Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.18 FtUSD394.63 FtCHF435.35 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tuti, hogy a Krone bálázóra is rá lehet szerelni, mert mi amikor leadtuk a KITE-nek a bálázót, a granulátum szóró levettük róla, s rátettük a John Deere bálázára. Prímán szuperál ezen is. Van, amikor rendes asztali sót tesznek bele a fiúk, s azt szórják a takarmány közé. Az állatok szeretik, s az is tartósít.
A nevét nem tudom pontosan Pioneer meg valami szám van még hozzá. Széna és lucerna penészedést gátló granulátum. Ilyesmi volt a zsákra írva. Egy zsák 200-250 bálához elég. Elektromosan van meghajtva. (Lehet, hogy nem voltam elég szakszerű, de a fiúk így fordították le nekem női nyelvre, remélem, megértettél.)
Igen, granulátum szóró.
Nemcsak zöld takarmányhoz jó, azt ezzel a bálázóval a fiúk szerint sem lehet megetetni.
De van/volt olyan, hogy kicsit még nem ártott volna, ha várnak a bálázással, mert még nem volt tökéletes a széna v. lucerna minősége,de jött az eső, s akkor nagyon jó dolognak bizonyult a tartósítószer, mert nem penészedett meg a takarmány.
Akkor egy nap csinált két ilyet. Délbe meg kora délután, iszonyú meleg volt, recsegett a széna. És rövid volt. Se előtte se utána nem fordult elő sose. Igaz egy nyarat volt csak nálam. Eladtam mert kellett az ára de amúgy se voltam vele megelégedve.
Biztos,hogy valami műszaki gond volt vele,valami nem hajtott.Szerintem ez az a bálázo ami bármit megeszik,,,,,,,akkor csak valami műszaki gond volt-van vele.Más nem jut eszembe.
Hmmmmmmmm:ilyent még nem tapasztaltam,szedned kellett volna tovább a kamrába, előbb utóbb hozzá ért volna a rúdlánchoz a takarmány és csak meg pörgette volna.Gondolom én ....
Első két bálázóm hesston volt akkor még 40-50 db tehenem volt tökéletesen elég volt a hesston még bérbe is eltudtam menni,de nőtt az állomány létszáma és ennek megfelelöen jobb bálázot kellett vennem így 6 éve króne van ,ujonnan vettem de jövőre be kell újítani egy újat megint mert jönnek elö kissebb gondok és mindíg akkor amikor nem kéne , mondjuk sosem kéne.
Puskapor száraz szénából megállt a bála kamrában, rúdlánc forgott a bála meg állt. Hiába csuktam nyitottam pörgettem. Működött minden faxán csak éppen a majdnem kész bála állt a kamrában. Aznap 2x is.
6 év alatt 45000db-ot csináltam meg ,már minden megtörtént ami megtörténhetett velem és a bálázóval,mindennek oka van.Ha beszorúl jobb ha újra bezárod és megpörgeted és újra kinyitod ez bevált, még sosem szedtem kézzel, vagy már hallottam,hogy egy másik géppel húzzák ki.
Nekem csak 30-40 db szokott lenni! Azis mindíg kevesebb mert szinte lehetetlen a környéken borjat venni. Legalábbis magyartarkát vagy más hús vagy kettőshasznút. Naposan vettem a borjakat amit 4-5 tehén nevelt a többi növendék. A hesstonra viszatérve arra tökéletes hogy valaki évi 4-500 bála szükségletét kielégítse a megfelelő időben. De bérmunkára meg évi 2-3-4-5000 bálákra el kell felejteni!
No azért 3éve 40 fokos kánikulában állt már meg a bála nekem a kroneba is. Kidobni se akarta, alig bírtam kipiszkálni. Madzag nélkül... fél óra piszmogás...
Igen, ez igaz. Egyik ismerősöm is rengeteget xopik vele ha nem száraz az anyag eléggé. Az 5650-80 as tipusúakkal viszont lehet állítólag zölden is bálázni. Valahogy máshogy vannak kiképezve a heveder tengelyek- görgők.
