Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekünk 14ak a leg jóbb .
Kukorica 2x2 mázsa pétivel tavaly 8.4t/ha 2020 és 2019 11.2 és 11.4t/ha lett az átlag .
Napraforgó 3-3.5 t kőzőtt .
Árpa 5-6t 5 ak homokon.
Válasz tarkamacska #22807. hozzászólásáraVetésfehérítő nem "divat" nálatok, túl szép ez a permetezés mentes állapot. A végén még bijók lesztek és miattatok csődbe megy a dajcs vegyipar
Válasz Géza bácsi #22806. hozzászólásáraAnnyira gyenge volt a tél és szép bokros volt kiteleltek a kártevők és akkor egy minimumot kapott .
Még nem lett számolva .
De tavaly meg lett véve az idei műtrágya 140e/t volt a péti és 180e/t az npk . Ugy hogy ugy voltunk vele hogy meg kell nyomni hogy jó legyen persze ha mostani áron lett volna a péti nem ennyi megy rá . Amúgy 300kg szoktunk pétiből ugy 6-7 tonna kőzőtt szokott lenni az átlag. Felénk a nagyok 6-7 mázsát is kiadnak . De tavaly 10 tonnás búza volt nekik .
Válasz blsjela #22791. hozzászólásáraez derék! egy kérdésem lenne csak miért kell rovarölö februárban?
amugy költségbe ez hol jár most?
Köszi a választ!
Válasz Bobo77 #22799. hozzászólásáraja és abban igazad lehet hogy a rosszabb földnek több tápanyag kell, viszont a csapadék meg bőven kárpótol az meg nálatok annyi van mint a szemét, áprilisban hol jártok 80 felett gondolom...
Válasz trikolor5 #22798. hozzászólására190 kg N a felső határ a búzában, még valami belefér
Gombaölő illene, hogy ki legyen rá téve, ilyen N mennyiségnél 2x , egy kis szerencse az időjárást illetően és várható a jó termés
Idén a max N-t én is megközelítem az egyik igéretes búzában, csak sikerüljön a nitroszolt kiraknom.
Tegnap akartam volna, de beleszólt a technika.....
Válasz Géza bácsi #22778. hozzászólásáraSomogy megye balatontól 20km .
Okt 15 vetés, alap 180kg npk
Február 7 én 150kg péti,
Március kőzepe felé egy rovar, gomba és wuxált kombót kapott.
Április ba kapott megint gomba ellen . Utánna a nagy eső előtt 290kg
És utoljára 120kg
Ha kint lesz a zászlós levél akkor a nitró turbó
És ha kint lesz a kalász akkor a gomba meg a rovar . Mondjuk eddig még nem láttam nagy rovar támadás .
Válasz Sk Laci #22788. hozzászólásáraIgen, én is azt írtam hogy nem a gyomirtó lehet a baj...hiszen akkor az egész tábla egységesen ilyen lenne...de egyenlőre csak foltokban
Válasz ZZ #22784. hozzászólásáraMustang forte nem bántsa a búzát!
Fotbalpályán a füvet is Mustang fortéval szoktam permetezni a helyi fotbalcsapat részére.
Tavaly Bifenox vagy hasonló nevü vegyszert fújtam, jó drága volt, de a hatása gyengébb volt mint a Mustang forteé.
Válasz zsoltrs #22786. hozzászólásáraMustang fortet fújtam tiszta nitroszollal is, semmi baj nem volt.
Helyedben az amalgerolt gyomirtás után min. két hét várakozással tenném ki mondjuk gombaölővel.
Véletlenül búza gyomirtásnal az 1l mustang forte mellé tettem 7.5kg mikramidot.
Lehet ezzel bajom? Készüljek hétvégén egy amalagerolos kezelesre a stressz miatt?
Válasz kukaccsosz #22783. hozzászólásáraHa Te mondod.
Abból gondoltam a szeptóriára, hogy a levél hegye épp, már ha jól látom!
De a fagyás sanszos ezekben a csodás időkben!
Válasz blsjela #22775. hozzászólásárahelyileg merre vagy? vetés idö? alapot mit kapott? ja és a pontos lombtrágya is érdekelne. bocs hogy ilyen sokat kérdezek de nagyon szép!
