Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraIgen a keréktől a tábla szélén 7 sort hagysz el és ráforduláskor meg 14-eket.
A kereted 12 méteres. Te 12,16 métert permetezel, erre állítsd a gpst is.
Szórtam már 12-es kerettel 12,5 métert is és nem volt hiba a gyomírtásban. Max. 10cm-vel feljebb kell venni ilyenkor a keretet.
Válasz atisgyulai #6797. hozzászólásáraTotál marhaság a sorvezetőt 12,25 meg 12,5-re állítgatni...
Ha 75-re van vetve, akkor nem tudsz csak 12m-t állítani, egyébként fordulás után taposnád a sort, tökmindegy, hogy 12,2-t vagy 11,8-at szór a keret (ami egyébként erősen függ a keretmagasságtól), a 16 sornak 12m-t a közepe (15x0,75 + 2x0,375)
Válasz vén cigány #6792. hozzászólásáraSzerintem mérd meg, mert nem 12m a kereted, hanem 12 a munkaszélességed! Legalábbis a lengyel Jar-Met-ünk így volt.(11,5m)
Én beálltam úgy, hogy a szélső fúvóka az első sor fölött volt. Másik szèlén megnéztem, melyik sor fölött van az utolsó priccoló. Így innen kiszámoltam, hol lesz a következő traktorközép úgy, hogy a szélső fúvóka a következő sor felött áll. Ezt a két traktor/sorkezepet megmértem szalaggal. Nem szorozgattam a sortávokkal, mert ugye a permetező csatlakozásnál 50cm helyett 75-re vannak a fúvókák egymástól. Ha jól rémlik 16 sor volt a szélesség, és 12,25-re állítottam a gps-t. De mindenképp mérj utána mindennek mert különben nem fog betalálni a párhuzamvezető.
Calaris profesont vettem. Tapasztalat, vèlemèny róla?
Eddig principál goldot használtam, de már csak a plus gold változata van, de az ahogyan nèzem gyengített tartamhatású
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraÍgy igaz én is 16 sort permetezek ezért mivel kettő mindig a traki alatt van 7 sort hagyok a kerék mellet így amikor fordulok 14 sort számolok a két keréknyom között.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraHa jól emlékszem én 7 sort szórok a keréktől. Gép alatt 2 + 7 + 7 az 16 sor. Annak a sorköze 15 * 0,76 = 11,4 m. Még mindig marad 30-30 cm két végén. Ha a 7. sorra fordulsz vissza újra, a V alakú szóráskép miatt teljes lesz az átfedés. Én így szoktam.
Úgy néz ki holnap megyek a GPS-ért.
Most agyalok. 12 méteres a vegyszerzőm. (24 fuvóka, 50 cm oszás)
Eddig úgy néztem, hogy keréktől nézve 6 sort ért át a permetező. Tehát mindig a 13. sorba álltam a forduló után.
Most számolgatok, ha kukoricánál 0,76 méter a sortáv, ezt megszorzom 7,5-tel, akkor 5,7 méter jön ki.
Tehát a 14. sorba kell beállni????
Aki érti a gondolat menetet erősítsen meg vagy cáfoljon.
Ti hányadik sorba álltok vissza??
Szerintetek az idén érdemes próbálkozni Adengo-val?
2 héten belül 20mm csapadék kellene a biztos hatáshoz.
1 hónapja se esett annyi. Potyára nem akarnám kiszórni, akkor inkább a polcon marad, amilyen idők vannak mostanság.
Esetleg más szert tudnátok ajánlani 7 leveles korig, ami nem igényes a bemosó csapadékra.
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraLumax? 5 évig legalább azt fújtam, nem rossz, tavaly váltottam Principal Gold Plus-ra és nem bántam meg
Lumaxnak van min. egy negatívuma, azokkal a 20 literes kannákkal bírkózni, abból kiméregetni haláli
Válasz Sk Laci #6762. hozzászólásáraMost van először forgatás nèlkülibe kuki.semmi tapasztalatom ebben, így úgy akarom, hogy tiszta földbe keljen a kuki.
Válasz ZZ #6761. hozzászólásáraTeoretikusan igen. De miért nem állományban? Olyan nagy a gyom, hogy lelfujtaná a kelő kukoricát?
Csak ne legyen valamilyen háklis fajta kukorica, mert a forte változat nincsen kukoricában regisztrálva.
Kuki kelèse előtt totállal szórom a területet. Lènyegèben csak kètszikű gyom van kint. Most sos be nincs már totális gyomirtóm, kimaradt Mustang forte búza gyomirtót rászorhatom elvileg a kuki területre így, ugye ?
