Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz rtamas1976 #24946. hozzászólásáraIgen, de az én számításom se jó, a tied közelebbi, de alávet így is, tehát pár éve reális volt árpánál a 220-ra tekert tényleges 190kg.
Valamiért most is alávet 20-30kg-al.
Így az első parcella 220kg-ra jött ki visszamérve, a második már 240-re 2 állásban. B3-B4 nálam.
Tehát vagy a kerék feletti suberen kell matekolni, ami a tartályból a ráfolyást igazítja, vagy a kerék alatti subert, ami a kiadagolást szabályozza.
Igazából ezek már nagyon régen jelölt értekek, valaki már felrajzolta egyszer, aszerint is megy.
Válasz SzikiSzokeveny #24944. hozzászólásáraEgyébként a repce sokkal szebb a prontó után!
Jo a rapid is de nincs utána olyan. A vetésmélység tartása kicsit butább.
Viszont amire szinte senki nemhasználja és kitalálták abban sokkal jobb!
Ez a direktvetés.
És sokkal nagyobb gép kell elé.
Nálunk a pronto 4méterest 150es landinivel húzza a haver. És 2t abba is belefér.
Itt a gabonáknál nagyon kijött, hogy ki mivel vetett. Rapid, pronto és a top kategóriások után szépen kikelt, az olcsóbbak után foltosan felibe harmadába kelt.
Válasz mtz1221 #24935. hozzászólásáraIgen, mikor rájön hogy mi az aztán otthagyja felénk több ezer van a búza vetést is őrizzük sajnos, mindent kiver a földből
Őz vagy valami kitudja a repcét zabálni ??? Így még nem jártam a legmélyebb pontján pár nap alatt eltűnt egy darab, de nem találok rajta semmit. Nyom sincs veszettül sok, olyan mint amikor a fácán kiszedi a kukoricát.
Válasz Ganajos #24927. hozzászólására3cm
A cambridge jobb mint a gyűrűs.
Nemhagy akkora éleket.
Vetetünk kuhn premiával.
Akkor 2 simahenger közzé vetetük.
Az is tökéletes volt.
A hengerelés 8-9km/h sebességgel.
Legyen ideje tömörödni.
Van aki 15-18al hengerel.
Az csak szaladgálás.
Válasz Borz #24923. hozzászólásáraUgyan ez, 2 táblát egy földesút választ el, minden ugyan úgy csinálva ugyan azon a napon, az egyik úgy ahogy kikelt, az lehet meg is marad, a másik meg gatya…de én sem értem mi lehet a gond… esőt kapott gazdagon vetés után.
Igazából mikor bújkált, akkor úgy láttam, hogy nagyon szép lesz a kelés, de valamiért eltűntek a növények vagy nem is tudom, nem tudott kisorolni. Bolha rágás volt azért rajt, de nem volt számottevő.
Azt hittem, hogy a maggal volt valami gond, de ha te is így jártál az lg-vel akkor nem
Válasz Ganajos #24919. hozzászólásáraÚgyanúgy jártam az egyik táblán, de én lg maggal. Bár teljesen érthetetlen számomra is a helyzet mert semmi különbség nem volt se az előveteményben, sem a talaj előkészítésben, sem a magban... bár ami kikelt is heterogén, annyira nem gáz, de tamásétól messze van. A másikat kivettem, már búza van benne. Magyarázatot én is keresem
Rapool repcét vetett valaki?
Idén lett volna előszőr, de többet biztos nem lesz, nem kelt ki, megy a kukába már biztos
Valakinek valami ötlet, h miért ?
Válasz Gatti #24914. hozzászólásáraItt is eső után tárcsázva lett a napra tarló. Száraz rögös a magágy, kitudja mikor ázik meg, ezért gondolnám, hogy emelni kéne 250-300 kg-ra.
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraKorábban szerettem volna vetni, de a talajkörülmények nem engedték.
Be kellett osztanom a megrendelt magot, mert 3 ha-ra nem kaptam árpavetőmagot, így búza ment.
210 kg volt az eredeti terv.
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraMég csak október vége fele van, hol van még karácsony :D
Általában mi mindig november környékén vetünk és normál mennyiséggel, nem szokott gond lenni.
Egyébként most nem nagyon mond esőt és szerintem majd csak akkor fog kikelni ha esőt kap(olyan száraz a föld felső rétege).
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraSzia!
Adamás gyomirtók. Tolurex 500 SC 2 L/ha + Legato 500 SC 0,2 L/ha.
Magyarországon feltételezem más név alatt van forgalomban, ezért leírom a hatóanyagokat.
Klórtoluron 1 000 g/ha + diflufenika 100 g/ha.