Üdv. mindenkinek! Az a tartály elméletileg a tartósítószerhez van, bár ez egy vicces kérdés mert nekem is ilyen bálázóm van és rohadtul nem szereti a zöld anyagot! Sőt ami kicsit zöldebb már nem eszi meg ,mindehova betekeri...
köszi! Bár egyelőre még csak tervezgetek aztán majd látom hogy marad e rá lé. Kisbálázóm van csak annak gond a gyüjtése pakolása. :s Viszont utána már jobb vele otthon dolgozni.
Jó ,ezt te tudod.
De szerintem 2 év alatt nem hozza vissza az árát,csak akkor ha neked ingyen van a gázolaj,a madzag és persze a gépkopás.
Az viszont biztos hogy akkor és annyit bálázol ami neked megfelelő,hisz nem vagy kiszolgáltatva másnak,így a legjobb minőségbe tudod betakarítani a takarmányt.
Jó vásárlást,és kívánok hozzá nagyon sok szerencsét
Bérmunka nincs. Viszont ha én karok bérbe csináltatni pont akkor nem ér rá senki mikor nagyon kellene. Megázik, megrohad... nem szeretek függeni másoktól. Ha évi 500bálát csinálok akkor 2év latt visszahozza az árát egy milla alatti gép. Amit én keresek azok külföldön 4-700e között vannak. Itthon is van most egy fent egy a hirdetések között 850ért.
hesstonba is van 120x120 as sőtt olyan is ami csak 1méter széleset csinál az átmérőt 90és 120közöttinek írja a prospektusa. Erről szeretnék hallani tapasztalatokat ha esetleg van valakinek. 5650 és 5630 a tipusszámuk.
Válasz #699. hozzászólásra
Nekem az a véleményem,hogy szerintem gondolkodj valami nagyobb teljesítményűbe.
2 milláért már van régebbi típusú rollant és variant is,és ezekre azért a napi 200-300 bálát számolhatod.
Nem akarok turkálni a sebedbe,de szerintem jobban megérné ezekbe gondolkodnod.
Ha tudsz bérbe bálázni kb 3-4 hét alatt vissza is jöhet az ára.
Ha pedig nem akarsz bérbe bálázni akkor szerintem nem éri meg évi 400-500 bálára beruházni.
Hisz a legolcsóbb bálázó is minimum 5-6 év mire így vissza hozza az árát,és akkor még nem számoltunk semmi féle meghibásodással.
Értem.
...csak hogy Hesstonról beszéltetek, azért gondoltam...
Egyébként meg nem is csinált otrombákat.Szép kerek bálák voltak. Az igaz, hogy jó nagyok.
De a JD-vel sem csinál a párom kisebbeket. Géppel mozgatják a bálákat, úgyhogy nem árt, ha nagyobbak.
Nádudvaron a KITE-nél még nemrég bent volt a telepen ez a bálázó:
1 milláért volt kitéve, de mindig lehet alkudni is.
Tudom ajánlani egyébként, mert a mienk volt. Szépen dolgozott, csak kicseréltük egy John Deere-ra, mert nagyobb teljesítményűre volt szükségünk.
Pont ilyenbe gondolkodok én is. 5650eseket nézegettem külföldsön. Aztán ráakadtam a 5630asokra. Azok még kisebb bálát csinálnak. Csak nem tom a gyakorlatban hogy milyen lehet a 100x100-120as bála. :s
7746 hozzászólás
Válasz #743. hozzászólásra
Megérkezett, KÖSZÖNÖM.
Válasz #744. hozzászólásra
Sürgősen küldtem.
Már ott kell lennie.
Válasz #743. hozzászólásra
Még nem ért ide.
Válasz #742. hozzászólásra
Megy a mél.
Szívesen vót!
Válasz #741. hozzászólásra
Ehin ven egy email cím ide kérem ha megteszed előre is köszönöm.szanyitibor@citromail.hu
Válasz #739. hozzászólásra
Cééég? Nem egészen értem, hogy érted.
