Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk a repce kozelit a 2m-es magasághoz.Elég turhetoen néz ki csak nagyon kéne neki az eso mert eddig ebbol az adagbol (multhétol a mai napig) nem volt semmi. Habár a repce csak kb egy másfél hete kezdet csak virágozni. A buza lehetne jobb is de ha esik egy kis eso akkor csak jobb lesz.
Ma megnéztem a határba olyan 200ha-nyi repcét...hát ami kapott MATIZ kezelést az ugy 20cm-rel alacsonyabb de sokkal több az oldalhajtása.Vannak repcék amik még virágozgatnak,eső mindenképp kellene,a szemkitelítődéshez!!!
Volt egy jó fajta a Mohikán,de nnagyon eltünt...Fajtában azért lehet csúcsra is törni ha otthon saját magadnak egy hektárt duplán nitrogénezzel és minimum triplán pk zol, valamint ritkábban veted kb ötvenszázalákkal,hogy igazi robosztus növények legyenek magnak...Egyik hibridet sem termelnek ilyen körülmények közt amiből kapod a magot
Válasz #3692. hozzászólásra
Mi évek óta nyomjuk az Ontariot,olyan évbe is adott 30mázsát,amikor a többi csucshibrid 2,2tonnát adott....volt itt nk formula meg minden abban az évben 1,5tonnát adtak...aszem ez a 2010es év volt!!!
Van egy kisérletünk 2kws+2LG mag...ontartio artoga kws-ek tassilo sherlock majd irok aratáskor hogy miylen lett.
három mázsa pétisó?
mennyiért veszed a magot/pétisót/csávázószert?
meg mennyivel kevesebbet vágsz le a fajtáról?
meg biztos hogy lesz magágyad aug 25-30-ra?
sokszor végigjátszottam már én is ezt a kört, és mindig arra jutottam, hogy még akkor is biztonságosabb a hibrid, ha a mag ingyen lenne, becsávázva.
Ez melyik triangle? Mert nem rohan az biztos...nekem a fjaták szimpatikusabbak,főleg azért mert utána ingyen van a mag és ezáltal három mázsa péitsó ingyen van... Eddig hibridek voltak,de ezután fajtám lesz és egy menetbe kap majd hét mázsa nitrogént...ja van egy hibrid ami újravetve is jól néz ki...remélem
De amugy mi pl a hétvégén lehet csináljuk az elsőt Falconnal genezis kalászos+fury!
Ajánlom figyelmetetekbe a Tebusha nevű szert!
http://www.kwizda.hu/tebusha_25_ew
Olcsobb mint bármelyik szer!!
Sajnos pár hete haverom bukkant rá persze ő már le is kezelte vele a buzáját!!ha tudtam volna sztem márciusba kapott volna egy full dózist a repce!!!
De amugy a nagy kiszerelés lehet hogy olcsobb sőt biztos!!ebbe van némi mikroelem is!
Jövöre ha lesz búzám ezt teszem rá..még midnig olcsobb az azospeednél...kiváltja valamilyen szinten 10kg keserűsó 1500ft+10kg mikramid 3800ft....
Elvileg az olajos EC készítményekkel vigyázni kellene ilyenkor de 10kg karbamidot észresem fogsz venni...
28%-os nikrolt fújtunk tavaly is gyomirtóval gombaölővel egymenetben. 200l/ha permetlé mennyiséggel 1/3-ad nikrol tehát kb 65liter és 2/3-ad víz tehát 140 liter arányban, kék 3-as fúvókákkal rendesen porlasztva.
Pedig a végét már 28fok felett fújtuk mégsem volt baj.
Ma megnéztem alaposan mindent,búzából 3tonnánál nem várok töbre,repcéből meg max másfél tonnát...ez a realítás...a legjóbb repcést aki több évtízede csinálja meg kérdeztem a szép táblájáról mit vár?..ő azt mondte max kettő tonna az ővé...itt aztánn
Nagyon magasan kell lennie az árnak hogy marafjon valami
Lazított földbe és szántottba is vetettünk..de eddig semmi különbség nem látszik köztük...szántás 20-25cm mélyen volt,lazítás nálunk 40-50cm között Jympa 5késes!
Hát igen nem ekkora lenne a repcénk ha lett volna tisztességes csapadék....amennyi tápanyagot kapott esős évbe lenne 4tonna feletti repce...így meg csak találgatunk előre...sztem olyan 2-2,5tonnára lehet számolni....
Jó ez...milyen fajata ill mennyivel volt vetve?...valaki még van aki biscayázik? igazán elvetemült aki a mostani repcét még megtapossa...te mikor fújtad bogár ellen?
Ez már régi igazság hogy szárazban GK- csapadékosban meg az MV-tud többet.. De ezt a vetés idöpontjában senki nem tudja el dönteni ezek csak tipek tapasztalatok és megérzések..Engem a szárazságban szivatot meg a csárdás..Én ki is irtam e miatt a noteszomból...
