Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van olyan sejtésem h. megejtjük a j7en az idei 2. elakadást.
Rosszak az előérzetek.
Belefogunk fúródni a helyi Bajkálba csőrrel.....
Még jó h. vannak izomgépek a tanyán akik ugranak ha CHATTTintünk.........
sziasztok!
hát kukorica vetés már nem lesz idén úgy döntöttünk!de persze az idei évre még kellet vmi balszerencse.Ma voltunk kint a forgóföldön, és mit láttunk...hát persze h kiette a nyúl a fél vetést!erre mondjatok vmit...hihetetlen!!nyúl ellen egyébként vmi ellenszer!??
itt egy kép , ezt tavaly árpa aratás körül vetették , búza aratásra má ilyen lett , de termés az nem sok lett belőle
( valameyik a képen látszik a 110q-ás Y12-esem )
én is azon gondolkozok mikor szorjam telibe nitrogénnal és mennyivel mert adaptert nem sikerült szerezni de lesz de amugy meg annyi elszáradt gaz van még a sorába hogy nem lehet ekekapázni mert összehuzza a kapa
A "megtekeredett" az olyan mint mikor a kukszi szárazságban furulyázik, ez a csavarodási jelenség a hormon tartású szerektől szokott előfordulni, továbbá vannak olyan fajták amik kimondottan érzékenyek a hormonos gyomirtókra!!!!!
össze vannak tekeredve a levelek és lefele lógnak. van olyan táblám amiből 3-ból kettő olyan. lassan azért kezdi kinőni, de elég siralmas. nem tudom, hgoy lombtrágyázzak, kultizzak vagy a jövőhéten megjövő eők elöött telibe szórjam nitrogénnal
Én egy sajátos problémára hívnám fel a figyelmet, vetettünk már árpa után kukoricát, a keléssel általában nem szokott gond lenni, de mivel jóval később virágzott, mint a környék összes többi kukoricája, az összes bogár odacsoportosult a táblára és olyan szintű biberágást csináltak, hogy nagyítóval kellett keresni a szemeket a csutkán. persze, ha nincs felétek diabrotica, akkor ez nem okozhat gondot.
Válasz #1224. hozzászólásra
a napraforgónak nagyobb az esélye ,hogy beérjen , eleve rövidebb a tenyészideje, meg ugye a termelési költsége is kissebb , úgyhogy kevesebb lessz a ráfizetés ha esetleg....
olyat már halllottam ,hogy jun. 20-i napravetés termett 22q-át , igaz,hogy magas volt a betakaritáskori nedvessége mert nem tudták v akarták desszikálni , de összeségében még ha minimálisan is de plusszos volt
Szerintem a legnagyobb hülyeség ilyenkor még vetni, pénzkidobás, úgysem fog megnőni, nemhogy termést adni, láttam már pár éve másodvetésű kukoricát, azt hiszem árpa után volt, novemberben amikor szórtam a trágyát még zöld volt, ez körülbelül ugyan az a szitu......
Még én is fogok vetni a jövő héten kukszit ha engedi az MVH a támogatás miatt, mert a napra nem kelt ki!!!!! Csak korai fajtát szabad vetni kis FAO számút!!!! Ha érdekel mag van ismerős akitől tudunk venni, írjál ha kell segítség a vásárlásban!!!!
hát a kiszáradással nem lesz gond szerintem, még 2-3ilyen nap kellene h rá lehessen menni a földre egyáltalán!jövőhéttől azért már hűvösebbet mond!inkább az érdekelne hogy ha minden jó és be is érik mennyi lehet hektáronként?mert ha nagy termékcsökkenés akkor ilyen árak mellett el se érdemes vetni!
hát ma egy emberkének is tárcsáztam a földjét és ő mondta hogy ö még ebbe kukoricát akar vetni !!!
