Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #6599. hozzászólásáraSemmilyen dózisban??? Tönkre vágná a kukoricát?
Én ilyen O.15re gondoltam rá!
Mivel ugye elöször O.5 mentünk,most meg O.15el. A max amit irnak az O.7L/ha amit még igy sem érnénk el!
Szerintetek igy nem lenne probléma?
Válasz Tomszi #6589. hozzászólásáraszerintem a Lumax-nak pont az az előnye, hogy posztban működik, ha kelés előtt tervezed, arra az Adengo jó, persze ha megázik :) én most principal+successor-t használtam, mintha azt mondta volna a kereskedő, hogy ebben a Banvel hatóanyaga is bent van, de ebben most nem vagyok 100% biztos
Válasz bandigh #6588. hozzászólásáraNa ezt értem. Kösz.
Tehát a Lumax vetés után-kelés előtt az igazi, vagy korai állománykezelésben, mikor még a gyomok is kicsik. Az évelő kétszikűt (az acatot és a szulákféléket) meg egy kicsit fogja, de nem viszi el. Ezek igazából később is hajtanak ki.
Kösz az infokat. Még kérdezek, ha nem baj.
Valamelyik éven, talán tavalyelőtt volt kukorica, akkor nem kapott az alapkezelés csapadékot, aztán állományban Principal+Successor-ral fújták le, az elvitt mindent, őszig tiszta maradt. Gyorsan látszott is a gyomokon, az lehetséges, jól emlékszem vagy keverem? Az egyszikűre lassabban, de azt is elvitte.
Egyszer meg kézi permetezővel Banvelt fújkáltunk rá, na az igen, pár óra alatt megtekerte a gyomokat.
A Laudis az mennyire gyorsan hat? Állítólag most azzal fogják, ha ideérnek. Megválogatni nemigen lehet, mivel ahhoz kis terület, amivel épp szolgáltat a srác.
Válasz Tomszi #6587. hozzászólásáraA lumaxnak pont a megkésett kijuttatáskor túlfejlett egyszikűek a gyengepontja, valamit biztos csinál, de inkább kérjél valakitől egy kis egyszikűirtót, többet ér.
Válasz bandigh #6585. hozzászólásáraAz oké, megtaláltam neten és elolvastam az adatlapját, csak olyan nincs itthon. Igazából ilyen elmaradó foltokra, sarkokra gondoltam, ahová a gép nem fért be, nincs 1ha, mert akkor megvenném ami legjobb rá. Lumax és Banvel van itthon, azért erre gondoltam. Elvileg a Lumax a kikelt 1 szikűt elvinné?
Banvelt fújtunk 8-10 leveles kukoricára is egyszer, semmi baja nem lett.
Egy kérdésem van. Kiskertben lévő kukoricára, már kikelt 8 leveles nagyjából, gyom is van benne. Ha a Banvel mellé ha teszek Luamx-ot, akkor viszi az egyszikűt is? Banvelt már használtam máskor is, a 2 szikűeket tökéletesen és gyorsan vitte mindet, mivel arra van kitalálva.
Az adatlapjaikat elolvastam, de kíváncsi vagyok arra aki jobban ismeri a szereket. Ezekből lehet válogatni, mert ez van itthon, úgyhogy erre vagyok kíváncsi. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Válasz Anonimus82 #6571. hozzászólásáraNem értem milyen két levéről beszélsz a 2 sziklevél , amikor bújik ki??? 2-3 cm-re vannak kint a földből?
Azokat biztos nem fogja bántani, sőt ilyenkor a leghatékonyabb vegyszer, mivel a gyomok is már csírban vannak.
Hali! ma fújtam a kukik meso Trióval. Kb egy órán belül jött rá egy 10 perces eső. Nem volt intenzív eső de szépen esegetett. Szerintetek fújhatom mégegyszer vagy volt ideje a szernek felszívódni?
Válasz szanberg #6408. hozzászólásáraAzt szeretném kérdezni, hogy a ZEAGRAN TOP elbir a nagyobb acattal, mint a
tölevélrőzsás állapot, kíváncsi lennék a véleményedre?
8751 hozzászólás
Válasz BBK #6600. hozzászólására0.15 nek semmi èrtelme
Válasz kukaccsosz #6599. hozzászólásáraSemmilyen dózisban??? Tönkre vágná a kukoricát?
Én ilyen O.15re gondoltam rá!
Mivel ugye elöször O.5 mentünk,most meg O.15el. A max amit irnak az O.7L/ha amit még igy sem érnénk el!
