Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz cyclo-400 #6609. hozzászólásáraHány levélben van a kukoricád?
Van olyan szer,ami 11- 12 levelesben még használható,és nem csak idén nem látsz ott aszatot újra,hanem jövőre sem!Sok totál gyomirtónál jobb hatású( koppincs glifozátok)
Válasz kukaccsosz #6638. hozzászólásáraSajna igaz! Pulsar plus-os napraforgó vetése előtt lefújtuk a nem kevés acat miatt telibe a teljes területet. Nem lett elég a szer (50 liter), beszaladtam a helyi gazdaboltba még egy 5 literesért (más gyártó másik terméke). Ezzel az 5 literrel kezelt területen csőrögére száradt minden, a nagyobb részen meg csak megfogta egy kissé a gyomokat.
A hatóanyag mindkét szernél ugyanannyi g/liter volt!
Válasz BBK #6637. hozzászólásáraAzért jobb óvatosnak lenni. Azért mert ugyan az a hatóanyaga még nem feltétlen ugyan az a kettő. A generikusok között óriási különbség van minőségben. (más pH, más vivőanyag, szennyezőanyag stb) Sokszor hiába van meg a kellő hatóanyag mennyiség de a gyengébb adjuváns miatt nem jut úgy be a gyomba úgy mint egy jobb minőségűnél.
Látványos különbség főleg a nikoszulfuron és glifozát hatóanyagú termékeknél van, de én már jártam meg piretroiddal is.
nna, szombaton rátettem a 8-9 leveles kukoricára a principal+successor-t, kicsit azért csavart rajt itt-ott, tegnap pedig kapott 11 mili esőt, bár már permetezéskor is elég nedves volt a talaj, a 4 nappal előtte leesett 47 mm-től, így talán elég lesz a successor-nak is
Válasz BBK #6634. hozzászólásáraAz árán és a gyártóján kívül semmi.Ugyanaz a colosseum is.De mikor rámész az adatlapjukra,és mindegyiknél írja hogy 480g/l a tiszta dikamba hatóanyaga,akkor az neked nem mond semmit sem ??
Válasz Attikaa #6631. hozzászólásáraNem csak amenbyi rajta van a csomagoláson dózis, egyèbbkènt a rezisztencia kialakulása miatt nem szerencsès az alacsonyabb mennyisèg.
Válasz Attikaa #6627. hozzászólásáraHa ezt beìrod ìgy a permetezèsi naplódba cumi lesz, azt magyarázd meg azt a kèt decit mièrt kell kispórolni az egyik legolcsóbb anyagból.
Válasz Gatti #6623. hozzászólásáraNem igazán, de a közepét rendesen kiszárítja, és nem tud tovább fejlődni.
Totál gondolom azért nem vitte, mert még akkor az sem volt kinn.
Válasz htivadar #6620. hozzászólásáraLaudisnak az erős uv sugárzás kell.
Ha ez megvan, 3-4 nap alatt is képes csörgősre szárítani bármekkora árvakelést, és minden mást.(már amit visz)
Válasz bubu13 #6616. hozzászólásáraNyugi kifogja vinni, bár kicsit lassaban mint a gyomot, mi el a napra árvakelés szivósabb, de végezni fog vele, viszont ha nem akarod kivárni akkor egy kultivátorozással rásegithetsz..
Kukorica bizonyos vegyszerekre érzékeny, főleg nagy dózisban és extrém időjárás következtében.
Például: Hormon gyomirtó hatására, meghajlik a kukorica, esetleg a gyökerek nem megfelelően növekednek, visszamarad a fejlődésben, termés kiesés várható.Vagy megperzselődnek a levelek stb...
Üdv nektek!
Monsoon active gyomirtónál ez mit jelent: Tapadásfokozó adalék, vagy műtrágya hozzáadása nem javasolt, mert fokozza az esetleges fitotoxicitás kockázatát?
Válasz mocsencsi1 #6605. hozzászólásáraIgen, én Mextrol B-t fújtam elég nagy, kb. 8 leveles kukoricába és semmi gondot nem okozott az ebszékfűt meg vitte szépen, gyorsan.
Régebben akkor volt gond a zeagran nico-csomagnál, mikor a nonit-ot hozzáraktad, utána jött a Top az tök jó volt, most viszont a saját Ikanos nevezetű OD-s egyszikű írtójukat rakták hozzá és szerintem ezért fogósabb most az anyag mint volt, illetve az idő is ilyen, semmiképpen eső után és akkor minden príma, egyébként a leg faszább vegyszer én nagyon szeretem, csak kicsit figyelni kell a körülményeket.
Válasz szanberg #6603. hozzászólásáraMi is idén Jumbi+ Stomp-ot vettünk fele területre, a többire Diniro Gold-ot. Hát marha kikirics színüre festette a Stomp a permetezőt.
Ezt a ronda sárgát le lehet valamivel szedni? A világürből is látszik a vegyszerező,(szabad szemmel)
A jó öreg bromoxinil már csak ilyen, semmivel nem szabad keverni /magában még derékig érő kukoricát se bánt/. A zeagran top helyett a kideka power talán békésebb megoldás.
