Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Zsolesz83 #21202. hozzászólásáraa mindkettő 200kg map-ot kapott, a nádor napraforgó zúzás után tarlóra szórva és direktvetve u-drillel 230 kg-al
a su ellen kukorica után 1sor rt 5cm majd 200kg-al vetve.
tavasszal február 13án 200kg karbamid és most március 26án 100kg NS 21-24 lett szórva mindkettőre.
Válasz horvath.agro #21201. hozzászólásáraAzon kiváltságos között vagy, akiknek ilyen szép az állomány.Mivel,mennyivel vetetted,és mit adtál már neki?Azok a kis elenyésző hullámok a talajmunka eredményei,vagy kelési problémák?
Nem térdig ér és nem zöldbimbós állapotú. Hanem csak ahol gyengén a repce ot kicsit egyszikű árva keléses. Úgyhogy csak foltozva lenne a repce 20 hekiböl kb 1-2 hektárt kel így fujni.
Válasz ZZ #21191. hozzászólásáranagy kérdés, hogy azt a nitrozolt mikor tetted ki, az bemosódott-e, másrészt az is volt már téma, hogy lehet nem karbamiddal kéne kezdeni tél végén...
Válasz ZZ #21191. hozzászólásáranem azt sugalltam, hogy adj neki nitrogént, hanem, hogy nem tudta felvenni a kevés csapadék miatt, nálunk is ilyenek, február végén volt utoljára eső
Válasz Devyd #21184. hozzászólásáraIgen kapott. Aztán rá egy hétre meg így felnyurgult. Szerintem vízhiány volt/van.
Levelek is mintha össze mentek volna
Válasz Nyomasek Bobo #21174. hozzászólásáraFelénk az olaj keresésekkel ment el sok felé a talajvíz . Van olyan kisebb tó ami kiszáradt most kezd újra mocsarasodni cirka 40 év után .
Válasz horesz #21173. hozzászólásáraNálunk a nyári záporoknak a Duna elterelésekor lett szép lassan vége.
A talajvizek lejjebb mentek 2 métert akkor...
Válasz Hús Futár #21170. hozzászólásáraAhogy előttem is mondta a kolléga, régen az Alpok-alja volt a legcsapadékosabb rész. Az utóbbi évekbe meg rendszerint átrobog minden kósza felhő... cserébe van szél meg meleg.
Válasz Nyomasek Bobo #21166. hozzászólásáraMavrik azért annyira nem gagyi cucc.
A Syngentas azt mondta van 5-6 nap tártam hatása a Monospelnek.
Meg elég jó áron meg lehet venni.
Nem egy Nurelle meg Pyrinex, de abból kell főzni ami van.
Válasz Hús Futár #21168. hozzászólásáraItt tél végére a gruberozott kopasz az nyers volt...de a vetett placcok azért megették a vizet, ahogy látom.
Holnap jönnek szemlézni a mákot...azaz kb csak ahol kelnie kéne...
Oszt mondta a tekknyológus, hogyizé vetés után fújjunk rá még egy huszonezeré' valami talajhatású cumót... (ami után a kucca az egyetlen út)
Ha kibírja még virágzás nélkül még 1 hétig akkor én tolok neki még 150 kiló nitrosolt igaz itt van igéret pár mili esőre meg a talaj is nedves 4-5 centi mélységben .
Válasz Hús Futár #21165. hozzászólásáraÉn beszoptam. Eső nuku, így nem merek fújni rá nitrót(nincs is itthon), de már nem is tudok... Itt kb hétfőre virágos lesz... Ül a földön, és nyúlik a nyaka...
Ha lenne is eső, a drazséhoz több kell...
Válasz zsoltrs #21162. hozzászólásáraKB 3 hete így nézett ki uténa kapott 200 kiló nitrosolt és 3 liter amalgerolt meg pár nappal később jelentősebb mennyiségű esőt .
Válasz zsoltrs #21162. hozzászólásáraDupla sortávnak indult . De egyik sorom folyt állandóan a Tumén így ott variáltam egyet meg az utolsó sor is pont a legszélső tagra jutott így van minden . Ez mellé jön a csatlakozási tévedések és a rosszul kelő vagy éppen nem kelő sorok is úgyhogy elég furán néznek ki a területeim .
Válasz olasz_kapo #21158. hozzászólásáraAz avauntra is meglesz 1-2 év.
Van ugye acetamipirid(mospilan)
lambda chiatrolin
Ez a 2 együtt inazuma.
Más talán nincs is
Még Mavrik.(tau fulvanát vagy mi)
Aztán ezeket tessék varialni, hogy ne legyen rezisztencia.
Ha a bogarakat erdekli, hogy mi a kereskedelmi név....talán sikerülhet is.
Válasz olasz_kapo #21158. hozzászólásáraNéhány éve használtam, most nincs repce, de az szerintem már csak vitamin, 3 éve sem használt semmit, sajnos rezisztencia!
