Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv Tagok!
múlthét szombaton kombinátoroztam meg a földet, kedden lett vetve a kukorica, lejött 50mm eső, ma adengoztam, nedves földre szórtam, közbe hol csepergett hol nem, és kezdett már bujkálni a parlagfű, egész pici két leveles állapotba volt.kérdés: ki fogja vinni a kinnt lévő parlagfüvet vagy fújnom kellesz újra valami kétszikű irtóval?
Válasz harci #6816. hozzászólásáraPont jó. De tócsák ne legyenek permetezéskor! Nem viszi a talajt a szél. Hamarabb is mosodik be kis esőre, kis csapadékkal is ha vizes.
Laboratóriumi vizsgálati eredmények rámutattak, hogy a kukorica vetőmagra felvitt klotianidin (napjainkban itt már nem engedélyezett hatóanyag, helyette: tiakloprid) a 6. napra a kísérleti állatok döntő százalékát elpusztította (95%), ill. a kísérlet végén regisztrált levélrágást jelentősen minimalizálta (0-1,35%). Vizsgálati eredmények továbbá igazolták e kezelés hatékonyságának kötöttebb talajon tapasztalt visszaesését. Összességében e technológia alkalmazásával a minimális levélpusztulás is elkerülhető, a kezelt növénnyel táplálkozó kártevő gyors pusztulása miatt.
Válasz mocsencsi1 #6827. hozzászólásáraAz egész területet le kell vele fujni vagy elég a tábla széleit,végeit? Ezek a szerek nem ártanak a kukoricának?
Ha jobban be lett volna a mag pácolva,csávázva akkor nem enné annyira vagy ez attól független?
Csak mert a határban nem nagyon látom másnák,hogy rágnák csak pont az enyémet!
Válasz djohn #6819. hozzászólására Egy kezeléssel a napraforgó árvakelést, még soha nem sikerült megfogni. A caprenó egyik hatóanyaga is adengóból igazolt át.
Sziasztok.
Magágykészités után jött az eső nálunk. 7-10 nappal később tudtuk csak elvetni. Milyen gyomirtót javasoltok? Adengo kilőve, mert elengedi a napra árvakelést. 1x lesz gyomirtva, majd 1x 7-8 levélben kultivátor. Jó lenne valami korai taljhatású. Capreno-ra gondoltam. Ki mivel fújná?
Válasz Bandita81 #6814. hozzászólására6 levélig mehet elvileg. Azt kell hozzátenni, h a hivatalos 6 levél után már a valóságban nem szokott az ember belemenni poszt gyomirtással, mert a 6 leveles az NAGY. De az még több hét, a fejlettebbeknek is.
Nekem is egyenetlen a kelés, de nem nagyon várnék vele én sem, aztán hétvégére, jövő hét elejére az előrejelzés szerint remélhetőleg lesz még kis csapadék, és az Adengo-nak jól jönne.
Válasz Celtises #6808. hozzászólásáraSzlovákiában a kukoricába a klaszikus Mustangot 2-6 leveles állpotnál írja. Ez is 2,4D+florasulan. Pont ma megyek vele lefújni az egyik parcellámot körbe, mert a szélitől nagyon nyomódnak be a széleslevelüek. Itt nem volt semilyen tavaszi talajelőkészités, egyenesen ment a lazítotba. Sajnos ezért a gyomok lépéselőnyben vannak. A kukorica úgy ahogyan 2 leveles állapotban van /egyenetlen kelés/.
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraIgen a keréktől a tábla szélén 7 sort hagysz el és ráforduláskor meg 14-eket.
A kereted 12 méteres. Te 12,16 métert permetezel, erre állítsd a gpst is.
Szórtam már 12-es kerettel 12,5 métert is és nem volt hiba a gyomírtásban. Max. 10cm-vel feljebb kell venni ilyenkor a keretet.
