Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Hús Futár #21011. hozzászólásáraNincs baj a szilárdal csak jól kell időzíteni és helyén van.
Viszonylag régóta repcézem de ilyen tanácstalan még nem voltam, de nem is volt ilyen repcém.
Válasz blink #21003. hozzászólásáraA kollega pár éve itt is... " még nincs olyan meleg, egyet kerülök még... " Nem lett semmi baj...átlagos kucca lett rajta
Válasz gergő07 #21009. hozzászólásáraÉn eddig idén nem mertem szilárdat szórni rá meg egyenlőre ennél többet nem is teszek rá amíg nem lesz melegebb jó idő .
Pedig jó lenne már ha nem fagyna tovább borsót is szeretném elvetni .
Válasz gergő07 #21004. hozzászólásáraNekem is ilyen az Arsenal , Umberto ennyire nem veszélyes . Én 200kg nitrosolt toltam neki 3 liter amalgerollal 500 literes lédózissal hektáronként . Remélem most az eső után lesz neki látszata .
Válasz gergő07 #20995. hozzászólásáramegfagyott mint ha a múlt évet látnám vissza csak ez nem a sajátom nálam nem heverte ki bő 15 q/ha lett rajta pedig megkapott mindent
Válasz kukaccsosz #20997. hozzászólásáraKöszi! Jobbik eset lenne talán, volt is folyamatosan minusz 9-ig a mult héten is. Arra gondoltam én is elsőre, pár méter szintkülönbség van minden földön, és van amelyiken a domb van ahol a lapos néz ki rosszabbul. Egyik darabom mellett van tízen pár cm-es árpa ott az árpa is sárgul a laposon, a dombon pedig zöld mint a repcém. Kb 2 hete enyhén fehér pöttyös/foltos volt a nagyobb levelei, most meg így néz ki szinte minden darabom. Sok repce nincs a környéken de csak az enyémek néznek így ki. Arsenál. Egy részét szórnám Corvettóval, de így nem tudom hogy merjem-e vagy egyáltalán költsek-e rá. Őszi szórás elmaradt a késői kelés végett.
Válasz Nyomasek Bobo #20999. hozzászólásárane legyen virágba, a bibét nem szerencsés telibe loccsantani, de utolsó virágzás előtti rovarölővel akár rá is lehet porlasztani a repcére. nem égeti, ha a viasz réteg rajta van. ebből következik, hogy eső után, párás, hűvös időbe azért megfontolandó a porlasztás.
Ebben a szárazságban nem szórom ki a szemcsés Nitrogént, úgy érzem ebből Azosped, vagy Nutrino AzoUp lesz, a második menetre.... Szilárd marad míg csak meg nem jön az eső !
Teljes zárt repcét, hogy szór az ember szilárddal? Nem ül meg a leveleiben eső után meg kiégeti?
Továbbá meddig lehet szórni? Szárba indulás után is?
Felénk 2 hétig n mond csapadékot és lassan elindul, viszont nem akarom h a műtrágya hetekig a felszínén legyen.
Válasz gazda001 #20993. hozzászólásáraÉpp ma csináltuk ezt búzában. Sok kipusztult a télen, de volt bőven járatos lyuk is. 1-2 hét, és nem lehet a járatokat észrevenni, mert lenövi a búza.
Válasz Nyomasek Bobo #20991. hozzászólásáraArvalin a lakot járatokba, galacsinnal letömni, aztán 1 hét múlva ismétlés, ami kikapart. Két kezelés megoldotta, nem nagy élmény, jó láb, jó derék, kitartás és küzdelem.
Válasz Büresz #20987. hozzászólásáraHa buza vagy árpa vagy kuku lenne az is a szántott elöbbre lenne. Ha kitarto vagy'valoszinű többet is terem. De ez a másik topik.
Válasz Gabesz78 #20975. hozzászólásáraNEM nől ki a pocok foga alól. Egy megoldás van, irtani a pockit. Nagy élmény, én már csináltam, 8 és 10 hektáron ugyanazon az éven. nem kellemes, DE NINCS MÁS MEGOLDÁS !
