Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello. jók a pöttingerek nekem 3120 L es van ,elég sokat használom láncon kivül még mást nem cseréltem rajta,de a krone is jó,6 évig az is volt. alkatrész ellátás szempontjábol magyarországon sztem a krone jobb !kérdezz nyugodtan roluk bármit!
Válasz #398. hozzászólásra
Én eddig konkrétan Hesston 5700-al egy szezont tavaly haver meg idém hesston m-1300-al mi kiégett a a traktorral együtt . Jövőre claas-t akarok mert kinéz olyan 800-2000 guriga között , de majd tavaszra lessz konkrét a rendelések . Én avriantot keresek majd egy használt 180-ast
Válasz #385. hozzászólásra
A bálázohoz nem értek de a multkor halotam egy kronét hát iszonyatos hangja volt üresen...Durva volt!!A tulaj szerint semi meglepö mert mindig ijen volt..
Válasz #378. hozzászólásra
Az sok ha tényleg nem köti meg vagy kevés a madzag és idén a kis szalma miatt szétcsuszhat könnyen vagy a hálót nem tekerteti át eléggé és viszonylag tömör bálát csinál de ezek a beállítási hibák .
Nekem rengetegnek tűnik, de ez csak nézés kérdése. Itt vannak olyan bérbálázósok, akik egy nap több rossz bálát csinálnak, mint én 2002 óta összesen. Nekem az 1 is sok egy évben.
Nemtom menyibe kerülhet egy rudláncos amit kinéztem 5580-as 450 000ft bruttoban csak az áfát nem tudom leirni.KITE nél van gépvásárlásába számitották be, csak szakival is meg akarom nézetni azért kérdeztem mit nézzek énis rajta vásárláskor.SZénát szeretnék bálázni felétek mennyiért megy a bála?
Rudláncos olcsóbb és lehet vele normális keménységű bálát készíteni, csak tömör rudast vegyél!!! A reggeli órákban kis harmattal kíméli a leveleket is.
arról szeretnék érdeklődni h melyk jobba hevederes vagy a rúd lánc elevátoros ? lényeges h melyknek jobb a levéltörése is (lucerna)és melyk gyártótól? ha vki tud kérem segíthetne.
Erőművi felhasználásra csak is claas Variant jöhet szóba.Változtatható bálaméret és bálatömeg.Akár 140cm, vagy ennél nagyobb átmérőbe csak a variantal tudod bele rakni a legtöbb KG,és neked ez a lényeg.2 éve bálázok repcét rollanttal és Varianttal,de a variant verhetetlen.Nincs megállás egész este lehet menni,nem számít a harmat.A rollantnak hajnal 2 óra,és VÉGE.A bála bent marad a kamrába.lehet várni a reggel 7,8 órát hogy újra lehessen bálázni.Nem beszélve a bála tömegről.Rollanté megse közelíti.
PL:Egyforma rend ,egyforma bálaátmérő:
No, egy utolsót, azután nem alkalmatlankodok tovább itt.
Függőleges tengelyen, az bála tömörsége
Termény: Rozs szalma (német mérés)
Zöld: Elődarabolóval
Piros: Elődaraboló nélkül
Egy pár megjegyzés a végére:
-az JD 592-ben 0 bar-os (azaz nulla) lágy bálamag készítő van
-A JD 3 szövetrétegű hevedereket használ
-Még egy hevederes JD bálázóban se kellett komplett heveder készletet cserélni Magyarországon, pedig már vagy 20 éve használják azokat.
-A rotoros etetés könnyebb bálakezdést tesz lehetővé, de egyben korlátozza is az átömlési keresztmetszetet. A JD HiFlow felszedőjével nagyobb sebességet lehet elérni, hiába "csak" bedobóvillás.
Ha valakit bővebben érdekel, a JD topikban válaszolok.
meg egy kis személyes: örülök, hogy végre elfogadottak és elismertek lettek a jó hevederes bálázók itthon. Nem kis munkám van benne, hogy ez a konstrukció levetkőzze a szolnoki bálázókba szerelt bugyigumik rossz emlékét.
Emiatt is van hevederes bálázó populációban második helyen a JD a Hesston/szolnoki után (legalábbis két éve még így volt), bár most már nyomulnak a többiek is...
