Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
kb. 1 cipöben járunk 280-at kapott meg 83 mili csapadékot, nem mosódott az ki legalább is az ammónium része nem, az megkötődik. Biztosan volt valmi veszteség de most már én is azt mondom hogy nem sokMost néztem az előrelejzéseket, a köv hétre nem igen ígér csapadékot, utána viszont igen, kb addigra kezd szárolni felénk a búza úgy néztem ma hogy van olyan tábla ami már lassacskán indul, de van ami még bokrosodik, főleg a kuki után vetettek. Mi ha minden jól megy a héten elvetjük a kukit És utána ha tartja továbbra is az esőket én kinyomom a maradékot kb 110-120 kg AN marad minden őszire , repcére is. Repce kapott a rovarral, meg a Jelloval 0,75 l/ha Folicur solot, remélem késlelteti annyira hogy arra is jókor lesz a második adag vetések után. (esők előtt) Ez a terv, aztán majd meglátjuk, ember tervez ISTEN végez.:whistling:}
ha nincsen tiszta homokon a búzád a hatóanyag még ott van. Természetesen valami kimosódás van, de a nagyja ott maradt. Ha 470kg pétit szántál rá miért 270 kg/ha adaggal kezdtél? Én szeméjes nézetem szerint így tettem volna ki: 150 fagyon, 170 második szórásnál. Itt már a hajszálgyökerek rendesen szedik fel a táplálékot a felsö rétegböl, harmadik szórás 150 kg/ha amikor már a kalászfejlödés ott van a második nódusz környékén, de legkésöb a kalász megjelenése elött.
Kérdésem az lenne,hogy beszéltünk róla a pétisót amit a búzára dobtunk 270kg 100mm után lehet ,hogy a kinaiaknál van...de mi még nem szórtuk ki a második adagot.
Aktuális lehet neki?
Amugy vmi nitro maradhatott,mert zöldül rendesen szép!
Illetve érdemes -e kiszórni a maradékot 2részletbe?
130kg most,később még 60-70kg virágzás elött?
Vagy ekkora tételeknél jobb egybe még 200kg-ot és ende.
Mostanában permetezzük ki rá a Cycocellt+wuxal réz top-ot.
nem tudom felétek hogy megyen de itt hajdúban 10en éve tényleg xart ért a tak. búza így hát át lett hülyítve a nép szépen az étkezési búza termelésére!
majd most pár éve csak azt kérdik hol a tak. búza mert csak az kéne nekik!!
had ne mondjam el a véleményemet erre mert tuti ki moderálnák persze joggal!!
2-3000 forinttól sosincs nagyobb árkülönbség közte, és ha az esésszám jó, simán megveszik, kifejezetten jobb piac van rá, mint a malmira. Ott mindig van valami paraméter, aminek húzzák a szájukat...
hát én nem mondom hogy nem számít mert végülis nem mindegy de ha jóval több 10-30q több takarmány van akkor inkább azt választom itt megveszik azt is egy kis példa ha van 50q malmi búzád akkor kapsz érte 50x6050=302500 de ha van 70q takarmány akkor 70x5600=392000 remélem értitek hogy értettem
ÁÁÁÁÁ, kicsit élénk déli szél fújt, abszolut nem fújta el az anyagot, szépen húztam a ködfüggönyt, én arra gondoltam hogy az éjszaka mikor megerősödött a szél (most is fúj szépen) befolyásolta-e a felszívódást, de lehet hogy nagy marhaságot kérdeztem, mert a szél éjfélkor erősödött meg addig meg eltelet több mint 6 óra hossza a permetezéstől Hülye vagyok
A szél szerintem nemsok mindent befolyásolt, ha permetezés közben nem fújt. Gyorsabban felszáradt, de hatóanyagot nemigen fújt el. Remélem nem 100 km/h szél fújt... mert akkor sanszos
Repce lenyomva 5 lityi Jello + 0,75 Folicur solo+ 0,125 Talstar. Éjszaka elég szeles volt utána, mennyi idő ezeknek a felszívódása, az éjszakai szél már nem befolyásolhatott semmit????
Válasz #5521. hozzászólásra
Üdv!
De jó nektek...mi több mint egy hónapja csak az udvaron nézegetjük a gépeket, a héten is esett 9 mm, még meg se pirult a föld teteje, nehogy talajra lehessen menni, tavaly április 20.án vetettünk, most lehet a szántás nem lesz addig elmunkálva...és még szerencsénk is van mert egy négyzetméteren nincs belvíz
Ma le lett nyomva pár hektár búza 1,5l cycocellel+1liter wuxal réz toppal..holnap folytatás.
