Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Apáé #7436. hozzászólásáraA gyártói ajánlás a kukorica 8 leveles állapotáig írja a felhasználást. Pont ez az előnye a korai post szerekkel szemben amelyeket általában 3 levélig ki kell juttatni mert utána károsítják a kultúrnövényt.
Válasz timon85 #7432. hozzászólásáraNincs jobb szer, a jelenlegi max.Derékig érő kukoricában is bátran szórható.Felső dózis, talajhatás viszont nem a "beígért".
Válasz Apáé #7436. hozzászólásáraA kukorica 1 óra alatt lebontja.
Semmilyen negatív "mellékhatást" nem tapasztaltunk, pedig nagyon sok éve ezt használjuk.
Erős UV sugárzásban a legtutibb.
Akár 4-5 nap alatt is csörgősre szárít. Nem véletlen olyan k.rva drága.
Legnagyobb területen használt kuki gyomirtó.
Válasz Apáé #7436. hozzászólásáraNa te már tudsz valamit. Kipróbáltátok kontroll táblához képest?
A bayeres odasúgta egyszer ha nagyon nagy gáz van 9levélig mehet
Válasz Nabu #7435. hozzászólására7 levélnél már szép adag mérget kap az a kukorica.
Kérdésem,hogy ez miatt mekkora termésveszteséggel számolsz ez miatt?
Válasz timon85 #7432. hozzászólásáraÉvek óta ezt használjuk. Mindig tiszta a terület betakarításkor. Ahogy bandigh is írja
nem szabad kapkodni, az időjárás függvényében lehetőleg ki kell várni a kukorica 7 leveles állapotát, hogy minél több gyom kijöjjön. 2 literrel szoktuk szórni és a szárba indult acatot is pofán veri.
Válasz pamko #7430. hozzászólására én úgy tudom 7 levél után lehet üveges a kuki szára ami a kisebb viharban is kitörhet addig szerintem nem okoz károsodást
CLarispro +fornet csomag lesz a kukorica gyomirtónk.
Viszont 1-2 parcellába elégé jön az acat.Az a javaslat ,hogy jővőhéten fujjuk meg Syrius nevű hormonnal.Szerintetek kukoricának ez a plussz kezelés okoz különösebb stresszt/termésveszteséget ?
Válasz Tobszi #7427. hozzászólásáraElső kultizás után úgy megszaladna a kukorica, (és nem a műtrágyától) hogy kifuthatsz az időből a gyomirtással.
A tápanyagra meg úgy is később van szüksége. Szóval szerintem inkább gyomirtó, és utána egy kulti, sok műtrágya.
Én így tenném, már ha tudnék szórni húzáskor.
Ezek szerint egy véleményen vagytok, eldőlni látszik a dolog.
Pedig azt gondoltam hogy az első kultizás gyérítene annyit a gyomokon hogy elég lenne egy kisebb dózis gyomirtó,(álmomban már el is hagyható) cserébe egyenletesebb lenne a tápanyag ellátás.
Az évelőkkel nem lenne gond azt tavaly a tarlón rendberaktam.
Válasz Tobszi #7421. hozzászólásáraB verzió, a gyomot megfogod vegyszerrel, aztán amikor nagy a tengeri akkor nagyobb tempóval lehet kultizni, ha a sok kapás verzió van akkor szinte fel is tölti a sorok tövét, az ottani gyomok is be lesznek takarva földdel. Meg a műtrágya is.
Válasz Tobszi #7421. hozzászólásáraÉn azt mondom,hogy elsö legyen a gyomirtás és utánna 10-14 napra már lehet ekézni,ha nincs évelö gyomod.
Ha a kukinak sok lesz a levele,megnö a levélfelülete,akkor könnyen el baxhatja a gyomirtó.
Jobb a 2-4leveles kukit permetezni,mert ilyenkor még "kevés" mérget kap.
Egy korai kultivátorozás gyomirtás előtt, majd később amikor még bele lehet menni még egy, mindkétszer egy kisebb adag műtrágyával vállalható vagy felesleges bonyolítás?
Vagy inkább a hagyományos gyomirtás, utána kultizás egyszeri műtrágyázással?
Olyan nincs hogy mindent visz a glifozáton kívül. Viszont ha nem fedi a kultúrnövény csíráját legalább 3 cm aprómorzsás föld én már nem használnám.
