Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ..,-:) #8247. hozzászólásáraMondjuk a diniro gold csomagban két liter successort csomagolnak hektáronként. Valamiért ppg esetén spóroltak a successorral.
Válasz sanyi1965 #8244. hozzászólásáraNálam a ppgold csomagban a successor 1 literes dózisban nem sokat ért. A muhar szépen jött utána. Mivel állományban kezeltem, így nem mertem többet tenni mint a csomagban lévő egy liter/hektár.
Válasz k-roy90 #8243. hozzászólására1
1l-t,én is.Nagyon hasznos szer tud lenni ha van rá víz.Előzőekben alapkezelőként használtam agyontrágyázott földeken,ahogy szaporodik a terület romlik a humusztartalma,víz sem igen van csak ritkán,sajnos.
Válasz sanyi1965 #8241. hozzászólására2016-ban alap kezeltem SUCCESSOR-T-vel/4l/ elkapta egy zuhé,abban az évben voltak esők és megújuló hatást fejtett ki,állomány kezelést és sorművelést is megspórolta nekem.Igaz csak tavaszit mertem vetni utána.
Válasz k-roy90 #8240. hozzászólásáraSzerintem inkább alap gyomirtónak használandó a petoxamid/pl.WING P/,és nem a világ teteje.Azonban SUCCESSOR PRO-t még nem használtam,ez ügyben nem vagyok kompetens.
Válasz sanyi1965 #8239. hozzászólásáraElozo evekben a TX volt, de iden csak a Pro-t kaptuk.
A kerdesem az lenne, hogy a kukoricanak nem e árt az 1 liter Successor Pro ? (Ebben 2x annyi petoxamid van)
én a Diniro-t dobtam a tavalyi munkája után, az szégyen volt, Laudis-sal kellett utána mennem, mert kizöldült a tábla, az viszont hozta a kötelezőt, csak hát a költségek, pont nem a legolcsóbb szer egyik sem
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraA gyom fejletségétől is függ de fekete földnél a max dózis használtuk. Pár éve megjártuk vele nem kapott elég bemosót és újrazöldűlt a föld. Azóta nem is használjuk mert nagyon rizikós a bemosó eső
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraMegvan az adagolási arány csak az a gond, hogy ki kell várni ameddig csak lehet mert nem nagyon lesz komolyabb esőzés az elkövetkező 2 hétben az előrejelzés szerint.
Válasz tiszai10 #8224. hozzászólásáraOda kell figyelni mert ha gyökeret vált a gyom nem fogja levinni ,csak megfogja de ki fogja heverni. Már jártunk így sajnos
Válasz GREVEN #8222. hozzászólásáraNem is értem.... Ez valami hasonló elgondolás hogy "vegyük le estére a fűtést 15 fokra, vagy mosás helyett szellőztessük ki a ruhákat mosás helyett"....
Válasz ZZ #8216. hozzászólásáraHa azok nem használnak, akkor nem kizárt hogy SU rezisztens már!
Ebben az esetben csak a tarló kezelés és a duó system marad.
Válasz kukaccsosz #8215. hozzászólásáraTakarmány kukoricában tudnál ajánlani valami jó egyszikű gyomirtot.
Fenyercirikkal van gond..
Gabona tárolóban szórjuk 2 alkalommal is max dózisú glifóval, de azért ilyenkor is előbukkan pár helyen a kukiban
Milagro 240, illetve principal (eredeti 90 gr-os ) már semmit sem ér
Válasz GREVEN #8208. hozzászólására ha ezt most kifújod jó gazos földed lesz főleg ha van benne varjú mák....most még a premergensek is jók lesznek ha most bedolgozod vetés előtt szinte az egész ország megázott rendesen s jóval olcsóbb de ha mégsem van lehetőség később javítani calaris-t mivel lehet felül kezelni nem tudom szóval te tudod
Calaris Professional csomagot hány hektárra érdemes kifújni?
Elég széles a használható dózis tartomány.
Elvileg 10 ha-ra adják, de a felső dózissal 8 ha-ra elegendő.
Kinek mi a tapasztalata vele? Parlagfű, acat meg egy szívós disznóparéj féle a fő ellenfél, meg a hagyományos egyszikűk amik magról kelnek.
Továbbá írja a calaris hogy ammonium nitrát adható hozzá. Na most ezt akkor szabad ha magába juttatja ki az ember vagy így is ha a csomagot? Mert van a csomagba 2 segédanyag.
Fekete földet szeretném fujni Adama Efica-val és Terazor 50Sc-vel amit bemunkálok és utána menne a kukorica vetése.
Kérdésem,hogy kell e tenni valamit a 2 vegyszer mellé,hogy fokozza a hatást,javitsa??