Van egy gazdaság 250ha búzával,ma nekiállt lenyomni 150kg/ha pétivel.Holnap végeznek is.Előtte egy honapja kb 220liter folyékonyat nyomtak.
Válasz #5508. hozzászólásra
Itt 5 liter alatt felesleges...a vífoltokra meg már most nézzetek egy NZ-ét és időben, nem amikor beton kemény lesz húzassátok meg akár bérbe is
Nálunk is hasonló a gond. Eléggé cuppogós a föld. Remélem már most száradna egy kicsit a föld. Az Amalgerolnak olyan hatása van, hogy már 3 lityi is javít a földön? Bármi más lombtrágya is megteszi? Wuxal Réz Top megy majd keserűsóval ha lehet majd...
A bitop meg a saturnus javító volt rekord termés mellett is. (32-38 közöti sikér), ott inkább akkor volt baj, ha megázott, mert a második esővel az esésszám durván becsökkent.
Tavaly összesen 5 táblában volt Irridium, de csak egy volt, ahol 30 alatt volt a sikér, a többi már jó volt, mivel egybe adtuk el, átszurkáltuk a teljes tárolót, megmondtuk, hogy hol milyen, majd megegyeztünk a malommal, hogy menjen az összes malmiba.
Ha rá lehet menni vessétek be a foltokat tavaszi búzával, magot lehet kapni levágjátok majd agusztusban!!! Ha rábírsz menni rohangáld meg lazítóval, megszellőzik a föld 2-3 napot
utána valamivel munkáld el vagy vesd bele egy diriktvetővel! Nem tudom mi gépparkod van, de valahogy kellene kicsit szellőztetni!
Kinek mi a véleménye arrol hogy mit lehetne kezdeni olyan búzával ami igencsak be sokalt a viztöl!!??? Sajnos felénk sok ilyen van nem áll rajta csak látszik hogy be sárgúlt és le vörösödött!! A viz elmúlóban van de a nyomai még csak most kezdenek mutakozni de napról napra egyre sz -ul néz ki..
Ez közel se biztos (kereslet/kínálat) mondjuk ha itt jó a termés de véletlenül máshol nem kedvez neki az időjárás ott ha nagy az ára akkor itt is lehet jó az ára mint máshol mivel a magyar ár is a külföldi tőzsdétől függ (New York,Chicago,Tokió)
25201 hozzászólás
Kinek mi a véleménye,a Linturt ki lehet e még szorni.A bokrosodáson már tul van a buza és az árpa is???????????????Szakember szerint lehet.
Itt is a március elején kiszórt pétisótól kezd színe lenni a búzának.
Válasz #5548. hozzászólásra
hát itt még a műtrágya sincs kiszórva
Válasz #5544. hozzászólásra
Hát tervek vannak...felénk még sokan a tavaszi árpákat vetik...de a naprának neki kéne állni..
Válasz #5542. hozzászólásra
Köszi!
én pénteken és ma ill. holnap fogom szórni a 2.adagot.
Válasz #5541. hozzászólásra
kb. 1 cipöben járunk 280-at kapott meg 83 mili csapadékot, nem mosódott az ki legalább is az ammónium része nem, az megkötődik. Biztosan volt valmi veszteség de most már én is azt mondom hogy nem sokMost néztem az előrelejzéseket, a köv hétre nem igen ígér csapadékot, utána viszont igen, kb addigra kezd szárolni felénk a búza úgy néztem ma hogy van olyan tábla ami már lassacskán indul, de van ami még bokrosodik, főleg a kuki után vetettek. Mi ha minden jól megy a héten elvetjük a kukit És utána ha tartja továbbra is az esőket én kinyomom a maradékot kb 110-120 kg AN marad minden őszire , repcére is. Repce kapott a rovarral, meg a Jelloval 0,75 l/ha Folicur solot, remélem késlelteti annyira hogy arra is jókor lesz a második adag vetések után. (esők előtt) Ez a terv, aztán majd meglátjuk, ember tervez ISTEN végez.:whistling:}
Válasz #5542. hozzászólásra
még valamit: az utolsó adag pétit próbáld meg közvetlen esö elöt kiadni. Természetesen legjobb ha mindegyiket esö elöt sikerül kitenni.
Válasz #5541. hozzászólásra
ha nincsen tiszta homokon a búzád a hatóanyag még ott van. Természetesen valami kimosódás van, de a nagyja ott maradt. Ha 470kg pétit szántál rá miért 270 kg/ha adaggal kezdtél? Én szeméjes nézetem szerint így tettem volna ki: 150 fagyon, 170 második szórásnál. Itt már a hajszálgyökerek rendesen szedik fel a táplálékot a felsö rétegböl, harmadik szórás 150 kg/ha amikor már a kalászfejlödés ott van a második nódusz környékén, de legkésöb a kalász megjelenése elött.