8753 hozzászólás
Válasz Szem Howkinsz #6651. hozzászólásáraCsak a sorát nitróval!
Válasz Szem Howkinsz #6651. hozzászólásáraMert amúgy hogy tudnád permetezni ha valaki azt mondaná hogy csak a közit lehet?
Helló van egy olyan ,hogy 5-6 leveles tengerimet elverte a jég ,azt kiheveri és lehet e vegyszerezni ha igen akkor sorját vagy közit?
Válasz spali #6645. hozzászólásáraMelyik gyomirtóra gondolsz?
Sziasztok! MesoTrio gyomirtóról írnátok tapasztalatot, véleményt? Köszi előre
Válasz kukaccsosz #6647. hozzászólásáraKöszi
Válasz Szem Howkinsz #6646. hozzászólására1 óra után már biztos működik. Ideális 2-3.
Megtudnám mondani,valaki ,hogy Fornet 40 SC gyomirtó felszívódási ideje hány óra ?
Köszönöm
Válasz cyclo-400 #6609. hozzászólásáraHány levélben van a kukoricád?
Van olyan szer,ami 11- 12 levelesben még használható,és nem csak idén nem látsz ott aszatot újra,hanem jövőre sem!Sok totál gyomirtónál jobb hatású( koppincs glifozátok)
Válasz kukaccsosz #6638. hozzászólásáraSajna igaz! Pulsar plus-os napraforgó vetése előtt lefújtuk a nem kevés acat miatt telibe a teljes területet. Nem lett elég a szer (50 liter), beszaladtam a helyi gazdaboltba még egy 5 literesért (más gyártó másik terméke). Ezzel az 5 literrel kezelt területen csőrögére száradt minden, a nagyobb részen meg csak megfogta egy kissé a gyomokat.
A hatóanyag mindkét szernél ugyanannyi g/liter volt!
Válasz Cajg #6642. hozzászólásáraKÖSZI.
Válasz Toxi #6639. hozzászólására14 nap
Válasz BBK #6634. hozzászólásáraVan neked zöld könyved????
Egyébként szerintem itt a fórumon a többség nem is hallott a Plamenről.
Válasz kukaccsosz #6638. hozzászólásáranicoszulfuronnal jártam már meg. melyik az ütős?
Hali!
Principal Plusz gold után mikor lehet sorközt művelni?
Kb mennyi idő mig a gyomirtó végig megy a gyomnövénybe?
Válasz BBK #6637. hozzászólásáraAzért jobb óvatosnak lenni. Azért mert ugyan az a hatóanyaga még nem feltétlen ugyan az a kettő. A generikusok között óriási különbség van minőségben. (más pH, más vivőanyag, szennyezőanyag stb) Sokszor hiába van meg a kellő hatóanyag mennyiség de a gyengébb adjuváns miatt nem jut úgy be a gyomba úgy mint egy jobb minőségűnél.
Látványos különbség főleg a nikoszulfuron és glifozát hatóanyagú termékeknél van, de én már jártam meg piretroiddal is.
Válasz mtz1221 #6635. hozzászólásáraTudom,mert néztem én is!Azért szerettem volna megkérdezni egy hozzáértőtől is.Én még elég kezdö vagyok!
De egyébként meg azért van a fórum,hogy kérdezhetünk vagy nem?Neked mégis mi a bajod?Miért gunyolódsz?Neked fájdalmat okoz,ha máson segithetsz?
nna, szombaton rátettem a 8-9 leveles kukoricára a principal+successor-t, kicsit azért csavart rajt itt-ott, tegnap pedig kapott 11 mili esőt, bár már permetezéskor is elég nedves volt a talaj, a 4 nappal előtte leesett 47 mm-től, így talán elég lesz a successor-nak is
Válasz BBK #6634. hozzászólásáraAz árán és a gyártóján kívül semmi.Ugyanaz a colosseum is.De mikor rámész az adatlapjukra,és mindegyiknél írja hogy 480g/l a tiszta dikamba hatóanyaga,akkor az neked nem mond semmit sem ??
Valaki tudja mi a különbség a Banvel és a Plamen között?
Válasz Attikaa #6631. hozzászólásáraNem csak amenbyi rajta van a csomagoláson dózis, egyèbbkènt a rezisztencia kialakulása miatt nem szerencsès az alacsonyabb mennyisèg.
Monsoon active gyomirtóhoz akkor keserűsót se lehet rakni a fotoxicitas növelèse miatt?
Válasz JD 4630 #6629. hozzászólásáraMiért? Kötelező az ajánlott mennyiséget rátenni? Az oké hogy többet nem. De kevesebbet sem tehetek rá?
Válasz atisgyulai #6625. hozzászólásáraJaja, nagy része besárgult és elszaradt
Válasz Attikaa #6627. hozzászólásáraHa ezt beìrod ìgy a permetezèsi naplódba cumi lesz, azt magyarázd meg azt a kèt decit mièrt kell kispórolni az egyik legolcsóbb anyagból.
