Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraKorábban szerettem volna vetni, de a talajkörülmények nem engedték.
Be kellett osztanom a megrendelt magot, mert 3 ha-ra nem kaptam árpavetőmagot, így búza ment.
210 kg volt az eredeti terv.
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraMég csak október vége fele van, hol van még karácsony :D
Általában mi mindig november környékén vetünk és normál mennyiséggel, nem szokott gond lenni.
Egyébként most nem nagyon mond esőt és szerintem majd csak akkor fog kikelni ha esőt kap(olyan száraz a föld felső rétege).
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraSzia!
Adamás gyomirtók. Tolurex 500 SC 2 L/ha + Legato 500 SC 0,2 L/ha.
Magyarországon feltételezem más név alatt van forgalomban, ezért leírom a hatóanyagokat.
Klórtoluron 1 000 g/ha + diflufenika 100 g/ha.
Nagyon szépen dolgozik, csak az aszat felülkezelését kell elvégezni foltokban. Más évelő gyom nincsen, kivéve 1 parcellát ahol fekete nadálytő van.
Mustang forte elintézi tavasszal a foltokban megjelenő évelő kétszikü gyomokat.
Válasz Sk Laci #24900. hozzászólásáraAkkor te már jól előrevagy…
Milyen fajta a repce?
Regulátor itt majd talán november eleje-közepe ha lesz valami a repcéből, meg az időjárás is úgy akarja
Búza még ki sem kelt
Válasz rtamas1976 #24899. hozzászólásáraEz is kapott egy sor grúbert 40 milis kapával, jól is nézett ki de mégis szar. Ilyen lehetetlenül még sosem sikerült. Mindegy, hátha ráfordul majd az idő.
Válasz Ganajos #24895. hozzászólásáraAz egyik repceparcellát már egy hete regulátoroztam, mert nagyon beindult. Szombaton tervezem a többit is lekezelni.
Majd búza őszi gyomirtása /ami már kikelt és min. 2 leveles/.
Válasz SzikiSzokeveny #24898. hozzászólásáraVan nálunk egy grúber.
Prototipus.
A kukorica azzal kapott 2sort és bevetettük.
A többi vetés alá kapott 1sor grúbert, vetés előtt 2 nappal.
Napraforgó és tök után.
Semmi mást.
Válasz rtamas1976 #24897. hozzászólásáraÁrpát akartam a kis kukorica után vetni, mert az van a közelében. De olyan lágykemény szar a talaj, hogy csak lökdösi a tárcsa, nem csinál vele semmit. Valszeg szórva vetem.
Válasz Gumóka #24896. hozzászólásáraA kukoricát már leszántotta a gyerek.
Elég nehéz volt szántani.
Úgyszoktuk mondani
"lágy kemény"
Nedves de nehéz szántás volt.
Kedden befejezte.
Lehet ha lesszrá idő megtárcsázzuk a szántást.
Tegnap tárcsa.
Holnap vetés.
Van még 10ha tárcsázás
19ha lazítózni.
Válasz mtz1221 #24893. hozzászólásáraÉn ma kukorica tarlót tárcsáztam, ősszel itt kapott vagy 200 mm esőt, minimálisan porol, de az a meglepő, hogy ránézésre kemény a föld, azért nem hasítja úgy a tárcsa...
Ez is pedig megázott vetés után, viszonylag hideg sincs, nem tudom mi a kínja… most már azért kis áztató eső nem ártana neki
Valamelyik képviselő azt javasolta, ha kikel normálisan, kis nitrogénnel ősszel megkéne támogatni, h beérje magát, nem tudom
Válasz Ganajos #24892. hozzászólásáraEnyém is 3 hétig kelt, pedig kapott esőt is. Most attól félek kiszárad, mert azóta semmi eső porol minden. Szerdai esőt is levették.
Üdv!
Repcék hogy néznek ki nálatok, aki szeptemberben végén vetette?
Egy hónapos vetés még nem sorolt ki, nem tudom mi lesz belőle. Keleget, de nem az igazi, de bolha ellen már fújni kellett mert legelték ezerrel
Remélem nem kell kitárcsázni…
Válasz rtamas1976 #24890. hozzászólására21-ben is szeptember végén vetett mindenki felénk, gyalázatosan gyenge repce év volt. Alig maradt repce felénk, mindenki behúzta a repce vetéseket 2022 tavaszán kukoricával… nem feltétlen volt egy jó ötlet. Én meghagytam, 2021 november végén gyomirtottam, egy 20 mázsásnak kinézett. Arattam 2022-ben 26 q-t, soha nem kerestem annyit repcén, 275-t adtak érte. Az idei sem a repce éve volt, lett 32 mázsás átlagom. De naprából meg héttel kevesebb (arattam 22-42 q között, azon múlt, mennyire mély a föld), az idei nyár embertelen volt felénk.