Válasz Gepi #6759. hozzászólásáraAZ éven van először. Banvel (hormon) van benne kétszikűre. Érzékeny kultúra mellett (ültetvény, napraforgó) nagyon kell vigyázni vele. 5 ha-os egy doboz.
Válasz lazar.r #6754. hozzászólásáraHa a Batanga háklis a gyomirtóra ahogyan írod, akor inkáb válassz Syngentás gyomirtót kukoricába. De legjobb lenne ha megbeszélnéd a területi Syngentás képviselővel.
8753 hozzászólás
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraIgen a keréktől a tábla szélén 7 sort hagysz el és ráforduláskor meg 14-eket.
A kereted 12 méteres. Te 12,16 métert permetezel, erre állítsd a gpst is.
Szórtam már 12-es kerettel 12,5 métert is és nem volt hiba a gyomírtásban. Max. 10cm-vel feljebb kell venni ilyenkor a keretet.
Válasz atisgyulai #6797. hozzászólásáraTotál marhaság a sorvezetőt 12,25 meg 12,5-re állítgatni...
Ha 75-re van vetve, akkor nem tudsz csak 12m-t állítani, egyébként fordulás után taposnád a sort, tökmindegy, hogy 12,2-t vagy 11,8-at szór a keret (ami egyébként erősen függ a keretmagasságtól), a 16 sornak 12m-t a közepe (15x0,75 + 2x0,375)
Válasz Gandhy #6773. hozzászólásáraNeked is!
Válasz Sk Laci #6775 hozzászólásáraVálasz Gandhy #6773. hozzászólására
Köszönöm!
Válasz vén cigány #6792. hozzászólásáraMilyen GPS-t veszel?
Válasz vén cigány #6793. hozzászólására76
Válasz vén cigány #6792. hozzászólásáraSzerintem mérd meg, mert nem 12m a kereted, hanem 12 a munkaszélességed! Legalábbis a lengyel Jar-Met-ünk így volt.(11,5m)
Én beálltam úgy, hogy a szélső fúvóka az első sor fölött volt. Másik szèlén megnéztem, melyik sor fölött van az utolsó priccoló. Így innen kiszámoltam, hol lesz a következő traktorközép úgy, hogy a szélső fúvóka a következő sor felött áll. Ezt a két traktor/sorkezepet megmértem szalaggal. Nem szorozgattam a sortávokkal, mert ugye a permetező csatlakozásnál 50cm helyett 75-re vannak a fúvókák egymástól. Ha jól rémlik 16 sor volt a szélesség, és 12,25-re állítottam a gps-t. De mindenképp mérj utána mindennek mert különben nem fog betalálni a párhuzamvezető.
Válasz ZZ #6794. hozzászólására Nem egy kategória két szer.
Válasz ZZ #6794. hozzászólásáraÉn használta több évben is,nekem nincs rossz tapasztalatom vele.
Calaris profesont vettem. Tapasztalat, vèlemèny róla?
Eddig principál goldot használtam, de már csak a plus gold változata van, de az ahogyan nèzem gyengített tartamhatású
Válasz béla12 #6789. hozzászólásáraPersze ez attól függ, hogy mennyire van vetve.
70 vagy 76 cm
Válasz vén cigány #6788. hozzászólásáraTehát, akkor a 12 méteres vegyszerző szórás képe az kb. 12,5 méter.
Ezt fogom beírni a GPS-be szélességnek.
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraMaister power. Szárazságban osztot kezelést használok 0,75+0,75 L/ha, vagy egyszeri 1,5 L/ha. Gyom és időjárás fügvényében. 8 leveles korig lehet biztonságal kitenni.
Lehet nem jól fogalmaztam.16 sort fújok,tehát forduláskor a 16.sort gépközéptől gépközépig gondoltam.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraÉn 15 sorjával csinálom évek óta a 12m-essel
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraÍgy igaz én is 16 sort permetezek ezért mivel kettő mindig a traki alatt van 7 sort hagyok a kerék mellet így amikor fordulok 14 sort számolok a két keréknyom között.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraHa jól emlékszem én 7 sort szórok a keréktől. Gép alatt 2 + 7 + 7 az 16 sor. Annak a sorköze 15 * 0,76 = 11,4 m. Még mindig marad 30-30 cm két végén. Ha a 7. sorra fordulsz vissza újra, a V alakú szóráskép miatt teljes lesz az átfedés. Én így szoktam.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraNekem is ilyen permetezőm van.Én a 16.-ba fordulok vissza.Nekem így jól takar,nem marad fújatlan csík.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraTehát a keréktől számítva 6,5 sort ér át?
Úgy néz ki holnap megyek a GPS-ért.
