Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát az én repcém kb már érett..csörög zörög a becő..nem csak felül alul is...hétvégén átnézzük...aztán meglátjuk...jövö héten mindenképpen szeretném learatatni...desszikálás nélkül..gaz=0
Amugy tegnap álltak bele az árpába...hétfőn sokat desszikáltak,és még fognak is....jövö héten sztem lesznek táblák amik vághatók!
Szelet, esőt, vihart nem tom, hogy bírja, tavaly hál istennek fújás után nem volt egyik sem.
Én ránézésre kevesebb árva kelést láttam, mint aki nem fújt.
Meg itt az Ún. PROFI gazdák fújnak, már több éve, akkor biztos megéri nekik.
jah. hidassal, a márkát ne kérdezd, (elfelejtettem) de a legnagyobb ami a piacon van, 195-ig tolta fel magát, 30m-es kerettel. Elastiq+ valami hatásfokozó együtt 5800/ha+ 4200/ha a permetezés 180 l vízzel tolta/ha. Nem én intéztem hanem 1 nagy gazdához társultunk. Múlt pénteken este volt az akció, akkor még karikára hajtottam a becőt, nem tom ez a qrva meleg mennyire gyorsította meg az érést, ma terveztem megnézni, de jelenleg 36 fok van árnyékban , úgy hgy inkább hűsölök, majd megnézem holnap-holnap után, talán enyhül. A felvásárlók akikkel kapcsolatben vok, mindegyik azt mondta hogy jövő hét első napjaiban térjünk vissza a repcére, mert addig árpa megy vszeg, volt aki ma el is kezdte az árpát vágni. Mit tud az ELASTQ???? neked van tapasztalatod valóban csökkenti a pergést? Szelet, esőt, vihart mennyire állja????? Nekem semmi tapasztalat, csak azt tudom hogy tavaly érésben 3x megázott széllel, és qrva sok kihullott, ezt szeretném idén elkerülni, remélem összejön
Én szipoly ellen rovarölőztem Eforia-val, van már ahol másodszorra mentem rá, legmagasabb dózissal...Végeredmény: Kib..ul bírják.Csak 1-2db láttam a földön. Itt is kalászonként 2-4 db van és nagyon megrágják!
szipoly, levéltetű?
másfelé hogy álltok vele?
errefelé brutális a helyzet, a viaszérés végén lévő kalászokon is ott lógnak a szipolyok, tetűk.
fújnátok, nem fújnátok?
Felénk nem ritka a 9 t fölötti sem globusból
Az, hogy milyen a beltartalmú !!!??? Hát ki nem xarja le ha épp takarmány és add 9 t, szemben az étkezési vagy javítókkal amik 4-6 t-t adnak........Amúgy az euro és étkezési határán szokott billegni
Őszintén megmondom,hogy erről a Globusról én nem is hallottam,talán azért nem is figyeltem rá ,mert nem szálkás " és felénk ez alkalmatlan...Ez most is ilyen zöl bagy egy régebbi kép,mert ha most is ilyen akkor ez a nyerő lehet
Engem is érdekelne..mikor lett vetve..mennyi kg-val..illetve ha röviden a technologiádat ismertetnéd!!?!
Köszi előre is!
Amugy 50kg-os zsákokban mennyibe kerülhet egy mázsa saaten union mag...valaki tudja?
25153 hozzászólás
Válasz #4442. hozzászólásra
Holmer
Fejér megye,Marshall és Buzogány.
Válasz #4450. hozzászólásra
Milyen fajta búza,illetve merre megy az aratás?
Tegnap vágtunk mintát a búzából,aztán a "minta" estére 40ha lett!! 10,6 víz 35,2 sikér, 16 fehérje.
Ja és 30q
Ma folytatás.....
Hát az én repcém kb már érett..csörög zörög a becő..nem csak felül alul is...hétvégén átnézzük...aztán meglátjuk...jövö héten mindenképpen szeretném learatatni...desszikálás nélkül..gaz=0
Amugy tegnap álltak bele az árpába...hétfőn sokat desszikáltak,és még fognak is....jövö héten sztem lesznek táblák amik vághatók!
Válasz #4442. hozzászólásra
Szelet, esőt, vihart nem tom, hogy bírja, tavaly hál istennek fújás után nem volt egyik sem.
Én ránézésre kevesebb árva kelést láttam, mint aki nem fújt.
Meg itt az Ún. PROFI gazdák fújnak, már több éve, akkor biztos megéri nekik.
Válasz #4446. hozzászólásra
Az nem valami sok ...
Ahhoz képest úgy néz ki mint aki a dupláját kapta...
Válasz #4445. hozzászólásra
zala-délnyugati része kb: ősz óta kapott 120ml
Válasz #4423. hozzászólásra
-és merre laksz ?
Mennyi csapadékot kapott ősz óta ?
Válasz #4443. hozzászólásra
Bocsi A beregben!
