse is jut, annál bőség zavara támad!
Hajrá mezőgazdaság, teljesítsünk átlag felett, bőven!
Válasz bendix #12688. hozzászólásáraTavaly is volt, idén is van....elég jól terem 13 AK földön is
Válasz csoppika #12707. hozzászólásáraa repcék azok már kihúzzák de a búzák sajna nem ha így marad... Azt meg tuti amikor indulnánk aratni esni fog hogy szépen kimossa a búzából ami van minőség...
Válasz borda77 (Joe) #12706. hozzászólásáraMajd mire leszárad, beüt az eső is...
nagy a gond szépen felsültek(nek) a búzák...Egyszerűen nem tud normális eső lenni... 31 fok van fúj a szél eső 0. A búza meg 39-40 ft... agyrém!
Válasz .Szabi. #12703. hozzászólásáraSzombaton voltam a "sógoréknál"... Lehet rossz a szemem, de mintha öntözőket láttam volna 1-2 búzaföldön... És nem tavalyról maradtak ott...
Válasz .Szabi. #12672. hozzászólásáranetparaszt talajmegujitozott
Válasz Vadmalac #12702. hozzászólásáraNem, de mostmár elárulom...
A zöld csíkok alatt vannak a dréncsövek, a föld melletti csatornába van belekötve, ami most tele van öntözővízzel.
Válasz .Szabi. #12672. hozzászólásáraNetán előző évi csatornanyitás helye?
Válasz .Szabi. #12672. hozzászólásáraműtrágya folyás.
Válasz mtz1221 #12699. hozzászólásáraNema
Válasz .Szabi. #12697. hozzászólásáraPermetező kimosatás.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #12696. hozzászólására
Válasz bobo77 #12694. hozzászólására
Válasz bendix #12695. hozzászólására8t/ha malmi
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #12692. hozzászólásáraÉs mit tud mennyiségre és minőségre?
Válasz .Szabi. #12672. hozzászólásáraOlaj vagy gázvezeték a földben?
Egy kis Altigo hogy ne csak Cellule legyen
Válasz bendix #12688. hozzászólására3 éve van folyamatosan, jövőre is nagy esélye van...
Válasz borda77 (Joe) #12687. hozzászólásáraNálunk 10 alatti fehérje,21-22 sikér volt a Cellule.Termést jól adott,nitrogén mennyisége a 160 kg hatóanyag volt.
Válasz Sk Laci #12679. hozzászólásáraAnnyiba kieggyeznék már most is,de neked legyen igazad.
Válasz bendix #12688. hozzászólásáraNekem tavaly volt.
Mv Nádor van vagy volt tavaly valakinek?
Válasz .Feco. #12683. hozzászólásárana kíváncsi leszek, hogy 13 felett lesz e valóban ...jó lenne mert amúgy is csak a fehérjét nézik felénk... 12,5 felett már jó!
Attól félek hogy ez a csapadék nélküliség, a szem kitelítődésnek nem fog kedvezni....Attól sok fog múlni.
Válasz Drisa #12685. hozzászólásáraDehogy érzékelem, érdekelne
Válasz laci92627 #12684. hozzászólásáraErre én is kiváncsi lennék. Nekünk is sirtaki van sok éve, de érzékelem bő termő tak búza.
Válasz Claaastra #12677. hozzászólásáraClaaastra! Szerinted a sirtaki elavult már? van nála jobb? egy pár éve én csak azt vetek,nagyon elégedett vagyok vele,viszont úgy érzem van már nála jobb is,de ami bevált azt meg nehezen cseréli le az ember!
Válasz borda77 (Joe) #12681. hozzászólásáraeuro és malmi határán billeg, nitrogénellátás függvénye. a fehérje amúgy magas, 13-14%, a sikér 27,5-31 a fajsúly 077-től felfelé...
Válasz .Feco. #12680. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz .Feco. #12680. hozzászólásáraMinőségi paramétereket tekintve mit tudott?
Válasz Sk Laci #12678. hozzászólásáraIsterra
gondolom sokan látták ezt a táblázatot nemrég... amúgy téynleg nem rossz, két éve van már, tavaly hozta ezeket a számokat, most is várunk néhol hasonlót...
Válasz Kisvuk #12668. hozzászólásáraSzép a Lukuluszod, nálam is nagyon jól mutat. Remélem meglesz a min. 80q
Ha mindenkinél ilyen jól mutat a Celule, akkor idén őszel kipróbálom. Melyik vetőmagház terméke, kinél keressem?
Válasz .Feco. #12667. hozzászólásáraAtért én nem tudnék Cellulét mutatni,én a Qebon,Basmati,Sirtaki vonalat részesítem előnyben
Válasz .Szabi. #12675. hozzászólásáraFöldönkívüliek????