Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
pedig az Antonius-t mindig el lehet adni kenyérként, viszont súja nem nagyon van.
csak minden éven kell venni vetőmagot, és akkor meget étkezésibe :) Megéri venni minden éven.
Sziasztok.Aratás letudva, GK Békés 47g/ha átlagba, volt ahol 53-at is tudott, a leggyengébb meg 40-42-t, a sikér 34-35 átlag ,fehérje 14 fölött. Vetés október közepe, amit kapott az 2g/ha 6-24-24-es kevert vetés előtt, március elején 370kg/ha AN 34-es, gyomirtózáskor 10kg/ha keserűsót, 1 gombaölőzés, és tavaszi bokrosító hengerezés. És átlagba 20-Ak-s földekbe.
Fejér m. 8q/ha-25/ha minden előfordul. Martonásári fajták.Sikér: 40,6
Saját búzát szeretnék őröltetni,ki tud olyan malmot,ahol ilyet vállalnak,nem 100q -t!??
Válasz #4481. hozzászólásra
Mit mondjak én is többet. Bár nemsokkal.Úgy 50 körül.Azt figyelembe vehetjük hogy nem egy 40Ak.főld és minimális ráfordítás.Minden kence kófic philazonit csöppmix levéltrágya stb nélkül és gyakorlatilag fagyott mikor kikelt.Azt gondoltam az őszön már ki se bújik a földből.
Bitop-búza,másodjára,későn visszavetett,12-20 AK föld,300 kg/ha. Tavasszal egymenetben. 180kg 33%Nitrogént kapott, mást nem 2xgomba.
43mázsa/ha lett rajta
Sikér-28-30
víz-7.7%
Nekem egy 5088-as tökéletesen eléglenne, 280-300 lovas azis, 5,1-es asztal nem túl kicsi neki azzal vonulni is ellehet jobban és a 6soros Geringhoff-ot kicsontozza igazából 8-ast raknak azokra is, de nekem a vetőgépteknika végett eléglenne a 6-os...
Egyébként ugyanaz mint amit beszúrtál csak a motorja gyengébb illetve egy picit kisebb a rostafelülete.
Tegnapi kép...a nagy IH 14km sebeséggel ment a földön az átlagterméseket meg 2,4-3,5t között mutatta...Ez a kombájn valami fantasztikus,amikor megláttam mindjárt fordultam is "rá" egyből,de a nagy meglepetés az volt hogy a fickó nem.tudott magyarul,de ez nem volt gond kikérdeztem németül,mivel bizony az volt..500hektárja van és nem termel mást csak árpát,búzát és repcét mível homok az egész Iharosberény elött...Ez volt a nap szebbik fele,mert az első felében Kaposvár elött Terecsenyi hegynél át kellett mennem kicsit árkot járni a kocsimmal ,mert szemből egy kamiont elözött egy szegény gyerek,persze zárovonalon át és bukkanóban ,de a mögöttem jővő ford fokusznak (egy csaj vezette) nem volt ilyen szerencséje mert közvetlen mellettem egymásba csapodtak és a teherautó alá...mindeki beszorult ,nem lehett kinyiti csak a tűzoltók tudták szétvágni és két mentőhelikopter is kellett ,...az ütközéskor aszembe jővő azért csak elérte oldalról a bal hátsó részemet, de ez mégis más mintha az egyik elölról a másik meg hátulról csapódik belém...kérdeztem a mentősöket azt mondták ugy néz ki megússzák...volt tv is meg minden,valamint videó is van fent ,de én ebből szándékosan kimaradtam mint az ütközésből
Hát sajnálom hogy ilyen fajta csak ennyit tudott adni, pontakkor nem kapott esőt mikor a legeslegjobban kellene, ez a baj, most nekünk is marsall van, de még nem szedjük, kb 1 hét annyi még kell neki,
A szárba indulástól nem kapott esőt, a melegfront előtti esők már semmit nem értek! Nem bokrosodott, kicsi lett(30cm max)vetéstől számítva 210mm eső volt rá.
És miért csak olyan kevés lett, az a kát nagy termő fajta mi volt a baj, szemmel láthatólag ritka volt vagy nem teltek ki a szemek, kevés eső volt rá ?
25153 hozzászólás
Válasz #4498. hozzászólásra
Belvízre nincs ?? Tegnap szórtam ki a maradék műganét de csak ámultam a szárasság után már most mik vannak............
Őszi szántásra mennyi fagykárt adtok???