Most lehet látni extrém körülmények között melyik fajták birják az aszályt.Itt az mv csárdás,gk békés felejtös lesz,mert gyengék a többihez képest,ugyanolyan körülmények között.
25153 hozzászólás
Nálunk a repce kozelit a 2m-es magasághoz.Elég turhetoen néz ki csak nagyon kéne neki az eso mert eddig ebbol az adagbol (multhétol a mai napig) nem volt semmi. Habár a repce csak kb egy másfél hete kezdet csak virágozni. A buza lehetne jobb is de ha esik egy kis eso akkor csak jobb lesz.
Búza:
Válasz #3700. hozzászólásra
Köszi.
Elvileg megkapott mindent, amit lehetett, rajtam már nem múlik semmi
Válasz #3698. hozzászólásra
Brutális!!Ez lehet 2tonna felett lesz!!!
Búzáról nem engedi felrakni ez a szemét, majd megpróbálom később
Ma terepszemle képekben, REPCE:
Ma megnéztem a határba olyan 200ha-nyi repcét...hát ami kapott MATIZ kezelést az ugy 20cm-rel alacsonyabb de sokkal több az oldalhajtása.Vannak repcék amik még virágozgatnak,eső mindenképp kellene,a szemkitelítődéshez!!!
Válasz #3686. hozzászólásra
5800+fa
Volt egy jó fajta a Mohikán,de nnagyon eltünt...Fajtában azért lehet csúcsra is törni ha otthon saját magadnak egy hektárt duplán nitrogénezzel és minimum triplán pk zol, valamint ritkábban veted kb ötvenszázalákkal,hogy igazi robosztus növények legyenek magnak...Egyik hibridet sem termelnek ilyen körülmények közt amiből kapod a magot
Válasz #3692. hozzászólásra
Mi évek óta nyomjuk az Ontariot,olyan évbe is adott 30mázsát,amikor a többi csucshibrid 2,2tonnát adott....volt itt nk formula meg minden abban az évben 1,5tonnát adtak...aszem ez a 2010es év volt!!!
Van egy kisérletünk 2kws+2LG mag...ontartio artoga kws-ek tassilo sherlock majd irok aratáskor hogy miylen lett.
Válasz #3688. hozzászólásra
Ez se rossz!majd aratáskor kiderül!Nálunk nagyjából elvirágzott,most kéne az eső a becők,magok növéséhez,de sajna nem tudunk rendelni
Válasz #3691. hozzászólásra
három mázsa pétisó?
mennyiért veszed a magot/pétisót/csávázószert?
meg mennyivel kevesebbet vágsz le a fajtáról?
meg biztos hogy lesz magágyad aug 25-30-ra?
sokszor végigjátszottam már én is ezt a kört, és mindig arra jutottam, hogy még akkor is biztonságosabb a hibrid, ha a mag ingyen lenne, becsávázva.
Ez melyik triangle? Mert nem rohan az biztos...nekem a fjaták szimpatikusabbak,főleg azért mert utána ingyen van a mag és ezáltal három mázsa péitsó ingyen van... Eddig hibridek voltak,de ezután fajtám lesz és egy menetbe kap majd hét mázsa nitrogént...ja van egy hibrid ami újravetve is jól néz ki...remélem
Sok múlik a jó hibridválasztáson...
Válasz #3688. hozzászólásra
Mi a pi tól ilyen magas ez? Felénk fele ekkorák...kérdeztem profit és ő sem vár két tonnánál több termést,mert alacsonyak
Felénk egész tűrhetőek a repcék, amint talán a mellékelt kép is tükrözi.
Válasz #3685. hozzászólásra
mennyiért árulják ezt?
Válasz #3684. hozzászólásra
De amugy mi pl a hétvégén lehet csináljuk az elsőt Falconnal genezis kalászos+fury!
Ajánlom figyelmetetekbe a Tebusha nevű szert!
http://www.kwizda.hu/tebusha_25_ew
Olcsobb mint bármelyik szer!!
Sajnos pár hete haverom bukkant rá persze ő már le is kezelte vele a buzáját!!ha tudtam volna sztem márciusba kapott volna egy full dózist a repce!!!
renben köszi.
Válasz #3680. hozzászólásra
lisztharmat..fehér turos cucc a buza tövénél...
a búza.
Válasz #3679. hozzászólásra
De amugy a nagy kiszerelés lehet hogy olcsobb sőt biztos!!ebbe van némi mikroelem is!
Jövöre ha lesz búzám ezt teszem rá..még midnig olcsobb az azospeednél...kiváltja valamilyen szinten 10kg keserűsó 1500ft+10kg mikramid 3800ft....
egyenlőre csak gyomirtót tettünk mikor látom meg hogy gombás-e? mit kell figyelnem?
Válasz #3678. hozzászólásra
Igen, elég drága.
