Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A búzádat el nézve nem túl komoly probléma elött álsz..Ezért én azt javaslom hogy jó nagy torsal vágasd le a gabonát és igy egyenletesen marad a tors mindenütt és kisebb iletve szinte semmi szalma rended nem fog képzödni..Egyébként létezik olyan vontatot gép amit direkt ilyen problémára csináltak..majd olyan mint a kombájnos szecskázó csak a traki után van téve!! Ja és még egy aratás után rögtön csapasd szét mert a be ázott rendel nehezebb lesz a dolgod!!!!!!! És még valami..Egy doboz gyufa is csodákra képes!!
Tényleg a szalmáról jut eszembe hogy aratás után nem akarom felbáláztatni hanem szét kellene teríteni! Valakinek valami ötlete?? Én gondoltam szőlőkifúvóra vagy esetleg szárzúzóra de ez csak felaprítja nem teríti szét. Jah és nincs a faluba olyan kombájn aminek vannak ilyen képességei is Itt egy pár mai kép:
ma is permeteztünk, épp ezt mondtam én is, mackózás idén nem lesz, de bálázni se kell.
dehogy mellé is lőjek egyet, idén az első kaszálás is elmarad réteken (ergo második se lesz, ha első se). nem tudom mi lesz télen...
Mi lehet annak a buzának a baja,aminek a zászloslevél alatti levele sárga foltos...kapott csüt-kön 50kg pétisot,az felverödhetett?amugy le lett kezelve tebusha-val.
Válasz #3707. hozzászólásra
Hali!
Ez egy igen korai búza, árpákkal, azok után pár nappal vágható. Nekünk is ilyen van.
Neked volt már Toborzó, vagy csak most van először?
Champaline nekem is volt tavaly,lazított tárcsázott földbe,kb 15szál/m2.Mérve nem lett külön de konbájn tartályából saccolva 45q körül adta.Nagyon megvoltam vele elégedve,de idén sajna kikellet tárcsázni mindet.Ilyen volt aratás előtt.
A képen láthato repce Champaline hibrid ha jol irtam van Exocet és Triangle is . Pedig voltak regulátorozva is de nekem mindig ilyen magasak a repcék. Van egy Atoll nevezetu repcém is csak kiprobálás képet vetem belole egy zsákal hát az a leggyengébb az elmarad vagy 20-30centivel a tobbitol . Tiszerintetek a buzára még van értelme szorni valamilyen mutrágyát?
Nálunk a repce kozelit a 2m-es magasághoz.Elég turhetoen néz ki csak nagyon kéne neki az eso mert eddig ebbol az adagbol (multhétol a mai napig) nem volt semmi. Habár a repce csak kb egy másfél hete kezdet csak virágozni. A buza lehetne jobb is de ha esik egy kis eso akkor csak jobb lesz.
Ma megnéztem a határba olyan 200ha-nyi repcét...hát ami kapott MATIZ kezelést az ugy 20cm-rel alacsonyabb de sokkal több az oldalhajtása.Vannak repcék amik még virágozgatnak,eső mindenképp kellene,a szemkitelítődéshez!!!
Volt egy jó fajta a Mohikán,de nnagyon eltünt...Fajtában azért lehet csúcsra is törni ha otthon saját magadnak egy hektárt duplán nitrogénezzel és minimum triplán pk zol, valamint ritkábban veted kb ötvenszázalákkal,hogy igazi robosztus növények legyenek magnak...Egyik hibridet sem termelnek ilyen körülmények közt amiből kapod a magot
Válasz #3692. hozzászólásra
Mi évek óta nyomjuk az Ontariot,olyan évbe is adott 30mázsát,amikor a többi csucshibrid 2,2tonnát adott....volt itt nk formula meg minden abban az évben 1,5tonnát adtak...aszem ez a 2010es év volt!!!
Van egy kisérletünk 2kws+2LG mag...ontartio artoga kws-ek tassilo sherlock majd irok aratáskor hogy miylen lett.
három mázsa pétisó?
mennyiért veszed a magot/pétisót/csávázószert?
meg mennyivel kevesebbet vágsz le a fajtáról?
meg biztos hogy lesz magágyad aug 25-30-ra?
sokszor végigjátszottam már én is ezt a kört, és mindig arra jutottam, hogy még akkor is biztonságosabb a hibrid, ha a mag ingyen lenne, becsávázva.
Ez melyik triangle? Mert nem rohan az biztos...nekem a fjaták szimpatikusabbak,főleg azért mert utána ingyen van a mag és ezáltal három mázsa péitsó ingyen van... Eddig hibridek voltak,de ezután fajtám lesz és egy menetbe kap majd hét mázsa nitrogént...ja van egy hibrid ami újravetve is jól néz ki...remélem
De amugy mi pl a hétvégén lehet csináljuk az elsőt Falconnal genezis kalászos+fury!
Ajánlom figyelmetetekbe a Tebusha nevű szert!
http://www.kwizda.hu/tebusha_25_ew
Olcsobb mint bármelyik szer!!
Sajnos pár hete haverom bukkant rá persze ő már le is kezelte vele a buzáját!!ha tudtam volna sztem márciusba kapott volna egy full dózist a repce!!!
