Válasz ural #9495. hozzászólásáraVolt kemény 3mm. Elkerül minden komoly csapadék idén minket, még a holnapi és szombati csapadékba bízok. Búza teljes virágzásba van, vagyis koraiak, azoknak sors döntö lenne.
Gazdatársak kérem a véleményeteket. Ma a búzámat megpermeteztem Artea-val. Kb fél óra elteltével egy pici záport kapott, épp hogy a beton az úton nedves lett (kb0,1mmm lehetett). Szerintetek kell e ismételni a permetezést vagy ennyi még nem ártott neki?
Mai életkép sajnos nagy itt a szárazság az elmúlt másfél hónapban nem volt csak 25 mm eső összesen, itt már egy hete semmi nem esett!
Búzánk nem lesz az tuti
Válasz dokeee #9488. hozzászólásáraHolnap átugrok hozzá a legényekkel, itt van a szomszédban Mit mondjak neki megint, néha tényleg túlzásba viszi, és felhuzza az ember idegeit
Válasz .Feco. #9487. hozzászólásáraAzért ezt a féreg Raskót pofánvághatná már valaki, legalább befogná a pofáját.
http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/kisebb-lesz-a-termes-450347
Válasz bendix #9486. hozzászólásáraabból, hogy mi a helyzet az országban búzavonalon, háború van a legnagyobb versenytársaink között, így az árak felfelé várhatóak! Már most sem rossz, és vaószínű aratásra még igazodni fog! Én idénre búzára és repcére jó árakra számítok, a kukorica és a napra még bizonytalanabb...
Válasz .Feco. #9485. hozzászólásáraSajnos már kétszer kellett a gomba ellen védekezni idén..., ez lenne a harmadik kezelés, de kérdéses, hogy a búza ára elbírja-e majd a plusz költséget...
Válasz bendix #9482. hozzászólásárahát nem igazán, az inkább levélbetegségekre jó, vagy inkább arra sem... repcében naprában phoma ellen, meg élettani hatások miatt, de kalászpsban sajnos magában nem jó, a legtöbb betegség ellen már hatástalan... a jó készítményekben több hatóanyagtípusvan, így hatékonyabb az ellenálóbb gombafajokra. ha nem aarsz rá sokat költeni akkor Alert vagy Falkon, de közepes búza már megérdemli a célirányos szereket, szerintem!
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne, hogy a Piktor virágzás után van e értelme kitenni repcében? Nem tudtam eddig csinálni. Bogár miatt meg menni kellene. Nem kapott gombát se semmit még. Köszi
Válasz bendix #9472. hozzászólásáraA csillagok nem csillagosak mostanában. Nálam Csillag és Exotic van egymásmellévetve azonos technológiával. Exoticnak a kalásza szinte dupla akkora! Viszont meglepő, hogy a csillag kevésbé rozsdás . Megjegyzem, Acanto plus+amalgerollal fújtam 2 hete és nem nagyon akaródzik megfogni neki a rozsdát. A vízhiány miatt nem működik a szer jól? Valaki járt így?
Válasz bendix #9472. hozzászólásáraEnnyire "gáz" lenne? A határt szemlélve nem gondolom.... Remélem azért a végére legalább egy átlag termés kijön majd belőle.....
Válasz Szab! #9466. hozzászólásáraFalcon Pro 0,9 dl, keserűsó 8 kg, Rapid CS 0,08 dl, Natur Plasma 3 l, AzoSpeed 10 l nálam semmi problémát nem okozott. Azóta volt 12 l Azospeed és 2 l Amalgerol is, azzal se volt gond.
Lehet az Amalgerol és rovar meg gomba együtt.
Kalászhányás után, virágzásban, van értelme még makro és mezo elemeket kijuttatni?
Falcon+15kg keserűsó+1l amalgerol+0,1 Fendona
A zászlós szélét megpödörte befelé. Olyan most mint amikor a kukorica pipàl. Mi lehetett ebben a koktélban a ludas? A permetezőt 3x kimostam előtte...
Válasz ZT Anti #9459. hozzászólásáraNálunk is alacsony, de N-t kapott bőven. Ez az évjárat ilyen, a gyengébb talajokon felénk szinte mindenhol ez van. Szerencsére a kalász méretekkel nincs nagy gond, még egy erős közepes termés lehet belőle szerintem, a sajátomból kiindulva. Szalmával sok gond nem lesz az biztos.
Válasz Peti1230 #9444. hozzászólásáraSzerintem te raktári söpredéket vetettél, ez üszök azt gondolom. ettől fog a kombájn úgy füstölni (porolni) aratáskor mint ha égne a gép!
25341 hozzászólás
9tonnás búzába milyen gombaölőzési pénzbetolásokat aplikálnátok hm?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9502. hozzászólásáraáhh itt semmi, több mint két hónapja nem volt érékelhető csapadék, 25 mili max de az is 4-5 milinként:DD
Válasz ermike #9490. hozzászólásáraItt meg semmi nem volt nem hogy 25 mili, nagy gond lesz a búzákkal!!!