Válasz Devyd #22776. hozzászólásáraMás márka . De megnézem holnap mi a pontos neve . 5 l megy belőle . Az mint a repcére is meg a kukoricára is . Szép látványos . Most pl a repce is 70- 110 cm kőzőtt van.
Igy áll most a Falado. Most kapott 14 mm előtte gyorsan szórtam rá 120kg/ha pétit. Előtte kapott 290kg arra kapott 27mm. Rovart még nem láttam raj de majd az eső után kiderúl.
Lassan jőn a zászlós levél akkor megkapja a nitró túrbót . Ha kint lesz a kalász akkor pedig a gomba + rovar .
Válasz Agrokópé #22772. hozzászólásáraSzia!
Kicsit pontosítanák,nem az amalgelon nyírja ki őket,hanem az idegen illata miatt a hazatérő méheket a kaptár őrzői pusztítják el. Van annak a szernek egy fura erős illata,én csak unikum next-nek nevezem
Üdv.: Csuti
Válasz Sk Laci #22770. hozzászólásáraLentebb raktam fel képet a repcéről, most kezd itt ott virágozni
Én csütörtökön fújtam bogár ellen, csak nem volt idő akkor már amalgerolt venni mert gyorsan le akartam nyomni a pénteki eső előtt.
Kövi fújásnál már virágban lesz valószínűleg, max ha külön belemennék akkor tudnám.
Ma voltam megnézni a repcémet, csak a leg szélében akad fénybogár itt-ott, ormányost nem láttam.
Ha a napokban eláll a szél és megjelennének a kártevők, akkor én is hozzátenném az amalgerolt. Ha teljes virágban fújnám, akkor kihagyom.
Ráteszem a búzára a fehéritő megjelenésével együtt kifújom.
Válasz Sk Laci #22765. hozzászólásáraÉrtem,azert egy fotót kérhetek előlről,hogy meddig ér le a tükörtartó sźár,meg,hogy az alsó tükörnek milyen a felfogatója.
25115 hozzászólás
Válasz mocsencsi1 #22814. hozzászólásáramég nincs fújva, mert nem volt rá szükség.
vetésfehérítő amúgy nem divat
Nekünk 14ak a leg jóbb .
Kukorica 2x2 mázsa pétivel tavaly 8.4t/ha 2020 és 2019 11.2 és 11.4t/ha lett az átlag .
Napraforgó 3-3.5 t kőzőtt .
Árpa 5-6t 5 ak homokon.
Válasz tarkamacska #22807. hozzászólásáraVetésfehérítő nem "divat" nálatok, túl szép ez a permetezés mentes állapot. A végén még bijók lesztek és miattatok csődbe megy a dajcs vegyipar
Válasz tarkamacska #22805. hozzászólásáraÁprilis 45 mm
Válasz tarkamacska #22802. hozzászólásáraAkkor Somogyot bezárjuk és legeltetünk
Válasz ZZ #22792. hozzászólásáraItt az idei mennyiség.
Válasz Géza bácsi #22806. hozzászólásáraAnnyira gyenge volt a tél és szép bokros volt kiteleltek a kártevők és akkor egy minimumot kapott .
Még nem lett számolva .
De tavaly meg lett véve az idei műtrágya 140e/t volt a péti és 180e/t az npk . Ugy hogy ugy voltunk vele hogy meg kell nyomni hogy jó legyen persze ha mostani áron lett volna a péti nem ennyi megy rá . Amúgy 300kg szoktunk pétiből ugy 6-7 tonna kőzőtt szokott lenni az átlag. Felénk a nagyok 6-7 mázsát is kiadnak . De tavaly 10 tonnás búza volt nekik .
Válasz Géza bácsi #22808. hozzászólásáraígy van ahogy mondod, majd ezután lesz fújva 1x és aratunk.
Válasz tarkamacska #22807. hozzászólásáraez is derék! szép állomány!
se gomba se gyomirtó se lombtrágya? vetés elött is karbamid?
ősszel 120kg karbamid
október 26 vetés 250kg nádor
február 14 150kg karbamid
március 28 100kg pétisó
permetezve nem volt.
idén 61mm eső...
Válasz blsjela #22791. hozzászólásáraez derék! egy kérdésem lenne csak miért kell rovarölö februárban?
amugy költségbe ez hol jár most?