Válasz t.romsics #24889. hozzászólására22ben 4.5t volt.
Nemadtan oda 230ért
De tavasszal odaadtam 168ért
Nemis vetettem 2 évig.
Tavaj 4.5t a napraforgó
Idén 3.5t
Nem a naraforgó és a repce éve volt.
Viszont kukorica és a búza jóvolt.
Válasz rtamas1976 #24888. hozzászólásáraAz utóbbi években rendre elfelejt (2022. év őszén ez nem igaz, szeptember 1.-én már jól megázott) esni, nyár elejétől szeptember végéig semmi eső. Felénk azért a 4 tonna már igen jó eredménynek számít, de szeretem a repcét, mert jobban kijövök, mintha naprát vetnék. Az mostanában rendre megpörkölődik már a tányérba aratásra…
Válasz t.romsics #24886. hozzászólásáraMióta repcézek először lett szeptemberben vetve.
Augusztuban mindég elvolt.
Az umbertóban bízok csak
A legrosszabb még hybrirok volt 3.8t
Ők ilyen garit nemadtak viszont megbízható stabil hibrid. Eladja magát.
Válasz Sk Laci #24878. hozzászólásáraMajd kialakul!
Azért nálunk könnyebb magágyat csinálni mint nálatok.
1sor tárcsa aratás után.
Vetés előtt 1héttel topdown.
Prontóval elvetve.
Simahenger.
Válasz rtamas1976 #24884. hozzászólásáraAz utóbbi években eléggé hozzáedződtem a szeptember végi vetésekhez (egyébként egyszer sem jött be). Bogár nem sok, beavatkozást nem igényel, pocok tavaly volt bőven, de idénre teljesen eltűntek. Fajta pio 315. Odaadták “bizományiba”, ha nem kell visszaadhatom, nincs sértődés.
Válasz t.romsics #24882. hozzászólásáraIlyen nemvolt még ,hogy október közepén menjek először a repcébe.
És bogarazni sem kellett.
Igaz nemis vetettem szeptember közepén repcét!
Pocok?
Nekem a szélében van a szomszédok jóvoltából
Trehányak és mindég én baszarintok rá!
Válasz rtamas1976 #24874. hozzászólásáraÉn talán majd jövőhéten. Nem olyan sok egyszikű van benne. Kétszikű meg csak olajretek, azt szerintem úgyse viszi ki belőle semmi ami a repcét meghagyja. A búza is a föld alatt van és az árpa 90%a is.
Válasz Isssti #24870. hozzászólásáraKöszönöm a választ! Most van egy igéretes búza árvakelésünk, de még sosem hallottam olyat, hogy sikertörténet lett volna. Csak az embernek egyszerűen nincs szíve kinyírnia ilyen szép állományt.
Válasz Bzs2 #24869. hozzászólásáraSzia, megmaradt, egy őszi gombászást kapott és semmi mást, 20q/ha lett, úgy számoltam +0. Igazából nem panaszkodom, mert úgy tudom a szomszédok a 60q-val is így jöttek ki a végén abban az évben.
25115 hozzászólás
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraKorábban szerettem volna vetni, de a talajkörülmények nem engedték.
Be kellett osztanom a megrendelt magot, mert 3 ha-ra nem kaptam árpavetőmagot, így búza ment.
210 kg volt az eredeti terv.
Válasz trikolor5 #24913. hozzászólásáraMég csak október vége fele van, hol van még karácsony :D
Általában mi mindig november környékén vetünk és normál mennyiséggel, nem szokott gond lenni.
Egyébként most nem nagyon mond esőt és szerintem majd csak akkor fog kikelni ha esőt kap(olyan száraz a föld felső rétege).
Válasz Sk Laci #24912. hozzászólásáraCsak? Nem kevés? Október elején oké.
Válasz trikolor5 #24911. hozzászólására190 kg/Ha
Aki még csak most vet, az mennyi kilóval?
Válasz 5465 #24905. hozzászólására
Válasz blsjela #24906. hozzászólására köszi
Válasz Sk Laci #24907. hozzászólására köszönöm
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraSzia!
Adamás gyomirtók. Tolurex 500 SC 2 L/ha + Legato 500 SC 0,2 L/ha.
Magyarországon feltételezem más név alatt van forgalomban, ezért leírom a hatóanyagokat.
Klórtoluron 1 000 g/ha + diflufenika 100 g/ha.
