Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! Jövőhéten tervben van a repce újabb rovarölős permetezése avaunt-tal, és egy gombaölő is megy mellé. Mellé még szeretnénk tenni valamilyen lombtrágyát is, ki mit szokott használni, zöldbimbós állapotban? Válaszokat köszönöm.
Válasz Ganajos #22674. hozzászólásáraA permetező nagy szűrőjébe van beletöltve víztöltéskor, szinte azonnal oldódik.
5 kg/ ha ment legutóbb. Max 12,5 kg/ha-ig lehet menni. Könyv szerint.
A szomszéd földjéből a nagy tárcsa még ősszel átdobott egy 2 levélnyi földet és abban a részben a vetőgéppel vetett gabona szélső 2 sora teljesen másképpen néz ki.
Sokkal de sokkal haragos zöldebb, sokkal jobban bokrosodott, nagyon jól néz ki, mag a mienk fakó színű, nem bokrosodik csak ugy vegetál.
Most idén mind a kettő búza, tavaly pedig mind a kettő napraforgó volt.
Miénk az expresszes volt, a szomszédé pulzáros.
Miénk tiszta volt, a szomszédé későn kapta a pulsart, nagyon gyomos, gyenge felsült lett tonna alatti terméssel.
Mi rakunk ki NPK-t is ősszel ők csak nitrogént.
Vegyszerekből ha gabona van általában valami olcsóbb hormonnal gyomirtanak mi általában a drágább szerekkel.
És most az akarom kideriteni,hogy ph eltérés lehet esetleg, vagy valami makro-mikro elem hiány vagy szermaradvány?
Válasz GREVEN #22677. hozzászólásáraA kémhatás mérése nem egy komoly technikai probléma, nyugodtan vedd meg.
De szinte bármelyik gazdaboltban, vagy barkácsáruházban is kapsz.
De tegyél egy próbát: bemész mondjuk az OBI-ba, fogsz egy-két ilyen mérőt, és kertészeti osztályon valamelyik cserepes növénnyel kipróbálod őket. Ami kilóg a sorból, az kiesett, a maradékból meg megveszed, amelyik tetszik.
Válasz olasz_kapo #22669. hozzászólásáraNekem a tavaszi sörárpám elég gyengének tűnik..gondolkodom, hogy kéne rá rendelni nem olcsó, de most már semmisem az... Itt többen ősszel már repcére tolták, meg most tavasszal is...egyelőre bízik benne mindenki.
Válasz Ganajos #22671. hozzászólásáraRepcén már kinnt van, az első vegyszerezéssel.
Most a héten Boron Plus, Epso top, Multoleo ment ki.
Fővirágzásban kap még sztem Boron plus és Multoleot...
Válasz Devyd #22667. hozzászólásáraMost fujtam elöszőr teszik az illata jó anyagnak tünik.Hatásra kiváncsi vagyok!tavaly fujtam Dellagrot az után is jobb lett a repce,de ez sürűbb volt.
Nem teljesen idevág a kérdés,de hátha. Talaj ph-ját szeretném megmérni házilag?
Van rá valami jó és pontos módszer esetleg olyan eszköz ami egy labor eredményhez képest viszonylag jó adatot közöl?
Válasz Sk Laci #22659. hozzászólásáraHolnap csinálok képet . 2 napja kapott karatét 1.5 dl /ha de. Lehet kevés volt . Mert ma nagyon sok volt párosodna a szemetek ????????. Eső előtt kapot 290kg a repce is . De szerintem vasárnap ha olyan akkor lenyomo rovar ellen .
Repce mai adagja:
Wuxalbór
Azopsped
Rizomagic
Caramba Turbó
Avaunt-Sumialfa kombinácioja
Fénybogára és ormányosra
Várni akartam a kijuttatással de megérte kifujni rengeteg bogár van.
Kivááncsi leszek a zöldülésre.
Válasz blsjela #22657. hozzászólásáraMilyen növési stádiumban van nálatok a repce, hogy már rajta van a repcefénybogár?
Ma szórtam a repcét pétivel, nézegettem a növényeket is, de nem találkoztam fénybogárral.
De azért itt-ott találtam még ormányost.
