Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz B.laca #12201. hozzászólásáraNekem is ilyen, vagy rosszabb...
Gondolom nitrogén/csapadék hiány volt, de a koktélom is megcsípte, mert a sötétebb zöld is ilyen lett. (ápr.9-10 fújtam)
A kérdés: Lehet-e fújni 7végén nitróval? (Persze eső után várnék 2 napot...)
Kellene, mert csak 250kg-ot kapott februárban. No meg gombászni is kéne...
Válasz Feri #12204. hozzászólásáravéletlenül sem az Nitrogén hiány, vagy megcsípte valami, lombtrágya, gyomírtó, nedvesítő szer stb..., de ez nem gomba
Hány grammot adtál neki?
Tapadót felezni szoktuk ha van benne műtrágya. (600 literesbe egy vödörnyi pétit rakunk, előre feloldva)
Sok éve használjuk, soha nem volt semmi gond vele.
Viszont a mérőpohárral vigyázni kell,(akár 5g is lehet az eltérés) mert szinte mindig más a szemcseméret,csak a hozzácsatolt pohár a jó.
Búzának a levél végei el kezdtek sárgulni, levélfoltosság. Mekkora gondot fog okozni? Igazából csak a zászlóslevél megjelenésekor akartam először gombaölőzni.
Válasz .Szabi. #12198. hozzászólásáraPontosan a nevét nem tudom, Francia fajta. Volt tapadó és 3 kg pétisó. Korábban nem szoktam Nitrogént adni, de a Granstar papírján volt hogy adható hozzá. Kipróbáltam, de lehet hogy ráfáztam?!
Két hete Granstar sx-el fújtam az őszi búzát. Most nézem, hogy nem az a szép zöld, sőt ahol átfedés volt a szórásban ott egészen "szép" világos zöld. Szerintetek kiheveri, vagy valamit tudtok ajánlani?
Válasz szanberg #12188. hozzászólásáraFantasztikus gépek...a régi NT kocsis vasak vetési pontossága még mindig élvonalbeli. Az szinte a magárokban engedte el a magot, max 7cm-ről ejtette. 10km/h-nál pontosabb volt mint a talkumos JD vetőgép. A felett pláne.
Válasz szanberg #12188. hozzászólásáraMásodik optimát koptatom, HDkocsi,10g.s tartály,feltöltőcsiga mechanikus hajtás,GPS automata kormánnyal jó szerkezet.Csapágyilag lehet költeni rá,de 50-80 ezerből megvan az évi felkészités.Márkás csapágyat nem érdemes beletenni úgy is elszállnak a műtrágyátol,és a földtől.
Egyébként használtgépek piacán,számámra érthetetlen okok miatt,megjelentek a V.Thermo stár-vetőgépek,miaz oka,hogy a 2-3szezont futott gépektől kezdenek megválni a parasztok?Az okot sejtem,a kopások felújitására 1 jó állapotú monosem
árát ra lehet költeni!Elgondolkodtató!
Válasz borda77 (Joe) #12184. hozzászólásáraIsmerősöm vett tavaly egy Kverneland Optimát, az új elektromos hajtású vetőegységgel szerelt verziót, van gps auto kormány sorelzárás minden rajta, naggyon precíz és pontos gép igaz 9-10-től nemkell gyorsabban vetni vele mert akkor már nem annyira az mint pl egy monosem sem.
Lényeg, hogy neki az a verzió van ahol hidraulikusan összetudja húzatni 45centis sortávra a vetőgépet, így vetett szóját is meg repcét is és pár perc alatt áttudsz állni a vetőgéppel. Ez ami kell neked én azt mondom!
Válasz pluto86 #12181. hozzászólásáranekem is a 45 cm a legszimpibb csak nem tudom megoldani BÁR egyre többet nyomják 75-re csak abból kellene topot találni ami tolerálja a legjobban...
Az új mg magazinban volt a bolyi vagy dalmandi agromókus... Ők a simát gabonásat 350ezerrel vetik már csak a szemenkéntit megy 250ezerrel... ki is hangsúlyozta a vetőmagosok 45-50 ezres ajánlásával ellentétben...
Idén azt látom aki felénk 50 ezer körül vetett szántottba annak már régen felnyurgult vékony egyszálasan... Én lazítottba vetettem ősszel 35 körül most kb 20-25 van belőle és vastag a szára és látom amellett hogy tök szárazság van sokkal többet hoz oldalról ami a lényeg....
Amit viszont még jobbnak látnék hogy lazítottba százévenkéntivel!!! Az lehet a legprecízebb, csak tényleg azt látnám már hogy melyik az a hibrid(ek) amik nagyon jól tolerálják szárazságban is a 75cm-t.