Válasz ewtoto #9501. hozzászólásáraAzóta már javult a helyzet
16mm-nél tartunk, és még van esély ugyanennyire, vasárnapig
És ott
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9500. hozzászólásáraHát abból, hogy itt is idegesítően körbeesik az eső:D
Válasz ewtoto #9499. hozzászólásáraÁ dehogy... Tolna ény. rész
Amúgy honnan gondoltad??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9496. hozzászólásáraFarmer te itt lax valahol a közelben? Cegléd környékén?
Sopron környékén 13mm esett, és 10C viharos szél.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9494. hozzászólására8 mm
Válasz ural #9495. hozzászólásáraVolt kemény 3mm. Elkerül minden komoly csapadék idén minket, még a holnapi és szombati csapadékba bízok. Búza teljes virágzásba van, vagyis koraiak, azoknak sors döntö lenne.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9494. hozzászólásáraNálatok is esik már ahogy látom nálunk még semmi.
Válasz gazda001 #9493. hozzászólásáraSzakad az eső felétek úgy látom, tele már az edény

Válasz molnar zsolt_5915 #9491. hozzászólásárajó lesz

Válasz molnar zsolt_5915 #9491. hozzászólásáraÉn is így jártam ma este, jó lessz az
Gazdatársak kérem a véleményeteket. Ma a búzámat megpermeteztem Artea-val. Kb fél óra elteltével egy pici záport kapott, épp hogy a beton az úton nedves lett (kb0,1mmm lehetett). Szerintetek kell e ismételni a permetezést vagy ennyi még nem ártott neki?
Mai életkép sajnos nagy itt a szárazság az elmúlt másfél hónapban nem volt csak 25 mm eső összesen, itt már egy hete semmi nem esett!

Búzánk nem lesz az tuti
Moderátor által módosítva: 2015-05-20 21:55:25
Válasz dokeee #9488. hozzászólásáraHolnap átugrok hozzá a legényekkel, itt van a szomszédban
Mit mondjak neki megint, néha tényleg túlzásba viszi, és felhuzza az ember idegeit

Válasz .Feco. #9487. hozzászólásáraAzért ezt a féreg Raskót pofánvághatná már valaki, legalább befogná a pofáját.
http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/kisebb-lesz-a-termes-450347
Válasz bendix #9486. hozzászólásáraabból, hogy mi a helyzet az országban búzavonalon, háború van a legnagyobb versenytársaink között, így az árak felfelé várhatóak! Már most sem rossz, és vaószínű aratásra még igazodni fog! Én idénre búzára és repcére jó árakra számítok, a kukorica és a napra még bizonytalanabb...
Válasz .Feco. #9485. hozzászólásáraSajnos már kétszer kellett a gomba ellen védekezni idén..., ez lenne a harmadik kezelés, de kérdéses, hogy a búza ára elbírja-e majd a plusz költséget...
Válasz bendix #9482. hozzászólásárahát nem igazán, az inkább levélbetegségekre jó, vagy inkább arra sem... repcében naprában phoma ellen, meg élettani hatások miatt, de kalászpsban sajnos magában nem jó, a legtöbb betegség ellen már hatástalan... a jó készítményekben több hatóanyagtípusvan, így hatékonyabb az ellenálóbb gombafajokra. ha nem aarsz rá sokat költeni akkor Alert vagy Falkon, de közepes búza már megérdemli a célirányos szereket, szerintem!
Quebon