Nagyon szépen dolgozik, csak az aszat felülkezelését kell elvégezni foltokban. Más évelő gyom nincsen, kivéve 1 parcellát ahol fekete nadálytő van.
Mustang forte elintézi tavasszal a foltokban megjelenő évelő kétszikü gyomokat.
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraBizon .
Válasz gyorfi.viktor4 #24904. hozzászólásáraBizon, Legato Trio
Őszi búza gyomirtására,kinek mi vált be?A széltippanon kívül van más egyszikű is,sajnos nem tudom hogy mi.
Válasz Ganajos #24902. hozzászólásáraKWS Umberto
Válasz Sk Laci #24900. hozzászólásáraAkkor te már jól előrevagy…
Milyen fajta a repce?
Regulátor itt majd talán november eleje-közepe ha lesz valami a repcéből, meg az időjárás is úgy akarja
Búza még ki sem kelt
Válasz rtamas1976 #24899. hozzászólásáraEz is kapott egy sor grúbert 40 milis kapával, jól is nézett ki de mégis szar. Ilyen lehetetlenül még sosem sikerült. Mindegy, hátha ráfordul majd az idő.
Válasz Ganajos #24895. hozzászólásáraAz egyik repceparcellát már egy hete regulátoroztam, mert nagyon beindult. Szombaton tervezem a többit is lekezelni.
Majd búza őszi gyomirtása /ami már kikelt és min. 2 leveles/.
Válasz SzikiSzokeveny #24898. hozzászólásáraVan nálunk egy grúber.
Prototipus.
A kukorica azzal kapott 2sort és bevetettük.
A többi vetés alá kapott 1sor grúbert, vetés előtt 2 nappal.
Napraforgó és tök után.
Semmi mást.
Válasz rtamas1976 #24897. hozzászólásáraÁrpát akartam a kis kukorica után vetni, mert az van a közelében. De olyan lágykemény szar a talaj, hogy csak lökdösi a tárcsa, nem csinál vele semmit. Valszeg szórva vetem.
Válasz Gumóka #24896. hozzászólásáraA kukoricát már leszántotta a gyerek.
Elég nehéz volt szántani.
Úgyszoktuk mondani
"lágy kemény"
Nedves de nehéz szántás volt.
Kedden befejezte.
Lehet ha lesszrá idő megtárcsázzuk a szántást.
Tegnap tárcsa.
Holnap vetés.
Van még 10ha tárcsázás
19ha lazítózni.
Válasz mtz1221 #24893. hozzászólásáraÉn ma kukorica tarlót tárcsáztam, ősszel itt kapott vagy 200 mm esőt, minimálisan porol, de az a meglepő, hogy ránézésre kemény a föld, azért nem hasítja úgy a tárcsa...
Ez is pedig megázott vetés után, viszonylag hideg sincs, nem tudom mi a kínja… most már azért kis áztató eső nem ártana neki
Valamelyik képviselő azt javasolta, ha kikel normálisan, kis nitrogénnel ősszel megkéne támogatni, h beérje magát, nem tudom
Válasz Ganajos #24892. hozzászólásáraSzeptember 22-én vetettem, jól kikelt de még kicsi, kell rá a jó idő, kis eső se ártana.
Válasz Ganajos #24892. hozzászólásáraEnyém is 3 hétig kelt, pedig kapott esőt is. Most attól félek kiszárad, mert azóta semmi eső porol minden. Szerdai esőt is levették.
Üdv!
Repcék hogy néznek ki nálatok, aki szeptemberben végén vetette?
Egy hónapos vetés még nem sorolt ki, nem tudom mi lesz belőle. Keleget, de nem az igazi, de bolha ellen már fújni kellett mert legelték ezerrel
Remélem nem kell kitárcsázni…
Válasz rtamas1976 #24890. hozzászólására21-ben is szeptember végén vetett mindenki felénk, gyalázatosan gyenge repce év volt. Alig maradt repce felénk, mindenki behúzta a repce vetéseket 2022 tavaszán kukoricával… nem feltétlen volt egy jó ötlet. Én meghagytam, 2021 november végén gyomirtottam, egy 20 mázsásnak kinézett. Arattam 2022-ben 26 q-t, soha nem kerestem annyit repcén, 275-t adtak érte. Az idei sem a repce éve volt, lett 32 mázsás átlagom. De naprából meg héttel kevesebb (arattam 22-42 q között, azon múlt, mennyire mély a föld), az idei nyár embertelen volt felénk.
Válasz t.romsics #24889. hozzászólására22ben 4.5t volt.
Nemadtan oda 230ért
De tavasszal odaadtam 168ért
Nemis vetettem 2 évig.