De amugy a nagy kiszerelés lehet hogy olcsobb sőt biztos!!ebbe van némi mikroelem is!
Jövöre ha lesz búzám ezt teszem rá..még midnig olcsobb az azospeednél...kiváltja valamilyen szinten 10kg keserűsó 1500ft+10kg mikramid 3800ft....
25128 hozzászólás
Válasz #3727. hozzászólásra
Okés, köszi! Hát nem a legnagyobb de ez van eső nélkül... Hát felgyújtani azért nem gondoltam Majd beletárcsázom szerintem
Válasz #3726. hozzászólásra
A búzádat el nézve nem túl komoly probléma elött álsz..Ezért én azt javaslom hogy jó nagy torsal vágasd le a gabonát és igy egyenletesen marad a tors mindenütt és kisebb iletve szinte semmi szalma rended nem fog képzödni..Egyébként létezik olyan vontatot gép amit direkt ilyen problémára csináltak..majd olyan mint a kombájnos szecskázó csak a traki után van téve!! Ja és még egy aratás után rögtön csapasd szét mert a be ázott rendel nehezebb lesz a dolgod!!!!!!! És még valami..Egy doboz gyufa is csodákra képes!!
Tényleg a szalmáról jut eszembe hogy aratás után nem akarom felbáláztatni hanem szét kellene teríteni! Valakinek valami ötlete?? Én gondoltam szőlőkifúvóra vagy esetleg szárzúzóra de ez csak felaprítja nem teríti szét. Jah és nincs a faluba olyan kombájn aminek vannak ilyen képességei is Itt egy pár mai kép:
Válasz #3724. hozzászólásra
ma is permeteztünk, épp ezt mondtam én is, mackózás idén nem lesz, de bálázni se kell.
dehogy mellé is lőjek egyet, idén az első kaszálás is elmarad réteken (ergo második se lesz, ha első se). nem tudom mi lesz télen...
Válasz #3723. hozzászólásra
sajátban 30-40%al kevesebb, de addig még sok van,
de az már látszik, h a szalmával nem lesz probléma
Válasz #3719. hozzászólásra
saját gazdaságbeli átlagod előző évihez viszonyítva szted?
Válasz #3721. hozzászólásra
átlagban szted mennyi?
Válasz #3718. hozzászólásra
jó ha 3t/ha lesz errefele a java, a gyengébbekrő jobb ha nem is beszélünk
Múlt heti kép:
Válasz #3718. hozzászólásra
nem tudom máshol milyen, de itt ilyen is van..... Ami egy kicsit "jobb" az már kidobta a kalászt, tokkal vonóval 35 cm magas......
ki mit tippel búza országos átlagtermésre?
én azt mondom, tavalyi év mínusz 30%, HA mostantól tökéletes búza nevelő idő lenne (azaz holnaptól szakadna az eső).
Válasz #3712. hozzászólásra
Jó évben 50-60 at ki lehet belöle hozni javitóban.Elvileg a genetikája 90-et is tud.
Amugy árakban ki mit hall?Repce kötések????lehet kötni kellett volna 140re?ez az eső lehet lefele huzza az árakat?
Malmi búza???
Mi lehet annak a buzának a baja,aminek a zászloslevél alatti levele sárga foltos...kapott csüt-kön 50kg pétisot,az felverödhetett?amugy le lett kezelve tebusha-val.
lassan kilöki a fejét a búza, legyen az közepes vagy kicsi
őszi árpa
kb 1,5 hete fújva dithane+kénpor , fitohorm, kaiso
ugynézem erős lett a lombtrágya, mert még egy két gaznak a levélszéle is megsárgult
ezt az erős dózist kiheveri az árpa ??
jaa, és tegnap még jeget is kapott rendesen
Válasz #3711. hozzászólásra
Mennyiségek hogy szoktak alakulni nála?
Minősége?
Válasz #3709. hozzászólásra
Már 6 éve ez van a területek nagy részén.Kb 2.:héttel elöbb jön le.
Válasz #3704. hozzászólásra
Exqusite
Most van először dekalb repce, meglátjuk.
Sokan dicsérték, sokan meg szidták, hogy nem ad többet a kisebbeknél sem, aztán nehezebb aratni.
Hali!
Ez egy igen korai búza, árpákkal, azok után pár nappal vágható. Nekünk is ilyen van.
Neked volt már Toborzó, vagy csak most van először?
kb fele terület nekünk is ilyen na ez gáz, eső egyenlőre 0, a holnapiban bízunk abban minden reményünk
Ez a buzám,ma szedtem.A szalmával nem lesz gond errefelé.Érdekes az öszi árpán még csak hasban van a kalász.Ha igy megy juni közepén vághatjuk.
Válasz #3705. hozzászólásra
Champaline nekem is volt tavaly,lazított tárcsázott földbe,kb 15szál/m2.Mérve nem lett külön de konbájn tartályából saccolva 45q körül adta.Nagyon megvoltam vele elégedve,de idén sajna kikellet tárcsázni mindet.Ilyen volt aratás előtt.