én meg bármit is mondhattam neki azzal jött hogy ő vetett már junius 10 én is kukoricát és jo volt hát mondom akkor hajrá tárcsázás után ugy kiszáradt a föld hogy porol rendesen 2 hétig még 30 fokot mondanak szerintem már lehetettlen bármi t is vetni max silonak valot de szerintem már az sem kel ki!!!
Sziasztok!
Érdemes még ilyenkor kukoricát vetni?Vagy teljesen felesleges, mert csak a pénzt viszi és betakarítani se lehet?Ha érdemes, akkor milyen faját javasoltok(ami terem is) és azt honna tudnám megvásárolni?Segítségeteket előre is köszönöm!
sajna még elmunkálatlan talajom van még eddig nem lehetett rámenni.
Egyébként vis-majort be kell bejelenteni vagy mi ilyenkor a teendő? Még nem volt ilyen problémám idáig a támogatással.
sztem amint rátudsz menni permetezővel, akkor totális gyomirtó, majd amint tudsz, vmicske talajmunka, vagy még az asem, ismerni kéne a talajt. De én már nem csinálnék naprának magágyat, mert ha most bejön a szárazság, akkor a többmenetes munkától kiszárad a talaj. Viszont a kukoricát belehúzhatod szntem, így nyersbe kerülne és biztosan kikelne. Feltéve, ha nem elmunkálatlan szántásod van, hanem mondjuk ki nem kelt repcetalaj, vagy legalább vmennyire elmunkált talaj.
Én még a naprát sem vetettem el neoma lenne kite szerződéssel de még áll a földön a belviz foltokban ahol száraz a teteje olyan mint a láp tele vadrepcével borzalmas látvány szerintetek mit csináljak!!!!!!!!
szerencsés vagy.... mi a sajáton még csak-csak tudjuk forgatni, (bár a sz@r ősz miatt így is vissza kellett vetni néhány táblát), de az új bérleteken, a bérmunkákkal, meg a szomszédokkal nem lehet mit kezdeni....
Sajnos itt az emberek nem is gondolkodnak a kukoricán kívűl másban... (még elvétve búza vagy napra, de azt csak az, akinek egy minimálistól több esze van, meg saját gépei, mert mindenki fél, hogy "az ő búzáját aratják utoljára, és fuzáriós lesz"...
évek óta komoly gond, hogy átjön a szomszédból, akármit csinálok is a sajátomon...
3464 hozzászólás
Van olyan sejtésem h. megejtjük a j7en az idei 2. elakadást.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Rosszak az előérzetek.
Belefogunk fúródni a helyi Bajkálba csőrrel.....
Még jó h. vannak izomgépek a tanyán akik ugranak ha CHATTTintünk.........
Röhögni köll kínunkbamá-------------------
sziasztok!
hát kukorica vetés már nem lesz idén úgy döntöttünk!de persze az idei évre még kellet vmi balszerencse.Ma voltunk kint a forgóföldön, és mit láttunk...hát persze h kiette a nyúl a fél vetést!erre mondjatok vmit...hihetetlen!!nyúl ellen egyébként vmi ellenszer!??
Válasz #1257. hozzászólásra
tavaaa repce után benyomták
aztán aratták is esőbe
vót rajta anyag
tehát gyííte rárooo lesz a program........
baxom 2hónapi melót köll gatyábarázni x nap alatt......
mi az nekünk........... háhááhháááááháhááááá
Válasz #1258. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Azé alergológushoz nem tervezel fordulni
Válasz #1254. hozzászólásra
a mag
Válasz #1256. hozzászólásra
akkor hónap a igáslovak nyaka közé csapunk ...... lesszám gyííte rárooooo..........
Válasz #1255. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
az nemnagyon
de a cukrom az m1 föl ha benneteket meglátlak
esőbe már vetettem, most vízbe fogok majd a mag beszívja.............
vagy beszopja?????????
Válasz #1250. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100613000044_kombajn_026.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100613000101_kombajn_027.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100613000117_kombajn_029.jpg)
ellehet vele szórakozni....
itt egy kép , ezt tavaly árpa aratás körül vetették , búza aratásra má ilyen lett , de termés az nem sok lett belőle
( valameyik a képen látszik a 110q-ás Y12-esem )
ma fejeztem be, jövőhéten szerintem már késő.