Válasz #4499. hozzászólásra
vis maior kihirdetése a biztosítókat nem mentesíti ???
Válasz #4499. hozzászólásra
Ez tényleg egy jó kérdés!!!! Ez engem is érdekel!!
nincs ilyen statisztikátok, hogy aki idénre kötött 8 ezer ft/ha-ér aszályra, azok mennyit kaptak végülis kártérítésként összesen?
Már most gondoljon az őszi vetésű növények védelmére!
Kösse meg most biztosítását 2013-ra!
Díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások akár 65% támogatással.
Aszálykár
Jégkár
Viharkár
Tűzkár
Árvíz
Téli fagykár
Tavaszi fagykár
Felhőszakadás
Egy biztosítás 8-szoros védelem!!!
Válasz #4492. hozzászólásra
pedig az Antonius-t mindig el lehet adni kenyérként, viszont súja nem nagyon van.
csak minden éven kell venni vetőmagot, és akkor meget étkezésibe :) Megéri venni minden éven.
Nálunk is levágták eső előtt a búzát.
Nekünk is mulán, és érdekes hogy nekünk is 55-62q-t adott. A fehérjéje 15-16%, kenyér búza
A búza le aratva Mulán 62,7q/ha,a minőség az takarmány!
Sziasztok.Aratás letudva, GK Békés 47g/ha átlagba, volt ahol 53-at is tudott, a leggyengébb meg 40-42-t, a sikér 34-35 átlag ,fehérje 14 fölött. Vetés október közepe, amit kapott az 2g/ha 6-24-24-es kevert vetés előtt, március elején 370kg/ha AN 34-es, gyomirtózáskor 10kg/ha keserűsót, 1 gombaölőzés, és tavaszi bokrosító hengerezés. És átlagba 20-Ak-s földekbe.
Fejér m. 8q/ha-25/ha minden előfordul. Martonásári fajták.Sikér: 40,6
Saját búzát szeretnék őröltetni,ki tud olyan malmot,ahol ilyet vállalnak,nem 100q -t!??
Nincs egy igazi nagy nyerő fajta...Marad a Globus,Brutus,Lupus estleg Antonius...
Válasz #4490. hozzászólásra
Ööö. elfelejtettem megkérdezni, de majd megkérdezem, ha nem felejtem el. ;)
Válasz #4489. hozzászólásra
Fajtát is kérnénk!
50q/ha.
Válasz #4484. hozzászólásra
Az szép.
Válasz #4485. hozzászólásra
33
Válasz #4483. hozzászólásra
Annyi azért van hogy a kárenyhítésbe nem fér bele.
Válasz #4484. hozzászólásra
És hány mázsa lett??
Nekem az osztrák karlo huszon aranykoronás földbe,17,2 fehérje,és 43 sikért produkált.
Válasz #4480. hozzászólásra
A bitop nekem is így szerepelt 45q/ha,körülményekhez képest egy szavam se lehet.
Válasz #4481. hozzászólásra
Mit mondjak én is többet. Bár nemsokkal.Úgy 50 körül.Azt figyelembe vehetjük hogy nem egy 40Ak.főld és minimális ráfordítás.Minden kence kófic philazonit csöppmix levéltrágya stb nélkül és gyakorlatilag fagyott mikor kikelt.Azt gondoltam az őszön már ki se bújik a földből.
Válasz #4480. hozzászólásra
Ettől azért többet vártam...
Bitop-búza,másodjára,későn visszavetett,12-20 AK föld,300 kg/ha. Tavasszal egymenetben. 180kg 33%Nitrogént kapott, mást nem 2xgomba.
43mázsa/ha lett rajta
Sikér-28-30
víz-7.7%
Válasz #4478. hozzászólásra
lehet hogy 2-szer annyi a terület
Válasz #4477. hozzászólásra
De hogy fogjuk akkor az 1%os termés növekedést produkálni tavalyhoz képest , amit előzetes termésbecslések mondanak?
Válasz #4476. hozzászólásra
Ennyinek aláírnék én is. Szerintem errefelé ennyi sem lesz.
Jajj learattuk a búzát (Magdaléna)! 37q /ha-ra jött ki az átlag Minőséggel biztos nincs gond, talán az ár dobhat rajta...
Válasz #4472. hozzászólásra
Ez a claas érdekelne engem egy kicsit bővebben is(keressük a megfelelőt....)meg ha nem cégtől az még jobb!!!
Válasz #4473. hozzászólásra
ottkörül
Válasz #4472. hozzászólásra
Hatalatt?