Repce meg van indulva. 25-50 cm magas fajta és terület fügvényében.
Virágkezdemény miatt nem mertem nitroszolozni, ezért gyorsan kiszórtam a pétit, mert estére mondtak esőt.
Mi igy állunk 27mm eső volt előtte nap kapott 290kg pétit.
Repce az silány sajna rossz kelés miatt csak tavasszal tudtam gyomirtani egyszikűt nem is vitte ki a 2szikűt a korvetto szépen megfogta .
Most rovarra ellen kell mennem mert sok a repce fény bogár
Válasz mocsencsi1 #22649. hozzászólásáraIgen idei, én is meglepődtem amikor kimentem szórni hogy ilyen jó... Mély fekvésűek viszont fagykárosak, sárgák, beritkultak sávokban, foltokban.
Sziasztok!
Repcéket figyeljétek.
Tegnap sok fénybogarat és pár ormányost is találtam. Valaki tegnap már fújta is!
Árpában bolhát találtam, hámozgatja a leveleket.
Válasz csuti0 #22637. hozzászólásáraSzia!
Úgy kell rendesen termelni, hogy megadod a növénynek a szükséges tápanyagot, szükséges növényvédelmi beavatkozásokat elvégzed, szükséges talajmunkát megcsinálod.
Mert itt bizony van aki spórol a műtrágyán, mert drága( volt olyan aki pl búza alá ősszel nem dobott komplexet, tavasszal meg összesen 2q 27% nitrogént adott neki mindenféle egyéb tápanyag nélkül…)
Na ez szerintem nem rendes termelés….
Válasz Ganajos #22635. hozzászólásáraSzia!
Hogy kell rendesen termelni?
Attól lesz a termelés "rendes",hogy hatalmas mennyiségű műtrágyával érjük el az elgondolt termés mennyiséget?
Vagy csak a rövidtávú profit számít,hosszútávú hatások másodlagosak?
És mi van ha a nagy mennyiségű drága műtrágya nem fog jelentkezni a termény árakban?
Üdv.: Csuti
25135 hozzászólás
Sziasztok! Jövőhéten tervben van a repce újabb rovarölős permetezése avaunt-tal, és egy gombaölő is megy mellé. Mellé még szeretnénk tenni valamilyen lombtrágyát is, ki mit szokott használni, zöldbimbós állapotban? Válaszokat köszönöm.
Sziasztok! Őszi árpából, az ecsetpázsitot, és a széltippant mivel lehetne ki takarítani???? Puma Extra-t ajánlottak.
Válasz Ganajos #22674. hozzászólásáraA permetező nagy szűrőjébe van beletöltve víztöltéskor, szinte azonnal oldódik.
5 kg/ ha ment legutóbb. Max 12,5 kg/ha-ig lehet menni. Könyv szerint.
Válasz kukaccsosz #22675. hozzászólásáraVesz valaki egy kis citromsavat buffer protect néven, ha jól tudom ,most is kaphat hozzá egy occó és jó műszert
Válasz GREVEN #22680. hozzászólásáraMiért nem csináltatsz mindegyikből labort? Az lenne a tuti, a többi eléggé vaktában lövöldözés.
Válasz Bárány #22679. hozzászólásáraAz egyik táblánk szélénél van egy érdekesség és arra próbálok rájönni mi okozza.
A szomszéd földjéből a nagy tárcsa még ősszel átdobott egy 2 levélnyi földet és abban a részben a vetőgéppel vetett gabona szélső 2 sora teljesen másképpen néz ki.
Sokkal de sokkal haragos zöldebb, sokkal jobban bokrosodott, nagyon jól néz ki, mag a mienk fakó színű, nem bokrosodik csak ugy vegetál.
Most idén mind a kettő búza, tavaly pedig mind a kettő napraforgó volt.
Miénk az expresszes volt, a szomszédé pulzáros.
Miénk tiszta volt, a szomszédé későn kapta a pulsart, nagyon gyomos, gyenge felsült lett tonna alatti terméssel.
Mi rakunk ki NPK-t is ősszel ők csak nitrogént.
Vegyszerekből ha gabona van általában valami olcsóbb hormonnal gyomirtanak mi általában a drágább szerekkel.