Válasz #4440. hozzászólásra
A Bergben tegnap vágtak madáreleség-repcét.Csak 12-15q/ha
Válasz #4441. hozzászólásra
jah. hidassal, a márkát ne kérdezd, (elfelejtettem) de a legnagyobb ami a piacon van, 195-ig tolta fel magát, 30m-es kerettel. Elastiq+ valami hatásfokozó együtt 5800/ha+ 4200/ha a permetezés 180 l vízzel tolta/ha. Nem én intéztem hanem 1 nagy gazdához társultunk. Múlt pénteken este volt az akció, akkor még karikára hajtottam a becőt, nem tom ez a qrva meleg mennyire gyorsította meg az érést, ma terveztem megnézni, de jelenleg 36 fok van árnyékban , úgy hgy inkább hűsölök, majd megnézem holnap-holnap után, talán enyhül. A felvásárlók akikkel kapcsolatben vok, mindegyik azt mondta hogy jövő hét első napjaiban térjünk vissza a repcére, mert addig árpa megy vszeg, volt aki ma el is kezdte az árpát vágni. Mit tud az ELASTQ???? neked van tapasztalatod valóban csökkenti a pergést? Szelet, esőt, vihart mennyire állja????? Nekem semmi tapasztalat, csak azt tudom hogy tavaly érésben 3x megázott széllel, és qrva sok kihullott, ezt szeretném idén elkerülni, remélem összejön
Válasz #4440. hozzászólásra
Üdv!
Hidassal nyomattad le a repcét? Milyennel, meg mennyiért? Csak ragasztó ment?
Itt még le sincs fújva, még egy 1,5-2 hét sztem az aratás
Repcét mikor tervezitek kezdeni???? Vagy van már aki elkezdte?
Válasz #4435. hozzászólásra
Az enyém csak 3 mázsát kapott,ahhoz képest jó.
sziasztok! tudd-e már valaki valamit a buza felvásárlási árárol?? malmi minöség érdekelne.
Válasz #4436. hozzászólásra
Én szipoly ellen rovarölőztem Eforia-val, van már ahol másodszorra mentem rá, legmagasabb dózissal...Végeredmény: Kib..ul bírják.Csak 1-2db láttam a földön. Itt is kalászonként 2-4 db van és nagyon megrágják!
szipoly, levéltetű?
másfelé hogy álltok vele?
errefelé brutális a helyzet, a viaszérés végén lévő kalászokon is ott lógnak a szipolyok, tetűk.
fújnátok, nem fújnátok?
Kapott rendesen 7g műtrágyát, de vissza is hozza ahogy látom, nagyon szépen néz ki.
Válasz #4428. hozzászólásra
És mennyi esőt kapott,hogy ilyen szép?
Válasz #4430. hozzászólásra
Ez komoly, hányszor veted vissza, milyen tápanyagokat adsz neki?
Mi az apjuk f....ból "keresztezték" össze ezt a búzát?
Én akár még a halastóba való minöségü 9 tonnással is ki egyeznék látatlanból!! A dicsóségböl már rég nem lehet megélni..
Felénk nem ritka a 9 t fölötti sem globusból
Az, hogy milyen a beltartalmú !!!??? Hát ki nem xarja le ha épp takarmány és add 9 t, szemben az étkezési vagy javítókkal amik 4-6 t-t adnak........Amúgy az euro és étkezési határán szokott billegni
Válasz #4428. hozzászólásra
Akkor te vagy a "nyerő",mert számomre ez (mindent) megnyerő
Válasz #4427. hozzászólásra
A felvételek tegnap délelött készültek.
Átlagban jó körülmények között 7-8 tonnát dob le.
Válasz #4410. hozzászólásra
Őszintén megmondom,hogy erről a Globusról én nem is hallottam,talán azért nem is figyeltem rá ,mert nem szálkás " és felénk ez alkalmatlan...Ez most is ilyen zöl bagy egy régebbi kép,mert ha most is ilyen akkor ez a nyerő lehet
Válasz #4424. hozzászólásra
Bocs kimaradt 210kg/ha
Termes varhatoan mazsa/ha
És hány kg-val vetettétek?
Válasz #4414. hozzászólásra
Vetés: 2011.10.17-én
Alapműtrágya: 300kg 3x15 NPK
Fejtrágya: 2012.02.22-én 200kg 34%-os Nitrogén.
2. Fejtrágya: 2012.04.04-én 200kg 34-es.
Gyomirtás: 04.02-án Secator OD, Cycocel,Genezis kalászos 5L/ha.
05.09-én Falcon 0.6L/ha,Deca 250 0.2L/ha,Keserűsó 10Kg/ha.
05.26 Gombaölő Zanatra 1.5L/ha,Deca 250 0.2L/ha, 10Kg/ha Keserűsó.
A permetezések: 300L vízzel és 0.5 IDKT légbeszívásos dupla lapos sugarú fuvókával történt.
A beltartamai azok hogy alakulnak??????? Mert ahol sok termés van ott nem szokott jó lenni a beltartalom.
A beltartamai azok hogy alakulnak??????? Mert ahol sok termés van ott nem szokott jó lenni a beltartalom.
Válasz #4419. hozzászólásra
Hú vaze!!!!
ma mértük a búzát 14%, a hétvégén aratás!!
árpa ma 53 ezer.
Válasz #4407. hozzászólásra
suzuki?
Válasz #4415. hozzászólásra
szépen néz ki az tuti!!
tavalyi évben csak jót hallottam Globus-ról én is, 7-8 tonnák, lehet érdemes lenne rápróbálni
Engem is érdekelne..mikor lett vetve..mennyi kg-val..illetve ha röviden a technologiádat ismertetnéd!!?!
Köszi előre is!
Amugy 50kg-os zsákokban mennyibe kerülhet egy mázsa saaten union mag...valaki tudja?
Válasz #4412. hozzászólásra
Saaten Union
Nemesítő?És mit kapott,az se mellékes.
Üdv, ez igen, ez tényleg szép.
Globus ismét bizonyít
Globus ismét bizonyít
Válasz #4407. hozzászólásra
jó a japó is
Válasz #4406. hozzászólásra
a yami drágább