Nekem variant 380-asom van.
Tavaly júniusban vettem és 9800 db bálát csináltam vele.
Probléma nincs vele.A tm-120 elég neki.Tavaly repce és búza szalmába 55 db/óra volt a teljesítmély.Egyetlen szépség hibája a kőkemény bálamag, még 40 baros nyomáson is.Mondjuk ez erőműnél nem gond.Van egy javító program amivel lelehet 20 barra venni a belsőmag tömörítését.Teljesen mindegy hogy nappal vagy éjszaka széna vagy szalma ,vagy akár 40c-os hőség,a variantal mindig lehet dolgozni.A rollant már˝kényesebb˝,nagy harmatban a bála a kamrába marad, melegben széttöri a takarmányt,szinte lehetetlen kazalba rakni.Hát tudnák még rengeteget beszélni róla
Ahogy már írtam megnéztem a JD 582 és tárgyaltam az IKR-el.Kettő dolog döntött a claas mellett az eggyik,hogy rotoros/nagyon gyors/a másik pedig az,hogy ez bármikor eladható,könnyen becserélhető.
Válasz #361. hozzászólásra
Nekem a variant előtt sipma körbálázóm volt,5 évig nyúztam hiba nélkül,egyszerű és megbízható volt.A csomagolójukat nem ismerem,de gondolom bírja a strapát.
Attól függ mennyit akarsz csomagolni,és mekkora a pénztárcád.Tehát ha keveset akkor megteszi a lengyel/sipma/mert olcsó viszonylag,ha nagytételben akkor valami komolyabbat javasolnék.
Birkák vannak nem etetek szenázst,ha még is úgy alakulna akkor inkább megcsináltatnám/szomszéd faluban van RC Krone+csomagoló/.50 báláért nem érdemes ennyit pluszban beruházni!
Válasz #353. hozzászólásra
Nálam lucerna,fűszéna és szalmába megy.A kukoricaszárat megeszi ezt megkérdeztem,582 jd-t is megnéztem,nem győzőtt meg.Vigyázz mert a jd alapban rafferos náluk a rotor opció./sima,nem szeletelő/
A traki elhúzza szépen,de igencsak alsó határon vagyok lóerőbe most pályázok nagyobbra.
7753 hozzászólás
Válasz #402. hozzászólásra
kokó mindenbizonnyal
EZ MI A BÜDÖSKÓRSÁG???????
Hello. jók a pöttingerek nekem 3120 L es van ,elég sokat használom láncon kivül még mást nem cseréltem rajta,de a krone is jó,6 évig az is volt. alkatrész ellátás szempontjábol magyarországon sztem a krone jobb !kérdezz nyugodtan roluk bármit!
Én eddig konkrétan Hesston 5700-al egy szezont tavaly haver meg idém hesston m-1300-al mi kiégett a a traktorral együtt . Jövőre claas-t akarok mert kinéz olyan 800-2000 guriga között , de majd tavaszra lessz konkrét a rendelések . Én avriantot keresek majd egy használt 180-ast
így már más
Válasz #396. hozzászólásra
2-3000db de szívesen tekernék akár 10-15000-et is
te milyen bálázóval dolgoztál.
Válasz #396. hozzászólásra
sztem is kamu
mert ennyire lenne kereslet akkor nem itt informálódna
Válasz #395. hozzászólásra
Ne kamuzz már egy körbálázóval annyit ?
Válasz #393. hozzászólásra
Bocs 2-3000000db
Válasz #393. hozzászólásra
Mennyit ?
Válasz #392. hozzászólásra
KB 2-300000-db, de szivesen tekernék akár 10-15000000is
Válasz #390. hozzászólásra
Mennyit tekernél vele évente ?
Válasz #390. hozzászólásra
Bocs ennyire nem ismerem a pötti gépeket
Válasz #389. hozzászólásra
A PÖTTINGER ROLLPROFI 3120-asnál a kamra első fele hengeres a hátsó, vagyis a nyitó rész rúdláncos.
Válasz #388. hozzászólásra
Hengeres vagy rúdláncos mert negy egy a kettő . Mennyi bálára kellene ?
Válasz #387. hozzászólásra
Hengeres rúdláncosra gondoltam.
