Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
És nurellt nem adtál neki?Én kétszer is adtam,de mást nem is... mütrágya és ikarusz(semmi összi gyomirtás) és folikur minden alkalommal...igen azt többször azt nem sajnáltam...Ennyi az összes költség Tényleg csak ennyi mert vetőmag is saját termés jaaaa és akkor most derüljön ki az is,hogy bizony nem fajta hanem hibrid volt visszafogva és láss csodát ugyanúgy terem
Mivel nincs kifejlődve a kalász vége, ez valószínűleg szárazság rovására írandó.Semmiképpen nem fuzárium.
Itt egy kép a kalászvégi fuzáriumról,vesd össze.
Üdv!
Milyen elővetemény ? nekünk kukorica után van benne , napraforgó előveteménynél minimális 1-2%
A képen a baloldali darékig ér, napraforgó után van, a jobboldali kukorica után minden ugyanaz kivéve az elővetemény...
most már persze hiába, mert a lárvák már bent vannak, és azt nem tudod elérni engedélyezett szerrel.
egyébként nem a szúnyog volt az ellenség, hanem a becőormányos, a szúnyog már csak pótlólagos kár...
A naplom szerint 4.27 mikramid 5kg 2kg keserűsó,0,5l pictor,2liter multoleo,0,2dl karate zeon!!!este 7körül volt!!
tehát karate zeon volt benne...3szor csináltuk amugy..2szer karate elöször március elején eforia!!
Mi Zalaszentgrót közelében gazdálkodunk, de nálunk nem jelent meg a szunyog kár, nem tudom, ti végeztetek még egy utolsó rovarölőt ? Mi április 25.-én vegyszereztünk 0,3 biscayát meg 0,4 Pictort meg 40l Nikrolt. Sztem emiatt nem volt nálunk szunyog kár. Ti mikor végeztétek az utolsó rovarölőt, meg mivel ?
Sajnos a repcénk nem lesz 3tonnás....a költség 200ezer...
A gubacs szunyog vagy mi megtámadta rendesen....nem lehet mit tenni...mindenki azt mondta nem lehet permetelni....ez van....végignézzük hogy fogy a "pénz"...
Ennyit a zala megyei jó repcékről...sajnos vmi mindig van vagy aszály vagy ha jó termés lenne jön a bogár...
Ez van...majd hozok rola képeket...illetve a termést majd megirom mennyik lettek....és sajnos az a baj hogy a környékben lévő kb 400-500ha mindbe látni a kárt...onnan gondolom h megye szinten gond lehet...
Kiváncsi vagyok a búza nemesítésemre: Vetéskor elbaltáztam a vetőgép beállítását--keveset vetett,hogy javítsak a helyzeten más fajta búzából műtrágyaszóróval felül vetettem és befogasoltam .(Kb.80kg/ha). Most porozhatják egymást!!
Most van először Pio hibrid.
Előtte fajta volt, vagy 8 évvel ezelőtt.
Most 16 Ha van próbának, majd meglátjuk milyen lesz ez, és talán vetünk az idén is.
Macerás a repce nekem,de ha jól sikerül akkor miért ne
Válasz #4144. hozzászólásra
Félre ne érts, nagyon szépnek tűnik, 30 simán meglehet szerintem így képről, persze innen csak saccolni lehet, de te biztos jobban látod, hiszen jársz benne. Nekünk is maximus van, d06 és d01!
Neked hágy ha repcéd van?
volt már korábban is maxid, vagy idén van először?
Azt is kapott április elején, de a tavalyi vízállások miatt jönnek a gyomok rendesen.Aránylag megvagyok elégedve, 13-15 kalász van egy bokrosodáson, + kapott még lombtrágyát is.
Vetésforgó,búza után tök,kukorica után napra,napra után búza,búza után tök.Megfigyeltem,a gombázott növény besárgul levélvége megég,szerintem többet sínylik a növény,mint nélküle.Tavaly gazdatársam piktorolt,mert más is,termésátlag 2 mázsa/ha minusz mint az enyém.
301 pontosan, eredetileg az olasz hadseregnek akarták gyártani, de azok nem kértek belőle. Állítólag még az összes példány üzemképes, de megvenni szinte lehetetlen.
Látom nálatok is mindig a lesötétített üvegű bmw-sekkel vagy a baj...
Valszeg én is (mióta gazdálkodom először) kihagyom a gombázást a búzában. Egy része nem érdemli meg, a többi meg olyan egészséges mint a makk. Az egész növényen sehol semmi. Egy apró folt sem. Figyelem, és ha látok valamit akkor leszórom. De egyenlőre semmi. Fuzáriumtól nem tartok, sem évjárat, sem elővetemény sem fajta érzékenység miatt.