Válasz Nyomasek Bobo #21155. hozzászólására Nem tudom talán jobban hasznosul mint szemcsés nekem már 500 kilo kintvan rajta de mit vett fell fogalmam sincs!Csodaturmix után ma látom kicsit sötéttebnek a leveleket.
Válasz olasz_kapo #21153. hozzászólásáraA kérdés: ennyi esőre fujjak meg nitrosolt vagy ne?
23:30NS van rajta 3q körül...
Szerintem ezzel se tud most mit kezdeni.
25153 hozzászólás
Válasz Zsolesz83 #21202. hozzászólásáraa mindkettő 200kg map-ot kapott, a nádor napraforgó zúzás után tarlóra szórva és direktvetve u-drillel 230 kg-al
a su ellen kukorica után 1sor rt 5cm majd 200kg-al vetve.
tavasszal február 13án 200kg karbamid és most március 26án 100kg NS 21-24 lett szórva mindkettőre.
Válasz horvath.agro #21201. hozzászólásáraAzon kiváltságos között vagy, akiknek ilyen szép az állomány.Mivel,mennyivel vetetted,és mit adtál már neki?Azok a kis elenyésző hullámok a talajmunka eredményei,vagy kelési problémák?
Válasz krokodil007 #21200. hozzászólásáranádor október 3, ellen október 24
Válasz horvath.agro #21199. hozzászólásáraSzép
Itt fele ekkora az állomány
Mikor vetés?
nádor
su ellen
Virágzó repcére, buzara még mehet 7.5kg/ha mikramid illetve 12.5kg epso top?
Nem térdig ér és nem zöldbimbós állapotú. Hanem csak ahol gyengén a repce ot kicsit egyszikű árva keléses. Úgyhogy csak foltozva lenne a repce 20 hekiböl kb 1-2 hektárt kel így fujni.
Válasz Norbi6330 #21194. hozzászólásáramert térdig érő, bimbóban lévő, zárt állományban egybként lenne értelme?
Válasz Norbi6330 #21194. hozzászólásáraZoldbimboig, elvileg már n szabad...
Érdeklődnék hogy egyszikű (pantera) irtót repcébe meddig lehet ki fújni?
Válasz ZZ #21191. hozzászólásáranagy kérdés, hogy azt a nitrozolt mikor tetted ki, az bemosódott-e, másrészt az is volt már téma, hogy lehet nem karbamiddal kéne kezdeni tél végén...
Válasz ZZ #21191. hozzászólásáranem azt sugalltam, hogy adj neki nitrogént, hanem, hogy nem tudta felvenni a kevés csapadék miatt, nálunk is ilyenek, február végén volt utoljára eső
Válasz Gandhy #21190. hozzászólásáraIlyen kis buzának ebben a fejlettségben ettől hova adják már többet???
Válasz ZZ #21189. hozzászólásáraöntözd meg, majd bezöldül, nitrogén kéne neki
Válasz ZZ #21188. hozzászólására
Miért ilyen foltos ez a búza?????
2 fokú fémzárolt Nádor vetőmag
Ősszel 2q 8-24-24
1q pétisó
Tavasszal 2 X 150 liter nitrosol(30%)
2 X fullos tartalmú
mikroelemes
lombtrágya
+10 kg mmikramid
+ 10 kg keserűsó
1 Mustang forte gyomirtás
Válasz mate21 #21185. hozzászólásáraNálunk is ez lesz
Válasz mate21 #21185. hozzászólásáraMeg a hideg is...
Van Stressz!
Válasz Devyd #21184. hozzászólásáraIgen kapott. Aztán rá egy hétre meg így felnyurgult. Szerintem vízhiány volt/van.
Levelek is mintha össze mentek volna
Válasz mate21 #21183. hozzászólásáraKapott regulátort?
Elég egy szálba van.
Pétisót azt a napokban szórtak még errefele, habár eső 0.
Szerintetek ki lehet erre a repcére fújni nitrosolt?? Hugyozos fuvokaval
Válasz Bárány #21179. hozzászólásáraRepcén már k8jött...
Válasz Bárány #21179. hozzászólásáraŐszi búzán.
Kijött már valahol az első nódusz?
Válasz vinczekrisz98 #21177. hozzászólásáraNálam nem volt gond soha vele...
Sziasztok. Repcét fújnám lombtágyával tennek hozzá gombaölőt es rovaroloszert is.
Kifújhatom egyszerre ezeket?
Válasz Nyomasek Bobo #21174. hozzászólásáraFelénk az olaj keresésekkel ment el sok felé a talajvíz . Van olyan kisebb tó ami kiszáradt most kezd újra mocsarasodni cirka 40 év után .
Válasz horesz #21173. hozzászólásáraNem semmi pedig azt hittük nálunk szárazabb területek csak a Góbi sivatagban vannak .