Most agyalok. 12 méteres a vegyszerzőm. (24 fuvóka, 50 cm oszás)
Eddig úgy néztem, hogy keréktől nézve 6 sort ért át a permetező. Tehát mindig a 13. sorba álltam a forduló után.
Most számolgatok, ha kukoricánál 0,76 méter a sortáv, ezt megszorzom 7,5-tel, akkor 5,7 méter jön ki.
Tehát a 14. sorba kell beállni????
Aki érti a gondolat menetet erősítsen meg vagy cáfoljon.
Ti hányadik sorba álltok vissza??
Válasz Hunor11 #6781. hozzászólásáraCsakhogy a poszt gyomirtók a termést is csökkentik. Főleg a hormontartalmúak.
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraÉppen ezért az éven nem vettem tartamhatású gyomirtót. Én Laudist használok az éven.
Diniro goldról vélemények?
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraPro-nic csomag.
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraLaudis, principal plus gold
Sziasztok!
Szerintetek az idén érdemes próbálkozni Adengo-val?
2 héten belül 20mm csapadék kellene a biztos hatáshoz.
1 hónapja se esett annyi. Potyára nem akarnám kiszórni, akkor inkább a polcon marad, amilyen idők vannak mostanság.
Esetleg más szert tudnátok ajánlani 7 leveles korig, ami nem igényes a bemosó csapadékra.
adengo dezermon
Válasz BBK #6770. hozzászólásáraMaister power is jó lehet. Nézzél rá én ezt használom kukoricában.
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraÉvek óta fújom, nagyon jó szer. Aratáskor is tiszta a tábla.
Válasz BBK #6770. hozzászólásáraprincipal gold plus kitakarítja, lumax inkább csak megállítja, legalábbis nálam ez volt a tapasztalat
Válasz R Sándor #6771. hozzászólásáraKipróbálom,köszi!
Válasz BBK #6770. hozzászólásáramonsoon vagy monsoon aktív , állítólag a principál plus gold is.
Van olyan vegyszer ami a tarackbuzát kiviszi,de a kukoricát nem bántja?
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraLumax? 5 évig legalább azt fújtam, nem rossz, tavaly váltottam Principal Gold Plus-ra és nem bántam meg
Lumaxnak van min. egy negatívuma, azokkal a 20 literes kannákkal bírkózni, abból kiméregetni haláli
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraIgen szerintem kiváló szer. Egész tenyészidőszak alatt tiszta marad az állomány.
Lumaxot használ valaki?Vélemény?
Válasz RkTomi #6765. hozzászólásáraKöszi
Válasz Anonimus82 #6764. hozzászólásáraKorai posztban nem lesz gond, ha szik vagy 1-2 lombleveles a kukorica.
Üdv maradt meg gardoprim plus meg a napraforgótol rá lehet tenni a kukira 4 L/hek ha már sorol a kukira?
Válasz Sk Laci #6762. hozzászólásáraMost van először forgatás nèlkülibe kuki.semmi tapasztalatom ebben, így úgy akarom, hogy tiszta földbe keljen a kuki.
A sok mulcs miatt elhúzódó gyom kelèsre számítok
Válasz ZZ #6761. hozzászólásáraTeoretikusan igen. De miért nem állományban? Olyan nagy a gyom, hogy lelfujtaná a kelő kukoricát?
Csak ne legyen valamilyen háklis fajta kukorica, mert a forte változat nincsen kukoricában regisztrálva.
Kuki kelèse előtt totállal szórom a területet. Lènyegèben csak kètszikű gyom van kint. Most sos be nincs már totális gyomirtóm, kimaradt Mustang forte búza gyomirtót rászorhatom elvileg a kuki területre így, ugye ?
Válasz Gepi #6759. hozzászólásáraAZ éven van először. Banvel (hormon) van benne kétszikűre. Érzékeny kultúra mellett (ültetvény, napraforgó) nagyon kell vigyázni vele. 5 ha-os egy doboz.
A syngenta elumisbang szerről vélemény? Használta már valaki?
Koszonom a segitseget
Válasz lazar.r #6754. hozzászólásáraSzia, nekem tavaly principallal volt, de nem volt baja.
Válasz lazar.r #6754. hozzászólására Mindkettő mehet, de inkább csak 6 levélig.
Válasz lazar.r #6754. hozzászólásáraHa a Batanga háklis a gyomirtóra ahogyan írod, akor inkáb válassz Syngentás gyomirtót kukoricába. De legjobb lenne ha megbeszélnéd a területi Syngentás képviselővel.
Udv Urak. Batangara mehet principal plus gold, mert olvastam hogy nem minden syngentas hibridre ajanlott? Vagy inkabb monsoon active?