Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz sydny #11869. hozzászólásáraÜdv. Kérdezz rá Dr Zsom Eszternél , zsom.eszter@t-online.hu. vagy 30-232-0154. Szíriusz Trade Bt.
Ők a kizárólagos képviselői a német cégnek.
Válasz Őstermelő #11876. hozzászólásáramiért sok? Van rovarölő van regulátor van egy kis bór meg keserűsó... ennyi 2 vegyszer a másik kettő szenteltvíz :)))
Még csak a szélen láttam imitt amott néha 1-1 szemet.. de én a péntek szombatot céloztam meg, amúgy sem lehetne 30 mm-r eső után előbb menni...
Üdvözletem!
Mai képek: Kiskunhalas és Jánoshalma között ilyen a repec. Ilyen fejlettségnél és most hogy 20-21 fok van, mehet a tavaszi szárszilárdító, oldalelágazásokat gerjesztő regulátoros kezelés. A fő szár növekedésének a kezdetén van, 4-5 cm magas. Ha van kakaó, meg meleg, pillanatok alatt szárba szökken. Aztán ha nem lesz eső, a virágzása is előrébb jöhet.
Válasz borda77 (Joe) #11864. hozzászólásáraPermetezés után nyomassál ki legalább egy fél tartály vizet mert kirakódhat a csövek belsejére. Ha utána mást fújsz az is jó csak ne keserűsós munka után tedd le hetekre a gépet mert utána gyakran fognak dugulni a szórófejek.
Kérdeznék tőletek! Keserűsó az jól oldódik? Tennék a permetezésekhez búza és repcéhez 5kg-ot alkalmanként azt kérdezném fel kell e előtte oldani vagy mehet a tartályba a regulátorral rovarölővel...???
Válasz gyorfy10 #11852. hozzászólásáraTegnap voltunk kiszórtuk a műtrágyát a búzára, elképesztő mennyiségű apró szárnyas rovar-t láttam, azt hittem rosszul látok^^ kicsit korainak találtam, nem tudom mi volt muslinca méretű de felhő szerűen repültek!
Válasz szanberg #11841. hozzászólásáraAkkor neked jól sikerült. Nekem mostanáig is tiszta gyommentes a parcella, de négyzetméterenként kb 2-3 repce maradt normálos állapotban és 25-30 tő /élő gyökér/ amit a szarvasok leharapgáltak és nem bír elindulni. Némelyiken van gombostüfejnyi hajtás, de hogy mit várhatok, azt nem tudom. Szerdáig eldöntöm mi lessz a vége, lehet hogy direktbe rávetek árpát ha a szolgáltató időben végez máshol. Meg még konzultálok a növényvédőszer forgalmazóval, lenne-e a Butisan Command párosnak negatív hatása direktbe elvetett árpára.
Válasz Sk Laci #11840. hozzászólásáraHolnap elkezdjük sorközművelni a repcéket, ugye 76 centire vannak itt vetve nekem.
Igen jól sikerült az őszi alap gyomírtás, de itt-ott egy-egy tő dudva vagy kalászos árvakelés forgóban foltokban akad így most ha meghúzzuk még taposási kár sincsen szinte, ami meg van sorközt gyom azt kiviszi, nem szeretnék állományban gyomírtani, így szerintem kitudom bekkelni ezt a kérdést
Válasz hallássérült mg.munkás #11835. hozzászólásáraNem viszi, ezek ősztől megerősödtek, és csak szemre megtekeri pár napra. Májd átnövi a repce, de sok táplálékot elvisznek. Ha van a repcében ragadósgalaj, mácsonya, vagy kamilafélék akkor mindenképen fújd le Galerával.
25135 hozzászólás
Üdv!
Nurell d-nek hány nap a tartamhása?
Előre is köszönöm!
Válasz Peti1230 #11883. hozzászólásáraKalászosokra..
Szárcsökkentőt és a rezet mikor érdemes kifújni?
1-2 nódusz között... Április első hete?
Válasz Peti1230 #11880. hozzászólásáraÜdv. Félreértettem, én a keserűsóra írtam hogy mehet nitrogénnel. Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem.