Válasz horesz #21173. hozzászólásáraNálunk a nyári záporoknak a Duna elterelésekor lett szép lassan vége.
A talajvizek lejjebb mentek 2 métert akkor...
Válasz Hús Futár #21170. hozzászólásáraAhogy előttem is mondta a kolléga, régen az Alpok-alja volt a legcsapadékosabb rész. Az utóbbi évekbe meg rendszerint átrobog minden kósza felhő... cserébe van szél meg meleg.
Válasz Nyomasek Bobo #21166. hozzászólásáraMavrik azért annyira nem gagyi cucc.
A Syngentas azt mondta van 5-6 nap tártam hatása a Monospelnek.
Meg elég jó áron meg lehet venni.
Nem egy Nurelle meg Pyrinex, de abból kell főzni ami van.
Válasz Hús Futár #21170. hozzászólásáraRégebben az volt... De kérdezd erről Gandhyt...
Válasz Nyomasek Bobo #21169. hozzászólásáraAz igen . Pedig azt hinné az ember felétek tőlünk nyugatabbra jóval csapadékosabb az idő .
Válasz Hús Futár #21168. hozzászólásáraItt tél végére a gruberozott kopasz az nyers volt...de a vetett placcok azért megették a vizet, ahogy látom.
Holnap jönnek szemlézni a mákot...azaz kb csak ahol kelnie kéne...
Oszt mondta a tekknyológus, hogyizé vetés után fújjunk rá még egy huszonezeré' valami talajhatású cumót... (ami után a kucca az egyetlen út)
Válasz Nyomasek Bobo #21167. hozzászólásáraAz igen attól félek én is hogy a hirtelen melegre elkezd majd virágozni .
Ha kibírja még virágzás nélkül még 1 hétig akkor én tolok neki még 150 kiló nitrosolt igaz itt van igéret pár mili esőre meg a talaj is nedves 4-5 centi mélységben .
Válasz Hús Futár #21165. hozzászólásáraÉn beszoptam. Eső nuku, így nem merek fújni rá nitrót(nincs is itthon), de már nem is tudok... Itt kb hétfőre virágos lesz... Ül a földön, és nyúlik a nyaka...
Ha lenne is eső, a drazséhoz több kell...
Válasz Bálint1989 #21163. hozzászólásáraMonospel alias Klartan alias Mavrik... Tau fulvalinát...régi cucc...
Válasz zsoltrs #21162. hozzászólásáraKB 3 hete így nézett ki uténa kapott 200 kiló nitrosolt és 3 liter amalgerolt meg pár nappal később jelentősebb mennyiségű esőt .
Válasz zsoltrs #21162. hozzászólásáraDupla sortávnak indult . De egyik sorom folyt állandóan a Tumén így ott variáltam egyet meg az utolsó sor is pont a legszélső tagra jutott így van minden . Ez mellé jön a csatlakozási tévedések és a rosszul kelő vagy éppen nem kelő sorok is úgyhogy elég furán néznek ki a területeim .
Válasz Nyomasek Bobo #21160. hozzászólásáraMonospelt is lehet használni
Ez az új Syngenta rovarölő
Válasz Hús Futár #21161. hozzászólásáraNekem így néznek ki a jobbak
Ez hogy lett vetve? Dupla sortavra?
A csatlakozó sornal sima távolság van?
Most így néz ki a roszabbik repcém
Válasz olasz_kapo #21158. hozzászólásáraAz avauntra is meglesz 1-2 év.
Van ugye acetamipirid(mospilan)
lambda chiatrolin
Ez a 2 együtt inazuma.
Más talán nincs is
Még Mavrik.(tau fulvanát vagy mi)
Aztán ezeket tessék varialni, hogy ne legyen rezisztencia.
Ha a bogarakat erdekli, hogy mi a kereskedelmi név....talán sikerülhet is.
Válasz olasz_kapo #21158. hozzászólásáraNéhány éve használtam, most nincs repce, de az szerintem már csak vitamin, 3 éve sem használt semmit, sajnos rezisztencia!
Válasz határjáró #21157. hozzászólásáraDokim lebeszélt róla azt monta drága és már rezisztencia van arra is.
Karate Zeont használ valaki repcében ilyenkor?
Válasz Nyomasek Bobo #21155. hozzászólására Nem tudom talán jobban hasznosul mint szemcsés nekem már 500 kilo kintvan rajta de mit vett fell fogalmam sincs!Csodaturmix után ma látom kicsit sötéttebnek a leveleket.
Válasz olasz_kapo #21153. hozzászólásáraA kérdés: ennyi esőre fujjak meg nitrosolt vagy ne?
23:30NS van rajta 3q körül...
Szerintem ezzel se tud most mit kezdeni.
Válasz olasz_kapo #21153. hozzászólásáraAkkor szerdan fújok
Addigra a lombtrágya is megjön.
Itt valaki 17re kötött ma.