Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bigyófelügyelő #21971. hozzászólásáraEgyesek tapasztaltak olyat, hogy ugyanazt a fajtát vették, de a régi jobb volt. Szóval nem biztos, hogy a beváltat sűrűn érdemes cserélni.
Válasz Celtises #21969. hozzászólásáraSzámolj kicsit! Tegyük fel eladod most 6000+12% ért a búzádat! Nagyjából 7000 körül lesz! 15000-7000=8000 Mostani árakon számolva kicsivel több mint egy mázsa búza ára a különbség! De egy friss mag nem egy mázsával fog többet teremni. És amit meghagysz vetni még zsákozd be, csávázd be... Mindenképpen frisset vennék...
Válasz ewtoto #21967. hozzászólásáraFelénk is arattak mindenfélét.
6-tól 9-ig kb.
Tegnap beálltak az ősszel vetett tavaszi árpába szintén 7 t körül jön be.
Válasz Apáé #21966. hozzászólásáraKorábban felraktam egy képet, vagy kettőt, amire Szabi megkérdezte mit várok ettől az Árpától, amire azt írtam, hogy 35-40q, mire ő azt mondta, lehet kicsit optimista, persze rá egy két héttel, megnéztem árpát, kisem látszott a széltippanból, úgy gondoltam én is hogy optimista becslés! Kérte hogy számoljak majd be az eredményről, annak tettem eleget!
Válasz .!?@ #21965. hozzászólásáraDe hát az még 6tonna sem. Igaz nem ismerem a körülményeket,területet sem,de itt többen is 8-10tonna közötti eredményekröl beszélnek.
Na azt már lehet szépnek nevezni!
Válasz ewtoto #21964. hozzászólásáraAz nem semmi !
Le a kalappal !
Óvatosan megjegyzem halkan, hogy asszem az év gabonája az árpa(felénk) és ez lehet sokat dobott rajta.
Gratula !!!
Szép napot kívánok!Segítséget szeretnék kérni búza vetés váltással kapcsolatban.2 évet volt egymás után vetve búza szeretnék jövőre is gabonát vetni mivel nagyon vadkáros a terület,és a nagy szomszédom jövőre búzát fog vetni.azt hallottam hogy hagyományos másodvetéssel elfogadják vetésváltásnak nem zöldítésnek kell azt pihentetett területtel biztosítom.Állítólag a vetés után 15napon belül be kell jelenteni a NAK-nál és 60 napig rajta kell maradnia a területen nem tudom hogy milyen vetőmag kell és számlával kell ezt is igazolni?Sajnos a Falugazdásztól nem tudtam meg semmit,Kérem ha valaki tud segíteni azt nagyon szépen köszönöm.
Válasz ZZ #21960. hozzászólásáraŐszintén szólva magam sem tudom. 70-80 q szokott lenni, mindig csak Nádorból, de most ennyi biztos nem lesz...De hogy mennyi? 10 napon belül kiderül...
Válasz Bárány #21957. hozzászólásáraItt homokon 1x volt falado
Soha többet
Genius volt sza. Évben 55mazsa
Falado későbbi vetés volt kicsit jött a meleg ganyeztak talán lett 25mazsa/ha
Mikor Genius total zöld volt falado már gatya
Idei vetés nov 1 de amilyen csapadék és hő stressz van le a kalappal a chironnal
Kíváncsian várom hogy
Nádor
Chiron mit tud homokon
És anyagos vályog földeken másoknak mit fog tudni a nádor cellule
Na meg faternak homokon a ch combin
Mert buzanak ez az idő oda baszo..
Meg ha eső nem esik 1 hónapja oké
De ez a meleg kemény UV hát hadd ne mondjam
Válasz krokodil007 #21956. hozzászólásáraEgy jó ismerősöm régóta termel Nádort, nem szokott csalódást okozni. Kb. azt tudja, mint nálam a Falado.
Idén se néznek ki rosszul.
ZZ
Itt homokon 1honapja eső 0
Mv nádor már másnak ugyan azon a napon vetve 1-2hete gatya total száraz
Nekem és egyik kollégának van saaten unios fajta egy es ugyan az
Szára zöld
Lapokban meg százloslevel zöld
Bízok benne hogy ahol még zöld a szára ott még tolja a szemekbe a kaját
Mind két fajta nádor saaten unios korai búza
Azért sok minden közre játszik tápanyag ellátás szerves kaki
De nádor mikor kijöttek a nagy melegeket szarrá sültek
Válasz envagyok2 #21952. hozzászólásáraAhogy mondod, tegnap néztem Nádort, színre mint a fotón, a szem még nem volt teljesen viaszos, kicsi tej is volt még benne, lehet még megússza, nagyobb zakó "nélkül"!
Válasz envagyok2 #21930. hozzászólásáraMegszorul mint a franc ebben a melegben.
Pedig nekem is nagyon szép, de már most elsírom magam a hőmérőn, hát, még az aratás...
Válasz Truly #21940. hozzászólásáraNekünk tavaly először sárga volt a repce, aztán pirosban pompázott. Semmi gond nem volt vele aratáskor, kicsit nagyobb a tömeg ezért nem annyira haladós. De gondot nem okoz.