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraÁprilisig várj vele. Ha meggondolod magad kb. egy tárcsa és mehet bele valami más.
Meg elég jó árakat jeleznek elő repcére is.
Figyeld a bogarakat stb.
Fejtrágyát nem kapott?
Eddig mennyibe van?
Válasz Sk Laci #20974. hozzászólásáraIgen,a közepe többnyire megvan.A pocok mennyisége sajnos kritikus a táblán,de ha jönne végre az igazi tavaszi idő,talán kinőne a repce alóluk...köszi
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraA kép szerint csak a levelek vannak lerágva, a közepe nincsen bántva /ha jól látom/.
Ha úgy van, ahogyan írtam, akkor nyugodtan meghagyhatod, de törődni vele! Időjárás fügvényében fog teremni.
Nekem 70%-ban hiányzik a repce közepe, csak a gyökér áll szarvasharapások miatt.
Meghagyom, mert hiába teszek oda tavaszit, azt is megdézsmálják. A repce legaláb kint van /hacsak el nem pusztítják azt a maradék 30%-ot/.
És az ütődött vadász földtulaj gúnyolódik rajta
Nagy valószinüséggel aratás után megadom neki a lehetőséget, hogy gazdálkodjon a sajátján. Majd meglátom rá e fagy a vigyor a pofájára, ha a vad azt a növényt rágja, amibe beleinvesztált.
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraTavaly volt hasonló vagy rosszabb állapotú táblám. Nem volt nagy tábla , meghagytam hátha lesz belőle valami de aratas után mar megbántam.
Pocok (meg némileg őz) àltal nagyon lerágott állománnyal van esetleg tapasztalat,hogy a későbbiekben mi lett belőle?Érdemes-e meghagyni,mennyivel csökken ennek a potenciàlja?
25265 hozzászólás
Válasz Hús Futár #21014. hozzászólásáraMennyire keveri be a műtrágyát?
Válasz gergő07 #21013. hozzászólásáraGabonákra nekem is szilárd ment igaz ment a He-va is utána max másnap .
Válasz Hús Futár #21011. hozzászólásáraNincs baj a szilárdal csak jól kell időzíteni és helyén van.
Viszonylag régóta repcézem de ilyen tanácstalan még nem voltam, de nem is volt ilyen repcém.
Válasz blink #21003. hozzászólásáraA kollega pár éve itt is... " még nincs olyan meleg, egyet kerülök még... " Nem lett semmi baj...átlagos kucca lett rajta![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz gergő07 #21009. hozzászólásáraÉn eddig idén nem mertem szilárdat szórni rá meg egyenlőre ennél többet nem is teszek rá amíg nem lesz melegebb jó idő .
Pedig jó lenne már ha nem fagyna tovább borsót is szeretném elvetni .
Válasz Saf #21008. hozzászólásáraMég zöld
Válasz Hús Futár #21006. hozzászólására4q péti van rajtam mást nem kapott egyenlőre. Hétvége fele megint lehűl.
Válasz gergő07 #21007. hozzászólásáranézd meg a közepét ha él zöld akkor oké nálam az is fehér volt 60-70%-ba
Válasz Saf #21005. hozzászólásáraTőszám meg van de gyenge, és most kifehéredtek a levelei... Kis kedve is elmegy az embernek tőlle.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210315203103_img_20210313_155834.jpg)
Válasz gergő07 #21004. hozzászólásáraNekem is ilyen az Arsenal , Umberto ennyire nem veszélyes . Én 200kg nitrosolt toltam neki 3 liter amalgerollal 500 literes lédózissal hektáronként . Remélem most az eső után lesz neki látszata .