Köszi a választ!
Válasz Bobo77 #22799. hozzászólásáraja és abban igazad lehet hogy a rosszabb földnek több tápanyag kell, viszont a csapadék meg bőven kárpótol az meg nálatok annyi van mint a szemét, áprilisban hol jártok 80 felett gondolom...
Válasz trikolor5 #22798. hozzászólására190 kg N a felső határ a búzában, még valami belefér
Gombaölő illene, hogy ki legyen rá téve, ilyen N mennyiségnél 2x , egy kis szerencse az időjárást illetően és várható a jó termés
Idén a max N-t én is megközelítem az egyik igéretes búzában, csak sikerüljön a nitroszolt kiraknom.
Tegnap akartam volna, de beleszólt a technika.....
Válasz Bobo77 #22799. hozzászólásáramennyi szokott lenni a búza átlagod így? 90-100q?
Válasz Bobo77 #22801. hozzászólásárataláljál ki valamit ami ott megterem normálisan, én innen honnan tudjam hogy ott mi az ami terem?
vagy befüvesíteni legelőnek aztán állatot tenni rá és ennyi....
Válasz tarkamacska #22800. hozzászólásáraHallgatunk itt többen is mit javasolsz mi mást termeljünk?
Válasz Bobo77 #22799. hozzászólásáraamilyen talajra ennyi anyag kell hogy teremjen mást kell termelni.
17-40ig van aranykoronám egyébként.
Válasz tarkamacska #22794. hozzászólásáraFelénk (Somogy) e nélkül nincs termés… Gondolom valami békési “fekete aranyon” gazdálkodsz te is
Válasz Sk Laci #22795. hozzászólásáraSok nitrogén miatt godoltam, betegaégekre sokkal fogékonyabb lesz.
Válasz trikolor5 #22793. hozzászólásáraVan aki 8q/ha kenest dobott búzára…..
Válasz tarkamacska #22794. hozzászólásáraGondolom ennyi törődéssel plussz ha van csapadék, márpedig a Dunántúlon van, akkor 10t.
Válasz trikolor5 #22793. hozzászólásáraMiért lenne kontraproduktív?
Válasz blsjela #22791. hozzászólásáramennyi átlagra számítasz ezzel a 2 hektárra való tápanyaggal?
Válasz blsjela #22791. hozzászólásáraEz brutális mennyiségű kaja. Ilyet még nem is hallottam, hogy valaki ennyit szór ki. Ez már nem kontraproduktív?
Válasz blsjela #22791. hozzászólásáraA legfontosabb lemaradt...
Hány mm csapadékot kapott?
Válasz Géza bácsi #22778. hozzászólásáraSomogy megye balatontól 20km .
Okt 15 vetés, alap 180kg npk
Február 7 én 150kg péti,
Március kőzepe felé egy rovar, gomba és wuxált kombót kapott.
Április ba kapott megint gomba ellen . Utánna a nagy eső előtt 290kg
És utoljára 120kg
Ha kint lesz a zászlós levél akkor a nitró turbó
És ha kint lesz a kalász akkor a gomba meg a rovar . Mondjuk eddig még nem láttam nagy rovar támadás .
Válasz zsoltrs #22786. hozzászólására Igyál egy sört, nem lesz annak baja
Válasz Sk Laci #22788. hozzászólásáraIgen, én is azt írtam hogy nem a gyomirtó lehet a baj...hiszen akkor az egész tábla egységesen ilyen lenne...de egyenlőre csak foltokban
Válasz ZZ #22784. hozzászólásáraMustang forte nem bántsa a búzát!
Fotbalpályán a füvet is Mustang fortéval szoktam permetezni a helyi fotbalcsapat részére.
Tavaly Bifenox vagy hasonló nevü vegyszert fújtam, jó drága volt, de a hatása gyengébb volt mint a Mustang forteé.
Válasz zsoltrs #22786. hozzászólásáraMustang fortet fújtam tiszta nitroszollal is, semmi baj nem volt.
Helyedben az amalgerolt gyomirtás után min. két hét várakozással tenném ki mondjuk gombaölővel.
Hali
Véletlenül búza gyomirtásnal az 1l mustang forte mellé tettem 7.5kg mikramidot.