Válasz Truly #21940. hozzászólásáraKombájn nem nagyon szereti…
Egyszer nálunk bemedvézett tőle vagy 5x egy táblán, azóta ha olyan inkább le van desszikálva.
Válasz ZZ #21925. hozzászólásáraNem látszik ritkának! Nekem is november 2-22 között sikerült elvetnem huszon pár hektárt négy részletben az időjárás miatt. Viszont én még akkor sem vetem 200 kg/ha nál többel. Felénk a november eleji vetések a legszebbek ránézésre…
25123 hozzászólás
Válasz Bigyófelügyelő #21971. hozzászólásáraEgyesek tapasztaltak olyat, hogy ugyanazt a fajtát vették, de a régi jobb volt. Szóval nem biztos, hogy a beváltat sűrűn érdemes cserélni.
Válasz Celtises #21969. hozzászólásáraPontosan nen tudom fejből, de több, mint mint hat éve vetem vissza a Faladot.
Nem látok romlást.
Válasz Celtises #21969. hozzászólásáraSzámolj kicsit! Tegyük fel eladod most 6000+12% ért a búzádat! Nagyjából 7000 körül lesz! 15000-7000=8000 Mostani árakon számolva kicsivel több mint egy mázsa búza ára a különbség! De egy friss mag nem egy mázsával fog többet teremni. És amit meghagysz vetni még zsákozd be, csávázd be... Mindenképpen frisset vennék...
Válasz ewtoto #21967. hozzászólásáraFelénk is arattak mindenfélét.
6-tól 9-ig kb.
Tegnap beálltak az ősszel vetett tavaszi árpába szintén 7 t körül jön be.
Búza 3.fokot vissza vetné valaki?
Nincs kedvem 15000-ért vetőmagot venni ősszel. 4.fok lenne már. Sosem csináltam.
Válasz Apáé #21966. hozzászólásáraNálunk az őszi sörárpának vetett kicsivel 60 felett volt 2 havernak is.
Válasz Apáé #21966. hozzászólásáraKorábban felraktam egy képet, vagy kettőt, amire Szabi megkérdezte mit várok ettől az Árpától, amire azt írtam, hogy 35-40q, mire ő azt mondta, lehet kicsit optimista, persze rá egy két héttel, megnéztem árpát, kisem látszott a széltippanból, úgy gondoltam én is hogy optimista becslés! Kérte hogy számoljak majd be az eredményről, annak tettem eleget!
jaja kb 5.7t lett!
Köszi .!?@!
Válasz .!?@ #21965. hozzászólásáraDe hát az még 6tonna sem. Igaz nem ismerem a körülményeket,területet sem,de itt többen is 8-10tonna közötti eredményekröl beszélnek.
Na azt már lehet szépnek nevezni!
Válasz ewtoto #21964. hozzászólásáraAz nem semmi !
Le a kalappal !
Óvatosan megjegyzem halkan, hogy asszem az év gabonája az árpa(felénk) és ez lehet sokat dobott rajta.
Gratula !!!
Válasz Szabi. #21646. hozzászólására34.2t lett 6.1Ha-n...
rotty, kész van
Szép napot kívánok!Segítséget szeretnék kérni búza vetés váltással kapcsolatban.2 évet volt egymás után vetve búza szeretnék jövőre is gabonát vetni mivel nagyon vadkáros a terület,és a nagy szomszédom jövőre búzát fog vetni.azt hallottam hogy hagyományos másodvetéssel elfogadják vetésváltásnak nem zöldítésnek kell azt pihentetett területtel biztosítom.Állítólag a vetés után 15napon belül be kell jelenteni a NAK-nál és 60 napig rajta kell maradnia a területen nem tudom hogy milyen vetőmag kell és számlával kell ezt is igazolni?Sajnos a Falugazdásztól nem tudtam meg semmit,Kérem ha valaki tud segíteni azt nagyon szépen köszönöm.
Válasz ZZ #21960. hozzászólásáraŐszintén szólva magam sem tudom. 70-80 q szokott lenni, mindig csak Nádorból, de most ennyi biztos nem lesz...De hogy mennyi? 10 napon belül kiderül...
Válasz TYLLA46 #21959. hozzászólásáraMit vársz tőle? Ez jónak számít?
Nekem most van először, de...
MV Nádor
Válasz Bárány #21957. hozzászólásáraItt homokon 1x volt falado
Soha többet
Genius volt sza. Évben 55mazsa
Falado későbbi vetés volt kicsit jött a meleg ganyeztak talán lett 25mazsa/ha
Mikor Genius total zöld volt falado már gatya
Idei vetés nov 1 de amilyen csapadék és hő stressz van le a kalappal a chironnal
Kíváncsian várom hogy
Nádor
Chiron mit tud homokon
És anyagos vályog földeken másoknak mit fog tudni a nádor cellule
Na meg faternak homokon a ch combin
Mert buzanak ez az idő oda baszo..