Válasz atisgyulai #6797. hozzászólásáraTotál marhaság a sorvezetőt 12,25 meg 12,5-re állítgatni...
Ha 75-re van vetve, akkor nem tudsz csak 12m-t állítani, egyébként fordulás után taposnád a sort, tökmindegy, hogy 12,2-t vagy 11,8-at szór a keret (ami egyébként erősen függ a keretmagasságtól), a 16 sornak 12m-t a közepe (15x0,75 + 2x0,375)
Válasz vén cigány #6792. hozzászólásáraSzerintem mérd meg, mert nem 12m a kereted, hanem 12 a munkaszélességed! Legalábbis a lengyel Jar-Met-ünk így volt.(11,5m)
Én beálltam úgy, hogy a szélső fúvóka az első sor fölött volt. Másik szèlén megnéztem, melyik sor fölött van az utolsó priccoló. Így innen kiszámoltam, hol lesz a következő traktorközép úgy, hogy a szélső fúvóka a következő sor felött áll. Ezt a két traktor/sorkezepet megmértem szalaggal. Nem szorozgattam a sortávokkal, mert ugye a permetező csatlakozásnál 50cm helyett 75-re vannak a fúvókák egymástól. Ha jól rémlik 16 sor volt a szélesség, és 12,25-re állítottam a gps-t. De mindenképp mérj utána mindennek mert különben nem fog betalálni a párhuzamvezető.
Calaris profesont vettem. Tapasztalat, vèlemèny róla?
Eddig principál goldot használtam, de már csak a plus gold változata van, de az ahogyan nèzem gyengített tartamhatású
8741 hozzászólás
Válasz D.G. #6840. hozzászólásáraElvileg kiviszi, de majd meglátod.
Az évelő egy és kétszikűekkel lehet gond, akkor kell egy posztemergens kezelés.
Üdv Tagok!
múlthét szombaton kombinátoroztam meg a földet, kedden lett vetve a kukorica, lejött 50mm eső, ma adengoztam, nedves földre szórtam, közbe hol csepergett hol nem, és kezdett már bujkálni a parlagfű, egész pici két leveles állapotba volt.kérdés: ki fogja vinni a kinnt lévő parlagfüvet vagy fújnom kellesz újra valami kétszikű irtóval?
Válasz Mtz 550E #6835. hozzászólására Ha nincs évelő egyszikű gyomod akkor nem kell moonson mert nagyon megfogja a kukoricát főleg homokon.
Válasz Sanyee #6837. hozzászólásáraKoléga úr, írtam magának egy e-mailt meg a multkorában
Válasz harci #6816. hozzászólásáraPont jó. De tócsák ne legyenek permetezéskor! Nem viszi a talajt a szél. Hamarabb is mosodik be kis esőre, kis csapadékkal is ha vizes.
Válasz Mtz 550E #6835. hozzászólásáraNekem idén Monsoon Active + Dicopur Top lesz.
Üdv!
Moonson Active gyomirtónál ez mit jelent?
Tapadásfokozó adalék, vagy műtrágya hozzáadása nem javasolt, mert fokozza az esetleges fitotoxicitás kockázatát.
Ki melyiket ajánlja Moonson Active vagy Laudis? Ezek mellé mennyi dezormont szoktatok tenni?
Hali!
Callistóm van otthon ki mit tenne még hozzá takarmánykukorica gyomirtáshoz? a kukorica most 2-3 leveles. A gyomflóra általános.
Igen! Utánna olvastam.
Laboratóriumi vizsgálati eredmények rámutattak, hogy a kukorica vetőmagra felvitt klotianidin (napjainkban itt már nem engedélyezett hatóanyag, helyette: tiakloprid) a 6. napra a kísérleti állatok döntő százalékát elpusztította (95%), ill. a kísérlet végén regisztrált levélrágást jelentősen minimalizálta (0-1,35%). Vizsgálati eredmények továbbá igazolták e kezelés hatékonyságának kötöttebb talajon tapasztalt visszaesését. Összességében e technológia alkalmazásával a minimális levélpusztulás is elkerülhető, a kezelt növénnyel táplálkozó kártevő gyors pusztulása miatt.