Nagyon szépen dolgozik, csak az aszat felülkezelését kell elvégezni foltokban. Más évelő gyom nincsen, kivéve 1 parcellát ahol fekete nadálytő van.
Mustang forte elintézi tavasszal a foltokban megjelenő évelő kétszikü gyomokat.
Válasz Sk Laci #24900. hozzászólásáraAkkor te már jól előrevagy…
Milyen fajta a repce?
Regulátor itt majd talán november eleje-közepe ha lesz valami a repcéből, meg az időjárás is úgy akarja
Búza még ki sem kelt
25201 hozzászólás
Válasz Gumóka #24949. hozzászólásáraMilyen sebességel mentél?
Válasz SzikiSzokeveny #24948. hozzászólásáraFura dolog ez. Nekem az egyik legjobb árpám akkor lett mikor januárban kelt csak ki.
Válasz rtamas1976 #24946. hozzászólásáraIgen, de az én számításom se jó, a tied közelebbi, de alávet így is, tehát pár éve reális volt árpánál a 220-ra tekert tényleges 190kg.
Valamiért most is alávet 20-30kg-al.
Így az első parcella 220kg-ra jött ki visszamérve, a második már 240-re 2 állásban. B3-B4 nálam.
Tehát vagy a kerék feletti suberen kell matekolni, ami a tartályból a ráfolyást igazítja, vagy a kerék alatti subert, ami a kiadagolást szabályozza.
Igazából ezek már nagyon régen jelölt értekek, valaki már felrajzolta egyszer, aszerint is megy.
Válasz trikolor5 #24947. hozzászólásáraCsak nem mindegy, hogy októberben kelt ki, vagy majd decemberben fog.
Válasz SzikiSzokeveny #24944. hozzászólásáraMajd megázik és kikel mind.
Válasz Gumóka #24925. hozzászólásáraNa mivan a búzával?
Sikerült elhúzni?
Válasz SzikiSzokeveny #24944. hozzászólásáraEgyébként a repce sokkal szebb a prontó után!
Jo a rapid is de nincs utána olyan. A vetésmélység tartása kicsit butább.
Viszont amire szinte senki nemhasználja és kitalálták abban sokkal jobb!
Ez a direktvetés.
És sokkal nagyobb gép kell elé.
Nálunk a pronto 4méterest 150es landinivel húzza a haver. És 2t abba is belefér.
Itt a gabonáknál nagyon kijött, hogy ki mivel vetett. Rapid, pronto és a top kategóriások után szépen kikelt, az olcsóbbak után foltosan felibe harmadába kelt.
van aki még nem vetette el a búzát?
Gabona tarló aratás után 5cm en hántva.
Ebbe repce direktbe.
Egyszíkű írtót kapott. És 2q NS
Kap még egy lombtrágyát és mehet a télbe.
Válasz Ganajos #24927. hozzászólására
Október 8 vetett gk csillag.
Válasz mtz1221 #24937. hozzászólásáraItt is van néha elsötétül az útca. Családikor meg segéj napján.
Jajde szépvagy!
Edd ki a vetést!!!
Regulátorozás kész.
Válasz papszi06 #24936. hozzászólásáraItt is van néha mikor elsötétül tőlűk az ég, de repcében még soha nem láttam őket.
Válasz mtz1221 #24935. hozzászólásáraIgen, mikor rájön hogy mi az aztán otthagyja felénk több ezer van a búza vetést is őrizzük sajnos, mindent kiver a földből
Válasz papszi06 #24934. hozzászólásáraVan. Annak is néz ki, de a repcét is megpiszkálja ???
Válasz mtz1221 #24932. hozzászólásáraVan varjú nálatok ?
Falado búza okt 9 vetés 200kg npk és most kapott 5l/ha Greenman, most várok pár napot és kapja a Bizon gyomirtót.
Őz vagy valami kitudja a repcét zabálni ??? Így még nem jártam a legmélyebb pontján pár nap alatt eltűnt egy darab, de nem találok rajta semmit. Nyom sincs veszettül sok, olyan mint amikor a fácán kiszedi a kukoricát.
Válasz szanberg #24930. hozzászólásáraEz saját!
Emailt küldtem!
Válasz rtamas1976 #24917. hozzászólásáraMelyik cégnél dolgozol?
Válasz Ganajos #24927. hozzászólására3cm
A cambridge jobb mint a gyűrűs.
Nemhagy akkora éleket.
Vetetünk kuhn premiával.
Akkor 2 simahenger közzé vetetük.
Az is tökéletes volt.
A hengerelés 8-9km/h sebességgel.
Legyen ideje tömörödni.
Van aki 15-18al hengerel.
Az csak szaladgálás.
