Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A búzákon megint megjelent a pár hete itt megtárgyalt levélvég elhalás és összecsavarodás. Főleg olyan táblákban jelentkezik, ahol lucerna volt előtte.
Akartam írni mellé, hogy képen nomeg itt a gépre áttöltve a telefonról tényleg sápadtnak túnik, de élőben jobban néz ki ilyen szemszögből is.
Kalász még hasban van idő kell neki amúgy térd felé ér már mostis, ennek lesz szalmája nem is kicsi. Levelek szélesek.
Ez alá volt lazítva és meg is látszik.
Amúgy meglett fújva nikrollal picit nagyon véknyan látszik hogy csípett rajta, fotó előtt egy nappal, de ennyi kell holnap már fordúl a kocka főleg ha megázna.
arra mi a lófax tapasztalatom legyen hogy a homok, meg a kavics nem tartja a vizet, ??????ha van valami ötleted kedves Sanyi bácsi akkor szívesen fogadom
Az enyém Ih-val lett vetve, de minimum 3-szor kell tárcsázni száraz időben,napraforgó után a porhanyóság miatt. Egyre több tapasztalatra teszek szert az időjárás miatt, meg amúgy is.
Mi is meghengereztük nem is a tőállománnyal van gond, hanem azokkal a homokos domb élekel amik az 1-2-3 m szintkülönbségek miatt elveszítik a vízkészletüket és ilyenkor kisülnek és mi tele vagyunk ilyennel, az egyik táblánk a "kavicsos" dűlőben van. Azt hiszem ezzel mindent megmondtam
Válasz #3800. hozzászólásra
Kíváncsian várom a képeidet!!!
Nekünk most van először, 320kg/ha-ral vetettük úgyhogy elég sűrű, csak elég picik a kalászok sztem...
De te már jobban ismered, több éve termeled
Nálad milyen magas most kb?
Válasz #3796. hozzászólásra
Ilyen szárazságban miért szórjátok a gombaölőt? Esélye nincs a gombának arra hogy növekedjen, hiszen ahhoz víz kell, az meg mostanság nem nagyon adatik. Rosszul tanultam annak idején?
félretéve mindent, bszki szólj már a miniszternek meg a többinek, hogy fejezzék már be azt a "tavalyi év volt minden idők legjobbika" propagandát, pláne akkor, amikor a zelmúltnyolcév legdurvábbika néz ki. mindenki azt lesi, hogy hogyan húzza le a nyomorult parasztot a propaganda miatt, miközbe meg mindenki örülhet, akinek év végére megmarad a lyuk a seggén, és nem lesz belőle öblös üveg.
fejezzék be, hagyják abba, legyen már kuss végre!!!!!!
Neked lehet ,de másnak már igen ...
A búzák közül korábban felénk azokat támadta meg amelyek késői vetések voltak és ebből kifolyólag a növény el volt maradva az átlagos fenológiától. Az ilyen növény epidermisze "rághatóbb " a bogár és a lárva számára.
esik a kukorica? mármint a várható termésmennyiség?
ha holnap nem lesz eső, akkor búza se lesz. el lehet kezdeni lélekben fölkészülni a 20 mázsákra... és június végén aratás.
egész kelet-európában ez a helyzet, ukránok, oroszok, kazahok, nyista...
25128 hozzászólás
Válasz #3827. hozzászólásra
Jól néz ki
Mennyit vársz tőle?
Csináltam ma délelőtt egy másik táblában is fotókat búzáról. Kíváncsi leszek a végeredményre mennyi lesz az annyi!?!
A búzákon megint megjelent a pár hete itt megtárgyalt levélvég elhalás és összecsavarodás. Főleg olyan táblákban jelentkezik, ahol lucerna volt előtte.
Válasz #3824. hozzászólásra
Akartam írni mellé, hogy képen nomeg itt a gépre áttöltve a telefonról tényleg sápadtnak túnik, de élőben jobban néz ki ilyen szemszögből is.
Kalász még hasban van idő kell neki amúgy térd felé ér már mostis, ennek lesz szalmája nem is kicsi. Levelek szélesek.
Ez alá volt lazítva és meg is látszik.
Amúgy meglett fújva nikrollal picit nagyon véknyan látszik hogy csípett rajta, fotó előtt egy nappal, de ennyi kell holnap már fordúl a kocka főleg ha megázna.
Válasz #3823. hozzászólásra
Szép nagy csak egy kicsit halvány a színe nem ?
Kalász bujkál már , mennyi kalász lesz ?
Válasz #3820. hozzászólásra
Nálam vetésre soha ne legyen rosszabb a föld!! Ha most megázna akkor még valami lenne is belőle, bokrosodás jó csak a víz kellene de nagyon!!
Válasz #3819. hozzászólásra
igy van de ez a homok ráadásul domb, a teteje nem is sül csak a domb él része, a kavics meg tök mindegy hol van olyan mint a szita
Válasz #3818. hozzászólásra
Itt nem lett porhanyós a szárazság miatt.
Válasz #3817. hozzászólásra
Nincs.a megfigyelésem szerit a jó homok tartja, húsz éve volt szőlőm, mikor rotáltam mindig nedves volt, a kavics biztos átengedi, szűrős.
Válasz #3816. hozzászólásra
Én 2-szer tárcsáztam abba vetettem, tök jó porhanyós volt a föld, szerintem az is elég ha nem réti "agyag" a föld.
Válasz #3816. hozzászólásra
arra mi a lófax tapasztalatom legyen hogy a homok, meg a kavics nem tartja a vizet, ??????ha van valami ötleted kedves Sanyi bácsi akkor szívesen fogadom
Válasz #3815. hozzászólásra
Az enyém Ih-val lett vetve, de minimum 3-szor kell tárcsázni száraz időben,napraforgó után a porhanyóság miatt. Egyre több tapasztalatra teszek szert az időjárás miatt, meg amúgy is.