Pioneer.
Az üzletkötő, akivel mi boltoltunk Gubicskó László.
Telószámot is tudok keresni, ha nagyon akarod.
Válasz #738. hozzászólásra
Egészen biztos vagyok benne.
Nekik eladó.
Hivatkozzál rám.
Válasz #737. hozzászólásra
Nem vagyok túl messze töletek ,ha nem titok melyik ez a cég és hol található?
Válasz #736. hozzászólásra
Akkor felveszem a kapcsolatot a PIO céggel hátha nékem is adnak,,,,,,
Válasz #734. hozzászólásra
Tuti, hogy a Krone bálázóra is rá lehet szerelni, mert mi amikor leadtuk a KITE-nek a bálázót, a granulátum szóró levettük róla, s rátettük a John Deere bálázára. Prímán szuperál ezen is. Van, amikor rendes asztali sót tesznek bele a fiúk, s azt szórják a takarmány közé. Az állatok szeretik, s az is tartósít.
Válasz #732. hozzászólásra
Gyári. A Pioneer cég ajándéka volt, mert vettünk granulátumot tőlük. Illetve egy szezonban használtuk kipróbálásképpen, aztán "megváltottuk".
Válasz #731. hozzászólásra
Nnna, ez már elég szakszerű. Köszi!
Válasz #731. hozzászólásra
TE már tudsz valamit,használtál már ilyet ,ki gyártja ezt a szórót?Rá lehet-e szerelni króne bálázóra?
Válasz #732. hozzászólásra
Te a piotól ki tudnál egyet "sírni".......
Válasz #730. hozzászólásra
Ez a szóró gyári vagy TI alkottátok rá a bálázóra,TI használtátok ezt a szórót,hogy jött be,Mennyibe kerűlt egy zsák PIO valami???
Válasz #730. hozzászólásra
Gandy.......
A Pioneer oltóanyagok kijuttatásának lehetőségei
11H50/1132/1155 GR granulátum oltóanyag
Egy 20 kg-os zsák 40 tonna szenázs/szilázs, 20 tonna széna beoltásához elegendő.
Kijuttatás: GANDY mikrogranulátum szóró
Kapacitása :
* magasító nélkül 30 kg
o 60 tonna szenázs/szilázs
o 30 tonna széna
* magasítóval 60 kg
o 120 tonna szenázs/szilázs
o 60 tonna széna
Válasz #729. hozzászólásra
A nevét nem tudom pontosan Pioneer meg valami szám van még hozzá. Széna és lucerna penészedést gátló granulátum. Ilyesmi volt a zsákra írva. Egy zsák 200-250 bálához elég. Elektromosan van meghajtva. (Lehet, hogy nem voltam elég szakszerű, de a fiúk így fordították le nekem női nyelvre, remélem, megértettél.)
Válasz #728. hozzászólásra
Mi a neve a granulátumnak ,mennyi bálára volt elég egy tartállyal ,hogy volt meghajtva a szóró?:
Válasz #710. hozzászólásra
Igen, granulátum szóró.
Nemcsak zöld takarmányhoz jó, azt ezzel a bálázóval a fiúk szerint sem lehet megetetni.
De van/volt olyan, hogy kicsit még nem ártott volna, ha várnak a bálázással, mert még nem volt tökéletes a széna v. lucerna minősége,de jött az eső, s akkor nagyon jó dolognak bizonyult a tartósítószer, mert nem penészedett meg a takarmány.
Válasz #726. hozzászólásra
ÉN bizony megint Krónét veszek, nálam nagyon bejött.
Válasz #725. hozzászólásra
Akkor egy nap csinált két ilyet. Délbe meg kora délután, iszonyú meleg volt, recsegett a széna. És rövid volt. Se előtte se utána nem fordult elő sose. Igaz egy nyarat volt csak nálam. Eladtam mert kellett az ára de amúgy se voltam vele megelégedve.
