Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #6883. hozzászólására4 leveles a kukorica azt kifelejtettem, és csak a napraforgóval van gond. Várok még ma úgyis esni fog elvileg , addig még gondolkodom rajta köszönöm a tanácsokat!
Válasz Koszi. #6882. hozzászólásáraSzerintem még várj vele....az adengo ha megázik gyökéren keresztül is hat....de ha csak napraforgó árvakelésed van majd tolsz rá egy féldózisos laudist és kiviszi....de még várd meg az adengo hatását
Sziasztok! Gondban vagyok kicsit a gyomírtással, adengozva volt a terület de csak sárgítja a napraforgót ( szántás nélküli terület elég sok van benne). Principal plus (440 gr) elviszi a néhol 4 leveles napraforgót biztosan? Vagy dikamin 1 literrel? Utóbbit nem szeretném erőltetni ha nem muszáj.
Válasz .Ropi #6879. hozzászólásáraBanvel nélkül is meglehetett volna nézni, rettentően szeretem a dikambát de 0,2-őt nem teszünk semmihez!!!!
0,6 l tankkeverékbe más mellé
Válasz R Sándor #6864. hozzászólásáraSzia! Én még Laudist nem használtam!
Mennyire hatásos a Tarack ellen? Mit csinál vele,ha mondjuk a terület olyan mintha vetve lenne a tarackbuzával? 2,5l/ha kivégezné vagy csak éppen megfogná?
Válasz csukica #6860. hozzászólásáraVagy amit Bendix mond, vagy ha van aszatod, akkor bolondítsd meg 0,2 l/ha Banvellel és akkor lejjebb lehet venni a Calaris Pro-ból. 3 éve használom, mindent visz, mint a piros hetes
Válasz R Sándor #6864. hozzászólásáraDezormont nem szoktál rakni mellé? Gyümölcsös helye lett feltörve oda ment kukorica de homokon ahogy mondod! Tapadó vagy műtrágya kell mellé?
Válasz Mtz 550E #6854. hozzászólására Ha nincs évelő gyom akkor én laudist használok lehet nem a legolcsóbb, de a kukihoz ez a legkíméletesebb Egy agresszív gyomirtó miatt könnyen veszíthetsz akár egy tonna feletti termést is főleg homokon. Általában homokon is teszem a 2.2-2.3 litert főleg ha túlfejlett gyomok vannak mert a 1.8 literrel visszazöldülhetnek. És mivel nincs tartamhatás minden féle képen sorközművelés utána.
Válasz medikus #6856. hozzászólásáraA Zeagran Topban is ott van a Dicopur ami 2,4D hatóanyag...ami szintén megcsavarja majd....de kinek hogy....mi a hormont kihagyjuk mert ha nincs eső, kap egy hirtelen meleget sokára tér magához...de ha már mindenkinek van kedvenc akkor KIDEKA POWER
Válasz Diesel Tibor #6853. hozzászólásáraPeack-banvel-nicogan+ 1 % karbamid kombinációval megyek már 6-7 éve.Ami gyakorlatilag ugyan az mint a Diniro®.5 levéltől nagyobbat nem szabad fújni,mert megcsavargassa a kukoricát de rendesen a hormon benne.
Neked kell eldönteni, hogy mit csinálsz, ha most teszel hozzá Milagro 240-et, tisztább munkát végez, de lehet a cirokkal gond lesz. Tudni kell, hogy a terület mennyire fertőzött évelő egyszikűekkel, ha fertőzött talán jobb az osztott kezelés. Most Calsito, később valami egyszikű irtó. Talán Monsoon active.
Egyszer használtam Calistót önmagában, korai posztban nagyon tiszta lett a kukorica.
8741 hozzászólás
Válasz Celtises #6890. hozzászólásáraMit n visz a focus?
Focus ultrát fújt már valaki együtt Dezormonnal?
Válasz Koszi. #6882. hozzászólásáraSunflex 40 EC 0,7 Li/Ha, tavaly is használtuk.
Csak csinnyán a hormonokkal, bromotril, mextrol stb. a napraforgó nagyon érzékeny rá és "nagy" kukorica is vidáman bírja.
Válasz mtz1221 #6883. hozzászólására4 leveles a kukorica azt kifelejtettem, és csak a napraforgóval van gond. Várok még ma úgyis esni fog elvileg , addig még gondolkodom rajta köszönöm a tanácsokat!