Kérdésem az lenne,hogy beszéltünk róla a pétisót amit a búzára dobtunk 270kg 100mm után lehet ,hogy a kinaiaknál van...de mi még nem szórtuk ki a második adagot.
Aktuális lehet neki?
Amugy vmi nitro maradhatott,mert zöldül rendesen szép!
Illetve érdemes -e kiszórni a maradékot 2részletbe?
130kg most,később még 60-70kg virágzás elött?
Vagy ekkora tételeknél jobb egybe még 200kg-ot és ende.
Mostanában permetezzük ki rá a Cycocellt+wuxal réz top-ot.
Válasz #5535. hozzászólásra
nem tudom felétek hogy megyen de itt hajdúban 10en éve tényleg xart ért a tak. búza így hát át lett hülyítve a nép szépen az étkezési búza termelésére!
majd most pár éve csak azt kérdik hol a tak. búza mert csak az kéne nekik!!
had ne mondjam el a véleményemet erre mert tuti ki moderálnák persze joggal!!
Válasz #5537. hozzászólásra
Én is hajlok e felé szimplán a dicsöségbl már nem lehet megélni
2-3000 forinttól sosincs nagyobb árkülönbség közte, és ha az esésszám jó, simán megveszik, kifejezetten jobb piac van rá, mint a malmira. Ott mindig van valami paraméter, aminek húzzák a szájukat...
hát én nem mondom hogy nem számít mert végülis nem mindegy de ha jóval több 10-30q több takarmány van akkor inkább azt választom itt megveszik azt is egy kis példa ha van 50q malmi búzád akkor kapsz érte 50x6050=302500 de ha van 70q takarmány akkor 70x5600=392000 remélem értitek hogy értettem
Válasz #5534. hozzászólásra
köszönöm, eső ugyan jött tegnap este de az már 24 óránál is többre volt
Válasz #5533. hozzászólásra
Felénk azt érdekli aki el akarja adni
Itt ha van búza termés akkor nem kell a takarmány búza a kutyának se, még az euros is nyammogva
Válasz #5532. hozzászólásra
a szélnek a hatáshoz semi köze. Az a lényeg hogy ne jöjjön esö míg a vegyszer fel nem szívódik. Általában 1-2 óra.
Válasz #5513. hozzászólásra
jaja ez így van 95q búzánál kit érdekel a sikér
Válasz #5531. hozzászólásra
ÁÁÁÁÁ, kicsit élénk déli szél fújt, abszolut nem fújta el az anyagot, szépen húztam a ködfüggönyt, én arra gondoltam hogy az éjszaka mikor megerősödött a szél (most is fúj szépen) befolyásolta-e a felszívódást, de lehet hogy nagy marhaságot kérdeztem, mert a szél éjfélkor erősödött meg addig meg eltelet több mint 6 óra hossza a permetezéstől Hülye vagyok
Válasz #5527. hozzászólásra
A szél szerintem nemsok mindent befolyásolt, ha permetezés közben nem fújt. Gyorsabban felszáradt, de hatóanyagot nemigen fújt el. Remélem nem 100 km/h szél fújt... mert akkor sanszos
Válasz #5527. hozzászólásra
Erre valaki?
hát, azért valamit csak ért a március elejei fejtrágya, itt a példa:
első kép a szomszéd földje, eddig semmi nem lett rászórva
20méterrel arrább az én földem, 2q MAS március elején
ugyanaz a vetőmag, ugyanakkor vetve ua a vetőgép
Válasz #5517. hozzászólásra
Elszomorító látvány, semmi jóban ne reménykedj ennél a gabonánál. Részvétem.
Válasz #5526. hozzászólásra
Repce lenyomva 5 lityi Jello + 0,75 Folicur solo+ 0,125 Talstar. Éjszaka elég szeles volt utána, mennyi idő ezeknek a felszívódása, az éjszakai szél már nem befolyásolhatott semmit????
Válasz #5524. hozzászólásra
Tegnap sikerült megsüllyedni mtz-vel lemken 2500 primussal.
De összeségébe száraz a föld teteje.
Hamarosan napra vetés.
Válasz #5523. hozzászólásra
Szerintem MAS!
Mi mindig pétisót nyomunk.A talajok néhol savanyuak, meszezünk is.
Válasz #5521. hozzászólásra
Üdv!