Válasz gergő07 #20995. hozzászólásáramegfagyott mint ha a múlt évet látnám vissza csak ez nem a sajátom nálam nem heverte ki bő 15 q/ha lett rajta pedig megkapott mindent
Válasz kukaccsosz #20997. hozzászólásáraKöszi! Jobbik eset lenne talán, volt is folyamatosan minusz 9-ig a mult héten is. Arra gondoltam én is elsőre, pár méter szintkülönbség van minden földön, és van amelyiken a domb van ahol a lapos néz ki rosszabbul. Egyik darabom mellett van tízen pár cm-es árpa ott az árpa is sárgul a laposon, a dombon pedig zöld mint a repcém. Kb 2 hete enyhén fehér pöttyös/foltos volt a nagyobb levelei, most meg így néz ki szinte minden darabom. Sok repce nincs a környéken de csak az enyémek néznek így ki. Arsenál. Egy részét szórnám Corvettóval, de így nem tudom hogy merjem-e vagy egyáltalán költsek-e rá. Őszi szórás elmaradt a késői kelés végett.
Válasz Nyomasek Bobo #20999. hozzászólásáraÉn fújtam bimbós repcére 150 litert. Semmi baja nem lett...
Válasz Nyomasek Bobo #20999. hozzászólásárane legyen virágba, a bibét nem szerencsés telibe loccsantani, de utolsó virágzás előtti rovarölővel akár rá is lehet porlasztani a repcére. nem égeti, ha a viasz réteg rajta van. ebből következik, hogy eső után, párás, hűvös időbe azért megfontolandó a porlasztás.
Ebben a szárazságban nem szórom ki a szemcsés Nitrogént, úgy érzem ebből Azosped, vagy Nutrino AzoUp lesz, a második menetre.... Szilárd marad míg csak meg nem jön az eső !
Válasz Nyomasek Bobo #20999. hozzászólásáraAz akkor jó lesz, vagy nem szórom vagy 2 hétig a földön lesz a mas.
Válasz zsoltrs #20996. hozzászólásáraAszongyák nitróval is addig lehet fujni, míg szárba nem indul...
Válasz zsoltrs #20996. hozzászólásáraindulj ki abból, hogy eddig is szórták a repcére a szilárdat, ha égeti, ha nem
és elég jó átlagok jöttek ki
Válasz gergő07 #20995. hozzászólásáraFagy lesz az
Teljes zárt repcét, hogy szór az ember szilárddal? Nem ül meg a leveleiben eső után meg kiégeti?
Továbbá meddig lehet szórni? Szárba indulás után is?
Felénk 2 hétig n mond csapadékot és lassan elindul, viszont nem akarom h a műtrágya hetekig a felszínén legyen.
Válasz gazda001 #20993. hozzászólásáraÉpp ma csináltuk ezt búzában. Sok kipusztult a télen, de volt bőven járatos lyuk is. 1-2 hét, és nem lehet a járatokat észrevenni, mert lenövi a búza.
Válasz Nyomasek Bobo #20991. hozzászólásáraArvalin a lakot járatokba, galacsinnal letömni, aztán 1 hét múlva ismétlés, ami kikapart. Két kezelés megoldotta, nem nagy élmény, jó láb, jó derék, kitartás és küzdelem.
Válasz gazda001 #20988. hozzászólásáraJa,hát azt elkezdtük,de durva a helyzet,ilyet még nem láttam,pedig régóta küzdünk pocokkal.
Válasz gazda001 #20988. hozzászólásáraMikor csinálzaf, és hogyan?
Én próbaltam, de éppen a szomszédban voltak.
Válasz .Richard. #20989. hozzászólásáraLemaradt. A szántás nélkülire gondoltam. Az elmaradás miatt valoszinű többet is terem.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Büresz #20987. hozzászólásáraHa buza vagy árpa vagy kuku lenne az is a szántott elöbbre lenne. Ha kitarto vagy'valoszinű többet is terem. De ez a másik topik.
Válasz Gabesz78 #20975. hozzászólásáraNEM nől ki a pocok foga alól. Egy megoldás van, irtani a pockit. Nagy élmény, én már csináltam, 8 és 10 hektáron ugyanazon az éven. nem kellemes, DE NINCS MÁS MEGOLDÁS !