És most az akarom kideriteni,hogy ph eltérés lehet esetleg, vagy valami makro-mikro elem hiány vagy szermaradvány?
Válasz GREVEN #22677. hozzászólásáraA kémhatás mérése nem egy komoly technikai probléma, nyugodtan vedd meg.
De szinte bármelyik gazdaboltban, vagy barkácsáruházban is kapsz.
De tegyél egy próbát: bemész mondjuk az OBI-ba, fogsz egy-két ilyen mérőt, és kertészeti osztályon valamelyik cserepes növénnyel kipróbálod őket. Ami kilóg a sorból, az kiesett, a maradékból meg megveszed, amelyik tetszik.
Válasz GREVEN #22677. hozzászólásáraNem labor pontosságú, de a talajvizsgalatokhoz hasonló értéket mutat.
A tized pontosságra nincs is szükség.
Válasz kukaccsosz #22675. hozzászólásáraMeg vagy vele elégedve? Hasonlítottad esetleg drágább eszközzel vagy labor méréshez?
Üdv.!
Szabolcs megyében valaki védekezett már repce fènybogár ellen?
Válasz GREVEN #22668. hozzászólásáraNekem ilyen van.
pH mérő
Korábban novszergyarto cég is osztogatta.
Válasz Devyd #22672. hozzászólásáraEpso-bol hany kg-t raksz?
Elotte feloldod valamiben?
Válasz olasz_kapo #22669. hozzászólásáraNekem a tavaszi sörárpám elég gyengének tűnik..gondolkodom, hogy kéne rá rendelni nem olcsó, de most már semmisem az... Itt többen ősszel már repcére tolták, meg most tavasszal is...egyelőre bízik benne mindenki.
Válasz Ganajos #22671. hozzászólásáraRepcén már kinnt van, az első vegyszerezéssel.
Most a héten Boron Plus, Epso top, Multoleo ment ki.
Fővirágzásban kap még sztem Boron plus és Multoleot...
Amalgerolt mikor nyomjátok repcére, meg buzára?
Idén akarok nyomni neki, buzára kalászhányás előtt, repcére meg zöldbimbóba.
Nem lesz késő?
Válasz GREVEN #22668. hozzászólásáraAgrogazda Székesfehérvár 50fen allatt hirfetnek kütyüket.
Válasz Devyd #22667. hozzászólásáraMost fujtam elöszőr teszik az illata jó anyagnak tünik.Hatásra kiváncsi vagyok!tavaly fujtam Dellagrot az után is jobb lett a repce,de ez sürűbb volt.
Nem teljesen idevág a kérdés,de hátha. Talaj ph-ját szeretném megmérni házilag?
Van rá valami jó és pontos módszer esetleg olyan eszköz ami egy labor eredményhez képest viszonylag jó adatot közöl?
Válasz olasz_kapo #22662. hozzászólásáraFelénk is ezeket nyomják.
Wuxal Boron Plust igen szeretik fújni.
Rizomagic hasonló az amalgerolhoz?
Válasz Bobo77 #22661. hozzászólására
Válasz Sk Laci #22659. hozzászólásáraHolnap csinálok képet . 2 napja kapott karatét 1.5 dl /ha de. Lehet kevés volt . Mert ma nagyon sok volt párosodna a szemetek ????????. Eső előtt kapot 290kg a repce is . De szerintem vasárnap ha olyan akkor lenyomo rovar ellen .
Válasz Bobo77 #22661. hozzászólásáraFainnnntasztikus
Válasz Bobo77 #22661. hozzászólásáraEnyém is így nézne ki örülnék neki!
Repce mai adagja:
Wuxalbór
Azopsped
Rizomagic
Caramba Turbó
Avaunt-Sumialfa kombinácioja
Fénybogára és ormányosra
Várni akartam a kijuttatással de megérte kifujni rengeteg bogár van.
Kivááncsi leszek a zöldülésre.
Válasz Gatti #22656. hozzászólásáraMiért nem?Szárat akarsz növelni csak?
Válasz blsjela #22657. hozzászólásáraMilyen növési stádiumban van nálatok a repce, hogy már rajta van a repcefénybogár?