De jó nektek...mi több mint egy hónapja csak az udvaron nézegetjük a gépeket, a héten is esett 9 mm, még meg se pirult a föld teteje, nehogy talajra lehessen menni, tavaly április 20.án vetettünk, most lehet a szántás nem lesz addig elmunkálva...és még szerencsénk is van mert egy négyzetméteren nincs belvíz
Ki mire esküszik?
Fejtrágyának szerintetek melyik jobb? Ammónium nitrát, vagy MAS?
Ma le lett nyomva pár hektár búza 1,5l cycocellel+1liter wuxal réz toppal..holnap folytatás.
Van egy gazdaság 250ha búzával,ma nekiállt lenyomni 150kg/ha pétivel.Holnap végeznek is.Előtte egy honapja kb 220liter folyékonyat nyomtak.
Válasz #5508. hozzászólásra
Itt 5 liter alatt felesleges...a vífoltokra meg már most nézzetek egy NZ-ét és időben, nem amikor beton kemény lesz húzassátok meg akár bérbe is
Errefelé ilyen.
Csak a veronika már virágzik benne, de nem lehet még belemenni gyomirtani. Meg egy kicsit megcsípte a hegyét a hideg.
Válasz #5509. hozzászólásra
Nálunk is hasonló a gond. Eléggé cuppogós a föld. Remélem már most száradna egy kicsit a föld. Az Amalgerolnak olyan hatása van, hogy már 3 lityi is javít a földön? Bármi más lombtrágya is megteszi? Wuxal Réz Top megy majd keserűsóval ha lehet majd...
remélem valami búvár fajta
Jafet.
Válasz #5510. hozzászólásra
A bitop meg a saturnus javító volt rekord termés mellett is. (32-38 közöti sikér), ott inkább akkor volt baj, ha megázott, mert a második esővel az esésszám durván becsökkent.
Tavaly összesen 5 táblában volt Irridium, de csak egy volt, ahol 30 alatt volt a sikér, a többi már jó volt, mivel egybe adtuk el, átszurkáltuk a teljes tárolót, megmondtuk, hogy hol milyen, majd megegyeztünk a malommal, hogy menjen az összes malmiba.
Válasz #5513. hozzászólásra
Figyu ha a malom megveszi akkor miért ne, ha tudja azt a 27% sikért az miért baj???????????
Válasz #5510. hozzászólásra
ki a tökömet érdekel 9tonna felett, m1 csak búza formája legyen meg nyomja a súlyt
Válasz #5509. hozzászólásra
De ha a gyökere meg kirohadt akkor már szórhat szerintem bár mit is kampec neki!! Vagy tévedek?????
Válasz #5507. hozzászólásra
Ha rá lehet menni vessétek be a foltokat tavaszi búzával, magot lehet kapni levágjátok majd agusztusban!!! Ha rábírsz menni rohangáld meg lazítóval, megszellőzik a föld 2-3 napot
utána valamivel munkáld el vagy vesd bele egy diriktvetővel! Nem tudom mi gépparkod van, de valahogy kellene kicsit szellőztetni!
Válasz #5502. hozzászólásra
Minőség azért eléri az eurót, azt a 27-es sikért vagy csak takarmány ??????
hát, ha a talaj cuppogóssá, levegőtlenné vált, akkor nem biztos, hogy tudsz vele mit kezdeni, mert egyszerűen megfulladhat!
De ha ezen túl juk, akkor amalgerol, esetleg Strobi-tartalmú gombaölő, lombtrágyák, stb. A lényeg, hogy a stresszből kibillentsd!
3L amargerol
Kinek mi a véleménye arrol hogy mit lehetne kezdeni olyan búzával ami igencsak be sokalt a viztöl!!??? Sajnos felénk sok ilyen van nem áll rajta csak látszik hogy be sárgúlt és le vörösödött!! A viz elmúlóban van de a nyomai még csak most kezdenek mutakozni de napról napra egyre sz -ul néz ki..
Válasz #5502. hozzászólásra
és ezekhez a számokhoz mennyi npk-t raktok ki?
Válasz #5504. hozzászólásra
Ez közel se biztos (kereslet/kínálat) mondjuk ha itt jó a termés de véletlenül máshol nem kedvez neki az időjárás ott ha nagy az ára akkor itt is lehet jó az ára mint máshol mivel a magyar ár is a külföldi tőzsdétől függ (New York,Chicago,Tokió)
Válasz #5503. hozzászólásra
Ha mindenkinek jó termése lesz úgysem lesz ára
Igencsak ránk férne pedig egy jó termésVálasz #5497. hozzászólásra
Válasz #5501. hozzászólásra
Jah, tavaly volt Irridium, az 9,5 tonna volt, pedig elég xarul bokrosodott a tavasszal... Abba szerintem volna még!