Inkább maradok a karbamidnál.
Köszi
Én csak 5kg-os kiszerelésekbe vettem....5kg volt 1900ft szal drága volt!!
10kg/ha mehet nyugodtan!
Válasz #3676. hozzászólásra
Olvastam régebben, hogy te raktál mikramid-ot repcére.
Mennyit raktál?
Nekem búzára menne.
Mennyi volt kg-ja?
Köszi
Az enyém ontario 90%-ban elvirágzott az árnyékosabb helyeken virágzik még!
Válasz #3673. hozzászólásra
Hát a gombásodás miatt lenne értelme...én is féltem a taposási kár miatt,de ha elkapja a szklero akkor fele termés...Amugy szép ez a repce is!
Válasz #3670. hozzászólásra
Okés, köszi
Nálunk ilyen lett a repce.Pictort nem tudtam kifújni, mert elromlott a permetező... Van értelme még belemenni?
Üdv.
Lenne egy kérdésem: ki hogyan oldja föl a karbamidot?
Válasz #3670. hozzászólásra
Elvileg az olajos EC készítményekkel vigyázni kellene ilyenkor de 10kg karbamidot észresem fogsz venni...
28%-os nikrolt fújtunk tavaly is gyomirtóval gombaölővel egymenetben. 200l/ha permetlé mennyiséggel 1/3-ad nikrol tehát kb 65liter és 2/3-ad víz tehát 140 liter arányban, kék 3-as fúvókákkal rendesen porlasztva.
Pedig a végét már 28fok felett fújtuk mégsem volt baj.
Válasz #3663. hozzászólásra
Itteni egybehangzó vélemények alapján 8-10 kg /hektár 300 liter vízzel nem csinál bajt , ha nem forróságban csinálja az ember .
Ára :
-karbamid kb 130ft/kg
-mikramid valamivel több (ez a karbamid mikroelemes változata)
Viszont a gombaölővel nem tudom hogy mehet e egy menetben.
Azt tanácsolom hogy hívd fel a gombaölőd gyártóját és kérdezd meg hogy nem e perzselne együtt.
Válasz #3665. hozzászólásra
búzatarló 50-55 cm mélyen lazított, 3 késes Agrikon lazítóval,2X nehéztárcsa,kombinátor, gyűrűshenger, vetés ,gyűrűshenger
Válasz #3666. hozzászólásra
Én sem látok különmbséget peddig van olyan ami egymás mellett van
Ma megnéztem alaposan mindent,búzából 3tonnánál nem várok töbre,repcéből meg max másfél tonnát...ez a realítás...a legjóbb repcést aki több évtízede csinálja meg kérdeztem a szép táblájáról mit vár?..ő azt mondte max kettő tonna az ővé...itt aztánn
Nagyon magasan kell lennie az árnak hogy marafjon valami
Válasz #3662. hozzászólásra
Lazított földbe és szántottba is vetettünk..de eddig semmi különbség nem látszik köztük...szántás 20-25cm mélyen volt,lazítás nálunk 40-50cm között Jympa 5késes!
Válasz #3662. hozzászólásra
Mivel lazított ill milyen mélyen?
Hát igen nem ekkora lenne a repcénk ha lett volna tisztességes csapadék....amennyi tápanyagot kapott esős évbe lenne 4tonna feletti repce...így meg csak találgatunk előre...sztem olyan 2-2,5tonnára lehet számolni....
Búzára ilyenkor mennyi karbamidot szokás adni? Gombaölővel menne majd 2 hét múlva kb.
Kilóját menyiért pazarolják?
Köcce
Válasz #3661. hozzászólásra
Pioneer D01 08.22-én vetve lazított földbe 3 kg/ha
04.23-24-én ment rá a Biscaya,04.23-án kapott 5 mm esőtés akkor 24 óra alatt 10cm-t nőtt
Jó ez...milyen fajata ill mennyivel volt vetve?...valaki még van aki biscayázik? igazán elvetemült aki a mostani repcét még megtapossa...te mikor fújtad bogár ellen?
Válasz #3659. hozzászólásra
160kg vegyes NPK ősszel,
150kg dasa kora tavasszal
140 kg MAS április elején
2X bór,2x rovarölő,7 kg keserűsó
nem rossz!mi jókat kapott??
Mai repceszemle képei.Szerintem jó az anyag.Igéretes!
Válasz #3655. hozzászólásra
Ez már régi igazság hogy szárazban GK- csapadékosban meg az MV-tud többet.. De ezt a vetés idöpontjában senki nem tudja el dönteni ezek csak tipek tapasztalatok és megérzések..Engem a szárazságban szivatot meg a csárdás..Én ki is irtam e miatt a noteszomból...
Most lehet látni extrém körülmények között melyik fajták birják az aszályt.Itt az mv csárdás,gk békés felejtös lesz,mert gyengék a többihez képest,ugyanolyan körülmények között.