Válasz Attikaa #6627. hozzászólásáraAz a baj, hogy négy leveles kukinál, még a gyomok nagy része nincs kinn. Főleg ilyen száraz időben.
Válasz atisgyulai #6626. hozzászólására2,2l Laudis+0,8l Dezormon de max.4levélig.
Válasz Attikaa #6624. hozzászólásáraMennyi az a "kis"?
Illetve a laudisból mennyi megy?
Válasz Gatti #6623. hozzászólásáraNem igazán, de a közepét rendesen kiszárítja, és nem tud tovább fejlődni.
Totál gondolom azért nem vitte, mert még akkor az sem volt kinn.
Válasz Gatti #6623. hozzászólásáraMi szoktunk tenni a Laudis mellé egy kis Dezormont. Tuti hatás.
Válasz atisgyulai #6622. hozzászólásáraaz viszi az acatot is igaz? sajnos foltokba nagyon megindult a kukoricásba, pedig vetés előtt lefújtam totállal.
Válasz htivadar #6620. hozzászólásáraLaudisnak az erős uv sugárzás kell.
Ha ez megvan, 3-4 nap alatt is képes csörgősre szárítani bármekkora árvakelést, és minden mást.(már amit visz)
Sziasztok !van egy fel hektaros teruletem.Van kukorica aki 5leveleben van es van ami most kel.Mivel lehetne fujni?Fő gyon a perjefű benne.
Válasz határjáró #6618. hozzászólásáraEz igaz viszont ha már fejlett az árvakelés 8-10 levél akkor több idő kell neki, de elpusztitja
Válasz bubu13 #6616. hozzászólásáraKis an34 mehetett volna bele
Válasz htivadar #6617 hozzászólásár
Napra árvakelés szivósabb? Azon látszik a leghamarabb vegyszerezés után.
Válasz bubu13 #6616. hozzászólásáraNyugi kifogja vinni, bár kicsit lassaban mint a gyomot, mi el a napra árvakelés szivósabb, de végezni fog vele, viszont ha nem akarod kivárni akkor egy kultivátorozással rásegithetsz..
Napra arvakeles akkora mint a kuki, kicsit elkestunk... 2,2 liter laudis ment ra hetfon, meg csak egy kis arnyalat latszik... Szerintetek kiviszi???
Válasz Mtz 550E #6611. hozzászólásáraNe tegyél bele adalékot.
Kukorica bizonyos vegyszerekre érzékeny, főleg nagy dózisban és extrém időjárás következtében.
Például: Hormon gyomirtó hatására, meghajlik a kukorica, esetleg a gyökerek nem megfelelően növekednek, visszamarad a fejlődésben, termés kiesés várható.Vagy megperzselődnek a levelek stb...
Válasz Mtz 550E #6611. hozzászólásárahttps://hu.wiktionary.org/wiki/fitotoxikus
Válasz szanberg #6610. hozzászólásáraÚgy legyen! Kössz!
Köszönöm.
Üdv nektek!
Monsoon active gyomirtónál ez mit jelent: Tapadásfokozó adalék, vagy műtrágya hozzáadása nem javasolt, mert fokozza az esetleges fitotoxicitás kockázatát?
Válasz cyclo-400 #6609. hozzászólásáraÉn meg írtam szerintem, hogy simán, mindent kivisz.
Válasz szanberg #6608. hozzászólásáraLentebb már kerdeztelek, hogy a nagyobb acatot viszi-e a TOP. mert van benne rendesen? Mi a tapasztalatod?
Válasz mocsencsi1 #6605. hozzászólásáraIgen, én Mextrol B-t fújtam elég nagy, kb. 8 leveles kukoricába és semmi gondot nem okozott az ebszékfűt meg vitte szépen, gyorsan.
Régebben akkor volt gond a zeagran nico-csomagnál, mikor a nonit-ot hozzáraktad, utána jött a Top az tök jó volt, most viszont a saját Ikanos nevezetű OD-s egyszikű írtójukat rakták hozzá és szerintem ezért fogósabb most az anyag mint volt, illetve az idő is ilyen, semmiképpen eső után és akkor minden príma, egyébként a leg faszább vegyszer én nagyon szeretem, csak kicsit figyelni kell a körülményeket.
Válasz GREVEN #6606. hozzászólásáraA Kverneland sárga úgyhogy nem nagyon látszik plussz szín rajta. Stomp szinezi meg.
Válasz szanberg #6603. hozzászólásáraMi is idén Jumbi+ Stomp-ot vettünk fele területre, a többire Diniro Gold-ot. Hát marha kikirics színüre festette a Stomp a permetezőt.
Ezt a ronda sárgát le lehet valamivel szedni? A világürből is látszik a vegyszerező,(szabad szemmel)
A jó öreg bromoxinil már csak ilyen, semmivel nem szabad keverni /magában még derékig érő kukoricát se bánt/. A zeagran top helyett a kideka power talán békésebb megoldás.
Válasz JD 4630 #6601. hozzászólására