Válasz Koszi. #6882. hozzászólásáraÍgy van ahogy előttem mondták, dikambát neki, délutánra már lefekszik a szotyi.
Válasz Koszi. #6882. hozzászólásáraa princi még a virágzó szotyát is kiüti
Válasz Koszi. #6882. hozzászólásáraSzerintem még várj vele....az adengo ha megázik gyökéren keresztül is hat....de ha csak napraforgó árvakelésed van majd tolsz rá egy féldózisos laudist és kiviszi....de még várd meg az adengo hatását
Válasz Koszi. #6882. hozzászólásáraMekkora a kukorica ??? Ha 4 levél alatt van,akkor banvel/esteron keverékkel szoktam fújni a problémás területeket.
Sziasztok! Gondban vagyok kicsit a gyomírtással, adengozva volt a terület de csak sárgítja a napraforgót ( szántás nélküli terület elég sok van benne). Principal plus (440 gr) elviszi a néhol 4 leveles napraforgót biztosan? Vagy dikamin 1 literrel? Utóbbit nem szeretném erőltetni ha nem muszáj.
Válasz szanberg #6880. hozzászólásáraSzereted??? Egészségedre!
Válasz .Ropi #6879. hozzászólásáraBanvel nélkül is meglehetett volna nézni, rettentően szeretem a dikambát de 0,2-őt nem teszünk semmihez!!!!
0,6 l tankkeverékbe más mellé
Válasz szanberg #6868. hozzászólásáraNa majd lefényképezem neked 3 nappal a kezelés után. 1,5 l/ha Calaris Pro + 0,8 l/ha Laudis + 0,2 l/ha Banvel
Válasz csferri #6873. hozzászólásáraNövényvédelmi felügyelő voltam, és csak a jó szándék vezérel.
Sajnos volt, hogy hasonló miatt kellett 300000Ftot perkálnia a delikvensnek.
Jó napot! Click pró mellé egysziküre kell valamit tenni?
Válasz buszsofőr #6875. hozzászólásáraKikelt kukoricát gyorsan "kiviszi", még a rosszul kimosott permetezőnél is nagy roncsolást okoz a kukoricán.
Jó reggelt! pledge bántja a kikelt kukoricát? Maradt még tavalyról
Válasz R Sándor #6870. hozzászólásáraAkkor nincs értelme megpróbálnom ilyen fertözött területen.
Köszönöm,hogy irtál!
Válasz JD 4630 #6871. hozzászólásáraTe valami ellenőr vagy? Mindig ezekkel a büntetésekkel jössz.
Válasz szanberg #6868. hozzászólásáraIgazad van semmi èrtelme ìgy.
Válasz bendix #6863. hozzászólásáraRemek recept csak drága, ha ellenőrzèst kapsz.
Válasz BBK #6869. hozzászólására Évelő gyomok ellen nincs jelentős hatása.Oda kell a moonson a gyomnövény 15 cm fejlettségénél.SZERINTEM.
Válasz R Sándor #6864. hozzászólásáraSzia! Én még Laudist nem használtam!
Mennyire hatásos a Tarack ellen? Mit csinál vele,ha mondjuk a terület olyan mintha vetve lenne a tarackbuzával? 2,5l/ha kivégezné vagy csak éppen megfogná?
Válasz .Ropi #6867. hozzászólásáraSzerintem a 0,2 az kevés!!! okés, hogy tankkeverék de akkor sem szabad túl le menni dózisokkal.
Válasz csukica #6860. hozzászólásáraVagy amit Bendix mond, vagy ha van aszatod, akkor bolondítsd meg 0,2 l/ha Banvellel és akkor lejjebb lehet venni a Calaris Pro-ból. 3 éve használom, mindent visz, mint a piros hetes
Válasz Mtz 550E #6865. hozzászólására Először azt nézd már meg hogy milyen gyomod van , dezormon csak akkor kell ha van benne évelő kétszikű .
Válasz R Sándor #6864. hozzászólásáraDezormont nem szoktál rakni mellé? Gyümölcsös helye lett feltörve oda ment kukorica de homokon ahogy mondod! Tapadó vagy műtrágya kell mellé?