Válasz #724. hozzászólásra
Biztos,hogy valami műszaki gond volt vele,valami nem hajtott.Szerintem ez az a bálázo ami bármit megeszik,,,,,,,akkor csak valami műszaki gond volt-van vele.Más nem jut eszembe.
Válasz #723. hozzászólásra
Szedtem is.... teletömte a felszedőt is.... utána piszkálhattam azt is.
Válasz #721. hozzászólásra
Hmmmmmmmm:ilyent még nem tapasztaltam,szedned kellett volna tovább a kamrába, előbb utóbb hozzá ért volna a rúdlánchoz a takarmány és csak meg pörgette volna.Gondolom én ....
Válasz #719. hozzászólásra
Első két bálázóm hesston volt akkor még 40-50 db tehenem volt tökéletesen elég volt a hesston még bérbe is eltudtam menni,de nőtt az állomány létszáma és ennek megfelelöen jobb bálázot kellett vennem így 6 éve króne van ,ujonnan vettem de jövőre be kell újítani egy újat megint mert jönnek elö kissebb gondok és mindíg akkor amikor nem kéne , mondjuk sosem kéne.
Válasz #720. hozzászólásra
Puskapor száraz szénából megállt a bála kamrában, rúdlánc forgott a bála meg állt. Hiába csuktam nyitottam pörgettem. Működött minden faxán csak éppen a majdnem kész bála állt a kamrában. Aznap 2x is.
Válasz #718. hozzászólásra
6 év alatt 45000db-ot csináltam meg ,már minden megtörtént ami megtörténhetett velem és a bálázóval,mindennek oka van.Ha beszorúl jobb ha újra bezárod és megpörgeted és újra kinyitod ez bevált, még sosem szedtem kézzel, vagy már hallottam,hogy egy másik géppel húzzák ki.
Válasz #715. hozzászólásra
Nekem csak 30-40 db szokott lenni! Azis mindíg kevesebb mert szinte lehetetlen a környéken borjat venni. Legalábbis magyartarkát vagy más hús vagy kettőshasznút. Naposan vettem a borjakat amit 4-5 tehén nevelt a többi növendék. A hesstonra viszatérve arra tökéletes hogy valaki évi 4-500 bála szükségletét kielégítse a megfelelő időben. De bérmunkára meg évi 2-3-4-5000 bálákra el kell felejteni!
Válasz #717. hozzászólásra
No azért 3éve 40 fokos kánikulában állt már meg a bála nekem a kroneba is. Kidobni se akarta, alig bírtam kipiszkálni. Madzag nélkül... fél óra piszmogás...
Válasz #714. hozzászólásra
Az a gond a hesstonnal,hogy a bálázó dönti el,hogy bálázunk vagy nem ,a krónénak meg mindegy mikor és mit bálázunk.
Válasz #713. hozzászólásra
Vannak csak más néven.
Válasz #712. hozzászólásra
Most öszben 420db van 6000db saját a többi bérbe.
Válasz #709. hozzászólásra
Igen, ez igaz. Egyik ismerősöm is rengeteget xopik vele ha nem száraz az anyag eléggé. Az 5650-80 as tipusúakkal viszont lehet állítólag zölden is bálázni. Valahogy máshogy vannak kiképezve a heveder tengelyek- görgők.
De dúúrva! Most nézem kb másfél éve nem szóltam hozzá ! Gondolom az akkori fórumozók közül már senki sincs.
Válasz #711. hozzászólásra
Tibor a neved alatt futó trágyás apróban látható szarvasmarhák a tiedek? Menyi van hogy 7500 bálát tojatsz? Vagy bérbe is ment a krone?
Válasz #709. hozzászólásra
Nekem krone 155-ös van ,és az idén elkelt volna valami okosság:csináltam 7500 bálát de vagy 500 osztájon alúli,még jó ,hogy nem nekem kell megennem.
Válasz #700. hozzászólásra
RILEX,ha fent vagy, vagy leszel, árúld el a titkot.