A Pioneer-ek mintha sűrűbb levelesebbek lennének alul a kws-hez képest, illetve amolyan karácsonyfásabb, több az oldalhajtás kezdemény szerintem rajta, bár lehet hogy csak átver a látvány, mert ezek ugye Maximus törpe hibridek és nem lesznek olyan hosszúak, a Gordon most tökig ér már, nem adja vissza a fotó.
Egyre kíváncsibb vagyok mit fognak mutatni fajtánként, régen volt repcénk és akkor is csak amolyan vetettük mert kell de nem figyeltünk rá, most meg ráfeküdtem keményebben, érdekel végig tenyészidőben mikor mi történik velük mi az esetleges előny/hátrány ésatöbbi. A Gordont a 76centis királynak mondta a promóter, apioneer-re a legtöbb gazda azt mondja, hogy már ott elbaxtam, hogy ezektől vettem magot, illetve a 76centivel is, node majd meglátjuk a végén.
Talajok között is van különbség meg domborzatban is, jó kis konklúziót levonós téma lesz ez.
Válasz borda77 (Joe) #12163. hozzászólásáraNa lőttem pár képet a KWS Gordonról. Előrébb jár mint a piók tényleg, de azért annyira nem virít, itt-ott kezd sárgulni a feje elszórva, viszont mostmár gondolom nem sok kell neki.
és egy fotó az egyik búzánkról, csütörtökön kapott 150liter nitrosolt töményen, picit látni rajta, hogy csípett de nem vészes, sima 04-es légbeszívásossal ment ki.
Válasz borda77 (Joe) #12166. hozzászólásáraHát igen enyém is nyomja rendesen, meg rugdossa lefele főleg az oldalhajtásokról, nem vagyok tőled messze, esőt talán hétfő-szerda körül ígér. Bár ez az ígéret kb. a 4-5. jóslat sotanában, remélem ez bejön már neki. Az ígért hideg viszont a napraforgónak, kukoricának nemigen lesz jó....
25115 hozzászólás
Válasz B.laca #12201. hozzászólásáraSzerintem káliumhiány!Lombtragyat tennék,attol jobban birja a szárazságot is!
Válasz B.laca #12201. hozzászólásáraNekem is ilyen, vagy rosszabb...
Gondolom nitrogén/csapadék hiány volt, de a koktélom is megcsípte, mert a sötétebb zöld is ilyen lett. (ápr.9-10 fújtam)
A kérdés: Lehet-e fújni 7végén nitróval? (Persze eső után várnék 2 napot...)
Kellene, mert csak 250kg-ot kapott februárban. No meg gombászni is kéne...
Válasz blink #12212. hozzászólásáraFigyelni kell, mert különböző a granstar-ok dózisa.
Szerintem az sx 15-25gr/hekis.
/De lehet hogy tévedek /
Válasz molnar zsolt_5915 #12210. hozzászólására40gr/ha a max dózis
Válasz molnar zsolt_5915 #12210. hozzászólására60gramm/????
Válasz atisgyulai #12205. hozzászólására60 gramm és mérőpoharával mértem ki. Érdemes lenne adni valami lombtrágyát? Vagy várjak vele?
Válasz Feri #12204. hozzászólásáravéletlenül sem az Nitrogén hiány, vagy megcsípte valami, lombtrágya, gyomírtó, nedvesítő szer stb..., de ez nem gomba
5Kiloval próbáltam de nem sok látszatja volt,tritire.
Válasz atisgyulai #12205. hozzászólásáraBtw a péti helyett sima AN illene.
Válasz B.laca #12201. hozzászólásáraNitrogén hiány. A lombtrágyával kezelt parcella még húzza kicsit. Eső kellene hogy tudjon tápanyagot felvenni.
Válasz molnar zsolt_5915 #12199. hozzászólásáraÜdv!
Hány grammot adtál neki?
Tapadót felezni szoktuk ha van benne műtrágya. (600 literesbe egy vödörnyi pétit rakunk, előre feloldva)
Sok éve használjuk, soha nem volt semmi gond vele.
Viszont a mérőpohárral vigyázni kell,(akár 5g is lehet az eltérés) mert szinte mindig más a szemcseméret,csak a hozzácsatolt pohár a jó.
Válasz B.laca #12201. hozzászólásáraHasonló tüneteket találtam,de csak a lefejlettebb álományú Géniusz-ban.DTR-re utal,holnap fújom!