Válasz #3813. hozzászólásra
Mi is meghengereztük nem is a tőállománnyal van gond, hanem azokkal a homokos domb élekel amik az 1-2-3 m szintkülönbségek miatt elveszítik a vízkészletüket és ilyenkor kisülnek és mi tele vagyunk ilyennel, az egyik táblánk a "kavicsos" dűlőben van. Azt hiszem ezzel mindent megmondtam
Válasz #3813. hozzászólásra
Mi hengereztünk, de úgy látom, hogy ami előbb lett hengerezve, az jobb.
Aki meghengerezte a tavasszal annak sokkal jobb, sajnos én sem hengereztem.
RITKA SZÉP!!!
Válasz #3810. hozzászólásra
Nem a mienk, de akár az is lehetne.
3t/ha most aláírom, a dombosabb részeken már sül rendesen, igaz 2010 -ben nem volt belvíz, meg árvíz, de ilyenkor nálunk nagy a xopás
Válasz #3804. hozzászólásra
Pedig a minap láttam egy búzát ami szerintem az idei szar év ellenére meg fogja adni az 5-6 tonnát...
A többi a környéken 3-4 tonna közt lesz szerintem...
Mv Marsall
Mv Marsall
Tegnapi képek
Válasz #3804. hozzászólásra
Én a 3t-val megelégednék idén.(sajnos)
Válasz #3803. hozzászólásra
Hát azzal senkinek sem ebben az országban!! Akinek összejön a 3-4 tonna, az csóválhatja ....... örömében!!
Válasz #3801. hozzászólásra
Mi 270-el vetjük.Most átlag 40-45 cm.Nem lesz sok bajom a szalmával.
Válasz #3798. hozzászólásra
Reggelente nálunk nagy a pára mi lenyomtuk már....
Válasz #3800. hozzászólásra
Kíváncsian várom a képeidet!!!
Nekünk most van először, 320kg/ha-ral vetettük úgyhogy elég sűrű, csak elég picik a kalászok sztem...
De te már jobban ismered, több éve termeled
Nálad milyen magas most kb?
Válasz #3797. hozzászólásra
Holnap du.dobok fel képeket.
Válasz #3797. hozzászólásra
Ho-hó!!Virít szépen.Az öszi árpa még csak most kezd.Volt már ilyen száraz idöben 2007-ben akkor közel 40-et adott,most kiváncsi leszek.
Válasz #3796. hozzászólásra
Ilyen szárazságban miért szórjátok a gombaölőt? Esélye nincs a gombának arra hogy növekedjen, hiszen ahhoz víz kell, az meg mostanság nem nagyon adatik. Rosszul tanultam annak idején?
Zt Tomi!!!
A Toborzód kilökte már a fejét?
Sziasztok!
Ugye kalászhányás után gombaölő mellé még tehetek lombtrágyának mikramidot?
Nem fogja bántani?
Meséljen nekem valaki a hibrid búzáról,termések,hány kgval kell vetni...mennyivel lehetne jobb egy simánál...stb....
Válasz #3691. hozzászólásra
Ez a SITRO hibrid. Bázismag forgalmazza.
A repce ára hála növekedett...én aratáskor olyan 145-150ben bizom,semmi lekötés!!!!
Válasz #3787. hozzászólásra
félretéve mindent, bszki szólj már a miniszternek meg a többinek, hogy fejezzék már be azt a "tavalyi év volt minden idők legjobbika" propagandát, pláne akkor, amikor a zelmúltnyolcév legdurvábbika néz ki. mindenki azt lesi, hogy hogyan húzza le a nyomorult parasztot a propaganda miatt, miközbe meg mindenki örülhet, akinek év végére megmarad a lyuk a seggén, és nem lesz belőle öblös üveg.
fejezzék be, hagyják abba, legyen már kuss végre!!!!!!
legújabb
Válasz #3785. hozzászólásra
Neked lehet ,de másnak már igen ...
A búzák közül korábban felénk azokat támadta meg amelyek késői vetések voltak és ebből kifolyólag a növény el volt maradva az átlagos fenológiától. Az ilyen növény epidermisze "rághatóbb " a bogár és a lárva számára.
Válasz #3789. hozzászólásra
Egy páran tudjuk, de kukoricát, meg napraforgót azt igen.
Válasz #3788. hozzászólásra
én nem vetettem egy szemet se
Válasz #3786. hozzászólásra
Nehogy rá kérdezz, miért termelünk búzát.
Válasz #3784. hozzászólásra
JA, nem is lesz mit!!!!
Válasz #3784. hozzászólásra
Válasz #3777. hozzászólásra
búzába soha nem volt még
Válasz #3782. hozzászólásra
hogyne lenne.
idén nem adunk el gabonát.
Válasz #3782. hozzászólásra
Mint a kereslet kínálat között.
Válasz #3781. hozzászólásra
van összefüggés a termésmennyiség és az ár között
Válasz #3771. hozzászólásra
esik a kukorica? mármint a várható termésmennyiség?
ha holnap nem lesz eső, akkor búza se lesz. el lehet kezdeni lélekben fölkészülni a 20 mázsákra... és június végén aratás.
egész kelet-európában ez a helyzet, ukránok, oroszok, kazahok, nyista...
Válasz #3779. hozzászólásra
hát, nem is futólábú rovar!
Válasz #3777. hozzászólásra
Csiga !!???
Én úgy tudom, hogy az "szar/gané" a hátán .