Válasz #1253. hozzászólásra
Bocsi vizeD
Válasz #1251. hozzászólásra
merthogy mi?
Válasz #1252. hozzászólásra
minekavize
Neked má lement a vize
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
az biztos, hogy ki fog kelni
Témát a népnek.
Jövőheti kuk.vetéshez mit szóltok?
Válasz #1248. hozzászólásra
a vetőgépén a mikrószóróval
Válasz #1246. hozzászólásra
Megkérdezhetem, hogy mivel szórod ki a Pannon startert?
Válasz #1244. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
én is
Válasz #1245. hozzászólásra
Pannon starter. 14 kg/ha
Válasz #1244. hozzászólásra
Mit használsz starternek?
Válasz #1231. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100611213633_Kep0017.jpg)
Mivel annyit kérdezgettél arra jöttem ma befele, fotóztam. A starter hatása talán nem olyan látványos mint tavaly, de én látok különbséget.
Válasz #1241. hozzászólásra
A márc. 25.-ei vetésű napra.
Válasz #1238. hozzászólásra
ezt kizártam, mert több fajtánál és különböző gyomírtásnál is elöfordul
Válasz #1235. hozzászólásra
én is azon gondolkozok mikor szorjam telibe nitrogénnal és mennyivel mert adaptert nem sikerült szerezni de lesz de amugy meg annyi elszáradt gaz van még a sorába hogy nem lehet ekekapázni mert összehuzza a kapa
Válasz #1234. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
A "megtekeredett" az olyan mint mikor a kukszi szárazságban furulyázik, ez a csavarodási jelenség a hormon tartású szerektől szokott előfordulni, továbbá vannak olyan fajták amik kimondottan érzékenyek a hormonos gyomirtókra!!!!!
Válasz #1236. hozzászólásra
a gyomírtás már kész van
Válasz #1235. hozzászólásra
Hát, ha esetleg amúgy is kell permetezni, nagy kárt nem csinálsz egy lombtrágyával
Válasz #1234. hozzászólásra
össze vannak tekeredve a levelek és lefele lógnak. van olyan táblám amiből 3-ból kettő olyan. lassan azért kezdi kinőni, de elég siralmas. nem tudom, hgoy lombtrágyázzak, kultizzak vagy a jövőhéten megjövő eők elöött telibe szórjam nitrogénnal
Válasz #1233. hozzászólásra
hogy érted, hogy megtekeredett?
Válasz #1232. hozzászólásra
és ami nem kapott startert, nekem megtekeredett egy része. amit zintrac-al keverve gyomírtüztam az nagyon szuper
Válasz #1231. hozzászólásra
Szép, jó nagyot ugrott felfelé ebben a melegben.
Válasz #1230. hozzászólásra
mi van a kukival?
Válasz #1220. hozzászólásra
Én egy sajátos problémára hívnám fel a figyelmet, vetettünk már árpa után kukoricát, a keléssel általában nem szokott gond lenni, de mivel jóval később virágzott, mint a környék összes többi kukoricája, az összes bogár odacsoportosult a táblára és olyan szintű biberágást csináltak, hogy nagyítóval kellett keresni a szemeket a csutkán. persze, ha nincs felétek diabrotica, akkor ez nem okozhat gondot.
a napraforgónak nagyobb az esélye ,hogy beérjen , eleve rövidebb a tenyészideje, meg ugye a termelési költsége is kissebb , úgyhogy kevesebb lessz a ráfizetés ha esetleg....
olyat már halllottam ,hogy jun. 20-i napravetés termett 22q-át , igaz,hogy magas volt a betakaritáskori nedvessége mert nem tudták v akarták desszikálni , de összeségében még ha minimálisan is de plusszos volt
Szerintem a legnagyobb hülyeség ilyenkor még vetni, pénzkidobás, úgysem fog megnőni, nemhogy termést adni, láttam már pár éve másodvetésű kukoricát, azt hiszem árpa után volt, novemberben amikor szórtam a trágyát még zöld volt, ez körülbelül ugyan az a szitu......
