Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A kérdésem az lenne hogy őszi búzára 280-300kg/ha pétisót ki hogy szórná ki egyben februrár közepe-végén vagy osztva?
Csak a termésmennyiség számít minőséget nem szeretnék javítani vele így én egyben gondoltam kiszórni,csak az a kérdés hogy hogy hasznosul a legjobban?
Üdv mindenkinek! Nem egészen ide kapcsolódik a kérésem. Méhészkedem és repcére lepakolóhelyet keresek Csongrád vagy Békés megyében, természetesen mézért cserébe. Aki tud ebben segíteni, kérem jelezze itt vagy a nata19890208@gmail.com címen. Előre is köszönöm.
üdv! tanácsot szeretnék kérni, jelenleg így néz ki a repcém. Nem sokkal több mint 1 hónapja kapott 1L/ha-os caramba turbot szépen le is feküdt tőle de most kezd felkelni és csak csak akad fómás levél is rajt..szerintetek érdemes lenne lefújni még egy regulátorral? és ha igen milyennel?
Válasz blink #9984. hozzászólásáraNincs vele baj, csak szebbet vártam eme hibrid fajtától. A kws gordon sokkal szebb. Na de ne legyen az ember maximalista:-)
Válasz Netparaszt #9973. hozzászólásáraTee nem a mostani hanem az elővetemény vegyszerezése üt vissza
(ha ehez a technológiához nyúlok akkor már tavasszal is figyelni kell erre de legjobb már most átgondolni és lepapírozni magadnak mindent!)
Válasz decsi #9966. hozzászólásáraAlsó levél nálam is ilyen, már dobálja le szépen, lehet foszfor hiány, vagy bór hiány. Nekem elsősorban ott ilyen ahol átmenetileg megált a víz ésssabann száradt a talaj a nagy esők után. Én nem aggódok miatta, kapott caramba turbót, route-al, a gyökérnyak olyan vastag mint a hüvelykujjam, és a közepe haragos zöldben fodrozódik, sztem ez nem nagy gond.
Válasz koromb #9958. hozzászólásáraMegnéztem képeket a phomáról de nem egyezik az én levéltüneteimmel! Szerintem a brasan a ludas. vetés után négy nappal fújtam igaz csont száraz volt a föld nem hiszem hogy megcsírázott a mag. Utánna jött 30 mm eső és kibúlt a repce csak szenvedett a két sziklevél is károsodott. pedig a technológia: Lazítás után tárcsa 3 mázsa YARA , Vetőmag LG arsenal, atenzo, dkc exstorm. Előtte utánna henger. Lövésem nincs mi történt.
Megcsináltuk a kezelést , volt benne select super és route is. A kezelés után egy két reggel volt nálunk -1 de utánna jó volt az idő. Hát nem tudom még hogy hogyan sikerült mivel elég sok más dolgom volt eddig :) és megmondom őszintén most hétvégén szeretnék ránézni. Majd megírom milyen hogy látni e valamit. Amugy kapott brasant vetés után amelyet be is mosott vagy 20mm csapadék de valahogy nem sikerült tökéletesen a pre kezelés. Az állomány sztem siralmas sokkal jobbnak kellene lennie. Több helyen a levélen sárgás foltok vannak amik valószínű a felverődött brasan fitotoxicitás. A kelés se volt egyöntetű. Egyelőre kudarc
Minden egyes ilyen gombaölő hatóanyag (triazolok) amellett hogy hatékony bizonyos gombabetegségek ellen, a kétszikű növényekre (pl. repce) olyan hatással van, hogy beleavatkozik azok hormonháztartásába. Ennek hatására a növény egy ideig elfelejt hosszanti irányban nőni, de cserébe a gyökér növekedése/erősödése nem áll le. A tebukonazol (a Folicur Solo hatóanyaga) volt az egyik első ilyen hatóanyag, amivel a repce őszi szárbaindulását meg tudták akadályozni és cserébe a gyökérzet megerősödésével a növények télállósága is fokozódott. Ököl szabály: anyiszor 1 deci/ha ahány levele van a repcének, max 1,0 liter/ha. Ja és nem árt ha fagymentes idő van, pl. ma igen jó idő volt egy ilyen kezelésre, de lehet hogy még holnap is belefér. Jövő héten már tuti késő lesz.
Válasz bendix #9942. hozzászólásáraSajnos mi is hasonló problémával szembesültünk,
de a carambat nem javasolták pont a fejletlenség
miatt.Szintén CL-es, a hagyományosakat nem győzik visszafogni.
Egy részére tettünk ki amargerolt, 15 Ha pedig
fertiactylt kapott. Lehet, kár volt kihagyni a
carambat!?
Tudnál betenni képeket az állományról?
Válasz bendix #9942. hozzászólásáraElsőre a gyomirtóra gondoltam, de látva a leveleket sztem az kizárható, főleg úgy, hogy nem minden növényen jelentkezett a tünet.