Szerintetek igy nem lenne probléma?
Válasz BBK #6595. hozzászólásáraÉn nem tenném!
Válasz Szabolcs80 #6594. hozzászólásáraAzért ne essünk túlzásba......
Válasz vén cigány #6596. hozzászólásáraJa azt pont nem.
Sajna
Pedig jó lenne
Válasz Szabolcs80 #6594. hozzászólásáraAz évelő cirkot is????
Banvelt lehet 2x használni?(6,7leveles most)
Elöször O.5L/ha kapott!
Válasz Tomszi #6589. hozzászólásáraA laudis is kivisz mindent a kukoricán lívül, még a túlfejlett gyomokat is. 8 levélig lehet hivatalosan fújni.
Válasz Attikaa #6491. hozzászólásáraHa Szanberg
https://www.farmit.hu/partnerek-szakmai-cikkei/zeagran-top-mindent-visz
váltott, akkor váltsunk mi is.
Olcsó és jó. Fele annyiba kerül. mint a Laudis.
Válasz Gandhy #6591. hozzászólásáraA Banvel hatóanyaga a dikamba. A Principal 3 hatóanyaga közül az egyik a dikamba.
Válasz Tomszi #6589. hozzászólásáraszerintem a Lumax-nak pont az az előnye, hogy posztban működik, ha kelés előtt tervezed, arra az Adengo jó, persze ha megázik :) én most principal+successor-t használtam, mintha azt mondta volna a kereskedő, hogy ebben a Banvel hatóanyaga is bent van, de ebben most nem vagyok 100% biztos
Gyomirtáskor keserűsót vagy mikramidot használtok egymenetben?
Válasz bandigh #6588. hozzászólásáraNa ezt értem. Kösz.
Tehát a Lumax vetés után-kelés előtt az igazi, vagy korai állománykezelésben, mikor még a gyomok is kicsik. Az évelő kétszikűt (az acatot és a szulákféléket) meg egy kicsit fogja, de nem viszi el. Ezek igazából később is hajtanak ki.
Kösz az infokat. Még kérdezek, ha nem baj.
Valamelyik éven, talán tavalyelőtt volt kukorica, akkor nem kapott az alapkezelés csapadékot, aztán állományban Principal+Successor-ral fújták le, az elvitt mindent, őszig tiszta maradt. Gyorsan látszott is a gyomokon, az lehetséges, jól emlékszem vagy keverem? Az egyszikűre lassabban, de azt is elvitte.
Egyszer meg kézi permetezővel Banvelt fújkáltunk rá, na az igen, pár óra alatt megtekerte a gyomokat.
A Laudis az mennyire gyorsan hat? Állítólag most azzal fogják, ha ideérnek. Megválogatni nemigen lehet, mivel ahhoz kis terület, amivel épp szolgáltat a srác.
Válasz Tomszi #6587. hozzászólásáraA lumaxnak pont a megkésett kijuttatáskor túlfejlett egyszikűek a gyengepontja, valamit biztos csinál, de inkább kérjél valakitől egy kis egyszikűirtót, többet ér.
Válasz bandigh #6585. hozzászólásáraAz oké, megtaláltam neten és elolvastam az adatlapját, csak olyan nincs itthon. Igazából ilyen elmaradó foltokra, sarkokra gondoltam, ahová a gép nem fért be, nincs 1ha, mert akkor megvenném ami legjobb rá. Lumax és Banvel van itthon, azért erre gondoltam. Elvileg a Lumax a kikelt 1 szikűt elvinné?
Banvelt fújtunk 8-10 leveles kukoricára is egyszer, semmi baja nem lett.
Válasz Szabolcs80 #6582. hozzászólásáraIgen, Lumax, csak elgépeltem, és nem néztem vissza.
Válasz Tomszi #6581. hozzászólásáraMenjen mellé inkább Nic-It
Sziasztok!
Banvelt lehet e alkalmazni 6leves kukoricában?Ugy,hogy már 1x volt vele 3leveles állapotban kezelve! O.5L/ha
Nem lesz baja???
Válasz Szabolcs80 #6582. hozzászólásáraNagyobb kukoricát sem bántja.
Válasz Tomszi #6581. hozzászólásáraEz a "Luamx" ez Lumax lenne? Mert ha az, azt csak 3 levélig lehet fújni
Egy kérdésem van. Kiskertben lévő kukoricára, már kikelt 8 leveles nagyjából, gyom is van benne. Ha a Banvel mellé ha teszek Luamx-ot, akkor viszi az egyszikűt is? Banvelt már használtam máskor is, a 2 szikűeket tökéletesen és gyorsan vitte mindet, mivel arra van kitalálva.