A nádat nem fogja kivinni egy engedélyes szer sem legfeljebb visszafogja. Amit én fújtam, ha így bajba voltam az a Principal Plus. Ha nagyon veszélyes az acat akkor tennék még mellé vagy Colombust vagy 2,4D-t mondjuk Esteron-t. De csak akkor ha engedély okiratnak megfelelő a kukorica fenológiai állapota, mert meg lehet viccelni a kukoricát is.
Nádra talán a Focus Ultra technológia volt, de én már nem is tudom forgalmazzák e, illetve ahhoz megfelelő hibrid kukorica is kell, szóval az felejtős szerintem.
Tanácsot szeretnék kérni! Mivel fújjam a kukoricát: van benne feltört gyepes terület, ami már kezd zöldellni, egy kis nád, mezei acat és a többi az magról kelő sablon gyom....! Mi az ami mindent visz?
Kukorica gyomirtáskor 3-4 leveles korban használtok valami lombtrágyát? Érdemes van annyi felulet hogy fel tudja venni?
Keserusora gondoltam lumax melle az nem draga...
Válasz Apáé #7401. hozzászólásáraÉn is kb ezeket hatóanyagba,dash nélkül,urea mellett feleslegesnek tartom.De ezt csak 6 levélig,mert volt már belőle gondom mikor 8 ban fújtam.Nálatok is forgalmazzák őket vagy ide valósí vagy ?
Kukorica vetés vaddisznó általi kitúrására írták facen , >>> " Wingel lekell fújni és a közelébe se megy, nem szereti a szagát, több hektár van erdő mellett mióta ezzel kezeljük nincs vadkár! "
Válasz mcandoure #7397. hozzászólásáraTapasztalatom szerint csak a magról kelők ellen tuti,az etikettekre megszokásból is ráírják az acatot,ez a dög meg mutálódik.
Sziasztok! Vetéskor kisebb nagyobb acat foltok már voltak a területen. Lumax-al szeretném majd fújni. Kérdés, hogy mikor? Érdemes már most lefújni, vagy várjak amíg kikel, és lesz 2-3 leves? Addigra attól félek már nagyon elnyomja a gyom. A Lumax bánthatja a kukit, ha az még éppen csak hogy ki van bújva vagy csírában van?
8741 hozzászólás
Válasz Apáé #7436. hozzászólásáraA gyártói ajánlás a kukorica 8 leveles állapotáig írja a felhasználást. Pont ez az előnye a korai post szerekkel szemben amelyeket általában 3 levélig ki kell juttatni mert utána károsítják a kultúrnövényt.
Válasz Tomi81 #7437. hozzászólásáraItt fúlytak már olyat, amiben alig tudott elmenni az Mtz. Tele gyommal.
Takarított, kukin meg sem látszódott.
Válasz timon85 #7432. hozzászólásáraNincs jobb szer, a jelenlegi max.Derékig érő kukoricában is bátran szórható.Felső dózis, talajhatás viszont nem a "beígért".
Válasz Apáé #7436. hozzászólásáraA kukorica 1 óra alatt lebontja.
Semmilyen negatív "mellékhatást" nem tapasztaltunk, pedig nagyon sok éve ezt használjuk.
Erős UV sugárzásban a legtutibb.
Akár 4-5 nap alatt is csörgősre szárít. Nem véletlen olyan k.rva drága.
Legnagyobb területen használt kuki gyomirtó.
Válasz Apáé #7436. hozzászólásáraNa te már tudsz valamit. Kipróbáltátok kontroll táblához képest?
A bayeres odasúgta egyszer ha nagyon nagy gáz van 9levélig mehet
Válasz Nabu #7435. hozzászólására7 levélnél már szép adag mérget kap az a kukorica.
Kérdésem,hogy ez miatt mekkora termésveszteséggel számolsz ez miatt?
Válasz timon85 #7432. hozzászólásáraÉvek óta ezt használjuk. Mindig tiszta a terület betakarításkor. Ahogy bandigh is írja
nem szabad kapkodni, az időjárás függvényében lehetőleg ki kell várni a kukorica 7 leveles állapotát, hogy minél több gyom kijöjjön. 2 literrel szoktuk szórni és a szárba indult acatot is pofán veri.
Válasz timon85 #7432. hozzászólásáraNyugodtan belevághatsz, látatlanban is. Nem szabad vele kapkodni az a lényeg
Hétfőn,kedden kiment az Adengo,szerdán 20mm eső,gyomírtás erre a szezonra letudva.