Válasz #3704. hozzászólásra
A képen láthato repce Champaline hibrid ha jol irtam van Exocet és Triangle is . Pedig voltak regulátorozva is de nekem mindig ilyen magasak a repcék. Van egy Atoll nevezetu repcém is csak kiprobálás képet vetem belole egy zsákal hát az a leggyengébb az elmarad vagy 20-30centivel a tobbitol . Tiszerintetek a buzára még van értelme szorni valamilyen mutrágyát?
Ti melyik bolygón laktok? milyen fajták?
Nálunk a repce kozelit a 2m-es magasághoz.Elég turhetoen néz ki csak nagyon kéne neki az eso mert eddig ebbol az adagbol (multhétol a mai napig) nem volt semmi. Habár a repce csak kb egy másfél hete kezdet csak virágozni. A buza lehetne jobb is de ha esik egy kis eso akkor csak jobb lesz.
Búza:
Válasz #3700. hozzászólásra
Köszi.
Elvileg megkapott mindent, amit lehetett, rajtam már nem múlik semmi
Válasz #3698. hozzászólásra
Brutális!!Ez lehet 2tonna felett lesz!!!
Búzáról nem engedi felrakni ez a szemét, majd megpróbálom később
Ma terepszemle képekben, REPCE:
Ma megnéztem a határba olyan 200ha-nyi repcét...hát ami kapott MATIZ kezelést az ugy 20cm-rel alacsonyabb de sokkal több az oldalhajtása.Vannak repcék amik még virágozgatnak,eső mindenképp kellene,a szemkitelítődéshez!!!
Válasz #3686. hozzászólásra
5800+fa
Volt egy jó fajta a Mohikán,de nnagyon eltünt...Fajtában azért lehet csúcsra is törni ha otthon saját magadnak egy hektárt duplán nitrogénezzel és minimum triplán pk zol, valamint ritkábban veted kb ötvenszázalákkal,hogy igazi robosztus növények legyenek magnak...Egyik hibridet sem termelnek ilyen körülmények közt amiből kapod a magot
Válasz #3692. hozzászólásra
Mi évek óta nyomjuk az Ontariot,olyan évbe is adott 30mázsát,amikor a többi csucshibrid 2,2tonnát adott....volt itt nk formula meg minden abban az évben 1,5tonnát adtak...aszem ez a 2010es év volt!!!
Van egy kisérletünk 2kws+2LG mag...ontartio artoga kws-ek tassilo sherlock majd irok aratáskor hogy miylen lett.
Válasz #3688. hozzászólásra
Ez se rossz!majd aratáskor kiderül!Nálunk nagyjából elvirágzott,most kéne az eső a becők,magok növéséhez,de sajna nem tudunk rendelni
Válasz #3691. hozzászólásra
három mázsa pétisó?
mennyiért veszed a magot/pétisót/csávázószert?
meg mennyivel kevesebbet vágsz le a fajtáról?
meg biztos hogy lesz magágyad aug 25-30-ra?
sokszor végigjátszottam már én is ezt a kört, és mindig arra jutottam, hogy még akkor is biztonságosabb a hibrid, ha a mag ingyen lenne, becsávázva.
Ez melyik triangle? Mert nem rohan az biztos...nekem a fjaták szimpatikusabbak,főleg azért mert utána ingyen van a mag és ezáltal három mázsa péitsó ingyen van... Eddig hibridek voltak,de ezután fajtám lesz és egy menetbe kap majd hét mázsa nitrogént...ja van egy hibrid ami újravetve is jól néz ki...remélem
Sok múlik a jó hibridválasztáson...
Válasz #3688. hozzászólásra
Mi a pi tól ilyen magas ez? Felénk fele ekkorák...kérdeztem profit és ő sem vár két tonnánál több termést,mert alacsonyak
Felénk egész tűrhetőek a repcék, amint talán a mellékelt kép is tükrözi.
Válasz #3685. hozzászólásra
mennyiért árulják ezt?
Válasz #3684. hozzászólásra
De amugy mi pl a hétvégén lehet csináljuk az elsőt Falconnal genezis kalászos+fury!
Ajánlom figyelmetetekbe a Tebusha nevű szert!
http://www.kwizda.hu/tebusha_25_ew
Olcsobb mint bármelyik szer!!
Sajnos pár hete haverom bukkant rá persze ő már le is kezelte vele a buzáját!!ha tudtam volna sztem márciusba kapott volna egy full dózist a repce!!!
renben köszi.
Válasz #3680. hozzászólásra
lisztharmat..fehér turos cucc a buza tövénél...
a búza.
Válasz #3679. hozzászólásra
De amugy a nagy kiszerelés lehet hogy olcsobb sőt biztos!!ebbe van némi mikroelem is!
Jövöre ha lesz búzám ezt teszem rá..még midnig olcsobb az azospeednél...kiváltja valamilyen szinten 10kg keserűsó 1500ft+10kg mikramid 3800ft....
egyenlőre csak gyomirtót tettünk mikor látom meg hogy gombás-e? mit kell figyelnem?
Válasz #3678. hozzászólásra
Igen, elég drága.
Inkább maradok a karbamidnál.
Köszi