Válasz mtz1221 #20986. hozzászólásáraEz a legszebb táblám de a szántott kétszer olyan erős, szép.
Válasz Büresz #20985. hozzászólásáraSzép az mindkettőben.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #20984. hozzászólásáraNincs itt pocok szerencsére. De közel járnak. Csak érdekesség hogy egyikbe ilyen másikba olyan.
Válasz Büresz #20983. hozzászólásáraTöbb a pocok a lazítottban ?
Balra szántott jobbra lazított.
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraBakker ezt jól megették. Mondtam a Lacinak etesse őket rendesen ne éhezzenek.![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraNálam hasonló a helyzet búzában
Egyharmada pocok rágta, de durván. Tárcsa és megy bele napra
Válasz Devyd #20977. hozzászólásáraGyakorlatilag minden rajt van a rövarölővel bezárólag.Nitrogén is bemosódva...
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraÖt tonna nem lesz, de a négy se rossz![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Szerintem éljen.
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraÁprilisig várj vele. Ha meggondolod magad kb. egy tárcsa és mehet bele valami más.
Meg elég jó árakat jeleznek elő repcére is.
Figyeld a bogarakat stb.
Fejtrágyát nem kapott?
Eddig mennyibe van?
Felénk ilyesmik a repcék.
![k](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210314164122_img_20210313_092913.jpg)
Válasz Sk Laci #20974. hozzászólásáraIgen,a közepe többnyire megvan.A pocok mennyisége sajnos kritikus a táblán,de ha jönne végre az igazi tavaszi idő,talán kinőne a repce alóluk...köszi
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraA kép szerint csak a levelek vannak lerágva, a közepe nincsen bántva /ha jól látom/.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ha úgy van, ahogyan írtam, akkor nyugodtan meghagyhatod, de törődni vele! Időjárás fügvényében fog teremni.
Nekem 70%-ban hiányzik a repce közepe, csak a gyökér áll szarvasharapások miatt.
Meghagyom, mert hiába teszek oda tavaszit, azt is megdézsmálják. A repce legaláb kint van /hacsak el nem pusztítják azt a maradék 30%-ot/.
És az ütődött vadász földtulaj gúnyolódik rajta
Nagy valószinüséggel aratás után megadom neki a lehetőséget, hogy gazdálkodjon a sajátján. Majd meglátom rá e fagy a vigyor a pofájára, ha a vad azt a növényt rágja, amibe beleinvesztált.
Válasz Gabesz78 #20972. hozzászólásáraTavaly volt hasonló vagy rosszabb állapotú táblám. Nem volt nagy tábla , meghagytam hátha lesz belőle valami de aratas után mar megbántam.
Pocok (meg némileg őz) àltal nagyon lerágott állománnyal van esetleg tapasztalat,hogy a későbbiekben mi lett belőle?Érdemes-e meghagyni,mennyivel csökken ennek a potenciàlja?![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210314150414_9035c814_e08c_4498_aff3_723b4d0f0973.jpg)
Válasz kukaccsosz #20970. hozzászólásáraSzerda csütre mond fagyot. Caramba esetleg mehetne holnap,?
Válasz Devyd #20969. hozzászólásáraA repce fejlettsége indokolná de az időjárás nem igen fogja engedni. Hideg, szél, egy kis eső.
Válasz kukaccsosz #20961. hozzászólásáraJövő héten te is fújod a regulátort vagy még vársz vele?
Válasz Nyomasek Bobo #20966. hozzászólásáraNekem is van ami a föld felett csírázott ki. Azt a henger n gyilkolja meg?
Válasz kukaccsosz #20963. hozzászólásáraFoxtrot? Tavaly felemásan működött, hidegbe fújtam.
Válasz kukaccsosz #20961. hozzászólásáraMeglátom mennyit kapok holnap reggel carambát(ha az van raktáron) a kölcsönzőben...
Annyi esett, hogy hengerzni se lehet, a homokon is szedi a levelet földet...és nekem van jócskán, ami föld fele5t csirázott.