Hevederes vagy hengeres
A bálázohoz nem értek de a multkor halotam egy kronét hát iszonyatos hangja volt üresen...Durva volt!!A tulaj szerint semi meglepö mert mindig ijen volt..
Érdeklődni szeretnék kinek mi a véleménye a PÖTTINGER bálázórol összehasonlitva egy KRÓNE vagy CLASSAL
Válasz #383. hozzászólásra
Az én rekordom búzaszalmában 2004 ben 9 óra alatt 332 120x150 -es bála rosz nélkül.
Ma nyomtam 286 bálát és nincs rontott.
jaja sztem is sok de hát a nagy hires iskolánk szarik rá!!
Az sok ha tényleg nem köti meg vagy kevés a madzag és idén a kis szalma miatt szétcsuszhat könnyen vagy a hálót nem tekerteti át eléggé és viszonylag tömör bálát csinál de ezek a beállítási hibák .
Nekem rengetegnek tűnik, de ez csak nézés kérdése. Itt vannak olyan bérbálázósok, akik egy nap több rossz bálát csinálnak, mint én 2002 óta összesen. Nekem az 1 is sok egy évben.
Nemsok de mi az oka?
Űdvözlet egy UJ zsir uj körbálázó 400-500 db bálát kötöt meg ebböl 10 et nem kötöt meg sok ez szerintetek???
Nemtom menyibe kerülhet egy rudláncos amit kinéztem 5580-as 450 000ft bruttoban csak az áfát nem tudom leirni.KITE nél van gépvásárlásába számitották be, csak szakival is meg akarom nézetni azért kérdeztem mit nézzek énis rajta vásárláskor.SZénát szeretnék bálázni felétek mennyiért megy a bála?
Válasz #373. hozzászólásra
Rudláncos olcsóbb és lehet vele normális keménységű bálát készíteni, csak tömör rudast vegyél!!! A reggeli órákban kis harmattal kíméli a leveleket is.
Válasz #373. hozzászólásra
A hevederes bánik legfinomabban az anyaggal és ráadásul tömörebbet is készít, de a rúdláncos érezhetően olcsóbb.
Mitszoltok a hesston 5580 -as hoz azt szeretnék venni mit nézzek meg rajta ? Elöre is kösz
arról szeretnék érdeklődni h melyk jobba hevederes vagy a rúd lánc elevátoros ? lényeges h melyknek jobb a levéltörése is (lucerna)és melyk gyártótól? ha vki tud kérem segíthetne.
Válasz #371. hozzászólásra
Sokaknak fájdalmas lehet,de ez így van.
A rollant sem rossz,de nagyon messze van a varianthoz.
EZ VAN.
Válasz #370. hozzászólásra
"Nem beszélve a bála tömegről.Rollanté megse közelíti.
-rollant 30 bála
-variant 22 bála"
...és még engem maceráltak a "komolytalan" fixkamrás kontra profi hevederes kérdéskörrel...
Válasz #369. hozzászólásra
Erőművi felhasználásra csak is claas Variant jöhet szóba.Változtatható bálaméret és bálatömeg.Akár 140cm, vagy ennél nagyobb átmérőbe csak a variantal tudod bele rakni a legtöbb KG,és neked ez a lényeg.2 éve bálázok repcét rollanttal és Varianttal,de a variant verhetetlen.Nincs megállás egész este lehet menni,nem számít a harmat.A rollantnak hajnal 2 óra,és VÉGE.A bála bent marad a kamrába.lehet várni a reggel 7,8 órát hogy újra lehessen bálázni.Nem beszélve a bála tömegről.Rollanté megse közelíti.
-rollant 30 bála
-variant 22 bála
Az után érdeklődnék,hogy repceszár bálázáshoz melyik típusú körbálázó lenne a legmegfelelőbb.Erőművi felhasználásra készülnek a bálák.
No, egy utolsót, azután nem alkalmatlankodok tovább itt.
Függőleges tengelyen, az bála tömörsége
Termény: Rozs szalma (német mérés)
Zöld: Elődarabolóval
Piros: Elődaraboló nélkül
Egy pár megjegyzés a végére:
-az JD 592-ben 0 bar-os (azaz nulla) lágy bálamag készítő van
-A JD 3 szövetrétegű hevedereket használ
-Még egy hevederes JD bálázóban se kellett komplett heveder készletet cserélni Magyarországon, pedig már vagy 20 éve használják azokat.