Laudisról kinek mi a véleménye????
Válasz pamko #7430. hozzászólására én úgy tudom 7 levél után lehet üveges a kuki szára ami a kisebb viharban is kitörhet addig szerintem nem okoz károsodást
CLarispro +fornet csomag lesz a kukorica gyomirtónk.
Viszont 1-2 parcellába elégé jön az acat.Az a javaslat ,hogy jővőhéten fujjuk meg Syrius nevű hormonnal.Szerintetek kukoricának ez a plussz kezelés okoz különösebb stresszt/termésveszteséget ?
Válasz atisgyulai #7428. hozzászólásáraAkkor ez el is dőlt.
Mivel 4:0-ra vezettek hallgatok a jó tanácsra, és maradok a hagyományos módszernél.
Köszi!
Válasz Tobszi #7427. hozzászólásáraElső kultizás után úgy megszaladna a kukorica, (és nem a műtrágyától) hogy kifuthatsz az időből a gyomirtással.
A tápanyagra meg úgy is később van szüksége. Szóval szerintem inkább gyomirtó, és utána egy kulti, sok műtrágya.
Én így tenném, már ha tudnék szórni húzáskor.
Ezek szerint egy véleményen vagytok, eldőlni látszik a dolog.
Pedig azt gondoltam hogy az első kultizás gyérítene annyit a gyomokon hogy elég lenne egy kisebb dózis gyomirtó,(álmomban már el is hagyható) cserébe egyenletesebb lenne a tápanyag ellátás.
Az évelőkkel nem lenne gond azt tavaly a tarlón rendberaktam.
Válasz Tobszi #7421. hozzászólásáraB verzió, a gyomot megfogod vegyszerrel, aztán amikor nagy a tengeri akkor nagyobb tempóval lehet kultizni, ha a sok kapás verzió van akkor szinte fel is tölti a sorok tövét, az ottani gyomok is be lesznek takarva földdel. Meg a műtrágya is.
Válasz Apáé #7406. hozzászólásáraMelyik város körül ?
Válasz Apáé #7423. hozzászólásáraMost nem biztos hogy jó a 2-4 leveles kukoricát gyomírtani.
Válasz Tobszi #7421. hozzászólásáraÉn azt mondom,hogy elsö legyen a gyomirtás és utánna 10-14 napra már lehet ekézni,ha nincs évelö gyomod.
Ha a kukinak sok lesz a levele,megnö a levélfelülete,akkor könnyen el baxhatja a gyomirtó.
Jobb a 2-4leveles kukit permetezni,mert ilyenkor még "kevés" mérget kap.
Válasz Tobszi #7421. hozzászólásáraCsak utána mert ha az elsővel ki csapod a gyomot akkor a gyomírtásnál nem találja telibe
Egy korai kultivátorozás gyomirtás előtt, majd később amikor még bele lehet menni még egy, mindkétszer egy kisebb adag műtrágyával vállalható vagy felesleges bonyolítás?
Vagy inkább a hagyományos gyomirtás, utána kultizás egyszeri műtrágyázással?
Válasz vlasztika #7419. hozzászólásáraHelló
A hatóanyag levélen keresztül hat, de utóvetemény korlátozása van.
Én ezzel nem számolnék, hogy tartamhatást adhat talajon keresztül.
Helló!Van e valamennyi hatása talajon a Banvel(dikamba) gyomirtónak a késöbi gyomokkal szemben vagy csak levélen keresztül hat?
Válasz Bigyófelügyelő #7414. hozzászólásáraSzia
Olyan nincs hogy mindent visz a glifozáton kívül. Viszont ha nem fedi a kultúrnövény csíráját legalább 3 cm aprómorzsás föld én már nem használnám.
A nádat nem fogja kivinni egy engedélyes szer sem legfeljebb visszafogja. Amit én fújtam, ha így bajba voltam az a Principal Plus. Ha nagyon veszélyes az acat akkor tennék még mellé vagy Colombust vagy 2,4D-t mondjuk Esteron-t. De csak akkor ha engedély okiratnak megfelelő a kukorica fenológiai állapota, mert meg lehet viccelni a kukoricát is.
Nádra talán a Focus Ultra technológia volt, de én már nem is tudom forgalmazzák e, illetve ahhoz megfelelő hibrid kukorica is kell, szóval az felejtős szerintem.