Válasz B.laca #12201. hozzászólásáranálunk is van ilyen, ma láttam, ez nem gomba
Válasz molnar zsolt_5915 #12199. hozzászólásáraNálam nagy bajt csinált a granstar tavaly,igaz durumban.
De akkor volt egy kis koktélozás is a dologban.......
Búzának a levél végei el kezdtek sárgulni, levélfoltosság. Mekkora gondot fog okozni? Igazából csak a zászlóslevél megjelenésekor akartam először gombaölőzni.
Jelenleg térdig érő, erős búzában nagy gondot okozhat a kettő, néhol 4 leveles napraforgó árvakelés?
Válasz .Szabi. #12198. hozzászólásáraPontosan a nevét nem tudom, Francia fajta. Volt tapadó és 3 kg pétisó. Korábban nem szoktam Nitrogént adni, de a Granstar papírján volt hogy adható hozzá. Kipróbáltam, de lehet hogy ráfáztam?!
Válasz molnar zsolt_5915 #12197. hozzászólásáraMikyen fajra buza, és mi volt még a tankkeverékben?
Két hete Granstar sx-el fújtam az őszi búzát. Most nézem, hogy nem az a szép zöld, sőt ahol átfedés volt a szórásban ott egészen "szép" világos zöld. Szerintetek kiheveri, vagy valamit tudtok ajánlani?
Válasz kori01 #12195. hozzászólására5
karbamidból mennyi kilót lehet adni levéltrágyázáshoz amit elbir?
Válasz szanberg #12190. hozzászólásáraJó gép ez tényleg csak idénre vettem meg a monosemet.. és hát ez a verzió nagyon nem 1 árban van a monosemmel...
Aztán végül is a monosemet is át lehet szerelni 45-re... csak fél nap mondjuk :)
Válasz szanberg #12190. hozzászólásáraIlyen gép se kéne, csak az van a videóban, hogy napokba telik mire beállítja
Válasz szanberg #12188. hozzászólásáraFantasztikus gépek...a régi NT kocsis vasak vetési pontossága még mindig élvonalbeli. Az szinte a magárokban engedte el a magot, max 7cm-ről ejtette. 10km/h-nál pontosabb volt mint a talkumos JD vetőgép. A felett pláne.
Válasz szanberg #12188. hozzászólásáraMásodik optimát koptatom, HDkocsi,10g.s tartály,feltöltőcsiga mechanikus hajtás,GPS automata kormánnyal jó szerkezet.Csapágyilag lehet költeni rá,de 50-80 ezerből megvan az évi felkészités.Márkás csapágyat nem érdemes beletenni úgy is elszállnak a műtrágyátol,és a földtől.
Egyébként használtgépek piacán,számámra érthetetlen okok miatt,megjelentek a V.Thermo stár-vetőgépek,miaz oka,hogy a 2-3szezont futott gépektől kezdenek megválni a parasztok?Az okot sejtem,a kopások felújitására 1 jó állapotú monosem
árát ra lehet költeni!Elgondolkodtató!
Válasz borda77 (Joe) #12185. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=XQ_wsXKSSiw
nézd meg mennyire széleskörűen belőhető a téma!
Rettenetes precíz egy gépezet, kár, hogy nagyban nincsen ilyen
Mi szemenkèntivel vetjük a 76,2 távot megfelezve és ez jött be a legjobban.
Válasz borda77 (Joe) #12185. hozzászólásárahttp://hu.kverneland.com/Kverneland-Vetestechnika/Szemenkenti-vetogepek/Szemenkenti-vetogepek/Kverneland-Optima-V
Válasz borda77 (Joe) #12185. hozzászólásáraKVerni V
Válasz borda77 (Joe) #12184. hozzászólásáraIsmerősöm vett tavaly egy Kverneland Optimát, az új elektromos hajtású vetőegységgel szerelt verziót, van gps auto kormány sorelzárás minden rajta, naggyon precíz és pontos gép igaz 9-10-től nemkell gyorsabban vetni vele mert akkor már nem annyira az mint pl egy monosem sem.
Lényeg, hogy neki az a verzió van ahol hidraulikusan összetudja húzatni 45centis sortávra a vetőgépet, így vetett szóját is meg repcét is és pár perc alatt áttudsz állni a vetőgéppel. Ez ami kell neked én azt mondom!
Válasz borda77 (Joe) #12184. hozzászólásáraszázévenkénti = szemenkéntivel
Válasz pluto86 #12181. hozzászólásáranekem is a 45 cm a legszimpibb csak nem tudom megoldani BÁR egyre többet nyomják 75-re csak abból kellene topot találni ami tolerálja a legjobban...