Tavaj 4.5t a napraforgó
Idén 3.5t
Nem a naraforgó és a repce éve volt.
Viszont kukorica és a búza jóvolt.
Válasz rtamas1976 #24888. hozzászólásáraAz utóbbi években rendre elfelejt (2022. év őszén ez nem igaz, szeptember 1.-én már jól megázott) esni, nyár elejétől szeptember végéig semmi eső. Felénk azért a 4 tonna már igen jó eredménynek számít, de szeretem a repcét, mert jobban kijövök, mintha naprát vetnék. Az mostanában rendre megpörkölődik már a tányérba aratásra…
Válasz t.romsics #24886. hozzászólásáraMióta repcézek először lett szeptemberben vetve.
Augusztuban mindég elvolt.
Az umbertóban bízok csak
A legrosszabb még hybrirok volt 3.8t
Ők ilyen garit nemadtak viszont megbízható stabil hibrid. Eladja magát.
Válasz Sk Laci #24878. hozzászólásáraMajd kialakul!
Azért nálunk könnyebb magágyat csinálni mint nálatok.
1sor tárcsa aratás után.
Vetés előtt 1héttel topdown.
Prontóval elvetve.
Simahenger.
Válasz rtamas1976 #24884. hozzászólásáraAz utóbbi években eléggé hozzáedződtem a szeptember végi vetésekhez (egyébként egyszer sem jött be). Bogár nem sok, beavatkozást nem igényel, pocok tavaly volt bőven, de idénre teljesen eltűntek. Fajta pio 315. Odaadták “bizományiba”, ha nem kell visszaadhatom, nincs sértődés.
Válasz t.romsics #24882. hozzászólásáraFajta?
Nekem umberto.
Válasz t.romsics #24882. hozzászólásáraIlyen nemvolt még ,hogy október közepén menjek először a repcébe.
És bogarazni sem kellett.
Igaz nemis vetettem szeptember közepén repcét!
Pocok?
Nekem a szélében van a szomszédok jóvoltából
Trehányak és mindég én baszarintok rá!
Válasz rtamas1976 #24881. hozzászólásáraSajnálhatjuk is.
Én már mindent rápacsáltam, megérdemelte. Ezt sem gondoltam volna szeptember 10.-én, mikor vetettem.
Válasz t.romsics #24880. hozzászólásáraNemlehet kapni?
De sajnálom.
Válasz rtamas1976 #24872. hozzászólásáraTomi!
Elég mutatós. De a Salsát ne reklámozd, pár éve már fekete listára tették, hivatalosan hozzá sem lehet jutni…
Válasz rtamas1976 #24874. hozzászólásáraÉn talán majd jövőhéten. Nem olyan sok egyszikű van benne. Kétszikű meg csak olajretek, azt szerintem úgyse viszi ki belőle semmi ami a repcét meghagyja. A búza is a föld alatt van és az árpa 90%a is.
Válasz rtamas1976 #24872. hozzászólásáraSzép egyenletes kelés.
Az enyém nagyon egyenetlen.
Alakulgat, itt már van remény a jövőévi aratáshoz.
Válasz tomi91 #24875. hozzászólásáraIkarus , salsa.
Válasz rtamas1976 #24874. hozzászólásáraKètszikűek ellen milyen gyomirtó fog menni? Belkar?
Válasz SzikiSzokeveny #24873. hozzászólásáraMost egyszikűztem.
Jövőhéten gyomirtózom a kétszikűt.
Lehet valami lombtrágyát teszek rá.
Válasz rtamas1976 #24872. hozzászólásáraAlakul. Az enyém még csak ki van sorolva de az már fél siker.
Válasz Isssti #24870. hozzászólásáraKöszönöm a választ! Most van egy igéretes búza árvakelésünk, de még sosem hallottam olyat, hogy sikertörténet lett volna. Csak az embernek egyszerűen nincs szíve kinyírnia ilyen szép állományt.
Válasz Bzs2 #24869. hozzászólásáraSzia, megmaradt, egy őszi gombászást kapott és semmi mást, 20q/ha lett, úgy számoltam +0. Igazából nem panaszkodom, mert úgy tudom a szomszédok a 60q-val is így jöttek ki a végén abban az évben.
Válasz Isssti #23380. hozzászólásáraSzia! Végül mi lett az árvakelés sorsa? Megmaradt? Ha megmaradt, akkor mit termett?
Válasz Gatti #24867. hozzászólásárafelén eddig 70mm 2nap ugy hogy a vetés az most csúszik rendesen .
Válasz blsjela #24866. hozzászólásáraOktóber második fele ha minden jól megy, de lehet csak november lesz belőle
Ki mikor kezdi a búza vetést ?