Válasz Apáé #7416. hozzászólásáraAzt hittem valami uj lombtragya csak nem ismerem...
Válasz Soros #7412. hozzászólására
Akkor viszont simán mehet a gyomirtóval. Ezt szerettem volna irni!
Válasz Bigyófelügyelő #7414. hozzászólásáraHa nem kelt még ki, a gyom viszont kint van, totállal.
Tanácsot szeretnék kérni! Mivel fújjam a kukoricát: van benne feltört gyepes terület, ami már kezd zöldellni, egy kis nád, mezei acat és a többi az magról kelő sablon gyom....! Mi az ami mindent visz?
Válasz Gumóka #7410. hozzászólásáraAddig nem tudok sajnos várni mert elég nagy a gyomnyomás...
Válasz Apáé #7411. hozzászólásáraAz mi? Nem ismerem
Válasz Soros #7408. hozzászólásáraAddor viszont simán mehet a gyomirtóval.
Válasz Soros #7408. hozzászólásáraÉn ezt úgy terveztem, hogy mikor még épp bele tudok menni, megszórom, aztán jöhet az aratás.
Válasz Zoli 63 #7400. hozzászólásáraMikor csövet hoz,jobban szereti!
Válasz Apáé #7407. hozzászólásáraKöszi
Külön viszont azért nem megyek bele
Válasz Soros #7405. hozzászólására6-8 levél alatt nem igazán gazdaságos szerintem.
Érdemes megvárni még van levélfelület.
Válasz mtz1221 #7402. hozzászólásáraide valósí! :D
Igen 6 levél felett már okozhat gondot és terméskiesést is böven.
Kukorica gyomirtáskor 3-4 leveles korban használtok valami lombtrágyát? Érdemes van annyi felulet hogy fel tudja venni?
Keserusora gondoltam lumax melle az nem draga...
Válasz mcandoure #7397. hozzászólásáraÉn
PEAK 75 WG tennék elsőre.
Válasz mtz1221 #7402. hozzászólásáraSztia.Gyere már át az mtz-s topicba!
Válasz Apáé #7401. hozzászólásáraÉn is kb ezeket hatóanyagba,dash nélkül,urea mellett feleslegesnek tartom.De ezt csak 6 levélig,mert volt már belőle gondom mikor 8 ban fújtam.Nálatok is forgalmazzák őket vagy ide valósí vagy ?
Válasz mtz1221 #7396. hozzászólásáraSiran 1.25Liter + Plamen 0.7 liter/ha +1L Dash és 15kg karbamid. Én ezt használom.
Kukorica vetés vaddisznó általi kitúrására írták facen , >>> " Wingel lekell fújni és a közelébe se megy, nem szereti a szagát, több hektár van erdő mellett mióta ezzel kezeljük nincs vadkár! "
Válasz mcandoure #7397. hozzászólásáraTapasztalatom szerint csak a magról kelők ellen tuti,az etikettekre megszokásból is ráírják az acatot,ez a dög meg mutálódik.
A Callisto gyomirtó hatásos a parlagfűre vagy nem?Meg meddig van a talajon hatása a magról kelökkel szembe?
Sziasztok! Vetéskor kisebb nagyobb acat foltok már voltak a területen. Lumax-al szeretném majd fújni. Kérdés, hogy mikor? Érdemes már most lefújni, vagy várjak amíg kikel, és lesz 2-3 leves? Addigra attól félek már nagyon elnyomja a gyom. A Lumax bánthatja a kukit, ha az még éppen csak hogy ki van bújva vagy csírában van?
Válasz agrobika1 #7394. hozzászólásáraValamiért erősítik egymást keverékbe.Ha megkésünk itt
is ez megy 1+1 holdjára,mindent visz.
Válasz agrobika1 #7394. hozzászólásáraValamiért erősítik egymást keverékbe.Ha megkésünk itt
is ez megy 1+1 holdjára,mindent visz.
Válasz mtz1221 #7393. hozzászólásáraEzzel a dózisal próbáltad ? 2-2 hektárjára sok lenne -e, mert külön nem sok !
Válasz agrobika1 #7390. hozzászólására1,74 liter + 1,74 liter.Ekézni nem kell e keverék után.
Válasz Sz_Pisti #7388. hozzászólásáraKöszi Pisti!