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Megnyugtatlak, hogy ha ez után vetsz tengerit, akkor mos tutira biztosra mész....
...a ráfizetésben
Még én is fogok vetni a jövő héten kukszit ha engedi az MVH a támogatás miatt, mert a napra nem kelt ki!!!!! Csak korai fajtát szabad vetni kis FAO számút!!!! Ha érdekel mag van ismerős akitől tudunk venni, írjál ha kell segítség a vásárlásban!!!!
Válasz #1221. hozzászólásra
illetve h beérik-e egyáltalán?
hát a kiszáradással nem lesz gond szerintem, még 2-3ilyen nap kellene h rá lehessen menni a földre egyáltalán!jövőhéttől azért már hűvösebbet mond!inkább az érdekelne hogy ha minden jó és be is érik mennyi lehet hektáronként?mert ha nagy termékcsökkenés akkor ilyen árak mellett el se érdemes vetni!
Válasz #1222. hozzászólásra
Én kultivátoroznék!
Én naprát akarok még vetni.
hát ma egy emberkének is tárcsáztam a földjét és ő mondta hogy ö még ebbe kukoricát akar vetni !!!
én meg bármit is mondhattam neki azzal jött hogy ő vetett már junius 10 én is kukoricát és jo volt hát mondom akkor hajrá tárcsázás után ugy kiszáradt a föld hogy porol rendesen 2 hétig még 30 fokot mondanak szerintem már lehetettlen bármi t is vetni max silonak valot de szerintem már az sem kel ki!!!
Sziasztok!
Érdemes még ilyenkor kukoricát vetni?Vagy teljesen felesleges, mert csak a pénzt viszi és betakarítani se lehet?Ha érdemes, akkor milyen faját javasoltok(ami terem is) és azt honna tudnám megvásárolni?Segítségeteket előre is köszönöm!
Válasz #1218. hozzászólásra
sajna még elmunkálatlan talajom van még eddig nem lehetett rámenni.
Egyébként vis-majort be kell bejelenteni vagy mi ilyenkor a teendő? Még nem volt ilyen problémám idáig a támogatással.
Válasz #1217. hozzászólásra
sztem amint rátudsz menni permetezővel, akkor totális gyomirtó, majd amint tudsz, vmicske talajmunka, vagy még az asem, ismerni kéne a talajt. De én már nem csinálnék naprának magágyat, mert ha most bejön a szárazság, akkor a többmenetes munkától kiszárad a talaj. Viszont a kukoricát belehúzhatod szntem, így nyersbe kerülne és biztosan kikelne. Feltéve, ha nem elmunkálatlan szántásod van, hanem mondjuk ki nem kelt repcetalaj, vagy legalább vmennyire elmunkált talaj.
Válasz #1216. hozzászólásra
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Én még a naprát sem vetettem el neoma lenne kite szerződéssel de még áll a földön a belviz foltokban ahol száraz a teteje olyan mint a láp tele vadrepcével borzalmas látvány szerintetek mit csináljak!!!!!!!!
Ki és milyen "100 napos" kukoricát akar vetni?
Válasz #1214. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
szerencsés vagy.... mi a sajáton még csak-csak tudjuk forgatni, (bár a sz@r ősz miatt így is vissza kellett vetni néhány táblát), de az új bérleteken, a bérmunkákkal, meg a szomszédokkal nem lehet mit kezdeni....
Sajnos itt az emberek nem is gondolkodnak a kukoricán kívűl másban... (még elvétve búza vagy napra, de azt csak az, akinek egy minimálistól több esze van, meg saját gépei, mert mindenki fél, hogy "az ő búzáját aratják utoljára, és fuzáriós lesz"...
évek óta komoly gond, hogy átjön a szomszédból, akármit csinálok is a sajátomon...