25125 hozzászólás
Üdv szerintetek milyen?
Válasz #4167. hozzászólásra
És nurellt nem adtál neki?Én kétszer is adtam,de mást nem is... mütrágya és ikarusz(semmi összi gyomirtás) és folikur minden alkalommal...igen azt többször azt nem sajnáltam...Ennyi az összes költség Tényleg csak ennyi mert vetőmag is saját termés jaaaa és akkor most derüljön ki az is,hogy bizony nem fajta hanem hibrid volt visszafogva és láss csodát ugyanúgy terem
Válasz #4170. hozzászólásra
lehet hogy réz hiány?
Mivel nincs kifejlődve a kalász vége, ez valószínűleg szárazság rovására írandó.Semmiképpen nem fuzárium.
Itt egy kép a kalászvégi fuzáriumról,vesd össze.
Üdv!
Milyen elővetemény ? nekünk kukorica után van benne , napraforgó előveteménynél minimális 1-2%
A képen a baloldali darékig ér, napraforgó után van, a jobboldali kukorica után minden ugyanaz kivéve az elővetemény...
nos, erre ki mit mond?
Válasz #4168. hozzászólásra
most már persze hiába, mert a lárvák már bent vannak, és azt nem tudod elérni engedélyezett szerrel.
egyébként nem a szúnyog volt az ellenség, hanem a becőormányos, a szúnyog már csak pótlólagos kár...
Válasz #4166. hozzászólásra
Igazábol nem tom mért jelentek meg..de az agrármokusok szerint nincs mit tenni...hiába is permeteznénk....
A naplom szerint 4.27 mikramid 5kg 2kg keserűsó,0,5l pictor,2liter multoleo,0,2dl karate zeon!!!este 7körül volt!!
tehát karate zeon volt benne...3szor csináltuk amugy..2szer karate elöször március elején eforia!!
Válasz #4165. hozzászólásra
Mi Zalaszentgrót közelében gazdálkodunk, de nálunk nem jelent meg a szunyog kár, nem tudom, ti végeztetek még egy utolsó rovarölőt ? Mi április 25.-én vegyszereztünk 0,3 biscayát meg 0,4 Pictort meg 40l Nikrolt. Sztem emiatt nem volt nálunk szunyog kár. Ti mikor végeztétek az utolsó rovarölőt, meg mivel ?
Sajnos a repcénk nem lesz 3tonnás....a költség 200ezer...
A gubacs szunyog vagy mi megtámadta rendesen....nem lehet mit tenni...mindenki azt mondta nem lehet permetelni....ez van....végignézzük hogy fogy a "pénz"...
Ennyit a zala megyei jó repcékről...sajnos vmi mindig van vagy aszály vagy ha jó termés lenne jön a bogár...
Ez van...majd hozok rola képeket...illetve a termést majd megirom mennyik lettek....és sajnos az a baj hogy a környékben lévő kb 400-500ha mindbe látni a kárt...onnan gondolom h megye szinten gond lehet...
Válasz #4163. hozzászólásra
Válasz #4159. hozzászólásra
Kispolák!!
Válasz #4161. hozzászólásra
Egy részét nem vágom.......
A szabié"?18 feletti az biztos,mert igen nagy.... lehet aki elvetti az összes kukoricáját a.jó "kis műtrágyával".,utána meg visszakéri az árát
15 coll, 205/X(nem tudom)
Amúgy vártam a kérdést...de nem tőled épp........
Válasz #4158. hozzászólásra
hány colos? mert nem mindegy!!!!
Valaki PET palackal, valaki mérőszalaggal..............én speciel pótkerékkel tudtam mérni......:
Válasz #4156. hozzászólásra
Majd akkor kétszerre aratja!!
Válasz #4155. hozzászólásra
aztán ha meg nem együtt fog érni?
Kiváncsi vagyok a búza nemesítésemre: Vetéskor elbaltáztam a vetőgép beállítását--keveset vetett,hogy javítsak a helyzeten más fajta búzából műtrágyaszóróval felül vetettem és befogasoltam .(Kb.80kg/ha). Most porozhatják egymást!!
Válasz #4153. hozzászólásra
Biztos nem, de nem fejlődik tovább, szerencsére nem vészesen sok.
Válasz #4152. hozzászólásra
Azokat már az nem viszi el, szerintem!
Válasz #4150. hozzászólásra
Mert először a beválttal/Lintur/ csináltam, csak nem jött be, most meg kapott Granstart is.