Válasz sydny #11869. hozzászólásáraÜdv. Kérdezz rá Dr Zsom Eszternél , zsom.eszter@t-online.hu. vagy 30-232-0154. Szíriusz Trade Bt.
Ők a kizárólagos képviselői a német cégnek.
Válasz Pintér Zoltán #11879. hozzászólásáraNitrogén és levéltrágya egybe?
Ha mondjuk 100 liter nitrosolhoz hozáteszünk 2 liter bórt és kinyomjuk nitrosol fúvókákkal.. abból szerintem nem sok bórt lát a növény....
Válasz norbi08 #11867. hozzászólásáraIgen.
Válasz Őstermelő #11876. hozzászólásáramiért sok? Van rovarölő van regulátor van egy kis bór meg keserűsó... ennyi 2 vegyszer a másik kettő szenteltvíz :)))
Még csak a szélen láttam imitt amott néha 1-1 szemet.. de én a péntek szombatot céloztam meg, amúgy sem lehetne 30 mm-r eső után előbb menni...
Válasz Őstermelő #11874. hozzászólásáraRovar: Cyren + rapid Cs
Regulátor: tebuconazol 250
Keserűsó, bór
Válasz borda77 (Joe) #11875. hozzászólásáraNem sok ez igy egybe?
És ezekböl mennyit teszel?
Györ-Sopron-ban van már szárormányos?(mikor fujod)
Válasz Őstermelő #11874. hozzászólásáranurelle, caramba,polybor extra keserűsó...
Ki milyen vegyszer konbinációval megy a repcére?
(rovarölő. gomba. lombtrágya)
Válasz deflektorosokk #11871. hozzászólásáraSzerintem nem hogy mehet, hanem már rá kellett volna tenni egy héttel ezelőtt.
Megjelentek az ormányosok, erre a repcére mehet már a regulátor hogy ne kelljen kétszer rámenni?
0,8 literrel?
Üdvözletem!
Mai képek: Kiskunhalas és Jánoshalma között ilyen a repec. Ilyen fejlettségnél és most hogy 20-21 fok van, mehet a tavaszi szárszilárdító, oldalelágazásokat gerjesztő regulátoros kezelés. A fő szár növekedésének a kezdetén van, 4-5 cm magas. Ha van kakaó, meg meleg, pillanatok alatt szárba szökken. Aztán ha nem lesz eső, a virágzása is előrébb jöhet.
Üdv, deflektorosokk
Válasz sydny #11869. hozzászólásáraÉn a kitenél vettem.. gondolom felétek is van
Segítséget kérek! Hol tudok vásárolni K+s Epso-topot 25kg-os kiszerelésben Békés megyében vagy a közelében?
Válasz norbi08 #11867. hozzászólásáraPersze!
Válasz Pintér Zoltán #11863. hozzászólásáraÜdv. Nitrogén levéltrágyával együtt ki lehet juttatni?
Válasz 4964 #11865. hozzászólásáraKöszi szépen a tippet így teszek!!!
Válasz borda77 (Joe) #11864. hozzászólásáraPermetezés után nyomassál ki legalább egy fél tartály vizet mert kirakódhat a csövek belsejére. Ha utána mást fújsz az is jó csak ne keserűsós munka után tedd le hetekre a gépet mert utána gyakran fognak dugulni a szórófejek.
Válasz Pintér Zoltán #11863. hozzászólásáraja enyém is az a német... köszi!!!
Válasz borda77 (Joe) #11861. hozzászólásáraÜdv. Én Epso-Top-t használok,tökéletesen vízoldható,maradék nélkül.
Évek óta.
Válasz borda77 (Joe) #11861. hozzászólásáraÉn évek óta használok, vegyszer bemósóba rakom, tökéletesen oldódik, kali-t használok, 10kg/ha.
Kérdeznék tőletek! Keserűsó az jól oldódik? Tennék a permetezésekhez búza és repcéhez 5kg-ot alkalmanként azt kérdezném fel kell e előtte oldani vagy mehet a tartályba a regulátorral rovarölővel...???