Ma szórtam a repcét pétivel, nézegettem a növényeket is, de nem találkoztam fénybogárral.
De azért itt-ott találtam még ormányost.
Repce meg van indulva. 25-50 cm magas fajta és terület fügvényében.
Virágkezdemény miatt nem mertem nitroszolozni, ezért gyorsan kiszórtam a pétit, mert estére mondtak esőt.
Válasz RARGAkèny #22647. hozzászólására
Mi igy állunk 27mm eső volt előtte nap kapott 290kg pétit.
Repce az silány sajna rossz kelés miatt csak tavasszal tudtam gyomirtani egyszikűt nem is vitte ki a 2szikűt a korvetto szépen megfogta .
Most rovarra ellen kell mennem mert sok a repce fény bogár
búza, eddig műtrágyát nem kapott, majd nitrosolt hamarosan.
Válasz RARGAkèny #22647. hozzászólásáraÉn nem mondom semmit, mert irigy vagyok.
Válasz RARGAkèny #22647. hozzászólásáraEz igen, gyönyörü a búzád
Válasz RARGAkèny #22647. hozzászólásáraEz igen! Párját ritkítja! Az idén még nem láttam ilyet!
04.06.
Válasz mocsencsi1 #22649. hozzászólásáraIgen idei, én is meglepődtem amikor kimentem szórni hogy ilyen jó... Mély fekvésűek viszont fagykárosak, sárgák, beritkultak sávokban, foltokban.
Válasz RARGAkèny #22647. hozzászólásáraCsoda szép, biztos, hogy idei fotó?
Sziasztok!
Repcéket figyeljétek.
Tegnap sok fénybogarat és pár ormányost is találtam. Valaki tegnap már fújta is!
Árpában bolhát találtam, hámozgatja a leveleket.
Mai búza permetezés
Válasz Sk Laci #22645. hozzászólásáraRendben köszi
Igen igaz csak sajnos nem értem oda…
Válasz Ganajos #22642. hozzászólásáraEzt már jó egy hete kellett volna fújni.
Korvetto hatásos lehet, de a pásztortáskával már nem sokat csinál.
Válasz trikolor5 #22643. hozzászólásáraAz lehetséges…köszi
Válasz Ganajos #22642. hozzászólásáraA 3. szerintem tyúkhúr, de az lassan el is virágzik tovább nem nő.
Üdv!!
Ezeket ki tudom venni repcéből még???
Van valami lehetőség??
Galera? Ikarus?
Pásztortáska, ebszékfű van bent meg még valami az mi lehet???
Köszi
Válasz Ganajos #22640. hozzászólására1 vagy 1 se, de egyelore megelozes celjabol 1x le van fujva.
Válasz tarkamacska #22639. hozzászólásáraCsak egy gombaölőt adsz neki?
Itt sajnos a 2 már minimum…
Válasz Ganajos #22636. hozzászólásáracink, réz, kén, és nitrogén lombtrágya megy neki 2x
1x a gyomirtáskor és 1x a gombaölőzéskor
Válasz csuti0 #22637. hozzászólásáraSzia!
Úgy kell rendesen termelni, hogy megadod a növénynek a szükséges tápanyagot, szükséges növényvédelmi beavatkozásokat elvégzed, szükséges talajmunkát megcsinálod.
Mert itt bizony van aki spórol a műtrágyán, mert drága( volt olyan aki pl búza alá ősszel nem dobott komplexet, tavasszal meg összesen 2q 27% nitrogént adott neki mindenféle egyéb tápanyag nélkül…)
Na ez szerintem nem rendes termelés….
Válasz Ganajos #22635. hozzászólásáraSzia!
Hogy kell rendesen termelni?
Attól lesz a termelés "rendes",hogy hatalmas mennyiségű műtrágyával érjük el az elgondolt termés mennyiséget?
Vagy csak a rövidtávú profit számít,hosszútávú hatások másodlagosak?
És mi van ha a nagy mennyiségű drága műtrágya nem fog jelentkezni a termény árakban?
Üdv.: Csuti
Buzára milyen gombaölőt használtok elsőre? Ár érték arányban melyik jó most?
Lombtrágyát adtok neki valami rezet ? Vagy mást?
Köszi