Válasz BBK #6825. hozzászólásáranálam a varjak
Válasz mocsencsi1 #6827. hozzászólásáraAz egész területet le kell vele fujni vagy elég a tábla széleit,végeit? Ezek a szerek nem ártanak a kukoricának?
Ha jobban be lett volna a mag pácolva,csávázva akkor nem enné annyira vagy ez attól független?
Csak mert a határban nem nagyon látom másnák,hogy rágnák csak pont az enyémet!
Válasz kori01 #6829. hozzászólásáraIgen tavaly és nagyon meg vagyok vele elégedve meg a megkésett gyomirtasnál is nagyon szép munkája volt.
Válasz msanyi022 #6823. hozzászólásáraHasználtad már ezt a szert?
Válasz BBK #6825. hozzászólásáraNálunk a fácánok!!!
Nem étvágytalan jószágok, klórpirót nekik gyorsan. /cyren, pyrinex /
Válasz BBK #6825. hozzászólásáraKukorica barkó!Az szokta ilyenkor rágni!
Van 2 parcella ahol bogarak rágják a 2 leves kukoricát!
Nállatok nincs ilyen gond?
Válasz msanyi022 #6823. hozzászólásáraKeveréspróba!!!
Halli calaris professional csomagal tervezem a gyomirtást és szerintetek fitohorm turbo foszfort lehetne e hozzá keverni?
Válasz djohn #6819. hozzászólásáraValamit, amiben van mezotrion
Válasz djohn #6819. hozzászólásáraClick Pro vagy Calaris Pro. Az nem engedi el.
Válasz djohn #6819. hozzászólására Egy kezeléssel a napraforgó árvakelést, még soha nem sikerült megfogni. A caprenó egyik hatóanyaga is adengóból igazolt át.
Sziasztok.
Magágykészités után jött az eső nálunk. 7-10 nappal később tudtuk csak elvetni. Milyen gyomirtót javasoltok? Adengo kilőve, mert elengedi a napra árvakelést. 1x lesz gyomirtva, majd 1x 7-8 levélben kultivátor. Jó lenne valami korai taljhatású. Capreno-ra gondoltam. Ki mivel fújná?
Válasz Sk Laci #6812. hozzászólására3 leveles az enyém. Lefújtam most este. Szintén ég, egyenetlen kelés.
Válasz vén cigány #6782. hozzászólásáraMilyen gyomirtókat használsz kukoricában?
Sziasztok.Kerdeznem hogy van valakinek tapasztalata az adengo nedves foldre permetezesrol.
Válasz Bandita81 #6814. hozzászólására6 levélig mehet elvileg. Azt kell hozzátenni, h a hivatalos 6 levél után már a valóságban nem szokott az ember belemenni poszt gyomirtással, mert a 6 leveles az NAGY. De az még több hét, a fejlettebbeknek is.
Szeretném kérdezni,hogy a dikamba hatóanyagú gyomirtókat lehet e alkalmazni 6,7 leveles kukoricában?pl:Banvel
Nekem is egyenetlen a kelés, de nem nagyon várnék vele én sem, aztán hétvégére, jövő hét elejére az előrejelzés szerint remélhetőleg lesz még kis csapadék, és az Adengo-nak jól jönne.
Válasz Celtises #6808. hozzászólásáraSzlovákiában a kukoricába a klaszikus Mustangot 2-6 leveles állpotnál írja. Ez is 2,4D+florasulan. Pont ma megyek vele lefújni az egyik parcellámot körbe, mert a szélitől nagyon nyomódnak be a széleslevelüek. Itt nem volt semilyen tavaszi talajelőkészités, egyenesen ment a lazítotba. Sajnos ezért a gyomok lépéselőnyben vannak. A kukorica úgy ahogyan 2 leveles állapotban van /egyenetlen kelés/.