Válasz kukaccsosz #9941. hozzászólásáraA levéltünetek egyértelműen a phomát mutatják.
A dologhoz hozzátartozik, hogy CL-hibrid, 2 hete lett kezelve 2 l/ha Cleratoppal.
25125 hozzászólás
A kérdésem az lenne hogy őszi búzára 280-300kg/ha pétisót ki hogy szórná ki egyben februrár közepe-végén vagy osztva?
Csak a termésmennyiség számít minőséget nem szeretnék javítani vele így én egyben gondoltam kiszórni,csak az a kérdés hogy hogy hasznosul a legjobban?
Üdv mindenkinek! Nem egészen ide kapcsolódik a kérésem. Méhészkedem és repcére lepakolóhelyet keresek Csongrád vagy Békés megyében, természetesen mézért cserébe. Aki tud ebben segíteni, kérem jelezze itt vagy a nata19890208@gmail.com címen. Előre is köszönöm.
Válasz blink #9988. hozzászólásáraLegyen mindkettőböl mind nekem, bár én jobban örülnék ha mind olyan szép bokros lenne, az már félsiker
Ma láttam golfpálya sűrűségű, 18-20 cm-es búzákat. Ezekből mi lesz tavaszra? Én rendesen paráznék, ha ilyen állományom lenne.
Válasz Tekky #9985. hozzászólásáraA Hibrid"Rock nem jobb?
üdv! tanácsot szeretnék kérni, jelenleg így néz ki a repcém. Nem sokkal több mint 1 hónapja kapott 1L/ha-os caramba turbot szépen le is feküdt tőle de most kezd felkelni és csak csak akad fómás levél is rajt..szerintetek érdemes lenne lefújni még egy regulátorral? és ha igen milyennel?
Válasz blink #9984. hozzászólásáraNincs vele baj, csak szebbet vártam eme hibrid fajtától. A kws gordon sokkal szebb. Na de ne legyen az ember maximalista:-)
Válasz Tekky #9979. hozzászólásáraMi a gond vele? Mert a képen nem látszik.
Válasz Ferror #9982. hozzászólásáraNa nee
annyira dícséritek a búza vetést műtr.szóróval, tessék egy kis repce is
Válasz Netparaszt #9974. hozzászólásáraAz árvakelés csodái:-)
Válasz bobo77 #9976. hozzászólására
SY Saveo. Szép, de nem az igazi.
Válasz Netparaszt #9973. hozzászólásáraTee nem a mostani hanem az elővetemény vegyszerezése üt vissza
(ha ehez a technológiához nyúlok akkor már tavasszal is figyelni kell erre de legjobb már most átgondolni és lepapírozni magadnak mindent!)
Válasz bobo77 #9976. hozzászólásáraSomogyvár nál én is láttam ilyent....de az mustár volt
Válasz Netparaszt #9974. hozzászólásáraMester közelről vagy távolról láttad?Nem mustár volt?
Válasz koromb #9950. hozzászólásáraKoromb!
Csináltam pár képet a repcéről:
Ahogy járom az országot, több helyen láttam az útról már repcét virágozni. Tényleg jól láthattam?
Válasz Pilátus #9967. hozzászólására Vetés után is szoktak szántani? Nekem úgy tűnik a hozzászólásokból, hogy a preemergens okozta a problémát...
Válasz gazda001 #9970. hozzászólásáraNem az én táblámból szedtem,de úgy láttam én is hogy a laposabb részek ilyen.
Válasz gazda001 #9970. hozzászólására"lassabban"-t akartam bocs
Válasz decsi #9966. hozzászólásáraAlsó levél nálam is ilyen, már dobálja le szépen, lehet foszfor hiány, vagy bór hiány. Nekem elsősorban ott ilyen ahol átmenetileg megált a víz ésssabann száradt a talaj a nagy esők után. Én nem aggódok miatta, kapott caramba turbót, route-al, a gyökérnyak olyan vastag mint a hüvelykujjam, és a közepe haragos zöldben fodrozódik, sztem ez nem nagy gond.
Válasz decsi #9966. hozzászólásárasok volt a szármaradvány? én N hiányra tippelnék. lehet Pentozán hatás.
Október 9. vetés Merle
Október 10. vetés Marsal
Válasz Gabee #9961. hozzászólásáraJaa talán szántani kellene és akkor a vegyszer utóhatással sem lenne gond
Válasz Gabee #9961. hozzászólásáraSzerintem is a brasan lesz a bűnös, legalább is benne van a dologba.
A granstarnak nincs utóhatása repcére.
Lennox okt 4.én vetve
Válasz cimbike. #9962. hozzászólásáraBúza volt és granstar!
Válasz Gabee #9961. hozzászólásáraElovetemeny gyomirtoja?