-A rotoros etetés könnyebb bálakezdést tesz lehetővé, de egyben korlátozza is az átömlési keresztmetszetet. A JD HiFlow felszedőjével nagyobb sebességet lehet elérni, hiába "csak" bedobóvillás.
Ha valakit bővebben érdekel, a JD topikban válaszolok.
meg egy kis személyes: örülök, hogy végre elfogadottak és elismertek lettek a jó hevederes bálázók itthon. Nem kis munkám van benne, hogy ez a konstrukció levetkőzze a szolnoki bálázókba szerelt bugyigumik rossz emlékét.
Emiatt is van hevederes bálázó populációban második helyen a JD a Hesston/szolnoki után (legalábbis két éve még így volt), bár most már nyomulnak a többiek is...
Nekem variant 380-asom van.
Tavaly júniusban vettem és 9800 db bálát csináltam vele.
Probléma nincs vele.A tm-120 elég neki.Tavaly repce és búza szalmába 55 db/óra volt a teljesítmély.Egyetlen szépség hibája a kőkemény bálamag, még 40 baros nyomáson is.Mondjuk ez erőműnél nem gond.Van egy javító program amivel lelehet 20 barra venni a belsőmag tömörítését.Teljesen mindegy hogy nappal vagy éjszaka széna vagy szalma ,vagy akár 40c-os hőség,a variantal mindig lehet dolgozni.A rollant már˝kényesebb˝,nagy harmatban a bála a kamrába marad, melegben széttöri a takarmányt,szinte lehetetlen kazalba rakni.Hát tudnák még rengeteget beszélni róla
Válasz #364. hozzászólásra
Ja és ami még sokat nyomott,hogy voltam júliusban bemutató bálázáson délben/35 fok/ simán tekerte a szalmát.
Válasz #364. hozzászólásra
Ahogy már írtam megnéztem a JD 582 és tárgyaltam az IKR-el.Kettő dolog döntött a claas mellett az eggyik,hogy rotoros/nagyon gyors/a másik pedig az,hogy ez bármikor eladható,könnyen becserélhető.
Válasz #363. hozzászólásra
Néztél másmilyen bálázót is ?
Válasz #361. hozzászólásra
Nekem a variant előtt sipma körbálázóm volt,5 évig nyúztam hiba nélkül,egyszerű és megbízható volt.A csomagolójukat nem ismerem,de gondolom bírja a strapát.
Válasz #308. hozzászólásra
Mascar 2150 szalmában, bálaméret 120x150.
Válasz #360. hozzászólásra
Én is erre a lengyelre gondoltam, Z-....., mert ha nem jönne be, akkor kevesebb a bukta.
Válasz #359. hozzászólásra
Attól függ mennyit akarsz csomagolni,és mekkora a pénztárcád.Tehát ha keveset akkor megteszi a lengyel/sipma/mert olcsó viszonylag,ha nagytételben akkor valami komolyabbat javasolnék.
Válasz #358. hozzászólásra
Ha már felhoztad a témát : bálacsomagolót milyent érdemes venni ?
Válasz #357. hozzászólásra
Birkák vannak nem etetek szenázst,ha még is úgy alakulna akkor inkább megcsináltatnám/szomszéd faluban van RC Krone+csomagoló/.50 báláért nem érdemes ennyit pluszban beruházni!
Válasz #356. hozzászólásra
Nem láttad értelmét ???? (RC)
Válasz #355. hozzászólásra
Csak etető rotorja van/350,370 nincs rc/.
Válasz #354. hozzászólásra
Az én trakim bírná, 165 laú. Akkor a tied az még + rotocut-os, vagy csak az etető csigája csillag alakú ?
Válasz #353. hozzászólásra
Nálam lucerna,fűszéna és szalmába megy.A kukoricaszárat megeszi ezt megkérdeztem,582 jd-t is megnéztem,nem győzőtt meg.Vigyázz mert a jd alapban rafferos náluk a rotor opció./sima,nem szeletelő/
A traki elhúzza szépen,de igencsak alsó határon vagyok lóerőbe most pályázok nagyobbra.