Köszönöm a választ!
ma fényképeztem repcém...
Még a sárga tálba semmi és nem is találtam szemmel sem... de a héten tuti megjönnek a dögök ha ilyen meleg lesz.
Válasz blink #11856. hozzászólásárajó ez ennél több tőszám 1db-al sem kell és már szépen meg is indult...
Válasz Matyi50 #11857. hozzászólásáraKíváncsi vagyok mi lesz belőle? Nem bánnám ha harmadik próbálkozás repcéből valami haszon is lenne.
Válasz blink #11856. hozzászólására nagyon szép!
Válasz blink #11854. hozzászólására
meg kapott még 200 l nitrosolt is caramba után
Válasz blink #11854. hozzászólásáraRendben akkor jövő hétre betervezem én is!
Köszönöm!
Válasz gyorfy10 #11852. hozzászólásáraKb. ekkorára toltam ki tegnap.
Válasz gyorfy10 #11852. hozzászólásáraTegnap voltunk kiszórtuk a műtrágyát a búzára, elképesztő mennyiségű apró szárnyas rovar-t láttam, azt hittem rosszul látok^^ kicsit korainak találtam, nem tudom mi volt muslinca méretű de felhő szerűen repültek!
Szerintetek még várjak a Caramba Turbóval? Rovar még nincs :)
Ui.: bocsi a képekért nem tudtam elforgatni
Válasz Dávid8431 #11849. hozzászólásáraJa bocsi az a búzára ment
Válasz szanberg #11841. hozzászólásáraAkkor neked jól sikerült. Nekem mostanáig is tiszta gyommentes a parcella, de négyzetméterenként kb 2-3 repce maradt normálos állapotban és 25-30 tő /élő gyökér/ amit a szarvasok leharapgáltak és nem bír elindulni. Némelyiken van gombostüfejnyi hajtás, de hogy mit várhatok, azt nem tudom. Szerdáig eldöntöm mi lessz a vége, lehet hogy direktbe rávetek árpát ha a szolgáltató időben végez máshol. Meg még konzultálok a növényvédőszer forgalmazóval, lenne-e a Butisan Command párosnak negatív hatása direktbe elvetett árpára.
CYcocelnek van engedélye repcére?
Ma gomba rovar cycocel!115 ha letudva,jöhet az eső!
deflektorosokk küldesz nekem tálat?
75cm-ről dobhatnátok fel képeket!
Válasz sixx #11844. hozzászólásáranálunk még mindig nincsen... majd jövő héten...eső után jön a felmelegedés aztán berobbannak...
Néhány kép a mai rovarölős kezelésről.
Békéscsabán tegnap így nézett ki a repce. Szárormányost még nem fogott a tál.
Válasz szanberg #11841. hozzászólásáraKépet kaphatunk róla?
Válasz Sk Laci #11840. hozzászólásáraHolnap elkezdjük sorközművelni a repcéket, ugye 76 centire vannak itt vetve nekem.
Igen jól sikerült az őszi alap gyomírtás, de itt-ott egy-egy tő dudva vagy kalászos árvakelés forgóban foltokban akad így most ha meghúzzuk még taposási kár sincsen szinte, ami meg van sorközt gyom azt kiviszi, nem szeretnék állományban gyomírtani, így szerintem kitudom bekkelni ezt a kérdést
Válasz hallássérült mg.munkás #11835. hozzászólásáraNem viszi, ezek ősztől megerősödtek, és csak szemre megtekeri pár napra. Májd átnövi a repce, de sok táplálékot elvisznek. Ha van a repcében ragadósgalaj, mácsonya, vagy kamilafélék akkor mindenképen fújd le Galerával.
Válasz gabi781130 #11829. hozzászólásáraSzép az árú lesz is vagy 35 forint megint aratásra! Csak így tovább!
Válasz Devyd #11834. hozzászólásáraMa szerettem volna fújdi, de reggelre -1 volt, napközban borús, szeles, 10 fok körüli, úgy hogy elmaradt.....
Válasz hallássérült mg.munkás #11835. hozzászólásáraNem igazán!
Számod ird már le lécci