Az új mg magazinban volt a bolyi vagy dalmandi agromókus... Ők a simát gabonásat 350ezerrel vetik már csak a szemenkéntit megy 250ezerrel... ki is hangsúlyozta a vetőmagosok 45-50 ezres ajánlásával ellentétben...
Idén azt látom aki felénk 50 ezer körül vetett szántottba annak már régen felnyurgult vékony egyszálasan... Én lazítottba vetettem ősszel 35 körül most kb 20-25 van belőle és vastag a szára és látom amellett hogy tök szárazság van sokkal többet hoz oldalról ami a lényeg....
Amit viszont még jobbnak látnék hogy lazítottba százévenkéntivel!!! Az lehet a legprecízebb, csak tényleg azt látnám már hogy melyik az a hibrid(ek) amik nagyon jól tolerálják szárazságban is a 75cm-t.
Lemaradt
Arsenal 50cm
Válasz szanberg #12179. hozzászólásáraFeco. anno azt mondta ő monsantokat nyom 75 cm-re... kíváncsi lennék tényleg melyikek a legjobbak 75-re...
A Pioneer-ek mintha sűrűbb levelesebbek lennének alul a kws-hez képest, illetve amolyan karácsonyfásabb, több az oldalhajtás kezdemény szerintem rajta, bár lehet hogy csak átver a látvány, mert ezek ugye Maximus törpe hibridek és nem lesznek olyan hosszúak, a Gordon most tökig ér már, nem adja vissza a fotó.
Egyre kíváncsibb vagyok mit fognak mutatni fajtánként, régen volt repcénk és akkor is csak amolyan vetettük mert kell de nem figyeltünk rá, most meg ráfeküdtem keményebben, érdekel végig tenyészidőben mikor mi történik velük mi az esetleges előny/hátrány ésatöbbi. A Gordont a 76centis királynak mondta a promóter, apioneer-re a legtöbb gazda azt mondja, hogy már ott elbaxtam, hogy ezektől vettem magot, illetve a 76centivel is, node majd meglátjuk a végén.
Talajok között is van különbség meg domborzatban is, jó kis konklúziót levonós téma lesz ez.
Válasz borda77 (Joe) #12163. hozzászólásáraNa lőttem pár képet a KWS Gordonról. Előrébb jár mint a piók tényleg, de azért annyira nem virít, itt-ott kezd sárgulni a feje elszórva, viszont mostmár gondolom nem sok kell neki.
és egy fotó az egyik búzánkról, csütörtökön kapott 150liter nitrosolt töményen, picit látni rajta, hogy csípett de nem vészes, sima 04-es légbeszívásossal ment ki.
Válasz borda77 (Joe) #12174. hozzászólásáraNem a jó öreg M.F. nél???
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #12173. hozzászólásáraSzép..eddig 270 heki volt, mit egybe arattam a legnagyobb. De ez üti rendesen
Válasz bobo77 #12168. hozzászólásáraLátszik rajta a széles sorköz
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #12173. hozzászólásáraez gondolom az enyingi zrt földjei voltak.. azok ilyen nagyok.
Válasz gazda001 #12172. hozzászólásáraEzt se eldugott vadfődekbe csinálták!https://www.agroinform.hu/gepeszet/uj-vilagrekord-magyarorszagon-50205-hektart-sikerult-24-ora-alatt-elvetni-kepek-32458-001 :)
Válasz borda77 (Joe) #12171. hozzászólásáraZRT-nek van felénk ekkora
maszeknak nemigen
Válasz 6620 #12170. hozzászólásáraEkkora táblát felénk álmodni sem lehet egyben :(((
Válasz borda77 (Joe) #12164. hozzászólására85 heki repce
Válasz gazda001 #12165. hozzászólásáraAz egyik fajta később kezdet virágozni?ezt lehet látni a fotón is!
Válasz bobo77 #12136. hozzászólásáraAzt elfelejtettem irni hogy ez is 76 cm es vetés
Válasz borda77 (Joe) #12166. hozzászólásáraHát igen enyém is nyomja rendesen, meg rugdossa lefele főleg az oldalhajtásokról, nem vagyok tőled messze, esőt talán hétfő-szerda körül ígér. Bár ez az ígéret kb. a 4-5. jóslat sotanában, remélem ez bejön már neki. Az ígért hideg viszont a napraforgónak, kukoricának nemigen lesz jó....
Válasz gazda001 #12165. hozzászólásárahát felénk itt barátin már kivirágoztak rendesen... Csak csapi kellene az meg nincsen rohadna meg!!!