Meg ha eső nem esik 1 hónapja oké
De ez a meleg kemény UV hát hadd ne mondjam
Válasz krokodil007 #21956. hozzászólásáraEgy jó ismerősöm régóta termel Nádort, nem szokott csalódást okozni. Kb. azt tudja, mint nálam a Falado.
Idén se néznek ki rosszul.
Kíváncsian várom nádor termését majd ha arat a kollega
Meg nyilván azét is akinek ugyan olyan fajtája van mint enyém
ZZ
Itt homokon 1honapja eső 0
Mv nádor már másnak ugyan azon a napon vetve 1-2hete gatya total száraz
Nekem és egyik kollégának van saaten unios fajta egy es ugyan az
Szára zöld
Lapokban meg százloslevel zöld
Bízok benne hogy ahol még zöld a szára ott még tolja a szemekbe a kaját
Mind két fajta nádor saaten unios korai búza
Azért sok minden közre játszik tápanyag ellátás szerves kaki
De nádor mikor kijöttek a nagy melegeket szarrá sültek
Válasz envagyok2 #21952. hozzászólásáraDe mellettem a szomszéd falado búzája ilyen fele inputtal ....
Válasz envagyok2 #21952. hozzászólásáraAhogy mondod, tegnap néztem Nádort, színre mint a fotón, a szem még nem volt teljesen viaszos, kicsi tej is volt még benne, lehet még megússza, nagyobb zakó "nélkül"!
Válasz ZZ #21950. hozzászólásáramegsült vagy elkészül(t)?
nézted, szemek vannak a kalászban?
viaszérésben van már?
nem biztos, hogy a még "zöld", hosszabb tenyészidejű búzák jobban jártak idén, már ahol a víz is hiányzik, nem csak forróság van.
Válasz ZZ #21950. hozzászólásárafelénk a környéken ez a legzöldebb amit felraktam, az összes többi full elvan száradva.
Válasz Gatti #21945. hozzászólásáraItt is megsült a nádor
A szomszéd búzák még zöldek...
Sziasztok
Nativo Pro-nak mennyi idő kéne elteljen esső nélkül?
Permetezés után 1 orára elkezdett csepegni.
Válasz Bárány #21947. hozzászólásáraGreven ?
Ki is volt az, aki csinált szórvavetés és vetőgépes összehasonlító kísérletet?
Most milyenek?
Chevinon,idén van elsőnek kipróbálásra,eddig úgy néz ki megtartjuk
Nádor jelenleg ilyen
Sziasztok érdeklődnék van valakinek dekalb exicitedje?
Válasz envagyok2 #21930. hozzászólásáraMegszorul mint a franc ebben a melegben.
Pedig nekem is nagyon szép, de már most elsírom magam a hőmérőn, hát, még az aratás...
Válasz Truly #21940. hozzászólásáraNekünk tavaly először sárga volt a repce, aztán pirosban pompázott. Semmi gond nem volt vele aratáskor, kicsit nagyobb a tömeg ezért nem annyira haladós. De gondot nem okoz.
Válasz Truly #21940. hozzászólásáraKombájn nem nagyon szereti…
Egyszer nálunk bemedvézett tőle vagy 5x egy táblán, azóta ha olyan inkább le van desszikálva.
Repcében a pipacs mennyire okoz gondot aratásnál?
Néhány helyen szinte nem látni tőle a repcét..
Válasz Buzás Zoltán Tamás #21932. hozzászólására55-70q
Köszi szépen
Válasz Buzás Zoltán Tamás #21932. hozzászólásáraNa ekkora azért nem lesz mire megérik, örülj neki ha fele lesz a mérete a szemnek! Lesz aratáskor pofára esés!
Válasz Soros #21933. hozzászólásáraOsiris, Prosaro, Jade(Prosaro generikus) van választék
Válasz Soros #21933. hozzászólásáraFuzarium ellen a Prosaro a legjobb.
Válasz Soros #21933. hozzászólásáraÉn wirtuoz-t szoktam használni vagy Elatus Era-t. Ezek jó szerek szerintem, igaz nem olcsók.
Kalászvédelmet mivel csináltátok?
Melyik most a gombaölők közül a top, ami valóban jó szer? Inkább legyen drágább, de jó, ezen nem spórolok.
Alakul
aki nem kap*ott ma/holnap 10 milit, az kezdi már visszafelé számolgatni a mázsákat?
Válasz tuto1 #21928. hozzászólásáramég csak most virágzik? hol vagy te, az északi sarkon?
Genius (fogott mag)
Génius
Válasz ZZ #21925. hozzászólásáraNem látszik ritkának! Nekem is november 2-22 között sikerült elvetnem huszon pár hektárt négy részletben az időjárás miatt. Viszont én még akkor sem vetem 200 kg/ha nál többel. Felénk a november eleji vetések a legszebbek ránézésre…
Válasz Bobo77 #21924. hozzászólásáraKép nem adja vissza, de ritka
Későn lett vetve, 250 kg val, a hideg és a mulcs miatt sem tudott jól bokrosodni
Válasz ZZ #21923. hozzászólására