Válasz Sz_Pisti #6810. hozzászólásáraAzért kérdezem, hogy nem árt-e a kukoricának mert a Dicopur-nál azt irja hogy a kukorica 4-6 levelében legyen.
Válasz webtorp #6809. hozzászólásáraEz a Bayer által is ajánlott technológia, miért ne lehetne?
Némileg hasonlót kérdeznék én is mint az előttem kérdező, (Adengo + Dicopur) kombóval lehet kezelni a kb. 2 levelü, néhol még most bujó kukoricát?
Kukoricának lesz baja, ha 2 levelesen kezelem 2,4D-vel?
3-5 levelet ír a leírás.
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Zeagran Top van még?
Valaki kideka powert használt már?
Ezt ajánlotta a növenyvédős.
Válasz tri #6802. hozzászólásáraMeg a fúvókától is, 80as kisebbet fog mint a 110, nem?
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraIgen a keréktől a tábla szélén 7 sort hagysz el és ráforduláskor meg 14-eket.
A kereted 12 méteres. Te 12,16 métert permetezel, erre állítsd a gpst is.
Szórtam már 12-es kerettel 12,5 métert is és nem volt hiba a gyomírtásban. Max. 10cm-vel feljebb kell venni ilyenkor a keretet.
Válasz atisgyulai #6797. hozzászólásáraTotál marhaság a sorvezetőt 12,25 meg 12,5-re állítgatni...
Ha 75-re van vetve, akkor nem tudsz csak 12m-t állítani, egyébként fordulás után taposnád a sort, tökmindegy, hogy 12,2-t vagy 11,8-at szór a keret (ami egyébként erősen függ a keretmagasságtól), a 16 sornak 12m-t a közepe (15x0,75 + 2x0,375)
Válasz Gandhy #6773. hozzászólásáraNeked is!
Válasz Sk Laci #6775 hozzászólásáraVálasz Gandhy #6773. hozzászólására
Köszönöm!
Válasz vén cigány #6792. hozzászólásáraMilyen GPS-t veszel?
Válasz vén cigány #6793. hozzászólására76
Válasz vén cigány #6792. hozzászólásáraSzerintem mérd meg, mert nem 12m a kereted, hanem 12 a munkaszélességed! Legalábbis a lengyel Jar-Met-ünk így volt.(11,5m)
Én beálltam úgy, hogy a szélső fúvóka az első sor fölött volt. Másik szèlén megnéztem, melyik sor fölött van az utolsó priccoló. Így innen kiszámoltam, hol lesz a következő traktorközép úgy, hogy a szélső fúvóka a következő sor felött áll. Ezt a két traktor/sorkezepet megmértem szalaggal. Nem szorozgattam a sortávokkal, mert ugye a permetező csatlakozásnál 50cm helyett 75-re vannak a fúvókák egymástól. Ha jól rémlik 16 sor volt a szélesség, és 12,25-re állítottam a gps-t. De mindenképp mérj utána mindennek mert különben nem fog betalálni a párhuzamvezető.
Válasz ZZ #6794. hozzászólására Nem egy kategória két szer.
Válasz ZZ #6794. hozzászólásáraÉn használta több évben is,nekem nincs rossz tapasztalatom vele.
Calaris profesont vettem. Tapasztalat, vèlemèny róla?
Eddig principál goldot használtam, de már csak a plus gold változata van, de az ahogyan nèzem gyengített tartamhatású
Válasz béla12 #6789. hozzászólásáraPersze ez attól függ, hogy mennyire van vetve.
70 vagy 76 cm
Válasz vén cigány #6788. hozzászólásáraTehát, akkor a 12 méteres vegyszerző szórás képe az kb. 12,5 méter.
Ezt fogom beírni a GPS-be szélességnek.