Válasz #4148. hozzászólásra
Most van először Pio hibrid.
Előtte fajta volt, vagy 8 évvel ezelőtt.
Most 16 Ha van próbának, majd meglátjuk milyen lesz ez, és talán vetünk az idén is.
Macerás a repce nekem,de ha jól sikerül akkor miért ne
Válasz #4147. hozzászólásra
Miért nem tettél bele Matont mikor gyomirtóztál???????? Akkor azok a karácsonyfák nem lennének benne???????
Válasz #4129. hozzászólásra
Nem taposom mert nincs miért....A Brutus és a Marshal egyáltalán nem fogékony semmire
Válasz #4144. hozzászólásra
Félre ne érts, nagyon szépnek tűnik, 30 simán meglehet szerintem így képről, persze innen csak saccolni lehet, de te biztos jobban látod, hiszen jársz benne. Nekünk is maximus van, d06 és d01!
Neked hágy ha repcéd van?
volt már korábban is maxid, vagy idén van először?
Válasz #4145. hozzászólásra
magyarul?
Válasz #4143. hozzászólásra
Ez a széle azt gondoltam, kukorica gyomírtó, nem vészes, a szemek olyan erős közepesek.
Válasz #4135. hozzászólásra
Mácsonya is van rendesen, azt látom!!!
Válasz #4142. hozzászólásra
Pionner D01, D03.
Te mennyit gondolsz?
Válasz #4136. hozzászólásra
ez szélverés, mármint a levélvégek.
Válasz #4141. hozzászólásra
Nem sok az egy kicsit?
Milyen hibrid?
Válasz #4140. hozzászólásra
Mai repceszemle fotói.
Ha nem lesz baj, szerintem 35q lesz!?
Válasz #4139. hozzászólásra
13-15 az tényleg jóóó!
Válasz #4138. hozzászólásra
Azt is kapott április elején, de a tavalyi vízállások miatt jönnek a gyomok rendesen.Aránylag megvagyok elégedve, 13-15 kalász van egy bokrosodáson, + kapott még lombtrágyát is.
Válasz #4137. hozzászólásra
'a nem ilyen lenne ha gyomírtót kapott volna
Válasz #4136. hozzászólásra
Ott a gép most másodjára, mert az acat foltok miatt belementünk. az a levélvégeken a szomszéd fújta a kukoricát, ez a szélén van.
Válasz #4135. hozzászólásra
Kapott gombaölőt?Szerintem igen.Levélvégek elhalva.
Válasz #4131. hozzászólásra
2010-ben volt egy kis gomba a tökben,megilyedtem,leszórtuk,de semmi pozitív eredmény nem volt.
Válasz #4123. hozzászólásra
Vetésforgó,búza után tök,kukorica után napra,napra után búza,búza után tök.Megfigyeltem,a gombázott növény besárgul levélvége megég,szerintem többet sínylik a növény,mint nélküle.Tavaly gazdatársam piktorolt,mert más is,termésátlag 2 mázsa/ha minusz mint az enyém.
Válasz #4131. hozzászólásra
Amikor tartósan hűvös ésős idő van, akkor természetesen indokolt a gombaölő.
Válasz #4128. hozzászólásra
én is igy gondoltam,amig 2010-ben majdnem elvitt mindent a gomba,még az árpát és a triticálét is megtámadta,na azóta nem sajnálom a gombászást
Válasz #4129. hozzászólásra
Gyomirtás kb március végén volt, ott nulla taposás volt, de most....
Válasz #4128. hozzászólásra
Pedig pont a gombaölőt nem kell sajnálni,
és akkor garantált a termés, és a növény szervezete is erősebb lesz, a lombtrágyától amit beleraksz mellé
Ha már taposod gyomirtás közbe, akkor nem kell sanjnálni a gombaölőre a pénzt
Én sem gomaölözök
Válasz #4125. hozzászólásra
301 pontosan, eredetileg az olasz hadseregnek akarták gyártani, de azok nem kértek belőle. Állítólag még az összes példány üzemképes, de megvenni szinte lehetetlen.
Látom nálatok is mindig a lesötétített üvegű bmw-sekkel vagy a baj...
Válasz #4111. hozzászólásra
Valszeg én is (mióta gazdálkodom először) kihagyom a gombázást a búzában. Egy része nem érdemli meg, a többi meg olyan egészséges mint a makk. Az egész növényen sehol semmi. Egy apró folt sem. Figyelem, és ha látok valamit akkor leszórom. De egyenlőre semmi. Fuzáriumtól nem tartok, sem évjárat, sem elővetemény sem fajta érzékenység miatt.