Válasz Mtz 550E #6854. hozzászólására Ha nincs évelő gyom akkor én laudist használok lehet nem a legolcsóbb, de a kukihoz ez a legkíméletesebb Egy agresszív gyomirtó miatt könnyen veszíthetsz akár egy tonna feletti termést is főleg homokon. Általában homokon is teszem a 2.2-2.3 litert főleg ha túlfejlett gyomok vannak mert a 1.8 literrel visszazöldülhetnek. És mivel nincs tartamhatás minden féle képen sorközművelés utána.
Válasz csukica #6860. hozzászólásáraCalaris Pro 1,8 l/ha + Laudis 1 l/ha.
Válasz csukica #6860. hozzászólásáraEgyébként két hasonló működésű szer nem hiszem hogy szerencsés együtt.
Válasz csukica #6860. hozzászólásáraNem lesz olcsó
Sziasztok!Calaris pro+fixpro+laudis combot használt már valaki.Ha igen milyen dozisokban.
Válasz Bigyófelügyelő #6857. hozzászólásáraszerintem is az a legjobb ár-érték arányú gyomirtó pillanatnyilag a piacon
Válasz Bigyófelügyelő #6857. hozzászólásáranekem is ezt ajánlotta a növényvédős
azt mondta visz mindent mint a nagynevűek csak 120 helyett 80 az 5 hektáros csomag
Válasz medikus #6856. hozzászólásáraA Zeagran Topban is ott van a Dicopur ami 2,4D hatóanyag...ami szintén megcsavarja majd....de kinek hogy....mi a hormont kihagyjuk mert ha nincs eső, kap egy hirtelen meleget sokára tér magához...de ha már mindenkinek van kedvenc akkor KIDEKA POWER
Válasz Mtz 550E #6854. hozzászólásáraZea gran Top!
Válasz Diesel Tibor #6853. hozzászólásáraPeack-banvel-nicogan+ 1 % karbamid kombinációval megyek már 6-7 éve.Ami gyakorlatilag ugyan az mint a Diniro®.5 levéltől nagyobbat nem szabad fújni,mert megcsavargassa a kukoricát de rendesen a hormon benne.
Válasz R Sándor #6839. hozzászólásáraAkkor milyen kombinációs egységet ajánlanál?
Üdv urak ,valaki használta már Diniro® vegyszert,mit lehet róla tudni?? ,jót rosszat ,vagy esetleg féláron jobbat.
Válasz MTZ50TUNING #6843. hozzászólásáraÉn évek óta használom 4-5 leveles korban. Eddig nem volt vele baj.
Válasz barkaspisti #6850. hozzászólásáraKöszönöm a segitségett az idöjáraz engedi fujom is azonnal
Válasz MTZ50TUNING #6843. hozzászólásáraSzia én három éve tiz levelest fulytam semmi baja nem lett.
Válasz MTZ50TUNING #6843. hozzászólásáraSimán elmegy.
Válasz vén cigány #6842. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz MTZ50TUNING #6843. hozzászólásáraNem kockáztatnék, inkább meghagynám jövőre a vegyszert.
Válasz mocsencsi1 #6845. hozzászólásáraCsak három leveles
Válasz MTZ50TUNING #6843. hozzászólásáraSzórtak már 8 valódi leveles kukoricát is, szemmel láthatóan már nem tetszett neki.
Válasz MTZ50TUNING #6843. hozzászólásáraSemmi baja nem lesz.
Tisztelt fórumozok érdeklödnék, hogy az adengo a három levelesnél nagyobb kukoricánál okoz e valami gondott sajnos megcsusztunk az időjárás végett
Válasz Toxi #6834. hozzászólásáraA kombinációs partner a Milagro 240
az évelő egyszikűek ellen. Viszont ez, akkor hat igazán, ha a fenyércirok már 20-30 centi.
Neked kell eldönteni, hogy mit csinálsz, ha most teszel hozzá Milagro 240-et, tisztább munkát végez, de lehet a cirokkal gond lesz. Tudni kell, hogy a terület mennyire fertőzött évelő egyszikűekkel, ha fertőzött talán jobb az osztott kezelés. Most Calsito, később valami egyszikű irtó. Talán Monsoon active.
Egyszer használtam Calistót önmagában, korai posztban nagyon tiszta lett a kukorica.