Az adatlapjaikat elolvastam, de kíváncsi vagyok arra aki jobban ismeri a szereket. Ezekből lehet válogatni, mert ez van itthon, úgyhogy erre vagyok kíváncsi. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Kukoricában használt már valaki bromoxinil hatóanyagot napraforgó árvakelés miatt?
Válasz Anonimus82 #6578. hozzászólásáraSzépen, egyenletesen vetett. Nagyon jó a kelés utána. Műszaki probléma nem volt. Eddig jó.
Válasz Tomi81 #6577. hozzászólásáraMilyen a török vetőgép meg vagy vele elégedve. .?Jól vetett ?
Válasz Anonimus82 #6576. hozzászólásáraNyugi, több éve csak ezzel nyomjuk a kukoricákat, pree-től 4 levélig, eddig sose volt baj.
Köszönöm mindenkinek meg lássuk ,,a vak is azt mondta"
Válasz Anonimus82 #6569. hozzászólására3 éve 8 levelesen fuljtam és nem bántotta.
Válasz Mtz 550E #6568. hozzászólásáraKapazin!!!
Válasz Anonimus82 #6571. hozzászólásáraNem értem milyen két levéről beszélsz a 2 sziklevél , amikor bújik ki??? 2-3 cm-re vannak kint a földből?
Azokat biztos nem fogja bántani, sőt ilyenkor a leghatékonyabb vegyszer, mivel a gyomok is már csírban vannak.
Válasz Anonimus82 #6571. hozzászólásáraTúl nyugi 2 hètig ne nèzz rá.
Válasz vén cigány #6570. hozzászólásáraSajnos már látom szerintem meg fogta de rendesen de valyon túl éli
Válasz Anonimus82 #6569. hozzászólásáraMajd látni fogod...
Üdvözlet 5 deci/hek adengo és kapot 36 mm esőt a kukorica túl éli 2 levélben van de van amelyik most kell
Üdv!
Perje és vaddohány ellen ki milyen gyomirtót ajánlana?
Válasz traktoristaarpi1 #6566. hozzászólásáraAz egyik legjobb kelés előtti gyomirtó.
Szinte visz mindent, kivéve az évelő cirkot.
Bayer Adengo gyomirtót használt valaki? Mik a vélemények meg a tapasztalatok?
Válasz Tobszi #6557. hozzászólásáraKi nem fogja vinni, de azért itt-ott lehetnek fitotoxikus tünetek.
Hali! ma fújtam a kukik meso Trióval. Kb egy órán belül jött rá egy 10 perces eső. Nem volt intenzív eső de szépen esegetett. Szerintetek fújhatom mégegyszer vagy volt ideje a szernek felszívódni?
Üdv.Az természetes hogy a zeagran top elöirt dózissal kifehériti a tengerit?pláne ahol duplán kapott...remélem kiheveri..Járt vki igy?
Válasz Szem Howkinsz #6554. hozzászólásáraNálam hétfőn este vetett ma sorol. Ez 5 nap .
Válasz ellingerrita #6558. hozzászólására6 levelest kukoricát lehet vele fújni.
Válasz Szem Howkinsz #6556. hozzászólásáraHa van kultivátorod, akkor legalább 3x járd meg.
Válasz Tobszi #6557. hozzászólásáraKamilla az kétszikű növény. Cambio viszi...
Jó napot kívánok!
Én Lumaxot kaptam és Fix-pro .Az érdekelne először permetezek,mert párom beteg lett.A 6 levelű kukoricát kiviszi ha lepermetezem?
Kamillára melyiket javasolnátok?
Laudis + Cambio vagy Principal plus és Sucessor van itthon.
Válasz Attikaa #6555. hozzászólásáraKöszi,,,én úgy tudtam tengeri 14 napra kell!
De be van újítva eső után kapával
Válasz Szem Howkinsz #6554. hozzászólásáraIdőjárás függő. Az idén meleg volt, és ha nedves talajba került 7-8 nap, ha nem akkor most kezd csírázni az esők után.
Meg tudná mondani Kukorica mennyi időre kell ki?
Válasz szanberg #6408. hozzászólásáraAzt szeretném kérdezni, hogy a ZEAGRAN TOP elbir a nagyobb acattal, mint a
tölevélrőzsás állapot, kíváncsi lennék a véleményedre?
Válasz JD 4630 #6551. hozzászólásáraÉs 1,75-2,25liter/ha.