Válasz Borz #24923. hozzászólásáraUgyan ez, 2 táblát egy földesút választ el, minden ugyan úgy csinálva ugyan azon a napon, az egyik úgy ahogy kikelt, az lehet meg is marad, a másik meg gatya…de én sem értem mi lehet a gond… esőt kapott gazdagon vetés után.
Igazából mikor bújkált, akkor úgy láttam, hogy nagyon szép lesz a kelés, de valamiért eltűntek a növények vagy nem is tudom, nem tudott kisorolni. Bolha rágás volt azért rajt, de nem volt számottevő.
Azt hittem, hogy a maggal volt valami gond, de ha te is így jártál az lg-vel akkor nem
Válasz rtamas1976 #24920. hozzászólásáraHát ez már nagyon regulátorérett, nagyon szép
Milyen mélyen lett vetve?
Sima henger az nincs sajna, csak cambridge
Válasz Gumóka #24925. hozzászólásáraAnno ha túlszép volt a repce, megjáratták a birkával.
Megrágták, megtaposták , megtrágyázták.
Válasz rtamas1976 #24917. hozzászólásáraSzomszédét, majdnem ilyen szép az is, azt már regulátorozták az őzek
Válasz trikolor5 #24911. hozzászólásáraNádor 230-240, holnap kezdem
Válasz Ganajos #24919. hozzászólásáraÚgyanúgy jártam az egyik táblán, de én lg maggal. Bár teljesen érthetetlen számomra is a helyzet mert semmi különbség nem volt se az előveteményben, sem a talaj előkészítésben, sem a magban... bár ami kikelt is heterogén, annyira nem gáz, de tamásétól messze van. A másikat kivettem, már búza van benne. Magyarázatot én is keresem
Válasz rtamas1976 #24917. hozzászólására
Válasz Ganajos #24918. hozzászólásáraA legfontosabb simahenger a vetés után.
Válasz Ganajos #24918. hozzászólásáraTárcsa henger topodown Pronto és umberto
Súrgősen regulátorozni kell!
Rapool repcét vetett valaki?
Idén lett volna előszőr, de többet biztos nem lesz, nem kelt ki, megy a kukába már biztos
Valakinek valami ötlet, h miért ?
Válasz rtamas1976 #24917. hozzászólásáraAz nem semmi, ilyet felénk nem látni
Milyen vetővel lett húzva?
Válasz Gatti #24914. hozzászólásáraItt is eső után tárcsázva lett a napra tarló. Száraz rögös a magágy, kitudja mikor ázik meg, ezért gondolnám, hogy emelni kéne 250-300 kg-ra.
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraKorábban szerettem volna vetni, de a talajkörülmények nem engedték.
Be kellett osztanom a megrendelt magot, mert 3 ha-ra nem kaptam árpavetőmagot, így búza ment.
210 kg volt az eredeti terv.
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraMég csak október vége fele van, hol van még karácsony :D
Általában mi mindig november környékén vetünk és normál mennyiséggel, nem szokott gond lenni.
Egyébként most nem nagyon mond esőt és szerintem majd csak akkor fog kikelni ha esőt kap(olyan száraz a föld felső rétege).
Válasz Sk Laci #24912. hozzászólásáraCsak? Nem kevés? Október elején oké.
Válasz trikolor5 #24911. hozzászólására190 kg/Ha
Aki még csak most vet, az mennyi kilóval?
Válasz 5465 #24905. hozzászólására
Válasz blsjela #24906. hozzászólására köszi
Válasz Sk Laci #24907. hozzászólására köszönöm
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraSzia!
Adamás gyomirtók. Tolurex 500 SC 2 L/ha + Legato 500 SC 0,2 L/ha.
Magyarországon feltételezem más név alatt van forgalomban, ezért leírom a hatóanyagokat.
Klórtoluron 1 000 g/ha + diflufenika 100 g/ha.
Nagyon szépen dolgozik, csak az aszat felülkezelését kell elvégezni foltokban. Más évelő gyom nincsen, kivéve 1 parcellát ahol fekete nadálytő van.
Mustang forte elintézi tavasszal a foltokban megjelenő évelő kétszikü gyomokat.
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraBizon .
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraBizon, Legato Trio
Őszi búza gyomirtására,kinek mi vált be?A széltippanon kívül van más egyszikű is,sajnos nem tudom hogy mi.
Válasz Ganajos #24902. hozzászólásáraKWS Umberto
Válasz Sk Laci #24900. hozzászólásáraAkkor te már jól előrevagy…
Milyen fajta a repce?
Regulátor itt majd talán november eleje-közepe ha lesz valami a repcéből, meg az időjárás is úgy akarja
Búza még ki sem kelt