Válasz #4470. hozzászólásra
jaaaa és tudok 228-as commandort itthon nem kitétől szépet...
Válasz #4470. hozzászólásra
Nekem egy 5088-as tökéletesen eléglenne, 280-300 lovas azis, 5,1-es asztal nem túl kicsi neki azzal vonulni is ellehet jobban és a 6soros Geringhoff-ot kicsontozza igazából 8-ast raknak azokra is, de nekem a vetőgépteknika végett eléglenne a 6-os...
Egyébként ugyanaz mint amit beszúrtál csak a motorja gyengébb illetve egy picit kisebb a rostafelülete.
Válasz #4468. hozzászólásra
A hetvenes...napi55 -70-et vág
Válasz #4467. hozzászólásra
Az hogy közeledik az aratás.
Válasz #4464. hozzászólásra
7088 vagy 8120-as a gép???
Tavaly egy zsírúj 7088-as lett volna 40 milláért szerintem piszok jó áron adták
Kérdés hogy szervíz és garancia van e ezekre mert felénk eléggé xarul állnak az ih-sok ilyentéren (is)
Ki mit hallott repce árra???elvileg csökken...de mi az oka?
Válasz #4465. hozzászólásra
Kösz...de meg is "ünnepeltem" ezt az estig tartó balatoni fürdőzéssel
Válasz #4464. hozzászólásra
akkor van egy második születésnapod is...
Tegnapi kép...a nagy IH 14km sebeséggel ment a földön az átlagterméseket meg 2,4-3,5t között mutatta...Ez a kombájn valami fantasztikus,amikor megláttam mindjárt fordultam is "rá" egyből,de a nagy meglepetés az volt hogy a fickó nem.tudott magyarul,de ez nem volt gond kikérdeztem németül,mivel bizony az volt..500hektárja van és nem termel mást csak árpát,búzát és repcét mível homok az egész Iharosberény elött...Ez volt a nap szebbik fele,mert az első felében Kaposvár elött Terecsenyi hegynél át kellett mennem kicsit árkot járni a kocsimmal ,mert szemből egy kamiont elözött egy szegény gyerek,persze zárovonalon át és bukkanóban ,de a mögöttem jővő ford fokusznak (egy csaj vezette) nem volt ilyen szerencséje mert közvetlen mellettem egymásba csapodtak és a teherautó alá...mindeki beszorult ,nem lehett kinyiti csak a tűzoltók tudták szétvágni és két mentőhelikopter is kellett ,...az ütközéskor aszembe jővő azért csak elérte oldalról a bal hátsó részemet, de ez mégis más mintha az egyik elölról a másik meg hátulról csapódik belém...kérdeztem a mentősöket azt mondták ugy néz ki megússzák...volt tv is meg minden,valamint videó is van fent ,de én ebből szándékosan kimaradtam mint az ütközésből
Válasz #4460. hozzászólásra Örömödben ....kereket is hányhatsz!
Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:04:14
De milyen jó lenne ha itt is ennyi mutatkozna ami persze nem lesz
Válasz #4460. hozzászólásra
Az akkor nem rossz!!
Tegnapi napon az őszi árpa learatva!
Egy nagyon gyenge képességű földben 41 q/ha bruttóban 12-es vízzel. KH Tas volt...
Most néztem repce kb 5-6 nap, búza 1-1,5 hét minimum, ahogy most állnak. Csak jég, meg vihar ne legyen már rájuk
Válasz #4457. hozzászólásra
Na ezt lehet nem ide kellett volna, mostmár mindegy....
Tisztelt Kollegák,
Bioüzemanyagból többet fogyaszt a gépsárkány, mint a drága "jó" ásványiból?
Válasz #4455. hozzászólásra
Hát sajnálom hogy ilyen fajta csak ennyit tudott adni, pontakkor nem kapott esőt mikor a legeslegjobban kellene, ez a baj, most nekünk is marsall van, de még nem szedjük, kb 1 hét annyi még kell neki,
Válasz #4454. hozzászólásra
A szárba indulástól nem kapott esőt, a melegfront előtti esők már semmit nem értek! Nem bokrosodott, kicsi lett(30cm max)vetéstől számítva 210mm eső volt rá.
Válasz #4450. hozzászólásra
És miért csak olyan kevés lett, az a kát nagy termő fajta mi volt a baj, szemmel láthatólag ritka volt vagy nem teltek ki a szemek, kevés eső volt rá ?