Válasz koromb #9958. hozzászólásáraMegnéztem képeket a phomáról de nem egyezik az én levéltüneteimmel! Szerintem a brasan a ludas. vetés után négy nappal fújtam igaz csont száraz volt a föld nem hiszem hogy megcsírázott a mag. Utánna jött 30 mm eső és kibúlt a repce csak szenvedett a két sziklevél is károsodott. pedig a technológia: Lazítás után tárcsa 3 mázsa YARA , Vetőmag LG arsenal, atenzo, dkc exstorm. Előtte utánna henger. Lövésem nincs mi történt.
Válasz koromb #9959. hozzászólásáraA képeket beillesztetted? Nem elég feltölteni be is kell illeszteni
Válasz koromb #9958. hozzászólásáraLemaradtak a képek! Lehet hogy túl nagyok?
Válasz Gabee #9955. hozzászólásáraGabee! Segítség képpen két kép a Fómáról (Phoma lingam=Leptosphaeria maculans)
Válasz Wilde #9954. hozzászólására
Válasz Gabee #9955. hozzászólásáraA levélen a sárga foltok lehet hogy Phoma lingam tünetek, mi is így jártunk idén a repcével!
Koromb:
Megcsináltuk a kezelést , volt benne select super és route is. A kezelés után egy két reggel volt nálunk -1 de utánna jó volt az idő. Hát nem tudom még hogy hogyan sikerült mivel elég sok más dolgom volt eddig :) és megmondom őszintén most hétvégén szeretnék ránézni. Majd megírom milyen hogy látni e valamit. Amugy kapott brasant vetés után amelyet be is mosott vagy 20mm csapadék de valahogy nem sikerült tökéletesen a pre kezelés. Az állomány sztem siralmas sokkal jobbnak kellene lennie. Több helyen a levélen sárgás foltok vannak amik valószínű a felverődött brasan fitotoxicitás. A kelés se volt egyöntetű. Egyelőre kudarc
Ilyen,
Válasz koromb #9949. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Gabee #9924. hozzászólásáraTisztelt Gabee!
Sikerült a kezelés? Az időjárás kivételesen kedvezően alakult. (Lehet hogy még átkozni fogjuk ezt a meleg novembert?)
Üdv, koromb
Válasz kukaccsosz #9931. hozzászólásáraKukaccsosz!
Gyönyörű állomány! Gratula!
koromb
Válasz bendix #9945. hozzászólásáraBendix!
Sikerült képet csinálni? Nagyon kiváncsi volnék rá, ugyanis én még az idén nem nagyon találkoztam ilyen tünetekkel. (Lehet rosz helyeken kerestem )
Üdv, koromb
Válasz Czanik Sanyi #9946. hozzászólásáraTisztelt Czanik Sanyi!
Minden egyes ilyen gombaölő hatóanyag (triazolok) amellett hogy hatékony bizonyos gombabetegségek ellen, a kétszikű növényekre (pl. repce) olyan hatással van, hogy beleavatkozik azok hormonháztartásába. Ennek hatására a növény egy ideig elfelejt hosszanti irányban nőni, de cserébe a gyökér növekedése/erősödése nem áll le. A tebukonazol (a Folicur Solo hatóanyaga) volt az egyik első ilyen hatóanyag, amivel a repce őszi szárbaindulását meg tudták akadályozni és cserébe a gyökérzet megerősödésével a növények télállósága is fokozódott. Ököl szabály: anyiszor 1 deci/ha ahány levele van a repcének, max 1,0 liter/ha. Ja és nem árt ha fagymentes idő van, pl. ma igen jó idő volt egy ilyen kezelésre, de lehet hogy még holnap is belefér. Jövő héten már tuti késő lesz.
Üdv, koromb.
Válasz blink #9939. hozzászólásáraMilyen tapasztalataid vannak a lennox-szal?
Őszi búza.Vetés idő- okt. 1
Őszi árpa.Vetés idő- szep.30
Folicur Solo gyökér erősödést is segíti? Tavasszal vagy ősszel érdemes?
Válasz szalayb0511 #9944. hozzászólásáraHolnap tudok csinálni képet. Sajnos elég későn kelt csak ki nekünk, most átlag 4-6 leveles állapotban van.
Válasz bendix #9942. hozzászólásáraSajnos mi is hasonló problémával szembesültünk,
de a carambat nem javasolták pont a fejletlenség
miatt.Szintén CL-es, a hagyományosakat nem győzik visszafogni.
Egy részére tettünk ki amargerolt, 15 Ha pedig
fertiactylt kapott. Lehet, kár volt kihagyni a
carambat!?
Tudnál betenni képeket az állományról?
Válasz bendix #9942. hozzászólásáraElsőre a gyomirtóra gondoltam, de látva a leveleket sztem az kizárható, főleg úgy, hogy nem minden növényen jelentkezett a tünet.
Válasz kukaccsosz #9941. hozzászólásáraA levéltünetek egyértelműen a phomát mutatják.
A dologhoz hozzátartozik, hogy CL-hibrid, 2 hete lett kezelve 2 l/ha Cleratoppal.