8753 hozzászólás
Sziasztok!
Adengo mennyi időre viszi ki a már kikelt kétszikűeket? Parlagfü pl?
Válasz sanyi1965 #8251. hozzászólásáraPPG-t kiegészítve, 5-7 levél.
Válasz ..,-:) #8247. hozzászólásáraMagában szórtad vagy valamivel? S persze mely állapotában a kukoricának?
Válasz TeljesenMindegy #8249. hozzászólásáraNekem váltanom kellett a LAUDIS-ról. Nagyon bevált de sok az évelő.
Válasz sanyi1965 #8246. hozzászólásáraPassz, én átálltam a lusta gazda gyomirtójára.
Válasz ..,-:) #8247. hozzászólásáraMondjuk a diniro gold csomagban két liter successort csomagolnak hektáronként. Valamiért ppg esetén spóroltak a successorral.
Válasz TeljesenMindegy #8245. hozzászólásáraÉn már szórtam állományban 3-al és 4 literes dózissal, semmi gond. Ahány liter, annyi hónap kb a tartamhatás(anno így mondták).
Válasz TeljesenMindegy #8245. hozzászólásáraAjánlasz valamit helyette,kombinációs partnerként?
Válasz sanyi1965 #8244. hozzászólásáraNálam a ppgold csomagban a successor 1 literes dózisban nem sokat ért. A muhar szépen jött utána. Mivel állományban kezeltem, így nem mertem többet tenni mint a csomagban lévő egy liter/hektár.
Válasz k-roy90 #8243. hozzászólására1
1l-t,én is.Nagyon hasznos szer tud lenni ha van rá víz.Előzőekben alapkezelőként használtam agyontrágyázott földeken,ahogy szaporodik a terület romlik a humusztartalma,víz sem igen van csak ritkán,sajnos.
Válasz sanyi1965 #8242. hozzászólásáraA successort csak a tartamhatas miatt tesszuk a principal plus mellé, minimalis mennyisegben.
Válasz sanyi1965 #8241. hozzászólására2016-ban alap kezeltem SUCCESSOR-T-vel/4l/ elkapta egy zuhé,abban az évben voltak esők és megújuló hatást fejtett ki,állomány kezelést és sorművelést is megspórolta nekem.Igaz csak tavaszit mertem vetni utána.
Válasz k-roy90 #8240. hozzászólásáraSzerintem inkább alap gyomirtónak használandó a petoxamid/pl.WING P/,és nem a világ teteje.Azonban SUCCESSOR PRO-t még nem használtam,ez ügyben nem vagyok kompetens.
Válasz sanyi1965 #8239. hozzászólásáraElozo evekben a TX volt, de iden csak a Pro-t kaptuk.
A kerdesem az lenne, hogy a kukoricanak nem e árt az 1 liter Successor Pro ? (Ebben 2x annyi petoxamid van)
Válasz sanyi1965 #8238. hozzászólásáraMert a petoxamid csak csírázásgátló,a terbutilazin irt is.
Válasz k-roy90 #8234. hozzászólásáraSuccessor tx!
Válasz Gepi #8236. hozzászólására , köszi. Fenyer cirok, folyófű t viszi? Rendesen fogja?
Válasz erdeizsolt1990 #8235. hozzászólásáraMi használtuk nálunk bejött az elmúlt években.
Hali, Monsoon activ ? Vélemeny róla?
Egy olyan kerdesem lenne, hogy Principal Plus mellé mehet 1liter Successor PRO (600 gr petoxamid)?
Válasz Sanyee #8232. hozzászólásáraJobb lesz,PP GOLD.
Válasz Gandhy #8229. hozzászólásáraLehet marad a Pp.
Adengoba gondolkoztam, de nem hiszem, hogy lesz 20 mm eső 2 héten belül. Monsoon meg utána ment volna helyenként.
Jövő héten rámegyek 3 leveles állapotban majd és ha nem jön össze később Monsoon Active, Laudis?
Válasz tiszai10 #8227. hozzászólásárahét-nyolc levelest se viszi ki, mintha kicsit megfogta volna.
Válasz Sanyee #8214. hozzászólásáranálam eddig a a legjobb erre a PP Gold
én a Diniro-t dobtam a tavalyi munkája után, az szégyen volt, Laudis-sal kellett utána mennem, mert kizöldült a tábla, az viszont hozta a kötelezőt, csak hát a költségek, pont nem a legolcsóbb szer egyik sem
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraA gyom fejletségétől is függ de fekete földnél a max dózis használtuk. Pár éve megjártuk vele nem kapott elég bemosót és újrazöldűlt a föld. Azóta nem is használjuk mert nagyon rizikós a bemosó eső
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraMegvan az adagolási arány csak az a gond, hogy ki kell várni ameddig csak lehet mert nem nagyon lesz komolyabb esőzés az elkövetkező 2 hétben az előrejelzés szerint.