Lennox
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne, hogy a Piktor virágzás után van e értelme kitenni repcében? Nem tudtam eddig csinálni. Bogár miatt meg menni kellene. Nem kapott gombát se semmit még. Köszi
Válasz .Feco. #9479. hozzászólásáraEgy sima tebukonazol is megtenné?
Válasz Batka #9480. hozzászólásáramár csak két hétig... magát a hatóanyagot tiltották be szóval...
de amúgy az tényleg jó anyag!
Válasz .Feco. #9479. hozzászólásáraMilstart elvileg most még lehet venni!
Válasz bendix #9478. hozzászólásáraKarbendazim
de mivel ez már nincs, így maradnak a különböző Azol-ok, legelső helyen a Prosaro-val...
Kalászfuzárium ellen mi a legjobb hatóanyag?
Valaki a minap itt hiányolta a fehérítőket,hát előkerültek.
Válasz ZT Anti #9475. hozzászólásáraCsak a csillagnal tobb a kalasz.
Válasz bendix #9472. hozzászólásáraA csillagok nem csillagosak mostanában. Nálam Csillag és Exotic van egymásmellévetve azonos technológiával. Exoticnak a kalásza szinte dupla akkora! Viszont meglepő, hogy a csillag kevésbé rozsdás . Megjegyzem, Acanto plus+amalgerollal fújtam 2 hete és nem nagyon akaródzik megfogni neki a rozsdát. A vízhiány miatt nem működik a szer jól? Valaki járt így?
Válasz bendix #9472. hozzászólásáraEnnyire "gáz" lenne? A határt szemlélve nem gondolom.... Remélem azért a végére legalább egy átlag termés kijön majd belőle.....
Válasz bendix #9472. hozzászólásáraA
z idén nem bántja a sárga rozsda???????
Válasz TYLLA46 #9470. hozzászólásáraGk Csillag? Nem egy világbajnok kalászok...
Válasz .Szabi. #9468. hozzászólásáraSajnos ez az egész országban szinte így van!

Csak rajtunk van víz de rendesen termelőkön!
Tegnap ilyenkor....
Tegnapi határszemle során lőttem,nem tudom mit kapott,mert nem az enyém,de elfogadnám
Válasz Szab! #9466. hozzászólásáraVízhiány
Válasz Szab! #9466. hozzászólásáraFalcon Pro 0,9 dl, keserűsó 8 kg, Rapid CS 0,08 dl, Natur Plasma 3 l, AzoSpeed 10 l nálam semmi problémát nem okozott. Azóta volt 12 l Azospeed és 2 l Amalgerol is, azzal se volt gond.
Lehet az Amalgerol és rovar meg gomba együtt.
Kalászhányás után, virágzásban, van értelme még makro és mezo elemeket kijuttatni?
Falcon+15kg keserűsó+1l amalgerol+0,1 Fendona
A zászlós szélét megpödörte befelé. Olyan most mint amikor a kukorica pipàl. Mi lehetett ebben a koktélban a ludas? A permetezőt 3x kimostam előtte...
Válasz decsi #9430. hozzászólásáraEz nagyon jót mutat decsi
ma fujtam fehéritő miatt a búzát totál megtámadták
Válasz Peti1230 #9462. hozzászólásáraüszög
Válasz Ares 826 #9458. hozzászólásáraHa nem is raktári söpredék, de valóban tavalyi fogott mag!
Lehet tényleg üszök...
Falcon gombaölő szer meddig nem szabad eső jöjön rá?
Válasz ZT Anti #9459. hozzászólásáraNálunk is alacsony, de N-t kapott bőven. Ez az évjárat ilyen, a gyengébb talajokon felénk szinte mindenhol ez van. Szerencsére a kalász méretekkel nincs nagy gond, még egy erős közepes termés lehet belőle szerintem, a sajátomból kiindulva. Szalmával sok gond nem lesz az biztos.
Válasz Netparaszt #9434. hozzászólásáraValószínű a kevés csapadék+a nem sok N hatóanyag miatt alacsony. Melyikből mennyit kapott?
Válasz Peti1230 #9444. hozzászólásáraSzerintem te raktári söpredéket vetettél, ez üszök azt gondolom. ettől fog a kombájn úgy füstölni (porolni) aratáskor mint ha égne a gép!

Válasz Anonimus82 #9456. hozzászólásáraÉn már nem merek mondani semmmit, sok van rajta?
Válasz Anonimus82 #9449. hozzászólására