Lehet ezzel bajom? Készüljek hétvégén egy amalagerolos kezelesre a stressz miatt?
Köszi
Válasz kukaccsosz #22783. hozzászólásáraHa Te mondod.
Abból gondoltam a szeptóriára, hogy a levél hegye épp, már ha jól látom!
De a fagyás sanszos ezekben a csodás időkben!
Válasz kukaccsosz #22783. hozzászólásáraKöszönöm!
Rovart nem látok benne, illetve szerintem a gyomirtó se lehet....mert akkor az egész ilyen lenne..
Mustang Forte volt a gyomirtó
Válasz ZZ #22781. hozzászólásáraFagyáshoz hasonlít.
Mintha a mélyebb táblarészeken lenne, ott gyakrabban előfordul.
Biztos nem septoria.
Válasz ZZ #22781. hozzászólásáraSzeptótiás levélfoltosság, ha jól látom!
Falado
Mik ezek a fehér foltok a levélen ..
A táblán belül össze -vissza , kissebb-nagyobb foltokban jelentkezik
Válasz Apáé #22779. hozzászólásáraMeg az eső.
Válasz Géza bácsi #22778. hozzászólásáraA nagy "titok" a 410kg peti.
Válasz blsjela #22775. hozzászólásárahelyileg merre vagy? vetés idö? alapot mit kapott? ja és a pontos lombtrágya is érdekelne. bocs hogy ilyen sokat kérdezek de nagyon szép!
Válasz Devyd #22776. hozzászólásáraMás márka . De megnézem holnap mi a pontos neve . 5 l megy belőle . Az mint a repcére is meg a kukoricára is . Szép látványos . Most pl a repce is 70- 110 cm kőzőtt van.
Válasz blsjela #22775. hozzászólásáraEz elég szép!
Fitohorm Turbó nitrogén fújsz? Mennyi literrel? Volt már tapasztalat?
Igy áll most a Falado. Most kapott 14 mm előtte gyorsan szórtam rá 120kg/ha pétit. Előtte kapott 290kg arra kapott 27mm. Rovart még nem láttam raj de majd az eső után kiderúl.
Lassan jőn a zászlós levél akkor megkapja a nitró túrbót . Ha kint lesz a kalász akkor pedig a gomba + rovar .
Válasz Agrokópé #22772. hozzászólásáraSzia!
Kicsit pontosítanák,nem az amalgelon nyírja ki őket,hanem az idegen illata miatt a hazatérő méheket a kaptár őrzői pusztítják el. Van annak a szernek egy fura erős illata,én csak unikum next-nek nevezem
Üdv.: Csuti
Válasz Agrokópé #22772. hozzászólásáraOlvassad el még egyszer, mit írtam
Válasz Sk Laci #22770. hozzászólásáraAmalgelort virágzó kultúrára /repce, szotyi/ nem lehet fújni, ki nyírja a méheket.
Válasz Sk Laci #22770. hozzászólásáraLentebb raktam fel képet a repcéről, most kezd itt ott virágozni
Én csütörtökön fújtam bogár ellen, csak nem volt idő akkor már amalgerolt venni mert gyorsan le akartam nyomni a pénteki eső előtt.
Kövi fújásnál már virágban lesz valószínűleg, max ha külön belemennék akkor tudnám.
Válasz Ganajos #22768. hozzászólásáraHa még nincsen virágban a repce és eltalálod a leveleket akkor érdemes.
Búzában is lehet.
Ma voltam megnézni a repcémet, csak a leg szélében akad fénybogár itt-ott, ormányost nem láttam.
Ha a napokban eláll a szél és megjelennének a kártevők, akkor én is hozzátenném az amalgerolt. Ha teljes virágban fújnám, akkor kihagyom.
Ráteszem a búzára a fehéritő megjelenésével együtt kifújom.
Válasz pamko #22767. hozzászólásáraJD topikban 24626 hozzászóllásban vannak a kért képek.
Ilyenkor még érdemes amalgerolt nyomni repcének meg búzának?
Válasz Sk Laci #22765. hozzászólásáraÉrtem,azert egy fotót kérhetek előlről,hogy meddig ér le a tükörtartó sźár,meg,hogy az alsó tükörnek milyen a felfogatója.