Válasz B.Bali #8225. hozzászólásáraAdagolása fekete föld esetén már kikelt kukoricánál (2 levél) mennyi legyen?
Válasz tiszai10 #8224. hozzászólásáraOda kell figyelni mert ha gyökeret vált a gyom nem fogja levinni ,csak megfogja de ki fogja heverni. Már jártunk így sajnos
Válasz B.Bali #8219. hozzászólásáraKöszi, gondoltam hátha lesz tapasztalat és többet is elbír.
Válasz GREVEN #8222. hozzászólásáraNem is értem.... Ez valami hasonló elgondolás hogy "vegyük le estére a fűtést 15 fokra, vagy mosás helyett szellőztessük ki a ruhákat mosás helyett"....
Válasz Bigyófelügyelő #8221. hozzászólásáraHát ez cukor.
Lehet kezdeni benyelezni a kapákat.
https://www.agrarszektor.hu/noveny/mostantol-tilos-ezeket-a-novenyvedo-szereket-hasznalni-magyarorszagon-itt-a-lista.37751.html
Válasz ZZ #8216. hozzászólásáraOlcsó nicosulfuron-t adj neki 2x-re 1hét alatt,ragasztóval együtt.
Válasz tiszai10 #8218. hozzászólására3 levélig írja
Az Adengo gyomirtót kukorica milyen állapotáig lehet kijuttatni max?
Válasz ZZ #8216. hozzászólásáraHa azok nem használnak, akkor nem kizárt hogy SU rezisztens már!
Ebben az esetben csak a tarló kezelés és a duó system marad.
Válasz kukaccsosz #8215. hozzászólásáraTakarmány kukoricában tudnál ajánlani valami jó egyszikű gyomirtot.
Fenyercirikkal van gond..
Gabona tárolóban szórjuk 2 alkalommal is max dózisú glifóval, de azért ilyenkor is előbukkan pár helyen a kukiban
Milagro 240, illetve principal (eredeti 90 gr-os ) már semmit sem ér
Válasz Sanyee #8214. hozzászólásáraMonsoon activ
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan szert, ami a tarackot jól fogja, akár egy 3 hónapig is.
Laudis, Pp plus golf kiesett.
Postba 6-8 levélig. De ha van pree. azt is meghalgatom.
Válasz GREVEN #8207. hozzászólásáraNekem tavaly a diniro gold még nagyon jól működött…idén is azzal megyek
Válasz GREVEN #8211. hozzászólására Hát a varjú mákot akkor sem viszi ki rendesen de az nem ér a csőig én is számításba vettem csemegében
Válasz Mihály #8210. hozzászólásáranem most megy hanem állományba majd
Válasz GREVEN #8208. hozzászólására ha ezt most kifújod jó gazos földed lesz főleg ha van benne varjú mák....most még a premergensek is jók lesznek ha most bedolgozod vetés előtt szinte az egész ország megázott rendesen s jóval olcsóbb de ha mégsem van lehetőség később javítani calaris-t mivel lehet felül kezelni nem tudom szóval te tudod
Válasz GREVEN #8208. hozzászólására Syngentánál maradva, akkor inkább az Elumis Bang, az nagyobb rendet tenne az acatok között
Calaris Professional csomagot hány hektárra érdemes kifújni?
Elég széles a használható dózis tartomány.
Elvileg 10 ha-ra adják, de a felső dózissal 8 ha-ra elegendő.
Kinek mi a tapasztalata vele? Parlagfű, acat meg egy szívós disznóparéj féle a fő ellenfél, meg a hagyományos egyszikűk amik magról kelnek.
Továbbá írja a calaris hogy ammonium nitrát adható hozzá. Na most ezt akkor szabad ha magába juttatja ki az ember vagy így is ha a csomagot? Mert van a csomagba 2 segédanyag.
Válasz Ganajos #8206. hozzászólásáraSok éve ezeket a hatóanyagokat használjuk.
Rezisztencia elkerülése végett jó lenne már cserélni
Válasz GREVEN #8202. hozzászólásáraMi a baj ezekkel a szerekkel?
Sziasztok!
Fekete földet szeretném fujni Adama Efica-val és Terazor 50Sc-vel amit bemunkálok és utána menne a kukorica vetése.
Kérdésem,hogy kell e tenni valamit a 2 vegyszer mellé,hogy fokozza a hatást,javitsa??
Válasz GREVEN #8202. hozzászólására Nincs