Válasz #706. hozzászólásra
Üdv. mindenkinek! Az a tartály elméletileg a tartósítószerhez van, bár ez egy vicces kérdés mert nekem is ilyen bálázóm van és rohadtul nem szereti a zöld anyagot! Sőt ami kicsit zöldebb már nem eszi meg ,mindehova betekeri...
Válasz #707. hozzászólásra
Kicsi a tartály,vajon mijen szert szórtak vele és ,hogy hajtatták meg.
Válasz #706. hozzászólásra
Gondolom valami tartósítót szór a nem teljesen száraz széna közé... kronen láttam hasonlót már.
Válasz #698. hozzászólásra
Mi ez a tartály a bálázon?
Válasz #704. hozzászólásra
köszi! Bár egyelőre még csak tervezgetek aztán majd látom hogy marad e rá lé. Kisbálázóm van csak annak gond a gyüjtése pakolása. :s Viszont utána már jobb vele otthon dolgozni.
Válasz #703. hozzászólásra
Jó ,ezt te tudod.
De szerintem 2 év alatt nem hozza vissza az árát,csak akkor ha neked ingyen van a gázolaj,a madzag és persze a gépkopás.
Az viszont biztos hogy akkor és annyit bálázol ami neked megfelelő,hisz nem vagy kiszolgáltatva másnak,így a legjobb minőségbe tudod betakarítani a takarmányt.
Jó vásárlást,és kívánok hozzá nagyon sok szerencsét
Válasz #701. hozzászólásra
Bérmunka nincs. Viszont ha én karok bérbe csináltatni pont akkor nem ér rá senki mikor nagyon kellene. Megázik, megrohad... nem szeretek függeni másoktól. Ha évi 500bálát csinálok akkor 2év latt visszahozza az árát egy milla alatti gép. Amit én keresek azok külföldön 4-700e között vannak. Itthon is van most egy fent egy a hirdetések között 850ért.
Válasz #700. hozzászólásra
hesstonba is van 120x120 as sőtt olyan is ami csak 1méter széleset csinál az átmérőt 90és 120közöttinek írja a prospektusa. Erről szeretnék hallani tapasztalatokat ha esetleg van valakinek. 5650 és 5630 a tipusszámuk.
Nekem az a véleményem,hogy szerintem gondolkodj valami nagyobb teljesítményűbe.
2 milláért már van régebbi típusú rollant és variant is,és ezekre azért a napi 200-300 bálát számolhatod.
Nem akarok turkálni a sebedbe,de szerintem jobban megérné ezekbe gondolkodnod.
Ha tudsz bérbe bálázni kb 3-4 hét alatt vissza is jöhet az ára.
Ha pedig nem akarsz bérbe bálázni akkor szerintem nem éri meg évi 400-500 bálára beruházni.
Hisz a legolcsóbb bálázó is minimum 5-6 év mire így vissza hozza az árát,és akkor még nem számoltunk semmi féle meghibásodással.
Értem.
...csak hogy Hesstonról beszéltetek, azért gondoltam...
Egyébként meg nem is csinált otrombákat.Szép kerek bálák voltak. Az igaz, hogy jó nagyok.
De a JD-vel sem csinál a párom kisebbeket. Géppel mozgatják a bálákat, úgyhogy nem árt, ha nagyobbak.
Válasz #698. hozzászólásra
Ezt a tipust nem szeretném. Hatalmas, otromba bálát csinál. Nekem max 120x120as jöhet szóba.
Válasz #697. hozzászólásra
Nádudvaron a KITE-nél még nemrég bent volt a telepen ez a bálázó:
1 milláért volt kitéve, de mindig lehet alkudni is.
Tudom ajánlani egyébként, mert a mienk volt. Szépen dolgozott, csak kicseréltük egy John Deere-ra, mert nagyobb teljesítményűre volt szükségünk.
Válasz #696. hozzászólásra
Pont ilyenbe gondolkodok én is. 5650eseket nézegettem külföldsön. Aztán ráakadtam a 5630asokra. Azok még kisebb bálát csinálnak. Csak nem tom a gyakorlatban hogy milyen lehet a 100x100-120as bála. :s